Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ποδοσφαιριστές B.C.-Ζήκος 51-44

Νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στην «8αδα» του τουρνουά μπάσκετ πήραν οι Ποδοσφαιριστές με 51-44 επί του Ζήκου στο ντέρμπι «ουραγών» του Α΄ Ομίλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 5ου Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές.
Οι Ποδοσφαιριστές B.C. του Φώτη Ζαχαράκη ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πήραν μια νίκη, που τους εξασφαλίζει και την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι ποδοσφαιριστές του τοπικού της Ευρυτανίας απέδειξαν και σε αυτό το ματς ότι έχουν και μπασκετικές ικανότητες. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο «μαέστρος» πλέι μέικερ Άγγελος Παχής, που έβαλε 14 πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα.
Ο Ζήκος του Νικήτα Στεργιάννη δεν εγκατέλειψε το ματς και προσπάθησε μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας περιόδου να κάνει την επιστροφή. Εκεί που έχανε μέχρι και 17 πόντους στην 3η περίοδο μείωσε στους 4 και διεκδίκησε επί ίσοις όροις την νίκη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να γίνει και «αποχαιρέτησε» την διοργάνωση και φέτος από τους ομίλους, παρουσιάζοντας όμως αγωνιστική και εξωαγωνιστική βελτίωση. Ο «μπομπέρ» Λάζαρος Σκαρμούτσος σταμάτησε στους 9 βάζοντας και 1 τρίποντο.
Την τελευταία (5η) αγωνιστική οι Ποδοσφαιριστές θα αναμετρηθούν τους FragistAn. Terrorists την Τετάρτη 27 Μάιου, ενώ ο Ζήκος έχει ρεπό και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά.

Περίπου 80
Το βραδινό ματς του τουρνουά μπάσκετ του 1ου Ομίλου που θα έδινε το 4ο «εισιτήριο» πρόκρισης στα προημιτελικά έγινε παρουσία μόλις 80 θεατών.




Νίκη πρόκρισης
Οι Ποδοσφαιριστές με την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση μετά από 2 ανεπιτυχή αποτελέσματα εξασφάλισαν την παρουσία τους στην 8αδα.

Ολοκλήρωσαν με ήττες
Ο Ζήκος συμμετείχε για 3ο συνεχόμενο τουρνουά στην διοργάνωση, ωστόσο ούτε και φέτος μπόρεσε να «γευτεί» την χαρά της νίκης. Παρότι ήταν αρκετά βελτιωμένος τερματίζει στην 5η θέση του ομίλου με 4 ήττες. Την τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιήσει το ρεπό του.

Διακριτικά οι γηπεδούχοι
Οι δυο ομάδες έχουν εμφανίσεις χρώματος κίτρινου και οι τυπικά γηπεδούχοι Ποδοσφαιριστές φόρεσαν διακριτικά χρώματος πορτοκαλί.

«Δίλλημα» για Μαντέκα
Ο προπονητής των Ποδοσφαιριστών Γιώργος Μαντέκας όπως όλα δείχνουν θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του(!) στα προημιτελικά, καθώς είναι και αθλητής του τροπαιούχου Πρωτέα.


Η Selfie των νικητών
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες των Ποδοσφαιριστών έβγαλαν selfie φωτογραφία στον πάγκο της ομάδας. Είναι κάτι που πρώτη φορά βλέπουμε να γίνεται σε αγωνιστικό χώρο από Ευρυτανική ομάδα. Σε ρόλο φωτογράφου ήταν ο «Selfakias» Τόλης Φούκας.



«Μαέστρος» ο Παχής


Ηγετική φυσιογνωμία και σε αυτή την αναμέτρηση είχε ο πλει μέικερ των Ποδοσφαιριστών Άγγελος Παχής, ο οποίος έβαλε 14 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.


9 για τον «Μπομπέρ»


Μπορεί ο «τριποντάκιας» Λάζαρος Σκαρμούτσος (Φωτογραφία) να σκόραρε μόλις 1 φορά έξω από τα 6.75, όμως πέτυχε 9 πόντους βάζοντας και αρκετά παλικαρίσια δίποντα κρατώντας ως το τέλος «ζωντανή» την ομάδα του στο «κυνήγι» της νίκης. Με 1 πόντο λιγότερο ακολούθησε ο νεαρός Δημήτρης Κατσαρός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σκαρμούτσος είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος Ευρυτάνας καλαθοσφαιριστής με περισσότερες προσπάθειες εύστοχες έξω από τα 6.75.

Ντεμπούτο Φούκα

Για τους νικητές ο Αποστόλης Φούκας αποδείχτηκε «γουρλής», καθώς στο σύντομο ντεμπούτο του στην διοργάνωση η ομάδα του πανηγύρισε την πρόκριση στους «8».

«Αέρας» τρίποντου


Ένα τρίποντο χώριζε της δυο ομάδες μετά την ολοκλήρωση του 1ου 10λεπτου. Οι Ποδοσφαιριστές προηγήθηκαν με 9-6 του Ζήκου. Ο Άγγελος Παχής με τρίποντο, ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Πάνος Ράπτης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο μετά από ασιστ του Πάνου Λιάγκα έκαναν το 7-1. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Νικήτα Στεργιάννη, 1/2  βολές του Κώστα Κεφαλά, 3ποντο του Νικήτα Στεργιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) και με 2/2 ελεύθερες βολές του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου διαμορφώθηκε το 9-6. Ο Πάνος Ράπτης του Ζήκου ανέκοψε με τάπα τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο των Ποδοσφαιριστών.


Διατηρήθηκαν μπροστά


Οι Ποδοσφαιριστές διατηρήθηκαν μπροστά και στην 2η περίοδο και διπλασίασαν το προβάδισμα τους φτάνοντας στο +6 και στο 18-13. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) πέτυχε το δίποντο μετά την ασιστ του Κώστα Σταμούλη, ο Νικήτας Στεργιάννης έβαλε έμμεσο τρίποντο γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή και ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος σκόραρε για 2 (13-9). Εν συνεχεία ο Άγγελος Παχής σκόραρε όμορφο δίποντο, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έβαλε δίποντο και ο Λάζαρος Σκαρμούτσος πέτυχε δίποντο για το 17-11. Το 18-13 του ημιχρόνου έγινε με 1/2 βολές του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλο και νέο δίποντο του Λάζαρου Σκαρμούτσου. Ο Πάνος Μπόκας του Ζήκου ανέκοψε με «στοπ» τον Άγγελο Παχή των Ποδοσφαιριστών. 


+10 για Ποδοσφαιριστές




 












Παρότι οι Ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν δυνατά και ξέφυγαν μέχρι και 16 πόντους, ο Ζήκος στο φινάλε της περιόδου μείωσε στους δέκα και σε 37-27. Με γκολ-φάουλ του Κώστα Λιάγκα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) με εύστοχη συμπληρωματική βολή, ο Δημήτρης Ίβρος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Λιάγκας με δίποντο και ο Άγγελος Παχής με 2ποντο έφτασαν την διαφορά στο +16 και στο 29-13. Ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) με γκολ φάουλ (Χαμένη Βολή), ο Δημήτρης Κατσαρός (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) με 2ποντο και ο Πάνος Λιάγκας με δίποντο πραγματοποίησαν το 31-17. Ακολούθησε 3ποντο του Άγγελου Παχή, δίποντο του Δημήτρη Κατσαρού, γκολ φάουλ του Χρήστου Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) με εύστοχη βολή και τρίποντο του Πάνου Ράπτη (34-25). Το 10λεπτο έκλεισε με 3ποντο του Κώστα Σταμούλη και λει άπ του Λάζαρου Σκαρμούτσου (37-27). Ο Πάνος Λιάγκας των Ποδοσφαιριστών μοίρασε τάπα στον Νικήτα Στεργιάννη του Ζήκου.






Αποβλήθηκε ο αρχηγός
3.36 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου ο αρχηγός του Ζήκου Νικήτας Στεργιάννης, αποβλήθηκε αφού συμπλήρωσε τα 5 προσωπικά φάουλ.

Προσπάθησε για ανατροπή















Αρκετά βελτιωμένη εικόνα έδειξε στην τελευταία περίοδο ο Ζήκος, όπου προσπάθησε να κάνει την ανατροπή. Μάλιστα ειχαν μειώσει προσωρινά και μέχρι τους 4 και σε 39-35. Οι Ποδοσφαιριστές ήταν ψύχραιμοι και χάρις τον Πάνο Λιάγκα (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) έφτασαν στο τελικό 51-44. Ο Κώστας Κεφαλάς (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) με δίποντο, ο Μίλτος Ελ Ταχάν (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) με 2ποντο μετά από την ασιστ του Κώστα Κεφαλά, ο Πάνος Λιάγκας με 2ποντο, ο Κώστας Κεφαλάς με δίποντο και ο Μίλτος Ελ Ταχάν με σουτ για 2 έκαναν το (39-35). Ακολούθησαν δυο συνεχόμενα δίποντα του Πάνου Λιάγκα και 2ποντο του Κώστα Κεφαλά μετά από ασιστ του Μίλτου Ελ Ταχάν για το 43-37. Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) με τρίποντο, ο Λάμπρος Κατσαρός με δίποντο και ο Άγγελος Παχής με 1/2 βολές έκαναν το 47-39. Ο Λάμπρος Κατσαρός με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) με 3ποντο, ο Λάζαρος Σκαρμούτσος με τρίποντο και ο Δημήτρης Ίβρος με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το τελικό 51-44. Ο Κώστας Λιάγκας των Ποδοσφαιριστών μοίρασε «τάπα» στον Χρήστο Παπαβασιλείου του Ζήκου.




Τεχνική σε Ζήκο
1.28 πριν το τέλος του αγώνα ο Ζήκος βρέθηκε στο παρκέ με 6 αθλητές και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος ωστόσο αστόχησε στην ελεύθερη βολή.



Τα δεκάλεπτα
9-6, 18-13, 31-27, 51-44

Συνθέσεις Ομάδων

Ποδοσφαιριστές B.C. (Φώτης Ζαχαράκης): Λιάγκας Π. 10, Ζαχαράκης 3(1), Μπουμπουρής, Λέρης, Παχής 14(2), Γενιτσαρόπουλος Α. 7, Σταμούλης 3(1), Καλύβας, Φούκας, Γενιτσαρόπουλος Κ. 7(1), Ίβρος 4, Λιάγκας Κ. 3

Ζήκος (Νικήτας Στεργιάννης): Ελ Ταχάν 4, Σκαρμούτσος 9(1), Κεφαλάς 7, Στεργιάννης 7(1), Κατσαρός 8, Ράπτης 6(1), Μπόκας, Παπαβασιλείου 3, Ντότσικας, Μουτσούλας, Παπαζαχαρίου

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Λερογιάννης
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος