Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Foxes-Ρακόμελο Καφέ 38-50

Έχοντας μεγαλύτερη ποιότητα το Ρακόμελο Καφέ επικράτησε σε ένα «κλειστό» ματς με 50-38 των Foxes, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Οι Foxes ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος, βρισκόταν κοντά στο σκορ, όμως στην επανάληψη «κλάταραν». Η ομάδα του Βασίλη Ρουμελιώτη γνώρισε την ήττα για 3ο παιχνίδι και δύσκολα θα καταφέρει να συνεχίσει στην επόμενη φάση, μένοντας στους 3 πόντους. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας ήταν ο πρώτος σκόρερ των «αλεπούδων» με 16 πόντους, σημειώνοντας και 3 εύστοχα 3ποντα.
Το Ρακόμελο Καφέ του Δημήτρη Λερογιάννη πέτυχε μια πολύτιμη νίκη, που του δίνει «αβαντάζ» πρόκρισης. Έκανε αρκετά καλό δεύτερο μέρος, επιβάλλοντας τον ρυθμό του. Έφτασε τους 5 βαθμούς, όσους έχει και το Βελούχι με τον Sporting. Ξεχώρισε με την απόδοση του ο σέντερ Χρήστος Κακαβάς, έχοντας 16 πόντους.
Οι «αλεπούδες» αντιμετωπίζουν την ερχόμενη(4η) αγωνιστική την Δευτέρα 25/5 το Βελούχι 2315, ενώ το Ρακόμελο θα παίξει την ίδια ημέρα με τον Πρωτέα.

Ήρθαν μετά το ποδόσφαιρο
Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε αρνητική προσέλευση θεατών, που δεν ξεπερνούσαν τους 20. Στην επανάληψη μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Αίολο και Μαλεσίνα προστέθηκαν 60-70 θεατές επιπλέον.



«Νευρικό» παιχνίδι
Μόλις 88 πόντοι σημειώθηκαν στον αγώνα. Μάλιστα οι 51 από αυτούς επετεύχθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Άνω των 15 ο Κουτσούμπας


Για τους ηττημένους ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία) κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες, πετυχαίνοντας 16 πόντους με 3 3ποντα. Ακολούθησε με 6 ο αρχηγός και παίχτης της Π.Α.Κ. Βασίλης Ρουμελιώτης.

Ντεμπούταραν Γιαννόπουλος & Τόλης














Από πλευράς Foxes την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Θέμης Τόλης (Φωτογραφία Δεξιά), ενώ για τους νικητές συμμετείχε ο Γιάννης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), που ευστόχησε και σε σουτ 3 πόντων.

Ουσιαστικός ο Κακαβάς


Για το Ρακόμελο ξεχώρισε ο σέντερ Χρήστος Κακαβάς (Φωτογραφία), που πέτυχε 16 πόντους, όντας πολύ δυνατός στο καλάθι. Δεύτερος με 11 πόντους ήταν ο Νίκος Κωστής.


Ανέλαβε το «κοουτσάρισμα»


Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία) των «καφέδων» δεν αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αναλαμβάνοντας την προπονητική καθοδήγηση των συμπαιχτών του. Απών ήταν ο εκ των κορυφαίων παιχτών της ομάδας Ταξιάρχης Κουτρομάνος και φυσικά ο τραυματίας Γιώργος Ζαγκότσης.


Κοντά στο σκορ














Με μόλις 9-11 προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο οι «αλεπούδες» των «καφέδων». Ο Νίκος Κωστής με 2ποντο και ο Βασίλης Ρουμελιώτης με γκολ-φάουλ πέτυχαν τους πρώτους πόντους του αγώνα. Ο Λουκάς Καρανίκας είχε 2/2 βολές και ο Χρήστος Κακαβάς από πάσα του Δημήτρη Λερογιάννη έκανε το 4-4. Με σουτ 3 πόντων του Βαγγέλη Κουτσούμπα οι Foxes πέρασαν μπροστά με 7-4. Ο Βασίλης Δόσης (Φωτογραφία Αριστερά) από πάσα του Γιώργου Κορέντζελου και ο Χρήστος Κακαβάς με 1/2 ελεύθερες βολές και σουτ 2 πόντων έκαναν την ανατροπή για το 7-9. Ο Φώτης Μπούργος (Φωτογραφία Δεξιά) ισοφάρισε σε 9-9, ενώ τροφοδότησε τον Βαγγέλη Κουτσούμπα, που έκανε το 11-9 για τους Foxes. Ο Χρήστος Κακαβάς του Ρακόμελου έκανε ταπά στον Βαγγέλη Κουτσούμπα των «αλεπούδων».



Τεχνική στους Foxes
Ο Λουκάς Καρανίκας των «χρυσαφί» τιμωρήθηκε 2:15 πριν την λήξη του 1ου δεκαλέπτου με τεχνική ποινή. Ο Δημήτρης Λερογιάννης αστόχησε στην ελεύθερη βολή.



Αλλαγή πρωτοπορίας














Άλλαξε χέρια το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το Ρακόμελο με ένα επιμέρους 6-10 προηγήθηκε στην ανάπαυλα με 17-19.Ο Βασίλης Δόσης πέτυχε 2ποντο, ενώ ο Λουκάς Καρανίκας (Φωτογραφία Αριστερά) μετά την πάσα του Χρήστου Καλαμπάκα πραγματοποίησε το 13-11. Ο Δημήτρης Λερογιάννης με γκολ-φάουλ, ο Ντίνος Τσούκος με 1/2 βολές, ο Νίκος Κωστής με 2ποντο και ο Γιώργος Κορέντζελος (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ έκαναν ένα σερί 0-7 για το 13-18. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με σουτ 2 πόντων, ο Νίκος Κωστής με 1/2 βολές και ο Αποστόλης Πιπέρας με 2ποντο διαμόρφωσαν το 17-19, που ήταν το σκορ δεκαλέπτου.


Σαφές προβάδισμα


Η 3η περίοδος άνηκε στα «Ρακόμελα», που έκαναν ένα επιμέρους 1-10 και βρέθηκαν μπροστά με 18-29, βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία) σημείωσε με 2ποντο το 17-21. Ο Βασίλης Δόσης με τον ίδιο τρόπο και ο Χρήστος Κακαβάς με 1/2 βολές έκαναν το 17-25. Με σουτ 2 πόντων του Νίκου Κωστή η διαφορά ανέβηκε στους 10 για το 17-27. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας είχε 1/2 βολές, ενώ ο Κωστής από πάσα του Κακαβά «έγραψε» το 18-29. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας έκανε τάπα στον Ηλία Σαπούνη, ο Γρηγόρης Καλοπήτας στον Λουκά Καρανίκα, ο Σωτήρης Καλαμπάκας στον Ντίνο Τσούκο και ο Χρήστος Κακαβάς στον Πάνο Ζιάκα.





Μόλις 1 πόντο
Οι Foxes ήταν αρκετά άστοχοι στο 3ο δεκάλεπτο και συναντώντας μια πολύ καλή άμυνα σημείωσαν μόλις έναν πόντο και μάλιστα προς την λήξη της περιόδου(0:28 πριν την λήξη με 1/2 βολές του Βαγγέλη Κουτσούμπα).

Η πιο παραγωγική


Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν αρκετά βελτιωμένο και πιο παραγωγικό. Οι παίχτες του Ρακόμελου με ένα επιμέρους σκορ 20-21 έφτασαν στο τελικό 38-50. Ο Αποστόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Χρήστος Κακαβάς διαμόρφωσαν το 20-31. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Δόση, 1/2 βολές του Αποστόλη Πιπέρα και 2ποντο του Χρήστου Κακαβά έγινε το 21-35. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας με 2ποντο, ο Χρήστος Κακαβάς με καλάθι και φάουλ, που συνοδεύτηκε με εύστοχη βολή και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με εντυπωσιακό σουτ 2 πόντων πέτυχαν το 25-38. Ο ανεβασμένος Κακαβάς έκανε το 25-40, ενώ ο Βασίλης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Κέντρο) «απάντησε» για το 27-40. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος με εντυπωσιακό 3ποντο, ο Βασίλης Δόσης με 1/2 βολές και ο Γιώργος Γκορόγιας με γκολ-φάουλ έφεραν την διαφορά στο +19 για το 27-46. Ο Βασίλης Ρουμελιώτης με 2/3 βολές και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με σουτ 3 πόντων μείωσαν σε 32-46. Ο Ντίνος Τσούκος (Φωτογραφία Δεξιά) ευστόχησε σε 2ποντο, ενώ ο Χρήστος Καλαμπάκας με 1/2 βολές και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με νέα τρίποντη «βόμβα» μείωσαν σε 36-48. Με καλάθι του Ντίνου Τσούκου με 2/2 βολές του Πάνου Ζιάκα διαμορφώθηκε το τελικό 38-50.




Αποβολή Σ. Καλαμπάκα


Περίπου 6 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Σωτήρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία) των Foxes συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ και αποχώρησε από το παρκέ.

Τιμωρήθηκε ο Καλύβας


Ο Γιάννης Καλύβας (Φωτογραφία) των Foxes που βρισκόταν στον πάγκο διαμαρτυρήθηκε για διαιτητική απόφαση και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή 4:13 πριν το άκουσα της τελικής κόρνας.  


Τα δεκάλεπτα
11-9, 17-19, 18-29, 38-50

Συνθέσεις Ομάδων

Foxes (Βασίλης Ρουμελιώτης): Καλαμπάκας Χ. 1, Πιπέρας 5, Ρουμελιώτης 6, Τσιώλης, Κουτσούμπας 16(3), Καλύβας, Ζιάκας 2, Καλαμπάκας Σ. 2, Μπούργος 2, Καρανίκας 4, Τόλης

Ρακόμελο Καφέ (Δημήτρης Λερογιάννης): Γκορόγιας 2, Κωστής 11, Ράικος, Σαπούνης, Κακαβάς 16, Δόσης 9, Κορέντζελος 2, Τσούκος 5, Γιαννόπουλος 3(1), Λερογιάννης 2, Καλοπήτας

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος