Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Παίδες: Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 58-46

Βελτιωμένοι αισθητά με την πρεμιέρα ήταν οι παίδες της Πανευρυτανικής Ακαδημίας που ηττήθηκαν από τον Άρη Σπερχειάδας εκτός έδρας με 58-46.
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (3/10) στο κλειστό της Σπερχειάδας και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος του 7ου Ομίλου της ΕΣΚΑΣΕ. Λιγοστοί θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα είχε την πρωτοπορία στο σκορ και τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκεια. Οι Φθιωτοί έκαναν πολύ καλό 3ο δεκάλεπτο, όπου άνοιξαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Πρώτοι σκόρερ με 14 ήταν ο σέντερ Δημήτρης Δημητρίου και ο Πέτρος Ντάσιος, που έβαλε και 2 τρίποντα.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου βελτίωσε αρκετά την εικόνα της σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας στο Καρπενήσι με τον Πρωτέα, ωστόσο η αγωνιστική άνοδος δεν συνδυάστηκε και με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι Καρπενησιώτες πάλεψαν στο ματς και κρατήθηκαν μέχρι και τα τελευταία λεπτά κοντά στο σκορ πρεσάροντας σε όλο το γήπεδο. Ο Γρήγορης Τάσιος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, βάζοντας 17 και πετυχαίνοντας και 1 τρίποντη «βόμβα».
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. υποδέχεται την Κυριακή (11/10) στο Καρπενήσι τον Πρωτέα Λαμίας και ο Άρης Σπερχειάδας παίζει την ίδια ημέρα εκτός έδρας με τον Έσπερο Λαμίας.

Λίγοι θεατές
Περίπου 25 με 30 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.


Εξ αναβολής ματς
Η ομάδα της Σπερχειάδας θα δώσει και δεύτερο αγώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού θα παίξει την Κυριακή(4/10) στο εξ αναβολής ματς με τον Πρωτέα Λαμίας στο κλειστό γήπεδο Ανθεών.

Δυο ήττες
Η ομάδα του νομού μας έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες στα πρώτα δυο παιχνίδια της στο εφηβικό πρωτάθλημα.

14 Ντάσιος & Δημητρίου

 












Για τους Φθιωτούς δυο αθλητές της μοιράστηκαν την πρωτοπορία στο σκοράρισμα. Πρόκειται για τον Πέτρο Ντάσιο (Φωτογραφία Αριστερά) που έβαλε 14 σκοράροντας και 2 φορές έξω από τα 6.75 και τον σέντερ Δημήτρη Δημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά) που έβαλε και αυτός 14.

Ξεχώρισε ο Τάσιος


Χάρις το εκρηκτικό του 4ο δεκάλεπτο ο Γρήγορης Τάσιος της Ακαδημίας σκόραρε 17 βάζοντας και 1 τρίποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Π.Α.Κ. αλλά και της αναμέτρησης. Ακολούθησε με 13 και 1 3ποντο ο πλέι μέικερ Αποστόλης Νούλας.

Προβάδισμα 10 πόντων


Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ένα ξέσπασμα στο φινάλε της 1ης περιόδου όπου προηγηθήκαν με +10 και 16-6. Η Ακαδημία είχε μειώσει προσωρινά σε 7-6 και ακολούθησε ένα σερί 9-0. Ο Δημήτρης Καραματσούκης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Ξανθόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο, ο Γρήγορης Τάσιος με δίποντο το και ο Φίλλιπος Κολώνιας με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 5-2. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Δημητρίου, καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη και δίποντο του Αποστόλη Νούλα (10-6).  Ο Πέτρος Ντάσιος με 3ποντο, ο Γιώργος Ξανθόπουλος με 1/2 βολές, ο Μίλτος Ρέντζης (Φωτογραφία Δεξιά) με ανάποδο λει απ και ο Γιώργος Ξανθόπουλος με γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή (Και αντιαθλητικό φάουλ) έκαναν το 16-6. Ο Άρης έκλεισε με σερί 9-0. Ο Γιώργος Ξανθόπουλος της Σπερχειάδας ανέκοψε προσπάθεια του Αποστόλη Νούλα της Π.Α.Κ.



Αντιαθλητικό από Τσιώλη
Ο Γιώργος Ξανθόπουλος του Άρη Σπερχειάδας στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του ματς πέτυχε καλάθι με εντυπωσιακή προσπάθεια και κέρδισε φάουλ, το οποίο ήταν και αντιαθλητικό και χρεώθηκε στον Λάμπρο Τσιώλη.


Διατήρησε το προβάδισμα


Παρά τις προσπάθειες της Π.Α.Κ. να μειώσει την διαφορά ο Άρης διατηρήθηκε μπροστά έχοντας προβάδισμα ασφαλείας +8 και 32-24. Πληθώρα τριπόντων σημειώθηκαν στην 2η περίοδο. Ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία) με προσπάθεια για 2, ο Πέτρος Ντάσιος με νέο τρίποντο και ο Λάμπρος Τσιώλης με απάντηση για 3 έκαναν το 19-11. Ακολούθησε τρίποντο του Αποστόλη Νούλα, δίποντο του Γιώργου Ξανθόπουλου και ένα ακόμη τρίποντο στο ματς από τον Δημήτρη Καραματσούκη (24-14). Ο Λάμπρος Τσιώλης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Καραματσούκης με 3ποντη «βόμβα» και ο Γρηγόρης Τάσιος με δυο συνεχόμενα δίποντα διαμόρφωσαν το 27-19. Εν συνεχεία ο Δημήτρης Δημητρίου είχε 1/2 βολές, ο Αποστόλης Νούλας σκόραρε για 2 και ο Δημήτρης Δημητρίου έβαλε δίποντο (30-21). Το 32-24 του ημιχρόνου έγινε με τρίποντο του Γρηγόρη Τάσιου και 2ποντο του Πέτρου Ντάσιου.



+13

 












Με 44-31 και +13 προηγήθηκε στο φινάλε της 3ης περιόδου ο Άρης Σπερχειάδας. Ο Μίλτος Ρέντζης με δίποντο, ο Γιώργος Ξανθόπουλος με 1/2 βολές, ο Λάμπρος Καμαρέτσος (Φωτογραφία Αριστερά) με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο έγραψαν το 35-29. Με 2ποντο του Γιώργου Ξανθόπουλου, καλάθι του Δημήτρη Δημητρίου και νέο δίποντο του Γιώργου Ξανθόπουλου έγινε το 41-29. Ο Δημήτρης Καραματσούκης με τρίποντο και ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο πέτυχαν το 44-31. Ο Λάμπρος Καμαρέτσος της Ακαδημίας ανέκοψε με «στοπ» τον Φίλιππο Κολώνια του Άρη.


Αντέδρασε αργά
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν αργά, καθώς στο τελευταίο 2λεπτό πίεσαν σε όλο το γήπεδο και μείωσαν αρκετά την διαφορά στο σκορ. Ο Άρης επικράτησε τελικώς με +12 και 58-46. Ο Πέτρος Ντάσιος με δυο συνεχόμενα καλάθια και ο Γρηγόρη Τάσιος με δυο συνεχόμενα δίποντα πέτυχαν το 48-35. Ο Δημήτρης Δημητρίου με δίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο και ο Δημήτρης Δημητρίου με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 51-37. Ακολούθησε καλάθι του Γρηγόρη Τάσιου, 2ποντο του Δημήτρη Δημητρίου και δίποντο του Γρήγορη Τάσιου (53-41). Ο Δημήτρης Δημητρίου με δίποντο, ο Αποστόλης Νούλας με γκολ φάουλ (Χαμένη ελεύθερη Βολή) και ο Λάμπρος Καμαρέτσος με γκολ φάουλ με εύστοχη βολή μείωσαν σε 55-46. Ο Μίλτος Ρέντζης με 1/2 ελεύθερες βολές και  ο Πέτρος Ντάσιος με δίποντο έκαναν το τελικό 58-46. Ο Λάμπρος Τσιώλης της Π.Α.Κ. έκοψε προσπάθεια του Φίλιππου Τσιάκου του Άρη. Ο Πέτρος Ντάσιος της Σπερχειάδας μοίρασε τάπ» στον Λάμπρο Τσιώλη της Ακαδημίας.





Αποβλήθηκαν Κολώνιας & Τάσιος


00.48 πριν το τέλος ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.ΑΚ. έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και αποβλήθηκε. 00.33 πριν το φινάλε ο Φίλιππος Κολώνιας (Φωτογραφία) των γηπεδούχων συμπλήρωσε και αυτός τα 5 φάουλ και έφυγε πρόωρα από την αναμέτρηση.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι παίκτες του Άρη πανηγύρισαν την νίκη τους.


Τα δεκάλεπτα
16-6, 32-24, 44-31, 58-46

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Ντάσιος 14(2), Έλληνας Θ., Ζάχος, Καραματσούκης 11(3), Δημητρίου 14, Ρέντζης 5, Καραντζούνης, Τσιάκας, Έλληνας Σ., Κολώνιας 1, Ξανθόπουλος 13, Σκαρλάτος

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαϊωάννου, Τσιώλης 11(2), Νούλας 13(1), Μπίκας, Γραμματίκας, Σέλελης, Ντότσικας, Τάσιος 17(1), Καμαρέτσος 5, Καραγιάννης

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Διονύσης Αναγώστου & Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος