Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 2-2

Δεν ανάδειξε νικητή η φιλική συνάντηση ΑΠΟΚ και Μυρίκη. Οι δυο ομάδες σκόραραν από 2 φορές για να αναδειχτούν ισόπαλες με σκορ 2-2.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε κάτω από συννεφιά, παρουσία λίγων θεατών και κράτησε 75 λεπτά.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ είχε και δοκάρι στο 9ο λεπτό με τον Τάκη Σαϊτη. Μέσα σε ένα δίλεπτο 51ο και 52ο λεπτό με σκορερ τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο έκανε την ολική ανατροπή, όμως λίγα λεπτά αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση με γκολ από στημένο.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα εξουδετέρωσε στο πρώτο μέρος το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου και στο τελευταίο λεπτό προηγήθηκε με κεφαλιά του Πάνου Λιάγκα. Ενώ στο δεύτερο μέρος παρότι ήταν πίσω στο σκορ, αφού είχε ένα «νεκρό» διάστημα σε απόδοση ισοφάρισε στο τελικό αποτέλεσμα με σκορ τον Άγγελο Παχή. Στην συνέχεια είχαν και στο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Πάνου Λιάγκα.

75 λεπτά
Το φιλικό κράτησε λίγο περισσότερο από 75 λεπτά. Το πρώτο ημίχρονο διήρκησε 40 λεπτά και το δεύτερο λίγο περισσότερο από 35. Η διάρκεια του ματς συμφωνήθηκε μετά από συνομιλία των δυο τεχνικών.


Τελευταίο τέστ
Οι δυο ομάδες έδωσαν το τελευταίο τεστ, προτού δώσουν την πρώτη τους επίσημη αναμέτρηση για την νέα χρονιά για τον θεσμό του κυπέλλου. Ο ΑΠΟΚ θα παίξει το προσεχές Σάββατο με την ΑΕΚ και η Μυρίκη την Κυριακή με τον Αίολο.

Προηγουμένως αγιασμός
Περίπου στις 5 το απόγευμα τελέστηκε στον Δημοτικό στάδιο ο αγιασμός εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για την Μυρίκη. Οι «κόκκινοι» πήραν την ευλογία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Ευρυτάνων π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο.

Με βοηθούς
 

Την αναμέτρηση σφύριξε ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Αριστερά) έχοντας επόπτες τον ποδοσφαιριστή της Μυρίκης Φώτη Ζαχαράκης (Φωτογραφία Κέντρο) και από 1 ημίχρονο τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ Στέλιο Ρεσίτη (Φωτογραφία Δεξιά) και τον παράγοντα της ομάδας Κώστα Πασσά.

Επανεμφάνιση Λέρη


Ο Χρήστος Λέρης επανεμφανίστηκε μετά από αρκετό διάστημα, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Ένας πρώην
Στο γήπεδο βρέθηκε κάνοντας ατομική προπόνηση κατά την διάρκεια του αγώνα ένας πρώην ποδοσφαιριστής και των δυο ομάδων. Μιλάμε για τον Μιχάλη Νικολάου.


Α΄ Μέρος

Δοκάρι ο Σαϊτης


Το Βελούχι μετά από γρήγορη επίθεση έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο 9ο λεπτό. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έκανε επέλαση, πάσαρε εκτός περιοχής στον Τάκη Σαϊτη, ο οποίος σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.


Μοιρασμένο 40λεπτο
Ανοιχτό ματς έγινε στο πρώτο 40λεπτο με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη και τις δυο ομάδες να παίζουν ελεύθερα.

Στην τελευταία φάση


Οι «κόκκινοι» στην τελευταία φάση του α΄ μέρους πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Ο Γιώργος Μπουμπουρής σέντραρε από δεξιά και ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι χωρίς πίεση με κεφαλιά ψηλά στην δεξιά γωνία του Χρήστου Παπαβασιλείου έκανε το 0-1. Οι παίκτες του Βελουχίου διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στην συγκεκριμένη φάση.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Λέρης έδωσε στον Λιάγκα, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» του Παπαβασιλείου.
8΄: Σέντρα-σουτ του Τάσιου από πλάγια δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
9΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την κούρσα πίσω από το κέντρο, πάσαρε στον Σαϊτη, που σούταρε εκτός περιοχής στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νούλα.
19΄: Ο Τάσιος γύρισε από δεξιά, ο Παπαβασιλείου απέκρουσε η μπάλα βρήκε στον Σταμούλη και ο Κρασιάς την τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ.
30΄: Ο Σαϊτης «πάτησε» στον Γενιτσαρόπουλο Α., ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
40΄: Ο Μπουμπουρής Γ. σέντραρε από δεξιά και ο Λιάγκας από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου έκανε το 0-1.

Β΄ μέρος

Μπήκε πιεστικά
Ο ΑΠΟΚ μπήκε δυνατά πιέζοντας τον αντίπαλο και καταφέρνοντας μέσα σε 2 λεπτά να γυρίσει το ματς.

Ανατροπή με Α. «Γεν»


Σε διάστημα 2 λεπτών ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) έβαλε μπροστά την ομάδα του. Στο 51ο λεπτό σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον αδερφό του αμυντικό της Μυρίκης Κώστα και αιφνιδίασε τον Αποστόλη Νούλα πηγαίνοντας στην δεξιά γωνία για το 1-1. Στο επόμενο λεπτό ο Γενιτσαρόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε χαμηλά στην αριστερή γωνία των «κόκκινων» πετυχαίνοντας το 2-1.




Ανέβηκε η Μυρίκη
Η συνέχεια του φιλικού άνηκε στην ομάδα της Μυρίκης, που κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και να έχει τις ευκαιρίες για νέα ανατροπή στο ματς.

Ισοφάριση από Παχή


Στο 61ο λεπτό ο Πάνος Λιάγκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε ασταθώς στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά ο Άγγελος Παχής εύκολα με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.



Δοκάρι με φάουλ
Τρία λεπτά αργότερα μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Πάνου Λιάγκα, ο Χρήστος Παπαβασιλείου απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των «κυανόλευκων».


Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. εκτός περιοχής βρήκε στον αδερφό του Γενιτσαρόπουλο Κ. άλλαξε πορεία αιφνιδίασε τον Νούλα και κατέληξε στην δεξιά του γωνία (1-1).
52΄: Χαμηλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. κατέληξε στην αριστερή γωνία του Νούλα (2-1).
58΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου.
59΄: Ο Μπουμπουρής Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Ίβρου έφυγε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
61΄: Ο Λιάγκας  εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Παπαβασιλείου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ασταθώς και στην επαναφορά ο Παχής εύκολα με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.
64΄: Χτύπημα φάουλ του Λιάγκα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Παπαβασιλείου και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι.
72΄: Σουτ του Τσίπρα από καλή θέση έδιωξε σωτήρια ο νεαρός Πλάκας.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου(67΄ Πλάκας), Τσιλιμέκης(71΄ Ρεσίτης), Ξαγάρας, Κρασιάς(41΄ λ.τρ. Συγκελόπουλος), Γενιτσαρόπουλος Α.(72΄ Τριανταφύλλου), Κουτσουπιάς(73΄ Καραντάνας), Φλωράκης(58΄ Τσιάμης), Τσιλίκας(41΄ Σερπάνος, 71΄ Μπουμπουρής Ε.), Μπακαλίδης, Γούλας(15΄ λ.τρ. Κόλλιας, 67΄ Πατρώνης), Σαϊτης(41΄ Μπούτσι, 74΄ Μπομποτσιάρης)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας, Μπουμπουρής Γ., Παχής, Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος Κ.(52΄ Τάσιος), Γκορόγιας(41΄ Φύκας), Τάσιος(41΄ Τσίπρας), Λιάγκας Π., Σταμούλης(52΄ Χρυσικός), Κοτρώνης(28΄ λ.τρ. Χρυσικός, 41΄ Καμαρέτσος), Λέρης(62΄ Γαλανός)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός
1ος Βοηθός: Φώτης Ζαχαράκης (Ποδοσφαιριστής Μυρίκης)
2ος Βοηθός: Στέλιος Ρεσίτης (Α΄ Μέρος/Ποδοσφαιριστής ΑΠΟΚ), Κώστας Πασσάς (Β΄ Μέρος/Παράγοντας ΑΠΟΚ)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος