Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ποταμιά-ΑΕΚ 4-0

Έχοντας τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Ποταμιά επιβλήθηκε  με 4-0 της ΑΕΚ σε φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 17:30 και διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Κράτησε συνολικά 65 λεπτά.
Η Ποταμιά «ξεμπούκωσε» στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε όλα τα τέρματα της. Από το πρώτο λεπτό ανέπτυξε επιθετικές διαθέσεις και έφτασε χωρίς δυσκολίες στην επίθεση. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασε στην πρώτη της φιλική νίκη. Σκόραραν οι: Αργύρης Τσάκνης, Νεόφυτος Νεοφύτου, Κώστας Γιαννακόπουλος και Γιώργος Ράικος. Προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Ντίνος Γιαννόπουλος.
Η ΑΕΚ είχε φιλότιμη παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όπου φύλαξε καλά τα μετόπισθεν της, κρατώντας το 0. Στο δεύτερο ημίχρονο επήλθε φυσιολογικά η κούραση και γνώρισε την ήττα. Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό της ομάδας των Αγίων Ευρυτάνων.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν για την πρώτη φάση του κυπέλλου την Κρέντη, ενώ ο «δικέφαλος» θα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στον ΑΠΟΚ.

Έπαιξαν 65΄
Η φιλική αναμέτρηση είχε συνολική διάρκεια 65 λεπτά. Το πρώτο ημίχρονο κράτησε 30 λεπτά και το δεύτερο 35. Σφύριξε ο τεχνικός των Μεγαλοχωριτών Δημήτρης Τσιγαρίδας.

Με καινούργιους πορτιέρο














Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο Χρήστος Σάλτης(Φωτογραφία αριστερά), που θα αποκτηθεί από την Φραγκίστα, ενώ αυτή της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Παπασπύρου(Φωτογραφία δεξία), ο οποίος θα αποκτηθεί από το Ραπτόπουλο, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση.

Εν όψει κυπέλλου
Ο αγώνας αποτέλεσε ένα πολύ καλό «τεστ» για τις δυο ομάδες εν όψει του κυπέλλου Ευρυτανίας.  Η Ποταμιά θα αγωνιστεί με την Κρέντη και η ΑΕΚ με τον ΑΠΟΚ.

Υπό καταρρακτώδη βροχή
Το παιχνίδι διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή σε όλη την διάρκεια του και σε ένα αρκετά γλιστερό τερέν.

Στην άμυνα Σεντής & Τσόγκας














Στο κέντρο της άμυνας του «δικεφάλου» αγωνίστηκε ο Χρήστος Σεντής(Φωτογραφία αριστερά) και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γιάννης Τσόγκας(Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος έπαιξε πέρυσι στην Α.Ε. Βίτωλης/Άγιος Γεώργιος και ο δεύτερος στον ΑΠΟΚ.

Πρώτο φιλικό
Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ. Μέρος του δευτέρου ημιχρόνου παρακολούθησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο παράγοντας-προπονητής της ομάδας Ηλίας Μπακόλας, ενώ στον πάγκο βρέθηκε ο Γιάννης Λαμπράκης.

Α΄ Μέρος

«Λευκό» ημίχρονο
Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 0-0. Η Ποταμιά είχε την υπεροχή και η ΑΕΚ στεκόταν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Δοκάρι για την Ποταμιά


Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν δοκάρι στο 19ο λεπτό, όταν μετά την σέντρα του Αργύρη Τσάκνη, ο Ντίνος Γιαννόπουλος(Φωτογραφία) σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βαγγέλη Παπασπύρου.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Σάλτη μετά από λάθος συνεννόηση γκολκίπερ-άμυνας σούταρε στην κίνηση, αλλά ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε ενστικτωδώς.
19΄: Ο Τσάκνης έκανε παράλληλη πάσα στον Γιαννόπουλο Κ., που πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ, η άμυνα έδιωξε, ο Νεοφύτου σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπασπύρου.
22΄: Ο Νεοφύτου δοκίμασε σουτ, το οποίο απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Παπασπύρου.
28΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. βρέθηκε σε καλό σημείο, έκανε και το χλιαρό σουτ, το οποίο μάζεψε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.

Β’ Μέρος

Καθολική υπεροχή
Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα βελτίωσε την απόδοση του στην επανάληψη και σε συνδυασμό με την κόπωση του αντιπάλου πέτυχε 4 τέρματα.

«Απέβαλλε» Χ. Γενιτσαρόπουλο


Ο ρέφερι Δημήτρης Τσιγαρίδας διέταξε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου την αντικατάσταση του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου(Φωτογραφία) της ΑΕΚ, ύστερα από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Αργύρη Τσάκνη, που συνοδεύτηκε με εριστικά λόγια του ποδοσφαιριστή.

Σκόραραν Αργύρης και «Νέο»














Στο 6ο λεπτό της επανάληψης ο Αργύρης Τσάκνης(Φωτογραφία αριστερά) πλάσαρε εύστοχα από κοντά μετά την μπαλιά του Πολυχρόνη Λιάγκου. Στο 44ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ στα φιλικά της Ποταμιάς Νεόφυτος Νεοφύτου(Φωτογραφία δεξιά) με κεφαλιά ύστερα από ασίστ του Αλέξανδρου Μπίκα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με Μπούκα και Λάκη

 












Χρόνο συμμετοχής πήραν στην επανάληψη για τους «άσπρους» ο Κώστας Μπούκας(Φωτογραφία αριστερά) και ο Λάκης Αναστασόπουλος(Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος έπαιζε στον Παναγραφιωτικό, ενώ το δελτίο του δεύτερου βρίσκεται στην Μυρίκη.

Τα έκαναν 4














Στο τελευταίο δεκάλεπτο του φιλικού οι «Ποταμίτες» σημείωσαν ακόμη δυο γκολ. Πρώτα ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) βρήκε δίχτυα με σουτ που κόντραρε στα σώματα και λίγο αργότερα ο Γιώργος Ράικος(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε τέρμα με έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι καλύτερες φάσεις
36΄: Ο Λιάγκος έκανε κάθετη πάσα στον Τσάκνη, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Παπασπύρου με πλασέ στην αριστερή του γωνία ανενόχλητος έκανε το 1-0.
38΄: Ο Γιαννακόπουλος σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Παπασπύρου απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία.
44΄: Ο Μπίκας έκανε κεφαλιά-πάσα στον Νεοφύτου, ο οποίος με να κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ(2-0).
51΄: Σουτ του Νάσιου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου».
55΄: Ο Κόγιας σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από την εστία του Παπασπύρου.
56΄: Ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και από θέση δεξιά σούταρε και με κόντρα η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Παπασπύρου, «γράφοντας» το3-0.
60΄: Ο Ράικος με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε χαμηλά την δεξιά γωνία των Αγίων Ευρυτάνων και πραγματοποίησε το 4-0.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Σάλτης, Μπίκας, Γενιτσαρόπουλος Δ., Φαρμάκης, Γκορόγιας Σ., Πατρώνης, Λιάγκος, Ράικος, Νεοφύτου, Γιαννόπουλος Κ., Τσάκνης
Έπαιξαν και οι: Πολυμερόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Κόγιας, Γιαννακόπουλος, Νάσιος

ΑΕΚ (-): Παπασπύρου, Ιωάννου Γ., Τσόγκας, Νιαβής, Σεντής, Ζιάκας, Αρκουμάνης, Κατσαρός, Γιαννόπουλος Δ., Ιωάννου Κ., Γενιτσαρόπουλος Χ.
Αγωνίστηκαν και οι: Γιαννόπουλος Γ., Κολλημένος, Κοτσιμπός, Ρούσσης, Τελώνης, Μπούκας, Μπέσσας Ι., Αναστασόπουλος, Παρούτσας

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας(Προπονητής Ποταμιάς)






















Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Πάνος Ράπτης & Γιάννης Ζαλοκώστας