Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Α.Ο. Μώλος-Γ.Σ. Άτλας 47-38

«Τρωτά» σημεία έδειξε για ένα ακόμη εκτός έδρας ματς ο Άτλαντας, ο οποίος γνώρισε την 2η ήττα του στα μπαράζ ανόδου, χάνοντας με 47-38 από τον γηπεδούχο Μώλο.
Το ματς διεξήχθη την Τετάρτη 29 Απριλίου στο κλειστό του Μώλου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν εξ αναβολής και στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον 2ο όμιλο και το παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο και ξεπέρασε πολύ γρήγορα την κακή εμφάνιση με την Π.Α.Κ. Η ομάδα της Φθιώτιδας έπαιξε εξαιρετική άμυνα και περιόρισε τον Άτλαντα «καταστρέφοντας» το επιθετικό του παιχνίδι. Η ομάδα ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ και έμεινε μόλις μια φορά πίσω στο σκορ στην 3η περίοδο με 22-23. Έκανε εντυπωσιακό 4ο 10λεπτο, όπου «ξέσπασε» στα πρώτα λεπτά και πήρε ξανά διαφορά ασφαλείας. Πρώτος σκόρερ των «πορτοκαλί» ο Χρήστος Βλασόπουλος με 19 έχοντας και 3 εύστοχα τρίποντα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση και γνώρισε την 2η ήττα του μακριά από το Καρπενήσι στην β΄ φάση. Η ομάδα του Καρπενησίου δεν είχε «καθαρό» μυαλό και φρεσκάδα στις επιθετικές της προσπάθειες και «εγκλωβίστηκε» από την δυνατή και «σφιχτή» άμυνα που έπαιξε πάνω της ο Μώλος. Η ομάδα της Ευρυτανίας προηγήθηκε μόλις μια φορά στο σκορ στο ματς στην 3η περίοδο και εκεί που φάνηκε να βρίσκει ρυθμό έχασε την συγκέντρωση της στο 4ο 10λεπτο σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς. Ο «αειθαλής» Δημήτρης Σταλίκας ήταν «όαση» στην όλη παρουσία της ομάδας. βάζοντας 19 πόντους με 3 τρίποντα.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Άτλας θα παίξει στο Καρπενησιώτικο κρίσιμο ντέρμπι με την Π.Α.Κ. και ο Μώλος θα υποδεχτεί τα Φάλαρα. Με νίκη οι δυο ομάδες (Άτλας-Μώλος) ανεβαίνουν κατηγορία από την 5η κιόλας αγωνιστική.

Αρκετός κόσμος
Η εξ αναβολής αναμέτρηση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ διεξήχθη στο κλειστό του Μώλου παρουσία περίπου 100 θεατών.



«Παρών» Φαλάρων
Αρκετοί αθλητές των Φαλάρων παρακολούθησαν την αναμέτρηση βρισκόμενοι στις κερκίδες του γηπέδου.


Με νίκη ανεβαίνουν
Ο Άτλας και ο Μώλος εάν κερδίσουν την 5η αγωνιστική Π.Α.Κ. και Φάλαρα αντίστοιχα πανηγυρίζουν την άνοδο τους στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ξανά με Ζάχο-Κοτσιμπό
Όπως και το προηγούμενο ματς του Μώλου έτσι και αυτό σφύριξαν οι Γιώργος Ζάχος και Αλέκος Κοτσιμπός. Οι έμπειροι διαιτητές είχαν σφυρίξει το ματς της 4ης αγωνιστικής στο Καρπενήσι ανάμεσα στην τοπική Π.Α.Κ. και τον Α.Ο.Μ.


Συνεχόμενη ήττα εκτός
Η ομάδα της Ευρυτανίας γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα της μακριά από το Καρπενήσι. Είχε ηττηθεί και στα Φάλαρα πριν από περίπου 10 ημέρες, παρουσιάζοντας αρκετές αδυναμίες μακριά από το γήπεδο της.

«Χτίζει» παράδοση
Οι «πορτοκαλί» «χτίζουν» παράδοση κόντρα στον Άτλαντα, αφού σε 2 αναμετρήσεις στην έδρα τους μετρούν ισάριθμες νίκες. Πέρυσι είχαν κερδίσει με 61-53, στο ανοιχτό γήπεδο του Γυμνασίου της περιοχής.

Απουσία Μακρόπουλου
Για την γηπεδούχο ομάδα του Μώλου δεν αγωνίστηκε ο έμπειρος Γιώργος Μακρόπουλος, ο οποίος ένοιωσε ενοχλήσεις στην μέση και προφυλάχτηκε εν όψει του «τελικού» με τα Φάλαρα την Κυριακή. Ο Α.Ο.Μ. αγωνίστηκε με 8 αθλητές, καθώς ο Κώστας Βούλγαρης έλειπε για ακόμη ένα ματς, ενώ ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος δεν πέρασε εντός του παρκέ.


12αδα για Άτλα
Η ομάδα του Καρπενησίου παρατάχτηκε στο ματς με αποστολή 12 αθλητών. Εκτός έμεινε ο Βασίλης Λάμπρου (Παρακολούθησε από την κερκίδα τις προσπάθειες των συμπαικτών του), καθώς και ο Κωνσταντίνος Λιάπης, που απουσίαζε.

19αρης ο «Βλασό»


Μετά από δυο μέτριες αναμετρήσεις με Π.Α.Κ. στο Καρπενήσι και με Φάλαρα στην Στυλίδα ο Χρήστος Βλασόπουλος (Φωτογραφία) βρήκε τον καλό του εαυτό, βάζοντας 19 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Ο «Βλασό» είναι ένας από τους ποιοτικότερους αθλητές της ΕΣΚΑΣΕ και ο Μώλος έχει την πολυτέλεια να τον έχει και φέτος στο δυναμικό του. Με 11 πόντους ακολούθησε ο δυναμικός σέντερ Γιώργος Γρίβας.


1 εναντίον όλων


Για την ομάδα του Καρπενησίου σχεδόν όλοι οι αθλητές κινήθηκαν σε «ρηχά» νερά πλην του 42χρονου Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία), ο οποίος κυριολεκτικά τα έβαλε μόνος του εναντίον όλων σκοράροντας 19 πόντους με 3 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75. Ακολούθησε με μόλις 6 πόντους ο Ικαριώτης Δημήτρης Καντούνης.


Αρνητικό ρεκόρ
Οι μόλις 38 πόντοι που σημείωσε ο Άτλαντας αποτελούν την χειρότερη του επιθετική απόδοση στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για την φετινή σαιζόν. Μάλιστα η χειρότερη του επιθετική επίδοση τα 2 χρόνια που μετέχει στο πρωτάθλημα είναι 36 κόντρα στον Μώλο στην περσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

+9 η διαφορά
Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο ομάδων ο Άτλας θα θέλει νίκη με διψήφια διαφορά την τελευταία αγωνιστική στο Καρπενήσι.

Αργό τέμπο
Σε κοντρόλ επιθέσεις πήγαν στην 1η περίοδο οι δυο ομάδες με το ματς να μην έχει γρήγορο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί προσωρινά με 9-2 με τον Άτλαντα να μειώνει στο 9-6 Ο Γιώργος Γρίβας με 2ποντο, ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2ποντο έκαναν το 2-2. Ο Μώλος με σερί 7-0 έφτασε στο 9-2 χάρις σε 2ποντο του Βασίλη Χαϊτα μετά από ασιστ του Γιώργου Γρίβα, 3ποντο του Χρήστου Βλασόπουλου και καλάθι του Γιώργου Γρίβα μετά από πάσα του Χρήστου Βλασόπουλου. Ο Άτλας μείωσε σε 9-6 με 2ποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Αντιδημάρχου Καρπενησίου) και γκολ-φάουλ του Δημήτρη Σταλίκα (Χαμένη ελεύθερη βολή) μετά από πάσα του Τάσου Καδά. Το 10λεπτο έκλεισε με τον Δημήτρη Σταλίκα να σουτάρει ελάχιστα μπροστά από την σέντρα στην εκπνοή και την μπάλα να χτυπάει στο στεφάνι και να φτάνει κοντά στο να πετύχει ένα εντυπωσιακό καλάθι. Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Γρίβα του Μώλου.

Στο +10 με Χ.Χαϊτα


Κυριάρχησε στην 2η περίοδο η τοπική ομάδα του Μώλου και χάρις την εκτελεστική δεινότητα του νεαρού Χρήστου Χαϊτα (Φωτογραφία) έφτασε στο +10 και στο 20-10. Ο Άτλας ήταν κάκιστος και σκόραρε εντός παιδιάς μόλις με 1τρίποντο του Δημήτρη Σταλίκα. Ο Χρήστος Βλασόπουλος πέτυχε 2ποντο μετά από όμορφη προσπάθεια, ο Γιώργος Γρίβας σκόραρε 2ποντο μετά από ασιστ του Θανάση Καλοβελώνη, ο Χρήστος Χαϊτα σκόραρε στο λει απ μετά την νέα ασιστ του Θανάση Καλοβελώνη και ο Χρήστος Χαϊτα σκόραρε με 3ποντο μετά την πάσα του Χρήστου Βλασόπουλου για το 18-6. Με τους γηπεδούχους να ξεκινούν στο 2ο δεκάλεπτο με σερί 9-0. Ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε με τρίποντο μετά την πάσα του Θωμά Χονδρού σταματώντας το σερί των γηπεδούχων. (18-9). Το 20-10 του ημιχρόνου έγινε με 2ποντο του Χρήστου Χαϊτα μετά την πάσα του Θανάση Καλοβελώνη και 1/2 ελεύθερες βολές του Τάσου Καδά.


«Αφυπνίστηκε» ο Άτλας


Το καλό του πρόσωπο έδειξε μόνο στην 3η περίοδο η ομάδα του Καρπενησίου, όπου «αφυπνίστηκε» και με σερί 11-0 προηγήθηκε με 22-23. Ο Μώλος στην συνέχεια αντέδρασε και πήρε προβάδισμα ενός πόντου με 28-27. Ο Δημήτρης Σταλίκας με θεαματικό δίποντο μετά την πάσα του Δημήτρη Καντούνη και ο Βασίλης Χαϊτα με 2ποντο μετά την ασιστ του Χρήστου Βλασόπουλου έκαναν το 22-12. Ο Άτλας βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του και με σερί 11-0 προηγήθηκε για μια και μοναδική φορά στο παιχνίδι με 22-23. Ο Δημήτρης Σταλίκας με όμορφη προσπάθεια μετά από πάσα του Δημήτρη Καντούνη, ο Δημήτρης Καντούνης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο μετά την πάσα του Γιώργου Δερέμπεη, ο Γιώργος Δερέμπεης (Φωτογραφία Κέντρο) με λει απ και με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Καντούνης με δυο συνεχόμενα δίποντα (Το πρώτο από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά) έβαλαν μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με 22-23. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με 3ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με jump shoot πέτυχαν το 25-25. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 28-27 χάρης σε τρίποντο του Θανάση Καλοβελώνη (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από πάσα του Χρήστου Βλασόπουλου και δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα μετά από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά. Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα ανέκοψε με τον Αντώνη Καίσαρη των γηπεδούχων.



«Φουριόζοι» οι Μωλιώτες

Η Φθιωτική ομάδα μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο και χάρης το σερί του 11-0 στο ξεκίνημα πήρε σημαντικό προβάδισμα, το οποίο το διατήρησε μέχρι το τέλος. Ο Μώλος επικράτησε με 47-38, καθώς ο Άτλαντας «πλήρωσε» τις κακές άμυνες του στα πρώτα λεπτά. Ο Βασίλης Χαϊτα (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο μετά από ασιστ του Χρήστου Βλασόπουλου, ο Χρήστος Βλασόπουλος με τρίποντο με ταμπλό, ο Γιώργος Γρίβας (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο μετά την πάσα του Θανάση Καλοβελώνη, ο Χρήστος Βλασόπουλος με εντυπωσιακή προσπάθεια, διασχίζοντας όλο το γήπεδο έβαλε το 2ποντο και ο Γιώργος Γρίβας έβαλε το καλάθι μετά την πάσα του Χρήστο Βλασόπουλου, «τρέχοντας» σερί 11-0 για το 39-27 και το +12 για τους γηπεδούχου. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 3ποντο μετά την πάσα του Κώστα Λέρη, ο Γιώργος Γρίβας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας έβαλε 3ποντό μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά (40-33). Ακλούθησαν 1/2 βολές του Χρήστου Βλασόπουλου, 1/2 ελεύθερες βολές του Θανάση Καλοβελώνη και 2/2 βολές του Χρήστου Βλασόπουλου για το 44-33. Ο Δημήτρης Σταλίκας «βομβάρδισε» ξανά έξω από τα 6.75 μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά, ο Σεραφείμ Κολοκύθας πέτυχε δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη και ο Χρήστος Βλασόπουλος είχε 3/3 ελεύθερες βολές για το τελικό 47-38. Ο Βασίλης Χαϊτα του Μώλου ανέκοψε προσπάθεια του Ταξιάρχη Κουτρομάνου του Άτλαντα.


Πανηγυρισμοί του Α.Ο.Μ.- Φώναξαν και οι δυο
Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού οι παίκτες του Α.Ο.Μ. πανηγύρισαν την επιτυχία τους. «Συσπείρωση» και φυσικά καλό κλίμα επικρατούσε και στην ομάδα του Άτλαντα, η οποία με την σειρά της «φώναξε» και αυτή το όνομα της ομάδας της, αφού παρά την ήττα παραμένει σε τροχιά ανόδου.



Δηλώσεις Προπονητών

Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Α.Ο. Μώλος): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίζαμε για μένα με την καλύτερη ομάδα του ομίλου. Ήμασταν πιο τυχεροί, θέλαμε ίσως περισσότερο την νίκη. Τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά, έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν και ήρθε η νίκη. Εγώ επιμένω , παρόλο που έχουμε μια διαφορά 9 πόντων, ότι η διαφορά είναι πλασματική. Ο Άτλας είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, του εύχομαι καλή τύχη, θεωρώ ότι θα ανέβει. Εμείς θα παλέψουμε τώρα την Κυριακή με την Στυλίδα, αν τα καταφέρουμε θα είμαστε και εμείς στην άλλη κατηγορία.»

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι, αφού εγκλωβιστήκαμε στην άμυνα της αντίπαλης ομάδας μη μπορώντας να πετύχουμε κάποια σουτ, που θα την άλλαζε. Δεν μας πήγε το παιχνίδι, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα και να προετοιμαστούμε για το επόμενο, αφού κερδίζοντας το θα έχουμε φτάσει ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Μώλου και καλή συνέχεια.»







Τα δεκάλεπτα
9-6, 20-10, 28-27, 47-38

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Καλοβελώνης 4(1), Βλασόπουλος 19(3), Γρίβας 11, Καντερές, Χαϊτα Χ. 7(1), Χαϊτα Β. 6, Μακρυγιάννης, Καίσαρης 

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 19(3), Κολοκύθας 2, Καλοπήτας, Κουτρομάνος 2, Λέρης, Δερέμπεης 3, Καντούνης 6, Χονδρός, Σαμαντάς 3(1), Κωστής, Καδάς 1, Λερογιάννης 2 

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Ιωάννα Παπαματθαίου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος