Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Γ.Σ. Τα Φάλαρα-Π.Α.Κ. 68-58

Την 5η της ήττα γνώρισε στην Β΄ φάση η Π.Α.Κ., καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από τα Φάλαρα Στυλίδας με 68-58.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/5) στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Πάρκο Λαού στην Στυλίδα και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β΄ Φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ του 2ου Ομίλου και το παρακολούθησαν περίπου 70 άτομα.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά έκαναν εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να ολοκληρώσουν με θετικό τρόπο την παρουσία τους στην Β΄ Φάση. Θα αγωνιστούν σε ουδέτερο αγώνα με την Κύμη για την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Πρώτος σκόρερ του ματς με 29 πόντους ήταν ο εκπληκτικός Βαγγέλης Λαϊνας.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου στάθηκε αρκετά καλά για ένα ημίχρονο, όπου βρέθηκε να προηγείται για έναν πόντο. Στην συνέχεια δεν μπόρεσε να είναι εξίσου αποτελεσματική στην άμυνα και γνώρισε την ήττα. Η Ακαδημία ήθελε νίκη με +18 πόντους για τερματίσει 3η και πλέον θα παίξει σε αγώνα κατάταξης με τον ΑΠΣ Χαλκίδας και θα ελπίζει στην μη δήλωση συμμετοχής ομάδων στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ ώστε να πάρει την άνοδο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 20 ήταν ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης.
Στους αγώνες κατάταξης τα Φάλαρα θα διεκδικήσουν την 5η θέση ανόδου σε νοκ άουτ αγώνα με την Α.Ε. Κύμης, ενώ η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί με τον ΑΠΑΣ Χαλκίδας για την 7η θέση.

Περίπου 70
Το ματς με το οποίο ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της η ομάδα των Φαλάρων έγινε στο Πάρκο Λαού της Στυλίδας παρουσία περίπου 70 θεατών.


Ήθελε +18
Η ομάδα της Ευρυτανίας ήθελε νίκη με διαφορά 18 πόντων, για να καλύψει την ήττα του πρώτου γύρου και να τερματίσει στην 3η θέση.

Παίζει την άνοδο
Τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς θα παίξουν τα Φάλαρα την ερχόμενη εβδομάδα, αφού σε νοκ άουτ αγώνα με την Α.Ε. Κύμης θα διεκδικήσουν το 5ο και τελευταίο «εισιτήριο» που οδηγεί στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Κόντρα στον ΑΠΑΣ
Η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί σε αγώνα κατάταξης για την 7η θέση με τον Απόλλων ΠΑΣ Χαλκίδας.

Ίδιοι ρέφερι
Την αναμέτρηση σφύριξαν διαιτητές από την Βοιωτία και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Χριστοδούλου και Χρήστος Γερονικολός. Οι ίδιοι ρέφερι είχαν σφυρίξει το ματς των δυο ομάδων στο Καρπενήσι στην πρεμιέρα της β΄ φάσης.

Εκπληκτικός Λαϊνας


Εντυπωσιακό ματς έκανε ο Βαγγέλης Λαϊνας των Φαλάρων, ο οποίος σκόραρε 29 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Ακολούθησε με 12 πόντους ο Φίλωνας Καραπέτσας.


«20άρης» ο Σβερώνης


Την πολύ καλή του παρουσία με την Π.Α.Κ. στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ συνέχισε ο Δημήτρης Σβερώνης, ο οποίος έβαλε 20 πόντους. Με 12 ακολούθησε ο Λάμπρος Παπαδιάς.

Double Skor
 

Η ομάδα της Στυλίδα ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήρε προβάδισμα 9 πόντων προηγούμενη με Double Skor και 18-9. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο, ο Θανάσης Χάδος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Κωστούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2 βολές έκαναν το 3-3. Ακολούθησε καλάθι του Φίλωνα Καραπέτσα (Φωτογραφία Δεξιά), 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη και δυο συνεχόμενα 2ποντα του Βαγγέλη Λαϊνα (9-5). Με δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά, καλάθι του Θανάση Χάδου, δίποντο του Βαγγέλη Λαϊνα και δίποντο του Κώστα Χρυσαφόπουλου (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 15-7. Ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 2/2 ελεύθερες βολές και ο Θανάσης Χάδος με ένα δίποντο και μια ελεύθερη βολή διαμόρφωσε το 18-9.

Μπροστά με Νικόπουλο


Οι «πράσινοι» ανέτρεψαν την εις βάρους τους κατάσταση και έκαναν εντυπωσιακή 2η περίοδο. Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) επωμίστηκε το βάρος του σκοραρίσματος και η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 24-25. Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο και ο Τόλης Πιπέρας με δίποντο μείωσαν στους 2 και σε 18-16. Ακολούθησε 1 εύστοχη βολή του Βαγγέλη Λαϊνα και δίποντο του Φίλωνα Καραπέτσα (21-16). Ο Τόλης Πιπέρας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Νικόπουλος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο ίδιος με δίποντο στην συνέχεια ισοφάρισε στο 21-21. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με 1/2 βολές και ο Χρήστος Νικόπουλος με δυο δίποντα διαμόρφωσαν το 24-25.

+5 για τα Φάλαρα

 












Οι αθλητές του Αποστόλη Λάχανα άρχισαν να βελτιώσουν την απόδοση τους και προηγήθηκαν στο τέλος του 3ου 10λεπτου με +5 και 45-40. Η Ακαδημία χάρις τους Λάμπρο Παπαδιά (Φωτογραφία Αριστερά) και Δημήτρη Σβερώνη έμεινε κοντά στο σκορ. Με 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη, καλάθι του Βαγγέλη Λαϊνα και νέο δίποντο του ίδιου τα Φάλαρα προηγήθηκαν με 28-27. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη, καλάθι του Βαγγέλη Λαϊνα, 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη, δίποντο του Βαγγέλη Λαϊνα και καλάθι του Λάμπρου Παπαδιά (32-32). Ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο και με 1/2 βολές και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με δίποντο πέτυχαν το 34-35. Το 40-37 έγινε χάρης σε: 2ποντο του Θανάση Χάδου (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά, 2ποντο του Βαγγέλη Λαϊνα και δίποντο του Θανάση Χάδου. Ο Βαγγέλης Λαϊνας με δίποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο, ο Κώστας Κωστούλας με 1/2 βολές , ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 βολές και ο Μανώλης Καραναϊος με δίποντο πραγματοποίησαν το 45-40

Εύκολα στην νίκη

 
Έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα η ομάδα της Στυλίδας και έφτασε στην νίκη με 68-58. Με δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη, καλάθι του Ανδρέα Τσουκαλά, 3ποντο του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Αριστερά) και 2/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Λαϊνα έγινε το 49-45. Ακολούθησε δίποντο του Βαγγέλη Λαϊνα, 3ποντο του Χρήστου Νικόπουλου,  3/4 βολές του Βαγγέλη Λαϊνα, και δίποντο του ίδιου για το 55-48. Ο Λάμπρος Παπαδιάς είχε 1/2 βολές, ο Φίλωνας Καραπέτσας πέτυχε το 2ποντο, ο Βαγγέλης Καρακώστας έβαλε 2ποντο, ο Βαγγέλης Λαϊνας είχε 2/2 ελεύθερες βολές και ο Φίλωνας Καραπέτσας σκόραρε με προσπάθεια 2 πόντων για το 63-49. Με 2ποντο του Γιάννη Καγκαρά (Φωτογραφία Κέντρο), δίποντο του Αλέξανδρου Μήτσιου (Φωτογραφία Δεξιά), 2ποντο του Τόλη Πιπέρα και 1/2 βολές του Γιάννη Καγκαρά πραγματοποιήθηκε το 65-54. Ο Αλέξανδρος Μήτσιου με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Φίλωνας Καραπέτσας με δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο στο τέλος του χρόνου έκαναν το 68-58.

Αποβλήθηκε ο Σώκος


Ο Γιώργος Σώκος των φιλοξενούμενων ήταν ο μοναδικός αθλητής της αναμέτρησης που συμπλήρωσε τα 5 ατομικά φάουλ και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Δηλώσεις Προπονητών

Αποστόλης Λαχανάς (Γ.Σ. Τα Φάλαρα): «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου για τα μπαράζ. Είδα ότι τα παιδιά μου να παίζουν χωρίς κίνητρο, αδιάφορα, χωρίς ένταση, χωρίς ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν λίγο παραπάνω κίνητρο, λίγο εγωισμό και έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσουν. Εμείς πάμε τώρα για ένα τελευταίο παιχνίδι με την Κύμη, για να δούμε εάν μπορούμε να σώσουμε την φετινή χρονιά, αφού δεν τα καταφέραμε στην κανονική περίοδο ως τώρα. Η Κύμη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι καλό. Πιστεύω σε εκείνο το παιχνίδι να είμαστε όλοι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την νίκη. Σήμερα λείπανε πάρα πολλά παιδιά, είχαμε τραυματισμούς, τιμωρίες. Καλό καλοκαίρι εύχομαι στην Π.Α.Κ.. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, που μας δίνουν ώθηση σε δύσκολες συνθήκες μέσα στον ήλιο.»

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Καταρχήν συγχαρητήρια στα Φάλαρα για την νίκη τους. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες μας ήταν αρκετά συγκεντρωμένοι σε ένα ιδιαιτέρως νευρικό παιχνίδι, που ασφαλώς και οι δυο κυνηγούσαμε τη νίκη. Από την αρχή του δεύτερου μέρους και έπειτα οι αντίπαλοι φάνηκε να κρατούν υψηλή συγκέντρωση και ακολουθήσαμε το ρυθμό τους. Θεωρώ ότι το αδύναμο μας σημείο ήταν τα ριμπάουντ. Δώσαμε πολλές δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο και δεν ήμασταν καθόλου καλοί σε αυτό τον τομέα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Τα έδωσαν όλα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι κατάταξης, παρόλα αυτά όμως θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για το ότι επιτέυχθηκε ο πρώτος μας στόχος που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση μας στον β΄ γύρο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Να ευχαριστήσω πρώτα τον συνεργάτη μου κ. Ζαχαρόπουλο, την διοίκηση που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους φιλάθλους μας.»

Τα δεκάλεπτα
18-9, 24-25, 45-40, 68-58

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Κωστούλας 3, Μήτσιου 3, Χάδος 10, Καραγιώργος, Καραπέτσας 12, Τσουκαλάς 4, Λαϊνας 29, Καρακώστας 2, Καρανάιος 2, Χρυσαφόπουλος 3

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 8(1), Σβερώνης 20, Σώκος, Κατσαρός, Νικόπουλος 11(1), Παπαδιάς 12, Καγκαράς 3, Νιαβής 3(1), Τάκης, Κρουστάλλης 1

Διαιτητές : Γιώργος Χριστοδούλου & Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Ιωάννα Παπαματθαίου-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας