Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κορασίδες: Γ.Σ. Λαμίας-Π.Α.Κ. 3-1

Με σκορ 3-1 επιβλήθηκαν οι κορασίδες του γυμναστικού συλλόγου Λαμίας αυτών της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης. Οι «πράσινες» ήταν αρκετά μαχητικές και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, τερματίζοντας τρίτες.
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Χαλκιοπούλειο και ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου των κορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ.
Ο Γ.Σ. Λαμίας του Ντίνου Καρβούνη πήρε μια αγχωτική νίκη, η οποία ήταν επιτακτική, για να τερματίσει η ομάδα στις πρώτες δυο θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γυμναστικός πήρε τα πρώτα δυο σετ και έχοντας δυσκολευτεί αρκετά στο 2ο (27-25). Στην συνέχεια παρά την μείωση του σκορ οι «μπλε» πήραν με 25-20 το τελευταίο σετ και έφτασαν στην νίκη με 3-1. Πολύ καλή παρουσία είχε η αρχηγός Κατερίνα Κατσόγιαννου.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν ανταγωνιστική και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι έλλειψη αλλαγών και η κούραση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο στρατόπεδο των «πράσινων». Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν μαχητική σε όλα τα σετ, έχασε το 2ο και με 27-25 έχοντας προηγηθεί 24-25, όμως μείωσε στην συνέχεια σε 3-1 κάνοντας το 23-25, ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 21-16. Στο τελευταίο σετ τα κορίτσια της Π.Α.Κ. ήταν κοντά στο σκορ για αρκετό διάστημα, όμως δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν το ματς στο ται μπρέικ. Κορυφαία των φιλοξενούμενων ήταν η Δήμητρα Τσούμα.
Η ομάδα της Ευρυτανίας τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου έχοντας 12 βαθμούς(4 νίκες-4 ήττες) και θα παίξει σε νοκ άουτ αγώνα στους «16» σε ουδέτερο γήπεδο ενάντια στα Σουφλάρια. Ο Γυμναστικός είναι 2ος με 13 πόντους(6 νίκες-1 ήττα). Εκκρεμεί η αναμέτρηση κόντρα στον Α.Ο. Λαμίας.

Ξανά καθυστέρηση
Και αυτή η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση. Αρχικά ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 1 το μεσημέρι, όμως άρχισε μια ώρα αργότερα. Υπήρξε καθυστέρηση στον προηγούμενο αγώνα των παγκορασίδων μεταξύ Α.Ο. Λαμίας και Άτλαντα Καρπενησίου. Ενώ με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε στην συνέχεια ο αγώνας Play Off της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ μεταξύ Έσπερου Λαμίας και Λοκρού Αταλάντης, ο οποίος είχε και ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Χωρίς αλλαγή
Η ομάδα του Καρπενησίου αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την ίδια 6αδα και χωρίς αλλαγή. Στον πάγκο έμειναν χωρίς να αγωνιστούν οι  Μπερμπερή και Παπαδοπούλου.

Οριστικά με Σουφλάρια
Η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί στην επόμενη φάση σε νοκ άουτ αγώνα κόντρα στην 1η ομάδα του 1ου Ομίλου τον Α.Ο. Σουφλαρίων από τον Νομό Λάρισας.

Ελπίδες για 2η
Η Π.Α.Κ. σε περίπτωση νίκης με σκορ 0-3 η 1-3(Και καλύτερο συντελεστή σετ) θα τερμάτιζε στην 2η θέση και εφόσον ο Γυμναστικός έχανε το ματς από τον Α.Ο. Λαμίας.

Διεκδικεί πρωτιά
Ο Γ.Σ. Λαμίας διατηρεί πιθανότητες για την πρώτη θέση, αλλά θα πρέπει να κερδίσει με 3-0 τον Α.Ο.Λ. και να έχει καλύτερο συντελεστή στα σετ. Το παιχνίδι με τον Α.Ο. Λαμίας είναι το τελευταίο για τον 2ο Όμιλο.

Ξεχώρισαν Κατσόγιαννου & Τσιούμα














Για τον γηπεδούχο Γ.Σ. Λαμίας ξεχώρισε με την απόδοση της η αρχηγός Κατερίνα Κατσόγιαννου. Για την Π.Α.Κ. διακρίθηκε η Δήμητρα Τσιούμα.



Απόλυτη ισορροπία
Η Π.Α.Κ. ολοκλήρωσε την 1η φάση του πρωταθλήματος με 4 νίκες και 4 ήττες. Είχε 14 κερδισμένα, αλλά και 14 χαμένα σετ.

Στον πάγκο η Γαλανού


Δεν αγωνίστηκε για την ομάδα του Ντίνου Καρβούνη η Αγγελική Γαλανού, η οποία ήταν τραυματίας. Βρέθηκε στον πάγκο και στο πλευρό των συμπαικτριών της.

Τα σετ
25-20, 27-25, 23-25, 25-20

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Λαμίας (Ντίνος Καρβούνης): Γκέκα, Αγγελακοπούλου, Κοσμά, Τσουρουπάκη, Παπαγεωργίου, Κουκούλη, Κατσόγιαννου, Βαϊτσα, Ζημιανίτη(λ), Λήδα

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ντάσιου, Μπερμπερή, Παπαδοπούλου, Καρφή, Τσιώλη, Μακρή, Ρεντζέπη, Τσιούμα

Διαιτητής: Ηλίας Καλαντζής (Κεντρικής Ελλάδας & Θεσσαλίας)
Κριτής: Αργύρης Μαυράκης (Κεντρικής Ελλάδας & Θεσσαλίας)




















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος