Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Βελούχι 2315-Πρωτέας 36-60

«Φορτσάροντας» στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ο τροπαιούχος Πρωτέας μπήκε με θετικό τρόπο στην διοργάνωση, επικρατώντας του Βελουχίου με 60-36.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 29 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Οι δυο ομάδες έπαιξαν με πολλές απουσίες βασικών αθλητών τους.
Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη είχε εξ αρχής πολύ δύσκολο έργο, αφού έπαιζε με την «μισή» και πλέον ομάδα. Ήταν ανταγωνιστικό για 30 λεπτά, όπου διατηρούνταν σε μια απόσταση 9-10 πόντων. Στην συνέχεια κατέρρευσε εξ αιτίας της απουσίας εναλλακτικών επιλογών. Ξεχώρισε με 12 πόντους ο φόργουορντ Κωνσταντίνος Λιάπης.
Ο ελλιπής επίσης Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έδειξε πιο ομάδα από τον αντίπαλο, είχε την υπεροχή από την αρχή του παιχνιδιού, διατηρώντας ένα προβάδισμα ασφαλείας. Στόχος του είναι η πρωτιά στον όμιλο και στην συνέχεια η διατήρηση των κεκτημένων. Εντυπωσιακή παρουσία είχε ο Θοδωρής Τάκης, που σταμάτησε στους 20 πόντους.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική οι «κόκκινοι» θα παίξουν την Παρασκευή 8/5 με τους Μαχητές, ενώ ο Πρωτέας θα αγωνιστεί δυο ημέρες νωρίτερα με τους Foxes.

Θετική προσέλευση
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 80-90 άτομα. Ήταν το πρώτο κατά σειρά ματς της 2ης αγωνιστικής ημέρας της διοργάνωσης.


Απουσία των «αστεριών»
Οι δυο ομάδες είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του 5ου τουρνουά. Απουσίαζαν τα μεγάλα τους «αστέρια» εκτός Ευρυτανίας. Επιπλέον δεν αγωνίστηκαν οι: Δημήτρης Σταλίκας(Βελούχι 2315), Δημήτρης Κουρλός, Κώστας Λέρης (Πρωτέας), οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις εκτός Ευρυτανίας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ με Αίολο o Κουρλός και Άτλαντα οι υπόλοιποι 2.

Μόλις 6
Το Βελούχι στο πρώτο αγώνα της ιστορίας του είχε αποστολή μόλις 6 αθλητών και το έργο του ήταν εξ αρχής δύσκολο.

Επάνοδος Ι. Φλωράκη


Ο αρχηγός του Βελουχίου Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) επανήλθε μετά από 3 χρόνια στην διοργάνωση, έχοντας ένα αξιόλογο και δυνατό ρόστερ, που περιλαμβάνει και Αιτωλοακαρνάνες αθλητές, που πρωταγωνιστούν στην 1η κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ο μικρότερος της διοργάνωσης


Ντεμπούτο στο τουρνουά με την φανέλα του Πρωτέα έκανε ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία), που είναι γεννηθείς το 2001 και αγωνίζεται στο μίνι της Π.Α.Κ.

Με το «δεξί» ο τροπαιούχος
Ο Πρωτέας έκανε δυναμικό ξεκίνημα στην διοργάνωση και φιλοδοξεί όπως είναι και φυσικό να επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο.

Καθοδηγητής ο Χαντζόπουλος


Τους νικητές καθοδήγησε ο Γιάννης Χαντζόπουλος, που είναι ο αρχηγός της ομάδας και δεν έχει δηλωθεί ως αθλητής στο φετινό τουρνουά, έχοντας όπως και πέρυσι προπονητικό ρόλο.


Οι παίχτες της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ


Από πλευράς ηττημένων ο Κωνσταντίνος Λιάπης έχει παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με τoν Άτλαντα και ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) με την Π.Α.Κ. Για τον Πρωτέα στην ίδια κατηγορία αγωνίζονται οι: Θοδωρής Τάκης και Χρήστος Νικόπουλος με την Π.Α.Κ.
Σε διαφορετικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην  Γ1΄ ΕΣΚΑΗ αγωνίζεται ο Γιάννης Δροσίνης του Πρωτέα, που είναι μέλος του Ερμή Πάτρας.

Ξεχώρισε ο Λιάπης


Ο Κωνσταντίνος Λιάπης του Βελουχίου το πάλεψε για το Βελούχι, έχοντας 12 πόντους. Ακολούθησε με δυο λιγότερους ο αρχηγός Γιάννης Φλωράκης.


«Έσκισε» ο Τάκης


Για τον Πρωτέα εντυπωσιακός ήταν ο Θοδωρής Τάκης(Φωτογραφία), που τον Ιούνιο κλείνει το 17ο έτος της ηλικίας του. Σημείωσε 20 πόντους με 2 3ποντα. Ακολούθησε με 10 και 1 3ποντο ο ποιοτικός Ίγκλι Οσμενάι στο ντεμπούτο του με τους «γαλάζιους».


Με σερί πέρασε μπροστά


Οι τροπαιούχοι με τους Τάκη και Οσμενάι πρώτα «βιολιά» έκαναν δυναμικό ξεκίνημα και προηγήθηκαν από το πρώτο 10λεπτο με 7-16. Ο Γιώργος Μαντέκας άνοιξε το σκορ και ο Βασίλης Ντουφεκιάς ισοφάρισε μετά την ασίστ του Κωνσταντίνου Λιάπη. Ο τελευταίος μετατράπηκε σε σκόρερ και με 2ποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 4-2. Ο Θοδωρής Τάκης τροφοδοτήθηκε από τον Γιώργο Μαντέκα και «εκτέλεσε» για τρεις, κάνοντας το 4-5. O Πάνος Αρβανίτης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο πραγματοποίησαν το 7-5. Ακολούθησε ένα σερί 0-11 για τον Πρωτέα, που έφτασε το σκορ στο 7-16. Ο Θοδωρής Τάκης με 2ποντο μετά από ασίστ του Σπύρου Ξαγάρα, ο Ίγκλι Οσμενάι (Φωτογραφία) με 3ποντο και 2 2ποντα πέτυχε 7 σερί ατομικούς πόντους, ενώ το σκορ 10λεπτου διαμόρφωσε ο Τάκης με σουτ 2 πόντων. Ο Θοδωρής Τάκης προσέφερε θέαμα, κάνοντας από μια τάπα στον Κωνσταντίνο Λιάπη και στον Πάνο Αρβανίτη.




Διατήρηση διαφοράς

 












Στο 2ο δεκάλεπτο ο Βελούχι κατάφερε να μειώσει κατά έναν πόντο την διαφορά και το πρώτο μέρος έληξε με 19-27 υπέρ του Πρωτέα. Ο Γιάννης Φλωράκης με 2/2 βολές σταμάτησε το σερί των τυπικά φιλοξενούμενων, ενώ ο Γιάννης Δροσίνης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 11-17. Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) «όπλισε» δυο φορές έξω από τα 6,75 και έκανε το 11-23, ανεβάζοντας την διαφορά στους 12. Το Βελούχι μείωσε στους 6 με 2ποντα των: Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία Δεξιά), Γιάννη Φλωράκη και Κωνσταντίνου Λιάπη. Ο Θοδωρής Τάκης και ο Σπύρος Ξαγάρας «απάντησαν», πραγματοποιώντας το 17-27. Με εύστοχο σουτ 2 πόντων του Πάνου Αρβανίτη διαμορφώθηκε το σκορ ημιχρόνου(19-27).



10-10

 












Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε και το 3ο δεκάλεπτο του αγώνα. Με ένα επιμέρους 10-10 το σκορ έγινε 29-37. Ο Γιάννης Δροσίνης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Γιάννης Φλωράκης με 2ποντο και ο Θοδωρής Τάκης με τον ίδιο τρόπο «έγραψαν» το 21-31. Ο Κώστας Νιαβής ευστόχησε για 3, μειώνοντας σε 24-31. Ο ασταμάτητος Τάκης πέτυχε δίποντο, όπως και ο Πάνος Αρβανίτης (Φωτογραφία Δεξιά) για το 26-33. Στο 29-37 φτάσαμε με 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Νιαβή, 2ποντα των: Κωνσταντίνου Λιάπη, Γιώργου Μαντέκα και Θοδωρή Τάκη.


«Φόρτσαρε» ο Πρωτέας

 
Οι παίχτες του Γιάννη Χαντζόπουλου έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, φτάνοντας την διαφορά στο +24 για το 36-60. Ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ-φάουλ, αλλά άστοχη βολή και ο Κωνσταντίνος Λιάπης πέτυχαν τα πρώτα καλάθια 2ποντων της περιόδου. Ο Θοδωρής Τάκης, ο Γιάννης Φλωράκης και ο Γιώργος Μαντέκας με σουτ 2 πόντων έκαναν το 33-43. Ο Τάκης ευστόχησε μετά από ασίστ του Νικόπουλου για 3, ενώ ο Σπύρος Ξαγάρας με 2ποντο ανέβασε την διαφορά στο +15 για τον Πρωτέα(33-48) Ο Γιάννης Φλωράκης πέτυχε το καλάθι και φάουλ, αλλά αστόχησε στην βολή, ενώ ο Γιάννης Δροσίνης με 2ποντο και ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Κέντρο) με τον ίδιο τρόπο μετά την ασίστ του Δροσίνη πραγματοποίησαν το 35-53. Ο Ίγκλι Οσμενάι με καλάθι και φάουλ, αλλά και εύστοχη βολή «έγραψε» το 35-56. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ενώ ο Σπύρος Ξαγάρς μετά την εντυπωσιακή ασίστ του Ίγκλι Οσμενάι «έγραψε» το 36-57. Ο «τριποντέρ» Βασίλης Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) ύστερα από την υπέροχη ασίστ του Σπύρου Ξαγάρα με εξαιρετικό σουτ 3 πόντων έκλεισε το σκορ στο 36-60. Ο Θοδωρής Τάκης πραγματοποίησε δυο ακόμη εξαιρετικά κοψίματα, ένα εκ των οποίων ήταν πάνω στον Βασίλη Ντουφεκιά.



Τα δεκάλεπτα
7-16, 19-27, 29-37, 36-60

Συνθέσεις Ομάδων

Βελούχι 2315 (Γιάννης Φλωράκης): Φλωράκης Ι. 10, Ντουφεκιάς 5, Νιαβής 4(1), Αρβανίτης 5, Λιάπης 12, Σβερώνης

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος):  Λέρης Β. 3(1), Νικόπουλος 6(2), Οσμενάι 10(1), Νούλας, Μαντέκας 8, Δροσίνης 5, Τάκης 20(2), Ξαγάρας 8

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Γιάννης Χαλκιάς
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ: Κώστας Καλύβας
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος