Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο πρωταθλητής Βοιωτίας Α.Ο. Θήβα


Με μια ακόμη ιστορική ομάδα, τον Α.Ο. Θήβα κλείνει τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο της μίνι διαδικασίας μεταξύ των πρωταθλητών ΕΠΣ ο Αίολος. Η Θήβα κατέκτησε το πρωτάθλημα Βοιωτία με τεράστια βαθμολογική διαφορά από τους «διώκτες» της, αλλά και το κύπελλο του νομού, φτάνοντας έως τους «8» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας και χάνοντας στην «ρώσικη ρουλέτα».
Οι νταμπλούχοι έχουν κάνει κακό ξεκίνημα στα μπαράζ, μετρώντας έναν πόντο. Από πολλούς θεωρούνταν πρώτο φαβορί πριν την έναρξη των play off Πήραν εκτός έδρας ισόπαλο αποτέλεσμα με 10 παίχτες μέσα στην Χαλκίδα, όμως η ήττα στο γήπεδο τους από την Μαλεσίνα μπορεί να αποβεί καθοριστική. Από ένα γκολ έχουν πετύχει οι: Δημήτρης Κουτσοδήμος και Δημήτρης Βεζιρτζόγλου. Μοναδικός τους στόχος είναι η πρώτη νίκη και σε αυτό θα βοηθήσει και ο κόσμος της ιστορικής ομάδας με παραστάσεις Β΄ Εθνικής, ο οποίος αποτελεί «12ο παίχτη της».
Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Τάκης Πλατής, που έχει σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες της. Επιστρέφει από τιμωρία ο Γιάννης Γκαράνης και τίθεται ξανά στην διάθεση του προπονητή του. Το Βοιωτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Ευρυτανία ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια.
Η Θήβα θα δώσει και 3ο εντός έδρας παιχνίδι τρεις ημέρες μετά κόντρα στην Χαλκίδα για το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου.

Με χαρακτηριστική άνεση
Η Θήβα κατέκτησε πανεύκολα τον τίτλο της πρωταθλήτριας Βοιωτίας. Τερμάτισε 1η με 88 βαθμούς και ακολούθησε με 20 λιγότερους ο Κιθαιρώνας Καπαρελίου.


Και κύπελλο
Η ομάδα της Βοιωτίας πέτυχε μια σπουδαία διπλή επιτυχία, καθώς πέραν του πρωταθλήματος κέρδισε και το κύπελλο. Επικράτησε στον τελικό με 5-1 του ΠΑΟΚ Κόκκινου, ενώ έφτασε μάλιστα μέχρι τους «8» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Τσικλητήρα Πύλου στα πέναλτι(!).


1 ισοπαλία-1 ήττα
Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν με εκτός έδρας ισοπαλίας 1-1 κόντρα στην Χαλκίδα, παίζοντας για αρκετό διάστημα και με παίχτη λιγότερο, ενώ γνώρισαν ύστερα την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Μαλεσίνα. Τα τέρματα έχουν πετύχει οι: Δημήτρης Κουτσοδήμος και Δημήτρης Βεζιρτζόγλου. Και στα δυο παιχνίδια έχουν παίξει οι: Φαλαγγίτης, Ελέζι, Τσατσαρώνης, Ευθυμίου, Μπινιάκος, Ταυταρίδης, Ανυφαντής, Βεζιρτζόγλου, Παναούλης, Κουτσοδήμος, Παπαχαραλάμπους και Κατσόγιαννης,  ενώ μια συμμετοχή έχουν οι: Όλντασι, Γκαράνης, Καραμπετιάν και Βυλλιώτης.


Επιστροφή παίχτη
Ο Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος είχε αποβληθεί στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Χαλκίδα εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει σε αγωνιστική δράση.

Coach ο Πλατής


Από τον Δεκέμβριο του 2013 στο «τιμόνι» της Θήβας βρίσκεται ο 47χρονος Τάκης Πλατής, που αποτελεί παλαίμαχο ποδοσφαιριστή μεταξύ άλλων της Χαλκίδας και της Μαλεσίνας, που αντιμετωπίζει στα μπαράζ. Έχει καθοδηγήσει την ομάδα των Σκούρτων, του Σχηματαρίου, τον Παναλίαρτο και τις ακαδημίες του Ευαγόρα, έχοντας αξιοσημείωτες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Το σκοράρισμα
Πρώτος σκόρερ των νταμπλούχων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν με 19 γκολ ο Γιώργος Βυλλιώτης . Ακολούθησε με 14 ο Δημήτρης Βερτζίζογλου, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Καλλιθέα και είχε κάνει προετοιμασία στο Καρπενήσι το καλοκαίρι. 12 γκολ είχε ο Γιώργος Περιάλης και ένα λιγότερο ο Γιάννης Μπινιάκος.


Δύναμη ο κόσμος
Κοντά στην ομάδα είναι πάντα ο φίλαθλος κόσμος της Θήβας, που ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια «καυτή» ατμόσφαιρα την ερχόμενη Κυριακή.



Έως Β΄ Εθνική


Ο Α.Ο. Θήβα έχει αγωνιστεί τρεις χρονιές στην Β΄ Εθνική με τελευταία το 1983. Έχει επίσης αρκετές παρουσίες στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και φυσικά της Δ΄ . Πρόεδρος της είναι ο Θανάσης Βυλλιώτης.

Μόνο το Κεράσοβο
Η μοναδική Ευρυτανική ομάδα που έχει δώσει επίσημο αγώνα με την Θήβα είναι το Κεράσοβο. Την σαιζόν 1994-1995 οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 8-0 για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.