Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μυρίκη-Αίολος 1-3

Με «φόρα» μπήκε και στην νέα σαιζόν ο Αίολος. Ο νταμπλούχος Ευρυτανίας πήρε σκορ πρόκρισης με 3-1 ενάντια στην νεανική Μυρίκη.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ευρυτανίας και διεξήχθη την Κυριακή (27/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε λίγο μετά τις 4.30, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή. Την παρακολούθησαν γύρω στα 130 άτομα.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα δεν βρήκε ρυθμό, αφού δεν τις δόθηκαν χώροι από τους αντιπάλους της. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από στημένο και στο 47ολεπτό ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο και με σκόρερ τον Κώστα Σταμούλη. Η αντεπίθεση της ήταν προσωρινή και ο νταμπλούχος Αίολος «παραβίασε» ακόμη δυο φορές την εστία της.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη ήταν αποτελεσματικός και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ήταν συμπαγής στην άμυνα και με προσεκτικές επιθέσεις απείλησε την αντίπαλη άμυνα. Πήρε προβάδισμα στο 29ο λεπτό με κεφαλιά του Χάρη Ζαραβέλη. Παρότι στο δεύτερο μέρος δέχτηκε αμέσως την ισοφάριση δεν πτοήθηκε και χάρης: τους Νίκο Νικολάου και Θωμά Αζακά, που βρήκαν δίχτυα έφτασε στο τελικό σκορ (1-3). «Μελανό» σημείο η αποβολή του αρχηγού Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου στο 88΄ με 2η κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο και η ένταση και το λεκτικό επεισόδιο που ακολούθησε.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στο ίδιο γήπεδο στον επαναληπτικό του κυπέλλου το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα.

Πάνω από 100
Αρκετοί φίλαθλοι παραβρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου εκμεταλλευόμενοι την ηλιοφάνεια και τις καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή. Ο αγώνας κυπέλλου έγινε παρουσία περίπου 130 θεατών.



Προβάδισμα πρόκρισης
Ο Αίολος χάρης τα 3 εκτός έδρας γκολ, που πέτυχε έχει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του θεσμού. Θέλει να διεκδικήσει το κύπελλο για 3ησυνεχή χρονιά.

Βασικός ο Σουμέλας


Ο Θεσσαλονικιός στόπερ Ανδρέας Σουμέλας έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον Αίολο παίζοντας στο κέντρο της άμυνας. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής.

Φορ ο Χ. Ζάρα-Νικητής ο «μικρός»

 












Σε θέση κεντρικού επιθετικού αγωνίστηκε ο μεσοαμυντικός Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) του Αίολου, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό. Ο «Ζάρα» αναδείχτηκε νικητής στην αδερφική μονομαχία, αφού τέθηκε αντιμέτωπος για ακόμη μια φορά με τον αδερφό του Κώστα (Φωτογραφία Δεξιά) που φοράει την φανέλα της Μυρίκης.

Ενάντια στην πρώην-11δατοι Π.Λιάγκας-Τάσιος


Ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Αριστερά) «ντεμπούταρε» με την Μυρίκη παίζοντας στο κέντρο της άμυνας και αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα. Στο κέντρο και σε θέση αμυντικού χαφ έπαιξε ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Κέντρο), που γύρισε στην Μυρίκη μετά από 1 χρόνο που έπαιζε στον ΑΠΟΚ. Πρώτη συμμετοχή στο α΄ τοπικό και για τον 14χρονο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Τάσιο (Φωτογραφία Δεξιά), που ξεκίνησε ως αριστερός μέσος. Ο τελευταίος αποκτήθηκε από την Ακαδημία και ήταν ο αρχηγός της περυσινήςμικτής παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

28 ο μεγαλύτερος στο β΄
Κατά την διάρκεια του β΄ μέρους  (Αποχώρησε τραυματίας ο γκολκίπερ Βασίλης Δόσης) η Μυρίκη έπαιξε με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.  Ο μεγαλύτερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής ήταν ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός Κώστας Γενιτσαρόπουλος.

Νέες εμφανίσεις


Με καινούργια ποδοσφαιρική στολή παρατάχτηκε η Μυρίκη. Η ομάδα φόρεσε νέες εμφανίσεις χορηγίας της Coca Cola.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ρυθμό
Όπως και αναμένονταν, καθώς ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι των δυο ομάδων, ως εκ τούτου ήταν πολύ δύσκολο οι ομάδες να βρουν ρυθμό.

Μοιρασμένο ξεκίνημα
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο στο πρώτο 25λεπτο με καμία ομάδα να μην έχει πάρει τα ηνία στο ματς. Η Μυρίκη είχε την ελαφριά υπεροχή στο ξεκίνημαμ κυκλοφορώντας περισσότερο την μπάλα.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Στο 18ο λεπτό ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος της Μυρίκης κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθοςμ με τους ποδοσφαιριστές του Αίολου να ζητούν πέναλτι θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε και στο χέρι του ποδοσφαιριστή.  Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στην επίθεση
Οι νταμπλούχοι από το 25ο λεπτό και μετά έπαιξαν πιο επιθετικά και με προσεκτικές κινήσεις σκόραραν πρώτοι και εν συνεχεία έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα.



Με κεφαλιά Ζαραβέλη
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 29ο λεπτό, όταν ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Χάρης Ζαραβέλης πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα από κοντά και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Βασίλη Δόση «έγραψε» το 0-1.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ζαραβέλης Κ. έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω από το ύψος του πέναλτι και ο Δόσης απέκρουσε με υπερένταση στο αριστερό του «παραθυράκι», έχοντας και ελαφρύ τραυματισμό, προσκρούοντας στο δοκάρι.
22΄: Σουτ του Μπουμπουρή Γ. εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο Μακρής σε πλάγιο άουτ.
29΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ζαραβέλης Χ. πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Δόση έγραψε το 0-1.
32΄: Ο Μπουμπουρής Γ. σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Λιάγκα Π. από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
40΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Νικολάου από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο Δόσης.
45΄+1΄: Ο Φούκας σέντραρε ξανά από δεξιά, ο Νικολάου έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπόνια, που σούταρε στην κίνηση από καλή θέση πάνω από την εστία της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Βγήκε Off ο Δόσης-Γκολκίπερ ο Νούλας

 












Ο τερματοφύλακας της Μυρίκης Βασίλης Δόσης (Φωτογραφία Αριστερά) είχε τραυματισμό στο 5ο λεπτό και σύγκρουση με τον Νίκο Νικολάου στο 41ο λεπτό και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην επανάληψη. Ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά) σε ηλικία μόλις 14 ετών πέρασε στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση κόντρα στην πρώην του ομάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο έτερος βασικός γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.






Με το ίδιο «νόμισμα»


Μόλις στο 2ο λεπτό της επανάληψης η Μυρίκη «πλήρωσε» τον Αίολο με το ίδιο «νόμισμα» βάζοντας γκολ από κόρνερ στην ίδια εστία. Ο Γιώργος Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) εξ επαφής με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).





Ξεπέρασε την «ψυχρολουσία»
Ο Αίολος δεν επηρεάστηκε από την ισοφάριση, ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και σκόραρε 2 ακόμη φορές φτάνοντας στο τελικό 1-3.

Νέα κεφαλιά και 1-2


Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού οι τυπικά φιλοξενούμενοι σκόραραν  παίρνοντας το προβάδισμα εκ νέου. Ο Αποστόλης Φούκας σέντραρε όμορφα από τα δεξιά και ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Μυρίκης πραγματοποίησε το 1-2.




Από το κεφάλι του Θ. Αζακά


Και το 3ο τέρμα του Αίολου σημειώθηκε με κεφαλιά. Στο 69ο λεπτό ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο κεντρικός αμυντικός Θωμάς Αζακάς με όμορφη κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Νούλα διαμόρφωσε το τελικό 1-3.





Ανιαρό φινάλε
Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη στιγμή μπροστά από τις δυο εστίες. Το 1-3 παρέμεινε ως το τέλος.

Αποβλήθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος


2 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο. Το παιχνίδι διακόπηκε και επικράτησε ένταση μάλιστα μεταξύ του αρχηγού του Αίολου και του πρώην του συμπαίκτη Δημήτρη Ίβρου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο αυτό δεν πήρε έκταση.






Φραστικό επεισόδιο με Κολόκα
Στην συνέχεια κατά την αποχώρηση του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον προπονητή της Μυρίκης Σπύρο Κολόκα. Οι δυο άντρες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.



Απομάκρυνση Φλωράκη
Στο επόμενο λεπτό απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου από τον παρατηρητή του αγώνα Βασίλη Κατσίκη και ο τεχνικός του Αίολου Γιάννης Φλωράκης. Ο coach είχε διαμαρτυρηθεί στο 83ο λεπτό για μια υπόδειξη του βοηθού Στέλιου Σώμαλη.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπουμπουρής Γ. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Σταμούλης εξ επαφής με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
53΄: Ο Νικολάου γύρισε από τα αριστερά και ο Ράμμος από τα όρια της περιοχής σούταρε με τον Νούλα να μπλοκάρει.
59΄: Ο Φούκας έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Νικολάου από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Νούλα διαμόρφωσε το 1-2.
68΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπόνια απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
69΄: Ο Νικολάου εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Αζακάς Θ. με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Νούλα έκανε το τελικό 1-3.
88΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα και α΄φησε την ομάδα του με 10.

Κίτρινες Κάρτες
Παχής, Λέρης, Φούκας, Μακρής, Ράμμος

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος
Αίολος: Ζαραβέλης, Φούκας, Νικολάου, Αζακάς Θ.,

Δηλώσεις Προπονητών


Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα ξεκινήσαμε την χρονιά με το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε σαν ομάδα. Δικαιολογημένα φάγαμε τα 3 γκολ από λάθη δικά μας. Συγχαρητήρια στον Αίολο και πιστεύω στο δεύτερο παιχνίδι θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»







Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Μπορώ να πω ότι δεν έγινε ένα καλό παιχνίδι, ήταν το πρώτο επίσημο ματς και για τις δυο ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνιση, έμεινα όμως ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι κρίθηκε στην δύναμη, υπήρχαν δυνατές μονομαχίες, υπήρξε και ένταση στο τέλος. Καλό θα είναι να εκλείψουν αυτά τα πράγματα και να μην υπάρχουν. Δεν φταίει κανένας διαιτητής ήταν όλα σωστά. Απλά θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο σίγουροι στις αποφάσεις μας και όταν σφυρίζουμε κάτι θα πρέπει και να το υποστηρίζουμε μέχρι τέλους. Συγχαρητήρια στα παιδιά τα δικά μου για την προσπάθεια που έκαναν. Είμαστε ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, δεν έχουμε βγει από αυτό, θα συνεχίσουμε γιατί οι βλέψεις μας είναι μεγαλύτερες. Νομίζω ότι πήραμε ένα προβάδισμα σημαντικό όσον αφορά το δεύτερο παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Μυρίκης, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με κανέναν. Τους εύχομαι καλή συνέχεια και καλή πορεία στο πρωτάθλημα.»


Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης(46΄ λ.τρ. Νούλας), Μπουμπουρής Γ., Παχής, Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Γκορόγιας(66΄ Τσίπρας), Ζαραβέλης Κ., Λιάγκας Π., Λέρης, Σταμούλης, Τάσιος

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος, Μάρκης(56΄ Τόσκα), Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας(79΄ Αζακάς Π.), Σουμέλας, Ζαραβέλης Χ., Ράμμος(84΄ Μπουμπουρής Κ.), Νικολάου

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος