Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μυρίκη-Ποταμιά 1-0

Με εκτέλεση φάουλ του Πάνου Λιάγκα η Μυρίκη μπήκε νικηφόρα στο τουρνουά της Ποταμιάς νικώντας την ομώνυμη ομάδα με 1-0.
Η συνάντηση διεξήχθη την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του τουρνουά που διοργανώνει ο Α.Ο. Ποταμιάς και διήρκησε 80 λεπτά.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έχοντας νεανική ομάδα μπήκε με το «δεξί» στην διοργάνωση χάρις το απευθείας χτύπημα φάουλ του Πάνου Λιάγκα, έχοντας προηγουμένως και δοκάρι με τον Κώστα Ζαραβέλη. Οι «κόκκινοι» έπιασαν ανά διαστήματα αρκετά καλή απόδοση δείχνοντας θετικά σημάδια.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ηττήθηκε αφού είχε ένα «νεκρό» διάστημα σε απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Οι Μεγαλοχωρίτες πίεσαν στα τελευταία λεπτά επιζητώντας στην ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την αναμέτρηση στα πέναλτι.
Την Τρίτη (15/9) για την 2η αγωνιστική η Μυρίκη θα παίξει με τον Παναγραφιωτικό και την Τετάρτη (16/9) η Ποταμιά με την ομάδα των Αγράφων.

Λιγοστοί θεατές
Παρότι η αναμέτρηση είχε όλα τα στοιχεία μιας επίσημης αναμέτρησης, οι θεατές που την παρακολούθησαν ήταν λιγοστοί.


80 λεπτά
Ο αγώνας διήρκησε 80 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Διαιτητική αρχή


Ο πρώην επιθετικός του Αίολου Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) σφύριξε την αναμέτρηση κάνοντας ανεπίσημη «πρώτη» στην διαιτησία. Ο Κουρλός έδειξε θετικά στοιχεία και δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι MVP των τεχνικών

 












Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι δυο προπονητές ψήφισαν τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές (Δεν έχουν δικαίωμα να διαλέξουν ποδοσφαιριστή της ομάδας τους). Ο Σπύρος Κολόκας της Μυρίκης ψήφισε τον Λεωνίδα Κόγια (Φωτογραφία Αριστερά) της Ποταμιάς και ο Δημήτρης Τσιγαρίδας της Ποταμιάς ψήφισε τον Γιώργο Μπουμπουρή (Φωτογραφία Δεξιά) της Μυρίκης.

3 της ΕΠΣ Ευρυτανίας
Τον αγώνα παρακολούθησαν 3 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Παπαδημητρίου (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Λιάγκας και Νίκος Δροσίνης.


Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο ημίχρονο
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να παίρνουν εναλλάξ την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το 5λεπτο της Μυρίκης
Οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές μετά το 30΄ και αφού πρώτα είχαν δοκάρι στο επόμενο λεπτό πέτυχαν το νικητήριο τέρμα.

Δοκάρι με «Ζάρα»


Η Μυρίκη έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο 32ο λεπτό. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Κώστα Ζαραβέλη (Φωτογραφία) από κοντά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη.



Απευθείας φάουλ


Το απευθείας φάουλ στο 33ο λεπτό του Πάνου Λιάγκα έκρινε την αναμέτρηση. Η Μυρίκη μετά την προειδοποίηση με το δοκάρι σκόραρε με όμορφη χαμηλή εκτέλεση φάουλ του 16χρονου Πάνου Λιάγκα (Φωτογραφία), η οποία κατέληξε στην αριστερή γωνία του Στέλιου Μεριγκούνη.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Πολυμερόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά και το σουτ του Νεοφύτου από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο Νούλας.
15΄: Ο Παχής κινήθηκε όμορφα από αριστερά και σούταρε από καλή θέση πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
21΄: Ο Σαπούνης έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Νεοφύτου από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των «κόκκινων».
32΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Ζαραβέλη από καλή θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
33΄: Ο Λιάγκας Π. με ωραία απευθείας χαμηλή εκτέλεση φάουλ στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα (1-0).
37΄: Ο Νεοφύτου έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Νούλα.

Β΄ Μέρος

Πίεσε η Ποταμιά
Όσο περνούσε η ώρα η Ποταμιά διεκδίκησε την ισοφάριση και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι.

Έπαιξε ο μικρός Μαντζιούτας


Χρόνο συμμετοχή με την Ποταμιά στα τελευταία λεπτά πήρε ο νεαρός Αντώνης Μαντζιούτας.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε ψηλά άουτ από την εστία της Ποταμιάς.
52΄: Ο Νεοφύτου γύρισε παράλληλα με το τέρμα από αριστερά, όμως ο Γιαννακόπουλος δεν βρήκε εξ επαφής την μπάλα, η οποία έφυγε άουτ.
73΄: Πλασέ του Μπούρα μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο Νούλας.
76΄: Όμορφη ενέργεια του Μπουμπουρή Π. εκτός περιοχής και σουτ του ίδιου, έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας, Ίβρος(44΄ Ντότσικας), Γενιτσαρόπουλος Κ., Λιάγκας Κ., Μπουμπουρής Δ.(41΄ Καλύβας), Μπουμπουρής Γ., Ζαραβέλης(48΄ Τσίπρας), Λιάγκας Π., Χρυσικός(41΄ Κοτρώνης), Παχής, Τάσιος(41΄ Σταμούλης)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Σαπούνης(50΄ Πατρώνης), Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Λιάγκος, Πολυμερόπουλος(32΄ Γενιτσαρόπουλος Δ., 58΄ Μπουμπουρής Π.), Ζαλοκώστας Δ.(52΄ Μπούρας Σ.), Ράικος(72΄ Μαντζιούτας Α.), Γιαννακόπουλος(66΄ Φύκας), Κόγιας(80΄ Γενιτσαρόπουλος Δ.), Νεοφύτου

H βαθμολογία(Σε 1 αγωνιστική)
Ομάδα
Βαθμοί
Τέρματα
Μυρίκη
3
1-0
Παναγραφιωτικός
0
0-0
Ποταμιά
0
0-1

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος