Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Με αντιπαράθεση Αφρουδάκη-Βλάχου η συνέντευξη τύπου μετά τον τελικό












Σε αντιπαράθεση ήρθαν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Αφρουδάκης με τον προπονητή του Ολυμπιακού.
Ο πρώτος σκόρερ στο θεσμό του Κυπέλλου, Γιώργος Αφρουδάκης είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου: «Δεν ήταν σωστό, δεν το περίμενα από τον προπονητή του Ολυμπιακού να πάρει τάιμ άουτ στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα ενώ το σκορ ήταν 18-10 υπέρ της ομάδας του. Ήταν τόσο ωραία η ατμόσφαιρα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και αυτό δεν μου άρεσε».
Με τον τεχνικό του Ολυμπιακού και Ομοσπονδιακό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο να απαντά: «Είναι καιρός οι αθλητές να μην ασκούν διοίκηση ή προπονητική και ιδιαίτερα όταν είναι αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου...»

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην συνέντευξη Τύπου:

Θοδωρής Βλάχος (Προπονητής Ολυμπιακού): «Ένας τίτλος απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο ήταν ένα γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι τώρα και γι’αυτό είναι πολύ γλυκός. Αν και επικρατήσαμε σχετικά εύκολα, όπως δείχνει και το σκορ, πανηγυρίσαμε σαν να κερδίσαμε στο τελευταίο λεπτό. Νομίζω ότι το αξίζουμε, η ομάδα αυτή είναι πολύ καλύτερη και ποιοτική. Το αξίζει και ο κόσμος που μας ακολούθησε μέχρι το Καρπενήσι για να μας στηρίξει. Το αξίζουν όλοι οι φίλαθλοί μας που το παρακολούθησαν σήμερα και περισσότερο το αξίζει η Διοίκηση, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια κάνει τρομερή προσπάθεια για να έχει τις ομάδες του Ερασιτέχνη στον αφρό. Για να μιλήσω και για τη δικιά μας, της παρέχει τα πάντα και κάθε χρόνο προγραμματίζει μεγαλύτερες επιτυχίες.
Ένας ακόμα στόχος, ο μεγαλύτερος για τη χρονιά, είναι το πρωτάθλημα, με μια σειρά παιχνιδιών που πιστεύω ότι κι εκεί θα είμαστε έτοιμοι και αντάξιοι του ονόματός μας. Δεν μπορώ να προδικάσω ότι θα το κατακτήσουμε. Η εκτίμησή μου όμως είναι ότι θα το κάνουμε, αλλά σέβομαι τους αντιπάλους μας και θα τους δούμε έναν-έναν ξεχωριστά. Ξέρουμε ότι θα βρούμε μάλλον τη Βουλιαγμένη στα ημιτελικά, ελπίζω να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να κατακτήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή.
Ο κυριότερος στόχος της χρονιάς, η ευρωπαϊκή διάκριση δεν ήρθε. Σίγουρα η ομάδα αυτή έχει στηθεί για να διακριθεί στην Ευρώπη, φτάσαμε πάρα πολύ κοντά αλλά δεν ήπιαμε νερό. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ πιο δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι όποιος δουλεύει στο τέλος ανταμείβεται. Στην Ευρώπη δε λες «κάνω φέτος κάτι» και το κάνω οπωσδήποτε. Κάνω λάθη, μαθαίνω από τα λάθη μου και κάποια στιγμή παίρνω αυτό που δικαιούμαι. Τα παιδιά αυτά έχουν μέλλον για διάκριση στην Ευρώπη.»

Νίκος Δεληγιάννης (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Είμαι πολύ ευτυχισμένος, χαρούμενος και περήφανος που ανήκω στην ομάδα αυτή τόσα χρόνια. Λένε ότι το εύκολο είναι να φτάσεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να παραμείνεις. Η ομάδα αυτή έχει λοιπόν κάνει το δύσκολο! Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό, ότι καταφέρνει δηλαδή να διατηρείται σε τόσο υψηλό επίπεδο, να κατακτά τα τρόπαια και να γράφει διαρκώς την ιστορία της.
Ο τελικός νομίζω ότι αναμενόταν πιο συναρπαστικός, δεν ήταν πάρα πολύ καλός. Ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε γκολ στο 6 εναντίον 6, ενώ σημείωσε και ένα γκολ που κακώς έχει μετρήσει. Νομίζω ότι η διαιτησία σήμερα ήταν τραγική, δεν άφησε να γίνει το παιχνίδι και να παιχτεί πόλο, δεν πήρε ρυθμό η ομάδα. Ήταν σε κακή μέρα οι διαιτητές, αλλά είναι άνθρωποι και αυτοί. Στην επόμενη μέρα της, η ομάδα οφείλει να κοιτάξει να προχωρήσει στην Ευρώπη, πρέπει να κάνει το βήμα αυτό. Να φτάσει στο Final Six, να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό τρόπαιο, θεωρώ ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες.»

Γιάννης Φουντούλης (Παίχτης Ολυμπιακού): «Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή αυτό το παιχνίδι για την ελληνική υδατοσφαίριση. Πρώτη φορά αναμετρήθηκαν σε τελικό ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Η ατμόσφαιρα ήταν ξεχωριστή. Νομίζω ότι από την αρχή του Final Four ήμασταν φαβορί να κατακτήσουμε το τρόπαιο, ο Παναθηναϊκός βέβαια αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού. Νομίζω δίκαια κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια να δυναμώσει περισσότερο γιατί το άθλημά μας έχει ανάγκη από τέτοιους αγώνες και τέτοιες ομάδες. Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα για πρώτη φορά σε ένα τελικό και εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο πρωτάθλημα Ελλάδας!»

Βαγγέλης Δελακάς (Παίχτης Ολυμπιακού): «Νομίζω πως τα τρόπαια στην Ελλάδα πρέπει να γίνονται δικά μας, όταν παίζεις στον Ολυμπιακό είναι υποχρέωση. Είναι ένας τίτλος, ο πρώτος, πάμε για τον επόμενο. Να το χαρούμε το Κύπελλο αυτό και προχωράμε για το πρωτάθλημα.  Για την επόμενη μέρα, ας πάρουμε πρώτα το πρωτάθλημα και μετά είναι θέμα της Διοίκησης. Νομίζω ότι και στην Ευρώπη φέτος κάναμε μια καλή πορεία και πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Μπορεί να μην πετύχαμε τους στόχους μας και δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε αυτό, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε και η Διοίκηση ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.»

Κώστας Λούδης (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Να ξεκινήσω ευχαριστώντας τους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια. Έκαναν κατάθεση ψυχής. Η ομάδα ακολούθησε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το πλάνο μας για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήμασταν ανταγωνιστικοί κι αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δουλεύει σε εντελώς διαφορετικές βάσεις από ότι η ομάδα μας, κάτω από ιδανικές επαγγελματικές συνθήκες, έχοντας στο ρόστερ της σχεδόν όλους τους διεθνείς συν δύο εξαιρετικούς ξένους. Τα παιδιά του Παναθηναϊκού κάνουν μια τεράστια προσπάθεια όλο το χρόνο κάτω από αντίξοες συνθήκες, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν κάνουμε καν προπόνηση στην έδρα μας. Τους θεωρώ πραγματικά ήρωες με αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν. Συνεχίζουμε κι ελπίζω να είναι η αρχή για μια νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό.»

Γιώργος Αφρουδάκης (Αρχηγός Παναθηναϊκού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή και στους ανθρώπους που βοήθησαν για τη διεξαγωγή του Final Four. Πραγματικά ήταν μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση, η ελληνική υδατοσφαίριση είχε ανάγκη αυτόν τον τελικό, ένα τελικό «αιωνίων». Ελπίζω οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες και στον τελικό του πρωταθλήματος. Είναι καλό για το ελληνικό πόλο να μπει κι ο Παναθηναϊκός στο κυνήγι των τίτλων.  Όσον αφορά τον τελικό, στις αρχές ήμασταν ανταγωνιστικοί αλλά το γεγονός ότι το σκορ πήγε σε πολύ υψηλά επίπεδα δε μας βοήθησε. Για να είχαμε ελπίδες μέχρι το τέλος, έπρεπε να είχαμε κρατήσει τον Ολυμπιακό κάτω από τα 10 γκολ. Δίκαια είναι Κυπελλούχος Ελλάδας. Επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα, μακάρι να πάμε στον τελικό που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.»

Παναγιώτης Παπαδόγκωνας (Παίχτης Παναθηναϊκού): «Έτυχε σήμερα και έβαλα παραπάνω γκολ, είναι η συνολική λειτουργία της ομάδας που μου έδωσε τη δυνατότητα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει όπως κάνει αυτά τα χρόνια, να στηρίξει τις ακαδημίες για να μπορεί να βγάλει νέους παίκτες, έτσι ώστε να μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό.
Είναι υπερβολικά πολλά τα 18 γκολ που δεχθήκαμε σήμερα στην άμυνα και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε στο άμεσο μέλλον.»




Πηγή: www.gazzetta.gr
Φωτογραφίες: www.waterpololive.gr