Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μυρίκη-Κρέντη 3-1

Με νικηφόρο αποτέλεσμα άρχισε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Μυρίκη, η οποία καλύτερη από τον αντίπαλο της επιβλήθηκε με 3-1 της Κρέντης.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και με αυτή ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.  Άρχισε στις 16:00 και διεξήχθη με ψιλόβροχο στην επανάληψη. Την παρακολούθησαν λιγότεροι από 50 θεατές.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έφτασε χωρίς να δυσκολευτεί στους πρώτους 3 βαθμούς της. Θα αποτελέσει μια από τις ομάδες, οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος. Από ένα τέρμα πέτυχαν οι: Πάνος Λιάγκας, Άγγελος Παχής και Κώστας Σταμούλης.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα παρουσιάστηκε με αμυντικές βλέψεις. Φαίνεται πως θα είναι αρκετά βελτιωμένη συγκριτικά με την περυσινή σαιζόν και ειδικά στην έδρα της θα κάνει «ζημιές». Ο Προκόπης Γκούρλιας με υπέροχη εκτέλεση φάουλ πέτυχε το «γκολ της τιμής» στις καθυστερήσες.
Οι νικητές την επόμενη(2η) αγωνιστική θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους και θα παίξουν ύστερα από δυο αγωνιστικές με την Ποταμιά. Οι Κρεντιώτες θα υποδεχτούν στο γήπεδο Κερασοχωρίου τον Παναγραφιωτικό.

Εναρκτήριο ματς
Με αυτό το παιχνίδι άρχισε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας για την περίοδο 2015-2016. Παρόντες ήταν λιγότεροι από 50 θεατές.


«Πρώτη» για Νούλα & Τάσιο

 












Η απουσία των τραυματιών πορτιέρο Στάθη Φακίτσα και Βασίλη Δόση, που έμειναν στον πάγκο έφεραν κάτω από τα γκολπόστ τον Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Αριστερά). Ο 14χρονος είχε θετική παρουσία, κάνοντας ντεμπούτο στο Α΄ τοπικό. Ως αλλαγή πέρασε στο ημίχρονο ο συνομήλικος του Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Δεξιά), που έκανε και αυτός πρεμιέρα στην κατηγορία.

Άμυνα ο Θεοχάρης


Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Μυρίκης έκανε ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από το Κεράσοβο. Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας των νικητών.

Από έναν τιμωρημένο
Οι δυο ομάδες στερήθηκαν τις υπηρεσίες από ενός ποδοσφαιριστή, οι οποίοι εξέτισαν την τιμωρία τους. Πρόκειται για τον στόπερ Κώστα Γενιτσαρόπουλο της Μυρίκης και τον τερματοφύλακα Αποστόλη Ντάλλα της Κρέντης, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα.



«Άριστα» στον Φεγγούλη


Πολύ καλή παρουσία είχε ο 16χρονος γκολκίπερ Γιάννης Φεγγούλης (Φωτογραφία) της Κρέντης, που έκανε αρκετά καλές επεμβάσεις.

Ντεμπούταρε ο Σ. Γκορόγιας


Για «λογαριασμό» των φιλοξενούμενων την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο νεαποκτηθείς από την Ποταμιά αμυντικός Στέφανος Γκορόγιας (Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

Βρήκε δίχτυα στο τελευταίο 10λεπτο
Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα είχε την υπεροχή, αλλά ήταν αρκετά «φλύαρη» επιθετικά. Τελικώς κατάφερε στο τελευταίο 10λπτο να πετύχει δυο τέρματα.

Προσπαθούσε η Μυρίκη

 












Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες, συναντώντας απέναντι τους τον πολύ καλό πορτιέρο Γιάννη Φεγγούλη, ο οποίος σταμάτησε στο 28΄τον Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Άγγελο Παχή στο 42ο λεπτό. Επίσης την κεφαλιά του Δημήτρη Ίβρου (Φωτογραφία Δεξιά) στο 34΄ αποσόβησε προ της γραμμής ο Κώστας Κατσαδούρος.



Με Σερπάνο και Ντάλλα

 












Η Κρέντη από την πλευρά της απείλησε με τον Δημήτρη Σερπάνο (Φωτογραφία Αριστερά) στο 15΄ και στο 36΄. Την πρώτη φορά η εκτέλεση φάουλ του αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Αποστόλη Νούλα, ενώ την δεύτερη πλάσαρε σε τετ α τετ από πάσα του Γιάννη Τσάκνη άουτ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά) έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σάκης Θεοχάρης έδιωξε.


Πανέμορφο φάουλ Πάνου Λιάγκα


Στο 38o λεπτό πραγματοποιήθηκε το 1-0 για την ομάδα του Δήμου Καρπενησίου. Με εξαιρετική μακρινή εκτέλεση φάουλ ο 16χρονος Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) «νίκησε» τον συνομήλικο του Γιάννη Φεγγούλη. 



Διπλασίασε ο Παχής


Σαφές προβάδισμα για τον «άσο» πήρε η Μυρίκη στο 43΄.  Μετά από χαμηλό σουτ εκτός περιοχής του Γιώργου Μπουμπουρή, το οποίο απέκρουσε ο αντίπαλος κίπερ, ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) πλάσαρε στην επαναφορά εύστοχα, «γράφοντας» το 2-0.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Πάσα του Λέρη στον Λιάγκα Π., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Φεγγούλης απέκρουσε με τα πόδια στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
15΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σερπάνου από δεξιά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Νούλας.
28΄: Ο Γκορόγιας Δ. τροφοδότησε τον Λέρη, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά και ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
31΄: Σουτ του Λιάγκα από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
34΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, την κεφαλιά του Ίβρου στο πρώτο δοκάρι έδιωξε προ της γραμμής ο Κατσαδούρος.
35΄: Σέντρα του Λέρη από αριστερά, δυνατή κεφαλιά του Λιάγκα κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
36΄: Ο Τσάκνης τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
38΄: Ο Λιάγκας με πολύ ωραία μακρινή εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Φεγγούλη και έκανε το 1-0.
42΄: Σέντρα του Μπουμπουρή από δεξιά, σουτ του Παχή από καλή θέση απέκρουσε ο Φεγγούλης.
43΄: Χαμηλό σουτ του Μπουμπουρή εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο της Κρέντης και στην επαναφορά ο Παχής με πλασέ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων «έγραψε» το 2-0.
45’+1΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ, βρίσκοντας τον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Ντάλλα στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε ο Θεοχάρης.

Β΄ Μέρος

Δεν «φόρτσαρε»
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα και με το πόδι «πατημένο» στο φρένο διατήρησαν το προβάδισμα τους ως το τέλος. Η Κρέντη ήταν καλύτερη επιθετικά στην επανάληψη, φτάνοντας στην μείωση του σκορ στην εκπνοή.

Ο μόνιμος σκόρερ Σταμούλης


Στην επίτευξη και τρίτου τέρματος έφτασε η ομάδα του Σπύρου Κολόκα με τον Κώστα Σταμούλη Φωτογραφία), που σκόραρε για ένα ακόμη ματς. Ο Άγγελος Παχής τροφοδότησε τον Χρήστο Λέρη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Γιάννης Φεγγούλης και στην επαναφορά ο «Σταμ» διαμόρφωσε εύκολα το 3-0.


Βγήκε εκτός ο «Κάτσα»


Σε αναγκαστική αλλαγή υποχρεώθηκε ο Νίκος Βούρτσας. Ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) τραυματίστηκε στο γόνατο σε διεκδίκηση της μπάλας που είχε με τον Πάνο Λιάγκα και αντικαταστάθηκε από τον Παύλο Κουτσούμπα.


Συμμετοχή Χρυσικού & Φ. Μπισμπίκη

 












Ο μόλις 14 ετών Παναγιώτης Χρυσικός (Φωτογραφία Αριστερά) πραγματοποίησε ντεμπούτο με τους γηπεδούχους, πλησιάζοντας μάλιστα το γκολ. Αποκτήθηκε από την Ακαδημία, ενώ στην Μυρίκη είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν ο πατέρας του Γιάννης. Εξέτισε την περυσινή τιμωρία του ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Κρέντης.

Η απόκρουση του ματς
Ο τερματοφύλακας της Κρέντης έκανε υπέροχη επέμβαση στο 85΄, όταν μετά την σέντρα του Γρηγόρη Τάσιου «στέρησε» το 2o προσωπικό γκολ του Κώστα Σταμούλη.

Εντυπωσιακό γκολ για Προκόπη


Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην μείωση του γκολ. Ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία) με εκτέλεση φάουλ από το κέντρο «κρέμασε» τον Αποστόλη Νούλα, πετυχαίνοντας το τελικό 3-1. Από τα πόδια του Παλαιοκατουνίτη στόπερ είχε προέλθει και το γκολ της περασμένης Κυριακής ενάντια στην Ποταμιά.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Λέρης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
58΄: Ο Παχής πάσαρε στον Λέρη, που έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης και στην επαναφορά ο Σταμούλης με σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης διαμόρφωσε το 3-0.
66΄: Χαμηλό σουτ του Ντάλλα εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
72΄: Ο Σταμούλης επιχείρησε συρτό σουτ, για να αποκρούσει στην δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης.
82΄: Προσωπική προσπάθεια και αδύναμο σουτ του Βούρτσα μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Νούλας.
85΄: Ο Τάσιος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Σταμούλης σούταρε από κοντά και ο Φεγγούλης απέκρουσε εντυπωσιακά.
88΄: Ο Ντάλλας έκανε χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή, για να αποκρούσει ο Νούλας στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
90΄: Σέντρα του Τάσιου από δεξιά, προβολή του Χρυσικού προ του Φεγγούλη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
93΄: Ο Γκούρλιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής «κρέμασε» τον Νούλα, παρά την προσπάθεια του τελευταίου, μειώνοντας σε 3-1.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιούμας, Ντάλλας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Λέρης, Λιάγκας, Ίβρος
Κρέντη: Φεγγούλης, Γκούρλιας


Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Στο σημερινό ματς είχαμε πλήρη  έλεγχο του παιχνιδιού. Ήμασταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια . Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης.»





  


Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές σταθήκαμε αρκετά καλά, αλλά φάγαμε δυο γκολ προς το τέλους του ημιχρόνου και αυτό μας έριξε ψυχολογικά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των συμπαικτών μου, απλά είναι κάποιες φάσεις, που αδρανούμε και αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στον αντίπαλο.»





Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας, Ζαραβέλης, Κοτρώνης(59΄Ζήκας), Θεοχάρης, Ίβρος, Γκορόγιας Δ.(76΄ Χρυσικός), Μπουμπουρής Γ.(46΄ Τάσιος), Λιάγκας Π., Λέρης, Σταμούλης, Παχής

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης, Γκορόγιας Σ.(66΄ Μπισμπίκης Φ.), Γκούρλιας, Τσιούμας, Μάκκας Ε.(64΄ Μάκκας Ι.), Κατσαδούρος(70΄ λ.τρ Κουτσούμπας Π.), Βούρτσας Ν., Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ., Σερπάνος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος