Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Αίολος-Μυρίκη 1-2

Η Μυρίκη κέρδισε τον αγώνα επί του Αιόλου με 2-1 και τις εντυπώσεις στον δεύτερο προημιτελικό, όμως η ομάδα του Προφήτη Ηλία πήρε την πρόκριση, συνεχίζοντας την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και την παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες. Ξεκίνησε στις 16:00 και ήταν ο 2ος προημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας μεταξύ των δυο ομάδων.
Ο Αίολος ήταν αρκετά κακός και δεν συνέχισε με καλή εμφάνιση, όπως είχε συμβεί στον πρώτο αγώνα. Παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου, όμως δεν το «πλήρωσε» και προκρίθηκε στην φάση των «4». Το γκολ για το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη πέτυχε λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο έμπειρος Κώστας Μπόνιας. Το 1-3 του πρώτου αγώνα αποδείχτηκε καθοριστικό στην έκβαση τη πρόκρισης.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε πολύ καλή παρουσία και προηγήθηκε με 2-0, έχοντας σκόρερ τον Άγγελο Παχή και τον Κώστα Σταμούλη. Διεκδίκησε μέχρι το τέλος την πρόκριση, αλλά δεν κατάφερε να «χαμογελάσει». Στα αρνητικά η αποβολή του Κώστα Γενιτσαρόπουλου.
Οι δυο ομάδες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.  Ο Αίολος θα υποδεχτεί τον Παναγραφιωτικό και η Μυρίκη την Κρέντη.

Ο καιρός και ο κόσμος
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Βοήθησε αρκετά και ο ηλιόλουστος καιρός.


Με Κρέντη ή Ποταμιά
Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας θα μάθουν σε λίγες ώρες τον αντίπαλο τους, που θα είναι είτε η Ποταμιά είτε η Κρέντη. Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Οι Προεδρικές παρουσίες
Το παρών έδωσαν για άλλο ένα ματς οι Πρόεδροι των δυο ομάδων Σεραφείμ Ράικος(Αίολος) και Νίκος Τσώνης(Μυρίκη), καθώς και άτομα του διοικητικού συμβουλίου.



Όπως συνέβη και πέρυσι
Η Μυρίκη «πλήρωσε» όπως συνέβη και πέρυσι τέτοιο καιρό με τα Άγραφα τον κακό πρώτο αγώνα, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα προημιτελικά.

3ος γκολκίπερ


Μετά τον Βασίλη Δόση και τον Αποστόλη Νούλα, που αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο στον πρώτο αγώνα ήταν η σειρά του βασικού πορτιέρο Στάθη Φακίτσα (Φωτογραφία) να κάνει την επανεμφάνιση του κάτω από τα γκολπόστ των νικητών.

Ξεκίνησε Κατσιφή


Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα του Αιόλου έκανε ο 36χρονος Άκης Κατσιφής (Φωτογραφία). Ο Βοιωτός ποδοσφαιριστής έπαιξε ως ανασταλτικός μέσος.

Χωρίς τον captain
Από την κερκίδα παρακολούθησε το παιχνίδι ο αρχηγός του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, που εξέτισε την μοναδική αγωνιστική της τιμωρίας του. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε ο Νίκος Νικολάου.


Αριστερό μπακ ο Κοτρώνης


Σε ρόλο αριστερού οπισθοφύλακα χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία) ο προπονητής του Σπύρος Κολόκας. Ο 19χρονος αγωνίζεται συνήθως ως αμυντικός μέσος.

Κατευθείαν από μπασκετ
Ο Αποστόλης Νούλας και ο Γρηγόρης Τάσιος της Μυρίκης έφτασαν με καθυστέρηση στο γήπεδο, καθώς είχαν αγωνιστεί νωρίτερο στον μπασκετικό αγώνα της Π.Α.Κ. με τον Άρη Σπερχειάδας. Ο Τάσιος πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά.


Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Α.Ο.Μ.
Η ομάδα της Μυρίκης προηγήθηκε με τέρμα του Άγγελου Παχή με 1-0, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην τροπή του επαναληπτικού. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο.

Προειδοποιητικές συστάσεις
Ο διαιτητής κ. Χρυσαφόπουλος έκανε συστάσεις στο 13΄ στον τεχνικό του Αιόλου Γιάννη Φλωράκη για διαμαρτυρία.



Πλησίασε το γκολ


Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας είχαν την πιο αξιόλογη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 19ο λεπτό. Μετά το γύρισμα του Νίκου Νικολάου, ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω από την εστία του Στάθη Φακίτσα.


Το έβαλε ο Παχής


Η Μυρίκη προηγήθηκε στο 37ο λεπτό. Μετά την σέντρα του δεξιού μπακ Κώστα Ζαραβέλη, ο πάντοτε επικίνδυνος Άγγελος Παχής με κεφαλιά πραγματοποίησε το 0-1. Ο Αίολος έπαιζε με παίχτη λιγότερο, καθώς ο στόπερ Θωμάς Αζακάς δεχόταν την ιατρική βοήθεια του Γιάννη Σβερώνη.




Προσπάθειες από τον Φούκα 


Οι «τζιαλομπλού» είχαν δυο αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες στο 27΄ και στο 39΄ με τον βραχύσωμο Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία). Η πρώτη κατέληξε άουτ και η δεύτερη μπλοκαρίστηκε από τον Στάθη Φακίτσα.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Απευθείας φάουλ του Ράμμου από θέση αριστερά πέρασε από όλους και κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
12΄: Ο Λιάγκας Π. εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά και ο Μακρής απέκρουσε με τα πόδια.
19΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ράμμος σούταρε από καλή θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
27΄: Σέντρα του Ράμμου από αριστερά, απευθείας πλασέ του Φούκα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
37΄: Ο Ζαραβέλης Κ. έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Παχής με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Μακρή έκανε το 0-1.
39΄: Χτύπημα φάουλ του Ράικου από μακριά και αριστερά, ο Φούκας μετά από διώξιμο της αντίπαλης άμυνας έκανε την προβολή, που μπλόκαρε ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος

Στις λεπτομέρειες η πρόκριση
«Ρώσικη ρουλέτα» αποδείχτηκε η επανάληψη. Οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα έκαναν γρήγορ δυο τα τέρματα τους και διεκδίκησαν την πρόκριση. Οι ομόλογοι του Γιάννη Φλωράκη κατάφεραν να μειώσουν στο τελευταίο 5λεπτο και να «χαμογελάσουν». Η Μυρίκη ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίχτη λιγότερο. Αρκετές(σωστές) κίτρινες έδειξε στην επανάληψη ο ρέφερι του προημιτελικού.

Ζήτησαν πέναλτι
Οι τυπικά γηπεδούχοι στο 49ο λεπτό διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε χέρι αμυνομένου μετά από σουτ του Άκη Κατσιφή.

«Φωτιά» με Σταμούλη


Η υπόθεση-πρόκριση στο 57΄ πήρε νέα τροπή. Μετά από σέντρα του Χρήστου Λέρη και σουτ του Άγγελου Παχή που σταμάτησε στους αμυνόμενους, ο Κώστας Σταμούλης με ωραίο σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το 0-2, ισοφαρίζοντας το συνολικό αριθμό γκολ των δυο αγώνων σε 3-3. Ο «Σταμ» είχε σκοράρει και στον πρώτο αγώνα.





Είσοδος Σολωμονίδη-Ντεμπούτο και για Ράπτη

 












Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Αιόλου έκανε ο Μακεδόνας μεσοεπιθετικός Κυριάκος Σολωμονίδης (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την Καστοριά. Πρώτη παρουσία και για τον δεξιό μπακ Πάνο Ράπτη (Φωτογραφία Δεξιά), που μεταγράφηκε από τον ΑΠΟΚ. Αποτέλεσαν τις δυο από τις τρεις αλλαγές του Γιάννη Φλωράκη.

Κοντά και σε νέο γκολ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε νέο γκολ, όταν ο Μάκης Ζήκας βρήκε τον Άγγελο Παχή, που μέσα στην περιοχή πλάσαρε αδύναμα υπό πίεση, για να μπλοκάρει ο Φώτης Μακρής. Ο Σπύρος Κολόκας διαμαρτυρήθηκε μετά την λήξη του αγώνα για πέναλτι σε αυτήν την φάση σε ανατροπή του Άγγελου Παχή από τον Θωμά Αζακά.



Καθοριστικό γκολ Κώστα Μπόνια


Η ομάδα του Προφήτη Ηλία «ανάσανε» στο 86΄ με έναν παίχτη, που προήλθε από τον πάγκο και συγκεκριμένα τον Κώστα Μπόνια (Φωτογραφία). Μετά την σέντρα του Αποστόλη Φούκα και το ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας, ο 33χρονος ανασταλτικός μέσος με όμορφο χαμηλό σουτ μείωσε στο τελικό 1-2.




Απέβαλλε τον Γενιτσαρόπουλο


Οι νικητές έμειναν με παίχτη λιγότερο 2 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) έκανε φάουλ στον Νίκο Νικολάου, που φέρεται να τον εξύβρισε, με τον Γενιτσαρόπουλο να τον χτυπάει εκτός φάσης. Ο έμπειρος στόπερ της Μυρίκης ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο και αναμένεται να τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές.




Απομάκρυνση Σταύρου Μαντή
Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ρέφερι Νεκτάρος Χρυσαφόπουλος διέταξε την απομάκρυνση του φροντιστή του Αιόλου Σταύρου Μαντή.


Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Σέντρα του Λέρη από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Αζακά και κατέληξε στον Παχή, που πλάσαρε από κοντά και η μπάλα κόντραρε στα σώματα, για να φτάσει στον Σταμούλη, που με ωραίο χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία του Μακρή και έκανε το 2-0.
65΄: Χτύπημα φάουλ του Μπουμπουρή από θέση αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αιόλου.
69΄: Ο Γκορόγιας τροφοδότησε τον Σταμούλη, το σουτ του οποίου από αριστερά μάζεψε ο Μακρής.
85΄: Ο Ζήκας τροφοδότησε τον Παχή, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με τον Μακρή να μαζεύει στην αριστερή του γωνία.
86΄: Ο Φούκας έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπόνιας εκμεταλλεύτηκε ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής, που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Φακίτσα σημείωσε το 1-2.
88΄: Απευθείας κόκκινη στον Γενιτσαρόπουλο για χτύπημα εκτός φάσης στον Νικολάου.

Κίτρινες Κάρτες
Τόσκα, Ζαραβέλης Χ., Σουμέλας, Φούκας, Ίβρος, Λέρης, Παχής, Λιάγκας Κ.

Διακριθέντες
Αίολος:  Μπόνιας, Φούκας
Μυρίκη: Κοτρώνης, Παχής, Μπουμπουρής, Σταμούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Η ομάδα μου έκανε πολύ κακή εμφάνιση, είμαι αρκετά δυσαρεστημένος. Δεν ξέρω βρισκόμασταν προφανώς σε άλλο γήπεδο και πιστέψαμε ότι το 3-1 μας είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Χρειάστηκε να γίνει το 2-0 για να ξυπνήσουμε και να καταφέρουμε να βάλουμε ένα γκολ. Δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε από τους ντόπιους, ούτε από τους ξένους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα θέλει δουλειά ακόμη. Είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί, αλλά πρέπει όλοι να συγκεντρωθούν και να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα είναι δύσκολα. Ο Αίολος φέτος έχει μεγάλες βλέψεις και δεν δικαιολογούνται τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στην Μυρίκη για την προσπάθεια την οποία έκανε. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε το πρώτο παιχνίδι, όπου κερδίσαμε 3-1 και καταφέραμε και βάλαμε ένα γκολ σήμερα και περάσαμε. Βέβαια όπως είπα και πριν, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία της ομάδας μου ότι κατάφερε και πέρασε. Ο Αίολος με τους παίκτες που έχει φέτος, πρέπει να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει όλα τα παιχνίδια είτε εντός είτε εκτός είτε κυπέλλου είτε πρωταθλήματος.»
Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι που κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με την εικόνα που έδειχνε το παιχνίδι μπορώ να πω ότι ο παράγοντας τύχη έπαιξε το πιο σημαντικό ρόλο, για το ποια ομάδα θα προκρίνονταν στον επόμενο γύρο του κυπέλλου. Σήμερα ο Αίολος ήταν πολύ κακός στο παιχνίδι του και εμείς ήμασταν πολύ καλοί με αποτέλεσμα να προηγηθούμε 2-0 και να μην μπορούμε να βάλουμε 3ο γκολ, για να προκριθούμε η να πάμε στην παράταση. Το ποδόσφαιρο αυτά έχει, δικαιούμασταν την νίκη και εύχομαι καλή συνέχεια στον Αίολο στο κύπελλο και εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον Αίολο για την πρόκριση.»
Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Τόσκα(73΄ Ράπτης), Ράικος, Κατσιφής(59΄ Μπόνιας), Αζακάς Θ., Ζαραβέλης Χ., Νικολάου, Σουμέλας, Μάρκης(59΄ Σολομωνίδης), Ράμμος, Φούκας

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης Κ., Κοτρώνης(89΄ Τάσιος), Γενιτσαρόπουλος, Ίβρος(73΄ Ζήκας), Γκορόγιας(73΄ Λιάγκας Κ.), Μπουμπουρής Γ., Λιάγκας Π., Λέρης, Σταμούλης, Παχής

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)































































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Παναγιώτης Κολλημένος