Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας-Γ.Σ. Άτλας 56-62

Χάρης το πολύ καλό 3ο δεκάλεπτο ο Άτλας έφυγε με τους 2 βαθμούς από την Σπερχειάδα, επικρατώντας του τοπικού Άρη με 56-62. Η ομάδα του Καρπενησίου προχωράει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, όπου θα επιδιώξει να τερματίσει και εκεί στην 1η θέση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου στο κλειστό της Σπερχειάδας και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα είχε αυτή την φορά 12αδα, αρκετές επιλογές και ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος. Τα πρώτα δυο δεκάλεπτα κύλησαν με τις ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι στην 3η περίοδο έμειναν πίσω με 35-49 και οι ελπίδες τους για την νίκη «ψαλιδίστηκαν». Προσπάθησαν στο 4ο δεκάλεπτο να κάνουν την ανατροπή και μέχρι το τελευταίο λεπτό διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα ήταν ο Ανδρέας Παπασάρας.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά πιάνοντας πολύ καλή απόδοση στην 3η περίοδο και παίζοντας αρκετά καλά στην άμυνα ξέφυγε με 14 πόντους και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την εκτός έδρας νίκη. Διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος, με όλους τους αθλητές να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Η προσοχή όλων στρέφεται στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ με 14 πόντους ήταν ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας.
Η ομάδα του Καρπενησίου τερμάτισε  και φέτος στην 1η θέση του ομίλου, έχοντας 15 βαθμούς(7 νίκες-1 ήττα) και γνωρίζοντας μόλις μια ήττα εκτός έδρας από τον Αίαντα Μοσχοχωρίου. Αντίθετα οι Σπερχειαδίτες τερμάτισαν τελευταίοι με 9 πόντους(2 νίκες-6 ήττες) και έναν μηδενισμό.

Περίπου 50
Η αναμέτρηση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κλειστό της Σπερχειάδας και την παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές.


«Πλήγωσε» την πρώην


Ο Μακρακωμίτης σέντερ του Άτλαντα Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία) σκόραρε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Μάλιστα ο 32χρονος αθλητής αντιμετώπισε για 2η φορά φέτος την πρώην του ομάδα τον Άρη Σπερχειάδας. Με 2 πόντους λιγότερους και 2 τρίποντα ακολούθησε ο «φορμαρισμένος» γκαρντ Δημήτρης Σταλίκας.



Πρώτος ο Παπασάρας


Για τον Άρη Σπερχειάδας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Ανδρέας Παπασάρας με 13 πόντους, ο οποίος έβαλε και 2 τρίποντα. Με 12 ακολούθησε ο σέντερ Ηλίας Καραγιάννης, που έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα.


Με 12αδα
Οι γηπεδούχοι της Σπερχειάδας είχαν στην αποστολή τους 12 αθλητές. Για ακόμη ένα ματς απουσίασαν οι φοιτητές: Δημήτρης Γιδαράκος και Βασίλης Παπαυφαντής.

Ίδιες απουσίες
Για τους φιλοξενούμενους και σε αυτό το ματς δεν αγωνίστηκαν οι: Ταξιάρχης Κουτρομάνος, Κώστας Λέρης, Βασίλης Λάμπρου και Παντελής Κωστής (Τραυματίας παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο). Ο τελευταίος δηλώθηκε υποχρεωτικά στην 12αδα, καθώς κάθε ομάδα πρέπει να δηλώνει σύμφωνα με την προκύρηξη υποχρεωτικά 2 αθλητές κάτω των 20 ετών.

Το είδε ο Ραχιώτης
Το ματς είδε από την κερκίδα ο Φθιωτός σέντερ Σπύρος Ραχιώτης, που ανήκει στον Άτλαντα και φέτος έχει μια συμμετοχή. Μάλιστα έχει φορέσει και την φανέλα του Άρη Σπερχειάδας.



Φιλικές σχέσεις
Σχεδόν όλοι οι αθλητές διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Αρκετοί από αυτούς έχουν αγωνιστεί και στα τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. 



Όλα 17

Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ στην 1η περίοδο και παρότι οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ελαφρώς καλύτερα. Το 10λεπτο έκλεισε με το ισόπαλο 17-17. Με jump shoot του Δημήτρη Λερογιάννη και καλάθι του Δημήτρη Σταλίκα έγινε το 0-4. Ακολούθησε δίποντο του Βαγγέλη Δέδε από ασιστ του Σωτήρη Στεφανή και καλάθι του Πάνου Καλοπήτα μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα (2-6). Ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε μετά από πάσα του Δημήτρη Καντούνη και ο Φάνης Μαλισόβας (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 3ποντο για το 5-8. Με τρίποντο του Ανδρέα Παπασάρα και γκολ φάουλ του Δημήτρη Καντούνη (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχη βολή διαμορφώθηκε το 8-11. Ο Ηλίας Καραγιάννης (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε δίποντο μετά από ασιστ του Φάνη Μαλισόβα και ο Πάνος Καλοπήτας απάντησε με δίποντο μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα (10-13). Ο Ανδρέας Παπασάρας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη και ο Ανδρέας Παπασάρας με νέο τρίποντο έκαναν το 14-15. Το 17-17 έγινε με έμμεσο τρίποντο του Ηλία Καραγιάννη (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή) και καλάθι του Δημήτρη Καντούνη στο τέλος του χρόνου. Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» τον περσινό του συμπαίκτη Ηλία Καραγιάννη.





«Αέρας» 3ποντου


Προβάδισμα 3 πόντων πήρε στην 2η περίοδο ο φιλοξενούμενους Άτλαντας. Υπήρξαν αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ με τις ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) με όμορφη προσπάθεια πέτυχε το καλάθι, κέρδισε και το φάουλ και ευστόχησε και στην βολή, ενώ ο Δημήτρης Μακρής απάντησε με δίποντο (19-20). Με 1/2 ελεύθερες βολές του Σωτήρη Στεφανή, δίποντο του Θωμά Χονδρού (Φωτογραφία Κέντρο) μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και Ηλίας Καραγιάννης με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ διαμορφώθηκε το 23-22. Ακολούθησε δίποντο του Κώστα Λιάπη (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από πάσα του Τάσου Καδά και δίποντο του Ηλία Καραγιάννη μετά από πάσα του Δημήτρη Μακρή έγινε το 25-24. Ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε με 2ποντο μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε έξω από τα 6.75 για το 28-26. Ακολούθησε δίποντο του Θωμά Χονδρού μετά από ασιστ του Τάσου Καδά και λει απ του Σεραφείμ Κολοκύθα (28-30). Ο Λεωνίδας Μπελαλής με 1/2 βολές , ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο ίδιος με δίποντο μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και ο Δημήτρης Μακρής με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 30-33 του ημιχρόνου.




Πήρε μπρος


Ο Άτλας έκανε πολύ καλή 3η περίοδο και κατάφερε να βρει ρυθμό, χάρις την πολύ καλή του άμυνα και τους γρήγορους αιφνιδιασμούς προηγήθηκε στο τέλος της περιόδου με 36-49. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τον ίδιο ρυθμό και σκόραραν μόλις 6 πόντους σε όλη την περίοδο. Ο Φάνης Μαλισόβας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και ο Δημήτρης Μακρής με 1/2 βολές πέτυχαν το 33-35. Ακολούθησε ένα σερί 12-0 για τον Άτλαντα για το 33-47. Ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία έντρο) σκόραρε με 2ποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Καντούνη, ο Δημήτρης Σταλίκας πέτυχε 3ποντο, ο Τάσος Καδάς σκόραρε 2ποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Σταλίκα, ο Πάνος Καλοπήτας πέτυχε καλάθι και φάουλ μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και ευστόχησε και στην βολή και ο ίδιος έβαλε και νέο δίποντο (33-47). Ο Ηλίας Καραγιάννης σταμάτησε το σερί του Άτλαντα σκόραρε 2ποντο, ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε 2ποντο και ο Δημήτρης Παπανικολάου είχε 1/2 βολές για το 36-49.




Σερί 12-0
Η ομάδα του Άτλαντα έκανε πολύ καλό 3ο 10λεπτο, αφού «έτρεξε» και ένα σερί 12-0 το 33-35, έγινε 33-47.

Fair Play Σταλίκα
6.15 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου ο ρέφερι Γιώργος Σαμαράς έδωσε την μπάλα στους γηπεδούχους, όμως ο γκάρντ του Άτλαντα Δημήτρης Σταλίκας παραδέχτηκε ότι ακούμπησε τελευταίος την μπάλα. Ο παίκτης του Άτλαντα πήρε το χειροκρότημα της κερκίδας,  αλλά και των αντιπάλων του για την κίνηση του και έτσι η κατοχή της μπάλας πέρασε στον Άρη Σπερχειάδας. Ίδια κίνηση έκανε στην 4η περίοδο και ο Πάνος Καλοπήτας, όμως οι ρέφερι δεν ανακάλεσαν την απόφαση τους(!).



Αντεπιτέθηκε


Προσπάθεια για την μεγάλη ανατροπή έκανε ο Άρης Σπερχειάδας, δίνοντας ενδιαφέρον το ματς αφού μείωσε μέχρι και τους 4 πόντους και σε 54-58. Ο Άτλαντας ήταν πιο ψύχραιμος και παρότι δεν ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του και έφυγε με την νίκη φτάνοντας στο τελικό 56-62. Ο Δημήτρης Σταλίκας πέτυχε 3ποντο, ο Δημήτρης Παπανικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) είχε 1/2 βολές και πέτυχε και δίποντο για το 39-52. Ακολούθησε 2ποντο του Δημήτρη Μακρή (Φωτογραφία Κέντρο) και εντυπωσιακό ανάποδο λει απ του Ανδρέα Παπασάρα μετά από πάσα του Δημήτρη Μακρή (43-52). Ο Τάσος Καδάς πέτυχε 2ποντο μετά από την πάσα του Δημήτρη Σταλίκα, ο Δημήτρης Μακρής είχε 2/2 βολές και ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Δεξιά) «πυροβόλησε» έξω από τα 6.75, μειώνοντας στους 6 και σε 48-54. Ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε δίποντο και ο Ανδρέας Παπασάρας είχε 2/2 ελεύθερες βολές (50-56). Με 2ποντο του Δημήτρη Καντούνη μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα, 2ποντο του Φάνη Μαλισόβα και καλάθι του Δημήτρη Μακρή μετά από ασιστ του Σωτήρη Στεφανή έγινε το 54-58. Ο Τάσος Καδάς με δίποντο και μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα έκανε το 54-60. 00.21 πριν το τέλος ο Ανδρέας Παπασάρας με 2/3 ελεύθερες βολές έκανε το 56-60. 00.16 πριν το φινάλε ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές πέτυχε το 56-61. 00.04 πριν το τέλος ο Κώστας Λιάπης με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 56-62. Ο Κώστας Λιάπης του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» τον νεαρό Δημήτρη Παπανικολάου της Σπερχειάδας.





Χειροκροτήθηκαν
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι νικητές φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας τους στο κέντρο του γηπέδου και χειροκροτήθηκαν από τους γηπεδούχους δείγμα των καλών σχέσεων που υπάρχουν στις δυο ομάδες.


Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Έλληνας (Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας): «Ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, όμως στην πορεία προέκυψαν κάποια προβλήματα. Δηλαδή η ομάδα δεν μπορούσε να βρεθεί μέσα στο γήπεδο για να προπονηθεί, όπως ήθελα εγώ. Οπότε αναγκαστικά ήρθαν οι ήττες, χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τις τελευταίες ήττες, οι οποίες ήταν λόγω ψυχολογίας. Δεν υπήρχε κίνητρο, ψυχολογία, είχαμε χάσει κάθε ενδιαφέρον. Για το σημερινό παιχνίδι, παίξαμε χωρίς άγχος, όπως είδατε ήταν τελείως διαφορετική ομάδα, αυτή που παρατάξαμε σήμερα με αυτή που φέραμε στο Καρπενήσι, όπου μας λείπανε 3 βασικοί παίκτες. Το παλέψαμε το παιχνίδι, μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Ο αγώνας κρίθηκε στο 3ο 10λεπτο, όπου έγιναν κάποιες αλλαγές για να παίξουν κάποια παιδιά, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις καταστάσεις του αγώνα και ο Άτλαντας πήρε μια διαφορά 13 πόντους, την κράτησε. Προσπαθήσαμε μετά να γυρίσουμε το παιχνίδι, χωρίς να τα καταφέραμε. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Εύχομαι καλή πορεία στην 2η φάση του πρωταθλήματος και στις δυο ομάδες του Καρπενησίου και στον Άτλαντα και στην Π.Α.Κ.»

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Είμαστε ικανοποιημένοι που τελείωσε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος και πετύχαμε τον στόχο που είχαμε βάλει να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Από εδώ και πέρα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πλέον ο στόχος μας είναι η άνοδος στην πιο πάνω κατηγορία.»




 



Τα δεκάλεπτα
17-17, 30-33, 36-49, 56-62

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Καραγιάννης 12, Δέδες 2, Παπασάρας 13(2), Ντελέζος, Μαλισόβας 7(1), Γεωργίου, Τσιώτας, Στεφανής 7(2), Μαργαρίτης, Μακρής 10, Μπελαλής 1, Παπανικολάου 4

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 12(2), Κολοκύθας 5, Καλοπήτας 14, Λιάπης 3, Καντούνης 7, Χονδρός 8, Σαμαντάς, Καδάς 9, Λερογιάννης 4

Διαιτητές : Ιωάννης Ευαγγελόπουλος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος