Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Απεραντιακός-Κεράσοβο 3-2

Στον ανασυνταγμένο Απεραντιακό έκατσε η «μπίλια» στο ανοιχτό παιχνίδι κόντρα στο Κεράσοβο και ήταν ο τελικός νικητής με σκορ 3-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 νωρίς-νωρίς, όμως το παιχνίδι έγινε στην επανάληψη ντέρμπι.
Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 17:30 την Κυριακή 10/5 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, έχοντας ικανοποιητική προσέλευση θεατών.
Ο Απεραντιακός πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση στο α΄ 45λεπτο, βάζοντας τις βάσεις για μια ευρεία επικράτηση. Στο δεύτερο μέρος «τα χρειάστηκε», αλλά κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα. Δυο τέρματα σημείωσε ο Κώστας Κονδύλης και ένα ο Παναγιώτης Κώτσιας, που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Οι Απεράντιοι, που έπαιξαν με αρκετά νέα πρόσωπα και επιστροφές παιχτών έκαναν το 2/2 και βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 6 πόντους.
Το Κεράσοβο «αφυπνίστηκε» μετά το 30΄ και προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή, έχοντας ήδη δεχτεί τρία γκολ. Έφερε το παιχνίδια σε απόσταση αναπνοής και πλησίασε και σε ένα 3ο τέρμα. Τα γκολ για τους Κερασοβίτες σημείωσαν οι: Γιάννης Χαλκιάς και Κώστας Λελούδης. Η ιστορική ομάδα δεν έχει βαθμολογική συγκομιδή, καθώς στην πρεμιέρα έκανε το ρεπό της.
Οι νικητές θα κάνουν το ρεπό τους και θα αγωνιστούν εκτός έδρας μετά από δυο εβδομάδες κόντρα στο Ραπτόπουλο, το οποίο υποδέχεται το Κεράσοβο για την 3η αγωνιστική στις 17 Μαΐου.

Περίπου 50
Το παιχνίδι κέντρισε για τα δεδομένα της Β΄ Κατηγορίας τον φίλαθλο κόσμο, καθώς παρακολουθήθηκε από περίπου 50 φιλάθλους.


Πιο Απεράντιος από ποτέ
Στα πολύ θετικά για τον Απεραντιακό η παρουσία αρκετών παιδιών από τον Δήμο Απεραντίων και μάλιστα νεαρών. Η πρωταθλήτρια ομάδα του 2010 βάζει τις βάσεις για το μέλλον.

Διατηρεί παράδοση
Ο Απεραντιακός επικράτησε του Κερασόβου για 11η συνεχόμενη φορά εντός έδρας. Πέρυσι είχε νικήσει με 2-1 στον αγώνα, που έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι διοικητικοί & η καθοδήγηση των ομάδων


Δίπλα στην ομάδα του ήταν για ακόμη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του Απεραντιακού Χριστόφορος Κατσίκης(Φωτογραφία αριστερά). Στον πάγκο βρέθηκε και ο παλαιός Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κατσιάδας(Φωτογραφία κέντρο). Από πλευράς Κερασόβου η τεχνική καθοδήγηση ανήκει και φέτος στον Θύμιο Μούτσελο(Παράγοντας Αγράφων) και τον παλαιότερο παίχτη της ομάδας Χρήστο Κοσμά(Φωτογραφία δεξιά). Οι δυο ιθύνοντες του ιστορικού Κερασόβου αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο έκαστος.

2/2
Ο Απεραντιακός πραγματοποίησε την δεύτερη εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις, καθώς είχε κερδίσει στα χαρτιά με 3-0 την Δόξα Ραπτοπούλου.

Με 2 αποκτήματα














Ντεμπούτο με τον Απεραντιακό έκανε ο Άκης Τσιούμας(Φωτογραφία αριστερά). Ο 30χρονος μεσοαμυντικός με θητεία στην Δ΄ Εθνική με την Μυρίκη αποκτήθηκε την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου από τα Άγραφα. Στην ομάδα επανήλθε και ο αρχηγός και στόπερ Κώστας Κουτσοθανάσης(Φωτογραφία δεξιά), που είχε μετακινηθεί στα Άγραφα.

Παρουσία Βασίλη Κατσίκη


Τον αγώνα παρακολούθησε ο παράγοντας της ενώσεως Βασίλης Κατσίκης(Φωτογραφία), που ήταν για πολλά χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο των πρωταθλητών του 2010 και «στυλοβάτης» της ομάδας, μαζί με τον αδερφό του Χριστόφορο.

Ο αξιοθαύμαστος δάσκαλος


Τα χρόνια περνούν, αλλά ο Χρήστος Καλαμπάκας(Φωτογραφία, γεννηθείς το 1963) είναι σαν το παλαιό καλό κρασί, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στους νεότερους. Ο Καλαμπάκας είναι προπονητής επίσης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, που αγωνίζεται στον άλλον όμιλο.


Αλλαγή τελευταίας στιγμής














Το Κεράσοβο υποχρεώθηκε σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής και την θέση του Γιώργου Παπαροιδάμη(Φωτογραφία αριστερά) πήρε ο Θύμιος Μούτσελος(Φωτογραφία δεξιά). Ο Παπαροιδάμης ένοιωσε ενοχλήσεις κατά την διάρκεια της προθέρμανσης και δεν αγωνίστηκε.

Οι «νέοι» Κερασοβίτες


Από πλευράς Κερασόβου ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα τα νέα αποκτήματα Πάνος Ζωχάκης(Φωτογραφία αριστερά), Γιάννης Γραβιάς(Φωτογραφία κέντρο), Νίκος Σβερώνης(Φωτογραφία δεξιά), Γιάννης Χαλκιάς και Κώστας Λελούδης. Οι τρεις τελευταίοι έχουν και παλαιότερη θητεία στην ομάδα.

Κανονικά στο γήπεδο του
Το Κεράσοβο όπως όλα δείχνουν θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια στο γήπεδο του, καθώς έγιναν στο «Σύνορο» οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.

Α΄ Μέρος

«Φουριόζος» ο Απεραντιακός
Οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 3-1, έχοντας τους Κώστα Κονδύλη και Παναγιώτη Κώτσια σε θετική ημέρα.

Ακυρώθηκε τέρμα


Οι Απεράντιοι είχαν ακυρωθέν γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, καθώς ο Δημήτρης Ζήκας υπέπεσε σε χέρι.


Μπροστά με Κονδύλη


Ο Απεραντιακός πήρε το προβάδισμα στο 14ο λεπτό με τον Κώστα Κονδύλη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ από καλή θέση νίκησε τον Μάκη Τρίκα, μετά την σέντρα του Παναγιώτη Κώτσια από αριστερά.




Από την «άσπρη βούλα»


10 λεπτά αργότερα η Βαλαώρα πέτυχε και 2ο γκολ. Ο Κώστας Κονδύλης ανατράπηκε από τον Χρήστο Ρίζο(Φωτογραφία), με τον κ. Χρυσαφόπουλο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο παθών Κονδύλης εκτέλεσε εύστοχα, σημειώνοντας και το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο 26χρονος επανεμφανίστηκε με την ομάδα ύστερα από αρκετά χρόνια.

Ανέβασε το σκορ ο Κώτσιας


Το τρίτο τέρμα για τον πολύ καλό Απεραντιακό σημειώθηκε στο 32ο λεπτό. Σκόρερ ήταν με σουτ ο 20χρονος Παναγιώτης Κώτσιας, εκμεταλλευόμενος αδράνεια της αντίπαλης άμυνας σε σέντρα του Γιώργου Κοντογεώργου.

«Αναθάρρησε» το Κεράσοβο
Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την απόδοση τους, μείωσαν και δημιούργησαν 1-2 καλές ευκαιρίες.

Με γκολ-πέναλτι του Χαλκιά
 

Οι Κερασοβίτες πέτυχαν και αυτοί γκολ με πέναλτι. Ο Γιάννης Χαλκιάς στο 38ο λεπτό σημείωσε με αυτόν τον τρόπο το γκολ της μείωσης. Στην παράβαση είχε υποπέσει ο Δημήτρης Ζήκας, κάνοντας χέρι. Λίγο αργότερα προσπάθεια του Χαλκιά πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Μετά από κόντρες στην περιοχή του Κερασόβου, ο Κώτσιας έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Τρίκα.
10΄: Κόρνερ του Ζωχάκη από αριστερά, κεφαλιά του Λελούδη στο πρώτο δοκάρι απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπακούσης.
14΄: Ο Κώτσιας έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Κονδύλης Κ. από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Κερασόβου(1-0).
17΄: Ο Ρίζος μετά από κόντρες έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τρίκα σε κόρνερ.
24΄ : Ο Κονδύλης Κ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ρίζο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κονδύλης Κ. εκτέλεσε, σημαδεύοντας το κέντρο της αντίπαλης εστίας για το 2-0.
32΄: Ο Κοντογεώργος έκανε την σέντρα από αριστερά, μετά από λάθος εκτίμηση της αντίπαλης άμυνας, ο Κώτσιας σούταρε από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία του Τρίκα, διαμορφώνοντας το 3-0.
37΄: Χτύπημα φάουλ του Ζωχάκη από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπακούση.
38΄: Ο Ζήκας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και καταλογίστηκε πέναλτι για το Κεράσοβο. Ο Χαλκιάς ανέλαβε την εκτέλεση και σημάδεψε το κέντρο του αντίπαλου τέρματος(3-1).
43΄: Δυνατό σουτ του Χαλκιά εκτός περιοχής κατέληξε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Απεραντιακού.
44΄: Ο Καλαμπάκας έδωσε στον Σβερώνη Π., ο οποίος μέσα στην περιοχή και αριστερά έκανε χλιαρό σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο Μπακούσης.

Β΄ Μέρος

Μόνο το Κεράσοβο
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στην επανάληψη, όπου το Κεράσοβο μείωσε και είχε και ευκαιρίες, για να ισοφαρίσει, πράγμα που δεν συνέβη. Ο Απεραντιακός πανηγύρισε την δεύτερη του νίκη στην φετινή κατηγορία.

Στο γκολ με Λελούδη


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας το 3-2. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Γιάννης Χαλκιάς έκανε την σέντρα στο 64ο λεπτό και ο φορ Κώστας Λελούδης με ωραίο τρόπο πρόλαβε στην έξοδο τον Κώστα Μπακούση και βρήκε δίχτυα.

Προσπαθούσε με τους σκόρερ
Οι Κερασοβίτες προσπάθησαν για το 3-3 με τον Γιάννη Χαλκιά και τον Κώστα Λελούδη, που είχαν από μια καλή στιγμή ο καθένας στο 75΄ και στο 80΄, αλλά χωρίς επιτυχία.

Πρώτο για 3 πιτσιρικάδες


Με τα χρώματα του Απεραντιακού αγωνίστηκαν 3 μικροί, που έκαναν ντεμπούτο με την ομάδα. Πρόκειται για τους: Γιάννη Κονδύλη(Φωτογραφία αριστερά), Κώστα Τσιαμάκη(Φωτογραφία κέντρο) και Ανδρέα Τσιαμάκη(Φωτογραφία δεξιά). Στον πάγκο έμειναν οι: Δημήτρης Σταμούλης και Φάνης Παλιούρας, που έκαναν την πρώτη τους εγγραφή και αυτοί στην ομάδα. Με εξαίρεση τον Ανδρέα Τσιαμάκη(Γεννηθείς το 2000) οι υπόλοιποι έχουν γεννηθεί το 1999.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Σέντρα-σουτ του Ζωχάκη από δεξιά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπακούσης με τις γροθιές.
61΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουτσοθανάση Δ. από δεξιά, κεφαλιά του Τσιούμη από καλή θέση μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Τρίκας.
64΄: Ο Χαλκιάς έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Λελούδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Μπακούση και με προβολή μείωσε σε 3-2.
74΄: Εκτέλεση φάουλ του Χαλκιά από αριστερά, πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Απεραντιακού.
75΄: Μετά από κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Χαλκιά, που σούταρε δυνατά, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πέφτει στην αριστερή πλευρά της εστίας του και να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.
80΄: Ο Λελούδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Μπακούσης ήταν εκτός εστίας και σούταρε ψηλά άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιούμας, Κουτσοθανάσης Δ., Κονδύλης Κ., Λιάγκος, Χαλκιάς, Γραβιάς

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Κώτσιας, Κονδύλης Κ.
Κεράσοβο: Καλαμπάκας, Χαλκιάς

Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Χριστόφορος Κατσίκης& Γιώργος Κατσιάδας): Μπακούσης, Ζήκας, Κοντογεώργος(93΄ Τσιαμάκης Α.), Τσιούμας, Σκεπετάρης, Κουτσοθανάσης Κ., Κώτσιας(46΄ λ.τρ Κονδύλης Ι.), Κουτσοθανάσης Δ.(75΄ Τσιαμάκης Κ.), Σιταράς, Κονδύλης Κ., Λιάγκος

Κεράσοβο (Χρήστος Κοσμάς& Θύμιος Μούτσελος): Τρικάς Σ., Μπανιάς, Σβερώνης Ν., Χαλκιάς, Ρίζος, Ζωχάκης(71΄ Βλάχος Χ.), Γραβιάς, Καλαμπάκας, Σβερώνης Π., Λελούδης, Μούτσελος(46΄ Κοσμάς Χ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Δημήτρης Κοκοτίνης