Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ 6-0

Προπόνηση έκανε το Βελούχι ενάντια στην ΑΕΚ, την οποία συνέτριψε με 6-0, παίζοντας με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ φάσης του κυπέλλου Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν μόλις 20 θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου δεν συνάντησε δυσκολίες ούτε στον δεύτερο επαναληπτικό ενάντια στην ΑΕΚ. Κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή και σκόραρε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσε.  Οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν στο πρώτο 45λεπτο 5 από τα 6 τέρματα τους. Δυο τέρματα πέτυχε ο Σάκης Τσιλίκας, από 1 οι: Γιάννης Φλωράκης, Παναγιώτης Κόλλιας και Δημήτρης Τσιλιμέκης. Αυτογκόλ σημείωσε ο Ανδρέας Παπαροϊδάμης και δοκάρι με εκτέλεση φάουλ είχε στην επανάληψη ο Παναγιώτης Κόλλιας.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα γνώρισε νέα συντριβή από το Βελούχι, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Αμύνονταν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις, έχοντας τις δικές τις καλές στιγμές να βάλει το πρώτο της γκολ εν όψει της νέας σεζόν. Το πρωτάθλημα ξεκινάει με τον «δικέφαλο» να αγωνίζεται ξανά με τον ίδιο αντίπαλο στην πρεμιέρα.
Στα ημιτελικά ο ΑΠΟΚ θα παίξει σε διπλούς αγώνες στο κύπελλο με τον Παναγραφιωτικό. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν μαζί εκ νέου στην πρεμιέρα της Α΄ Ευρυτανίας.

20αδα θεατών
Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου μόλις 20 θεατών. Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή το ενδιαφέρον των φιλάθλων ήταν μειωμένο, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί από το ματς της 1ης αγωνιστικής.

14-0 συνολικό σκορ
Ο ΑΠΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά έχοντας συνολικό σκορ 14-0. Στο ματς του περασμένου Σαββάτου είχε επικρατήσει με 8-0.

Σώμαλης αντί Μπύρου
Ο αρχικά ορισθέντας πρώτος βοηθός Σπύρος Μπύρος αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Σώμαλη εξ αιτίας κολλήματος.

Αντίπαλοι στο πρωτάθλημα
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στην πρεμιέρα της Α΄ Ευρυτανίας.

Με Παναγραφιωτικό
Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου θα αγωνιστεί στα ημιτελικά σε διπλές αναμετρήσεις με τον Παναγραφιωτικό.

Ντεμπούτο Σερπάνου


Ο νεοαποκτηθείς 14χρονος Δημήτρης Σερπάνος του Βελουχίου κατέγραψε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον ΑΠΟΚ. Αγωνίστηκε στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο ταλαντούχος χαφ μεταγράφηκε από την Ακαδημία.

«Πρώτη» Μπούκα


Στο κέντρο της ΑΕΚ «ντεμπούταρε» ο έμπειρος ποδοσφαιριστής Κώστας Μπούκας, που αποκτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Παναγραφιωτικό.

Α΄ Μέρος

1 πρωταγωνιστής
Το πρώτο 45λεπτο άνηκε στην ομάδα του Βελουχίου, η οποία σκόραρε 5 φορές. Ανέβασε μάλιστα «στροφές» στο τελευταίο 5λεπτο, όπου σε 6 λεπτά σκόραρε 3 φορές.

Γκολ με το «καλημέρα»


Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 3ο λεπτό η ομάδα του Βελουχίου άνοιξε το σκορ. Ο Σάκης Τσιλίκας τροφοδότησε τον Γιάννη Φλωράκη, που μπήκε στην περιοχή του Κώστα Ιωάννου χωρίς αντίπαλο και με πλασέ στην δεξιά γωνία πέτυχε το 1-0. Ο Φλωράκης είχε σκοράρει και στον πρώτο αγώνα στα πρώτα λεπτά.




Διπλασίασε με Τσιλίκα


Στο 21ο λεπτό ο Παναγιώτης Κόλλιας μεταβίβασε στον Σάκη Τσιλίκα, ο οποίος μέσα από την περιοχή με όμορφο πλασέ στο αριστερό «Γ» του Κώστα Ιωάννου έκανε 2 τα τέρματα της ομάδας του (2-0).




3-0 με Κόλλια


Ο Βοιωτός Παναγιώτης Κόλλιας στο 40ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι και με σουτ στην αριστερή γωνία του Κώστα Ιωάννου διαμόρφωσε το 3-0.



2ο προσωπικό
Ο Σάκης Τσιλίκας στο 42΄ σημείωσε το 2ο προσωπικό τέρματα στο ματς, μετά από όμορφη προσπάθεια της ομάδας του. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης σέντραρε από αριστερά, ο Κυριάκος Μπάμπε σούταρε προς το τέρμα και ο Σάκης Τσιλίκας με κοντινή προβολή σκόραρε για 2η φορά στο ματς, «γράφοντας» το 4-0.



Αυτογκόλ Παπαροϊδάμη


Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με το 5ο τέρμα του Βελουχίου. Στο 45΄ο Κυριάκος Μπάμπε σούταρε από αριστερά και ο 51χρονος Ανδρέας Παπαροϊδάμης άθελα του σκόραρε αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα (5-0).


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τσιλίκας τροφοδότησε τον Φλωράκη, που μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Ιωάννου, πλάσαρε στην δεξιά του γωνία και έκανε το 1-0.
6΄: Ο Φλωράκης γύρισε από αριστερά και ο Σερπάνος σούταρε από κοντά με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει.
8΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Φλωράκη, που σούταρε από τα όρια της περιοχής λίγο πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
10΄: Μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, σουτ του Τσιλίκα από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε κόρνερ ο Ιωάννου.
14΄: Ο Σερπάνος έδωσε στον Τσιλίκα, αυτός γύρισε στον Φλωράκη που σούταρε δυνατά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του «δικεφάλου».
16΄: Ο Αρκουμάνης βρήκε τον Μπέσσα, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.
21΄: Ο Κόλλιας τροφοδότησε τον Τσιλίκα, που με όμορφο σουτ στο αριστερό «Γ» του Ιωάννου διαμόρφωσε το 2-0.
29΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από δεξιά, ο Κόλλιας έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
30΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από τα αριστερά, ο Σερπάνος σούταρε από καλή θέση μέσα από την περιοχή και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε σωτήρια για ακόμη μια φορά.
40΄: Ο Κόλλιας βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι και με σουτ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
42΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από δεξιά ο Μπάμπε γύρισε προς το τέρμα και ο Τσιλίκας εξ επαφής με προβολή σκόραρε για το 4-0.
45΄: Ο Μπάμπε έκανε την προσπάθεια από αριστερά, σούταρε και ο Παπαροϊδάμης άθελα του σκόραρε με αυτογκόλ (5-0).

Β΄ Μέρος

Άλλαξε τερματοφύλακα


Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε αλλαγή τερματοφύλακα. Ο Χρήστος Παπαβασιλείου αποχώρησε και κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο νεαρός Αντώνης Πλάκας. Ο γκολκίπερ «ντεμπούταρε» σε επίσημο ματς με τον ΑΠΟΚ, αφού έβγαλε δελτίο τον περασμένο Απρίλη.

Έπεσε ο ρυθμός
Το Βελούχι έριξε την απόδοση του στο δεύτερο μέρος, με τον ρυθμό γενικότερα του παιχνιδιού να πέφτει.

Κοντά στο γκολ


Πιο καλά μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ και στο 56ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής. Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος βρήκε τον Χρήστο Αρκουμάνη, που χωρίς πίεση μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αντώνη Πλάκα.




Δοκάρι ο Κόλλιας
Στο 73ο λεπτό ο Παναγιώτης Κόλλιας εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.


Γκολ ο «Τσίλι»


Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης στο 78ο λεπτό κέρδισε την μπάλα, έκανε έξοχη προσπάθεια αποφεύγοντας δυο αντιπάλους και με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων έγραψε το τελικό 6-0.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Πλάκας
56΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Αρκουμάνη, που από καλή θέση χωρίς αντίπαλο μέσα στην περιοχή πλάσαρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
62΄: Ο Κουτσουπιάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ντουφεκιάς σούταρε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
70΄: Ο Μπάμπε εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Φλωράκη στο πρώτο δοκάρι κατέληξε ελάχιστα έξω από την αριστερή γωνία της ΑΕΚ.
73΄: Εκτέλεση φάουλ του Κόλλια χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωάννου.
78΄: Ο Τσιλιμέκης κέρδισε την μπάλα ,απέφυγε 2 αντιπάλους και πλάσαρε από κοντά τον Ιωάννου γράφοντας το τελικό 6-0.

Κίτρινες Κάρτες
Ντουφεκιάς, Μπούκας

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Τσιλίκας, Κόλλιας, Κρασιάς, Τσιλιμέκης
ΑΕΚ: Μπούκας, Ιωάννου Κ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Δώσαμε το δεύτερο παιχνίδι στο κύπελλο και πέρα από τον διαδικαστικό χαρακτήρα για μας έχει πάντα ουσιαστικό χαρακτήρα. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση και είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και καινούργια παιδιά και μάλιστα να ευχηθούμε καλή δύναμη και ποδοσφαιρική καριέρα στον Γιώργο τον Σερπάνο, μετά την Ακαδημία στα 14 του συνεχίζει στον ΑΠΟΚ. Δίνουμε έμφαση στα νέα παιδιά, όπως και στον Στυλιανό τον Ρεσίτη και στον Αντώνη τον Πλάκα. Προσπαθούμε να παντρέψουμε τους παλιούς με τους νέους. Ευελπιστούμε για τα καλύτερα αποτελέσματα και πιστεύουμε πλέον και στην επόμενη φάση να είμαστε ακόμη καλύτεροι αλλά και στην έναρξη του πρωταθλήματος, που τυχαίνει ξανά πάλι με την ίδια ομάδα την επόμενη Κυριακή. Να είμαστε υγιείς θέλουμε πάνω από όλα. Συγχαρητήρια στα παιδιά  και καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.»

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Η ομάδα μας άργησε πολύ να ξεκινήσει προετοιμασία. Αυτά τα δυο παιχνίδια για μας είχαν προπονητικό χαρακτήρα. Υστερούμε πάρα πολύ και σε φυσική κατάσταση και σε υλικό, αφού δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Προσπαθούμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια που έχουμε με τον ΑΠΟΚ να μοντάρουμε την ομάδα. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ, προκρίθηκε δίκαια. Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι για το παιχνίδι, ήταν η καθαρή και αναμενόμενη η νίκη του. Καλή συνέχεια του ευχόμαστε.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου(46΄ Πλάκας), Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Κρασιάς(46΄ Ρεσίτης), Κουτσουπιάς, Σερπάνος, Κόλλιας, Τσιλίκας(66΄ Γούλας), Φλωράκης, Μπάμπε

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Παπαροϊδάμης, Γιαννόπουλος Γ., Νιαβής, Ζιάκας(54΄ Κολλημένος), Αρκουμάνης, Μπούκας(46΄ Ιωάννου Γ.), Γενιτσαρόπουλος Χ., Κοτσιμπός, Ρούσσης, Μπέσσας Ι.(51΄ Κατσαρός)

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος