Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ποταμιά-Κρέντη 4-1

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ποταμιά, η οποία επιβλήθηκε με 4-1 της Κρέντης σε ένα ματς, που όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 16:30 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ευρυτανίας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά ικανοποιητικές για μπάλα.
Η Ποταμιά έκανε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και αξιοποιώντας της ευκαιρίες της κυριάρχησε και προηγήθηκε με 4-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έριξε την απόδοση της, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Ο Λάμπρος Φλωράκης σκόραρε δυο φορές, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι: Αλέξανδρος Μπίκας και Κώστας Γιαννακόπουλος, με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι.
Η Κρέντη έπαιξε με αρκετά νεανικό σχήμα και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση. Στην επανάληψη είχε βελτιωμένη παρουσία, καλύπτοντας τα αρκετά αμυντικά της κενά. Το τέρμα του προπονητή-παίχτη Νίκου Βούρτσα διατηρεί λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου, που αποτελεί έδρα της Κρέντης.

Χωρίς πολλούς φιλάθλους
Η αναμέτρηση παρακολουθήθηκε από περίπου 30-40 φιλάθλους. Την ίδια ώρα διεξαγόταν ο πιο «εμπορικός» αγώνας μεταξύ Μυρίκης και Αιόλου.


Άρχισε όπως τελείωσε
Οι δυο ομάδες είχαν ολοκληρώσει την περυσινή σαιζόν στο ίδιο γήπεδο αντιμέτωπες. Η Ποταμιά είχε επικρατήσει με 4-2 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Με 4 αποκτήματα


Για τους νικητές ο Δημήτρης Τσιγαρίδας χρησιμοποίησε 4 νεοαποκτηθέντες στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Χρήστο Σάλτη(Φωτογραφία αριστερά) και τους μέσους Λεωνίδα Κόγια(Φωτογραφία κέντρο), Δημήτρη Ζαλοκώστα και Γιώργο Ράικο(Φωτογραφία δεξιά).

Αντίπαλα τα αδέρφια














Ο μέσος της Ποταμιάς Αργύρης Τσάκνης(Φωτογραφία αριστερά) τέθηκε αντιμέτωπος με τον μπάκ της Κρέντης Γιάννη Τσάκνη(Φωτογραφία δεξιά), με τον οποίο είναι αδέρφια.


Γιατρός ο ποδοσφαιριστής


Η Κρέντη στερήθηκε των υπηρεσιών του πολύπειρου Δημήτρη Σερπάνου(Φωτογραφία), ο οποίος εκτέλεσε χρέη ιατρού αγώνα. Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Διονύσης Βονόρτας, που δεν είναι στο συμβούλιο της ενώσεως αυτήν την στιγμή.

Με νεανική σύνθεση
Ο Νίκος Βούρτσας συμπεριέλαβε στην βασική του ενδεκάδα πολλούς μικρούς ποδοσφαιριστές με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των 14χρονων Νεκτάριου Ντάλλα και Γιάννη Μάκκα.

Ντεμπούταρε ο Τσιούμας


Την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Κρέντης κατέγραψε ο στόπερ Άκης Τσιούμας(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Απεραντιακό.

Οδηγίες του βοηθού


Από πλευράς Κρέντης οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο βοηθός του Νίκου Βούρτσα Λάμπρος Μάκκας(Φωτογραφία). Παρών ήταν ο Πρόεδρος Χρήστος Λάππας, αλλά και οι πρώην Πρόεδροι της ομάδας Κώστας Μάκκας και Κώστας Λάππας.


Α΄ Μέρος

Κυριαρχία της Ποταμιάς
Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο. Πέτυχε 4 γκολ, είχε δοκάρι, εκμεταλλευόμενη τα πολλά αμυντικά κενά του αντιπάλου. Η Κρέντη μείωσε στις καθυστερήσεις στην μοναδική της αξιόλογη στιγμή στον αγώνα.

«Νικήθηκε» ο Δ. Ζαλοκώστας


Στην πρώτη της πολύ καλή στιγμή η Ποταμιά στο 11΄ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί. Μετά την μπαλιά του Λάμπρου Φλωράκη, ο Δημήτρης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία) δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιάννη Φεγγούλη, που μπλόκαρε σωτήρια την μπάλα.



Με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο


«Ορεξάτος» άρχισε την σαιζόν ο αρχηγός της Ποταμιάς Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία), που πέτυχε σε διάστημα 6 λεπτών δυο τέρματα. Πρώτα στο 12΄ έκανε το 1-0, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Κώστα Γιαννακόπουλο, ενώ στο 18΄ πλάσαρε σε τετ α τετ τον Γιάννη Φεγγούλη μετά την εξαιρετική μπαλιά του Λεωνίδα Κόγια.







3ο τέρμα με τον Μπίκα


Οι Μεγαλοχωρίτες τριπλασίασαν τα τέρματα τους στο 24΄.  Ο Λάμπρος Φλωράκης σούταρε, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αλέξανδρος Μπίκας(Φωτογραφία) με συρτό διαγώνιο σουτ πραγματοποίησε το 3-0.




Πέρασε Κώτσια


Στο 28 λεπτό ο νεαποκτηθείς φορ από τον Απεραντιακό Πάνος Κώτσιας(Φωτογραφία) έκανε πρεμιέρα με την Κρέντη, αντικαθιστώντας τον Νεκτάριο Ντάλλα.

Απομάκρυνε Γιώργο Βούρτσα
Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέταξε στο 32΄ την απομάκρυνση του Γιώργου Βούρτσα. Ο ποδοσφαιριστής του Παναγραφιωτικού παρακολουθούσε τον αγώνα από τον πάγκο της Κρέντης.


Πρώτα δοκάρι μετά γκολ


«Κυνήγησε» το γκολ ο ταχύτατος Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία)  και το βρήκε. Πρώτα στο 34΄ είχε σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι μετά την σέντρα του Λάμπρου Φλωράκη και στο 43΄ εκμεταλλευόμενος «αναμπουμπούλα» στην αντίπαλη περιοχή πέτυχε το 4-0. 




Μείωσε στις καθυστερήσεις 


Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Κρέντη μείωσε το σκορ. Ο Νίκος Ντάλλας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Νίκο Βούρτσα(Φωτογραφία) και ο προπονητής-παίχτης της ομάδας με ιδανικό πλασέ μείωσε στο τελικό 4-1.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Γιαννακόπουλος πάσαρε στον Κόγια, που έκανε το χαμηλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
11΄: Ο Φλωράκης έκανε την κάθετη πάσα για τον Ζαλοκώστα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του μπλοκαρίστηκε από τον Φεγγούλη, κάνοντας σωτήρια επέμβαση.
12΄: Ο Τσάκνης Α. τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, που σέντραρε από αριστερά και ο Φλωράκης μέσα από την περιοχή με σουτ, που κατέληξε ψηλά στο κέντρο της αντίπαλης εστίας πραγματοποίησε το 1-0.
18΄: Ο Κόγιας έκανε βαθιά μπαλιά για τον Φλωράκη, που έφυγε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Φεγγούλη, κάνοντας το 2-0.
22΄: Ο Τσάκνης Α. έκανε την μπαλιά τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος πλάσαρε από δεξιά και ο Μάκκας Ε. έδιωξε προ της γραμμής.
24΄: Μπαλιά του Ζαλοκώστα στον Φλωράκη, που από θέση τετ α τετ πλάσαρε, ο Φεγγούλης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Μπίκας με χαμηλό σουτ, το οποίο βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα «έγραψε» το 3-0.
31΄: Πάσα του Ζαλοκώστα στον Γιαννακόπουλο, το σουτ του τελευταίου από θέση δεξιά απέκρουσε ο Φεγγούλης.
34΄: Σέντρα του Φλωράκη από αριστερά σουτ του Γιαννακόπουλου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης και πέρασε άουτ.
43΄: Ο Γιαννακόπουλος εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 4-0.
45΄+1΄: Ο Ντάλλας Νικ. με όμορφη κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Βούρτσα Ν., που σε θέση τετ α τετ από δεξιά με ωραίο πλασέ έκανε το 4-1.

Β΄ Μέρος

«Αρκέστηκε» στο σκορ
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά πεσμένο ποιοτικά και οι ευκαιρίες ελάχιστες. Το τελικό 4-1 δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην Ποταμιά.

Είσοδος Κατσαδούρου


Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας πέρασε στο γήπεδο ο Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία) για τους Κρεντιώτες, που αποκτήθηκε από την Φραγκίστα.

«Πρώτη» για Γενιτσαρόπουλο


Ο Δημήτρης Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) των γηπεδούχων μπήκε ως αλλαγή στο γήπεδο και έκανε ντεμπούτο με την ομάδα του. Έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην Κρέντη.

Ευκαιρία Νεοφύτου


Η ομάδα της Ποταμιάς έχασε την καλύτερη της ευκαιρία στην επανάληψη με τον νεοεισελθόντα Νεόφυτο Νεοφύτου(Φωτογραφία), που πλάσαρε άουτ στο 61΄ μετά την μπαλιά του Δημήτρη Ζαλοκώστα.



Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Μπαλιά του Ζαλοκώστα για τον Νεοφύτου, που πλάσαρε από κοντά υπό πίεση άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
78΄: Σέντρα του Νεοφύτου από δεξιά, ο Γιαννακόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και ο τερματοφύλακας της Κρέντης μάζεψε.
82΄: Ο Σαπούνης έδωσε στον Πολυμερόπουλο το μακρινό σουτ του τελευταίου απέκρουε στην δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης.
89΄: Βαθιά μπαλιά του Κόγια για τον Μπίκα, που πλάσαρε από θέση αριστερά, ο Φεγγούλης απέκρουσε και το νέο σουτ του ποδοσφαιριστή της Ποταμιάς κατέληξε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης Α.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φλωράκης, Μπίκας, Κόγιας, Ζαλοκώστας
Κρέντη: Γκούρλιας, Κατσαδούρος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες και διαιτητές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Ξεκινώντας οι επίσημες υποχρεώσεις για την ομάδα μας για πρώτο ματς και για ένα μόνο ημίχρονο, το πρώτο παρουσιάσαμε αρκετά καλά στοιχεία. Για ένα ημίχρονο τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στους ρόλους τους και στα θέματα τακτικής, τα οποία τους ζητήθηκαν. Δυστυχώς ενώ έχουμε καταφέρει πάρα πολλά πράγματα να αλλάξουμε μέχρι σήμερα στο κομμάτι της διαχείρισης ευχάριστων ή δυσάρεστων στιγμών ακόμη υπολειπόμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε τραγικοί και σαν εικόνα ομάδας, αλλά και σαν εικόνα συμπεριφοράς. Εάν δεν καταλάβουμε γρήγορα ότι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο και τον συμπαίκτη μας είναι το πρωτεύον, τότε και εμείς κινδυνεύουμε να μην πετύχουμε τίποτα παραπάνω από ότι πετύχαινε η Ποταμιά τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω το σημερινό ματς να μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης προς το καλύτερο. Έχουμε ένα ακόμη ματς και ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που προκριθούμε.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Πρώτα από όλα να ευχηθώ καλή σαιζόν σε όλες τις ομάδες, να πετύχει καθεμία μια τους στόχους της και χωρίς τραυματισμού για  τους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά το παιχνίδι σπαταλήσαμε ένα ημίχρονο. Είχαμε αρκετές απουσίες κάναμε αρκετά λάθη,  λογικό αυτό αρκετά παιδιά παίξανε για πρώτη φορά μαζί. Πιστεύω παιχνίδι με παιχνίδι και μέσα από τις προπονήσεις να αρχίσουμε να βρίσκουμε τα πατήματα μας. Θεωρούμε ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην συνέχεια. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι κυπέλλου με την Ποταμιά για μας θα είναι ένα δυνατό "τεστ" πριν ξεκινήσει  το πρωτάθλημα. Έδωσα αρκετές ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, παίξαμε με αρκετά νέα παιδιά σήμερα και αυτό ήθελα να πω προς τους ποδοσφαιριστές  μου ότι όλοι χρειάζονται στην ομάδα και δεν περισσεύει καθένας και όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς και προσωπικά στον φίλο μου Δημήτρη Τσιγαρίδα να φτάσει την ομάδα του εκεί που επιθυμεί.»
Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Σάλτης, Μπίκας, Πολυμερόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Κόγιας, Ζαλοκώστας Δ., Τσάκνης Α.(52΄ Νεοφύτου), Γιαννακόπουλος, Φλωράκης(60΄ Γενιτσαρόπουλος), Ράικος(68΄ Σαπούνης)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης Ι., Μάκκας Ε., Γκούρλιας, Τσιούμας, Ντάλλας Νικ.(46΄ Κατσαδούρος), Βούρτσας Ν., Μπισμπίκης Β., Μάκκας Ι.(83΄ Κουτσούμπας Π.), Ντάλλας Νεκ.(28΄ Κώτσιας), Ντάλλας Αθ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος