Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Παγκορασίδες: Α.Ο. Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 2-3

Οι παγκορασίδες του Άτλαντα επικράτησαν στο τάι μπρέικ του Α.Ο. Λαμίας με 2-3 και μπήκαν νικηφόρα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το 2015. Η ομάδα του Καρπενησίου έμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/3) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και άρχισε στις 11.45 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής των παγκορασίδων του 2ου Ομίλου της ΕΣΠΕΚΕΛ και λιγοστοί θεατές των παρακολούθησαν.
Ο Α.Ο. Λαμίας της Δήμητρα Ζαχαρή αν και ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε δυο φορές με 1-0 και 2-1 αντίστοιχα δεν μπόρεσε να φτάσει στην νίκη. Οι αθλήτριες του Α.Ο.Λ. στα 2 τελευταία σετ δεν είχαν την ίδια απόδοση και μοιραία ηττήθηκαν και έχασαν έδαφος στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απουσίες της Αλεξάνδρας Ντάλλα και της Βασιλικής Κουτσή.
Ο Άτλας του Χρήστου Μακρή παρά την πολύμηνη αποχή από τους αγώνες παρουσίασε θετικό πρόσωπο και έφυγε με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα από την Λαμία. Οι κοπέλες της Καρπενησιώτικης ομάδας ήταν συγκεντρωμένες στο παιχνίδι και δείχνοντας την απαραίτητη ψυχραιμία στο ται μπρέικ έφυγαν με τους 2 βαθμούς της νίκης από το Χαλκιοπούλειο. Παρότι έμειναν δυο φορές πίσω στο σκορ χάνοντας 1ο και 3ο σετ οριακά με 25-23 κατάφεραν να γυρίσουν το ματς,.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική ο Άτλας υποδέχεται στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου την Κυριακή 5 Απριλίου την Σπερχειάδα και ο Α.Ο.Λ. παίζει στο Χαλκιοπούλειο με τον συντοπίτη Γυμναστικό. Ο Άτλας έφτασε τους 11 βαθμούς(5 νίκες και μόλις 1 ήττα), ενώ ο Α.Ο.Λ. έχει 13 πόντους(5 νίκες-3 ήττες), έχοντας δώσει δυο ματς περισσότερα από τον αντίπαλο.

Μετά από 3 μήνες
Τα κορίτσια του Χρήστου Μακρή αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο 2015. Είχαν να αγωνιστούν 3 ολόκληρους μήνες. Ωστόσο η διακοπή δεν τις επηρέασε και στο ματς βγήκε η δουλειά που γίνεται όλο το διάστημα στις προπονήσεις.

45λεπτη καθυστέρηση
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 45λεπτη καθυστέρηση, αφού αρχικώς ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού η ομάδα ανδρών του Γυμναστικού είχε πρωινό χαλάρωμα έως και τις 11 εν όψει της απογευματινής αναμέτρηση με τον Άρη για την Α1΄ στο ίδιο γήπεδο.

Τέλος στο σερί
Ο Α.Ο. Λαμίας είχε 5 συνεχόμενες νίκες και το σερί του διακόπηκε κόντρα στην ομάδα του Καρπενησίου.

Απουσίαζαν Ντάλλα & Κουτσή
Για την γηπεδούχο ομάδα του Α.Ο. Λαμίας απουσίαζαν δυο αθλήτριες. Πρόκειται για τις: Αλεξάνδρα Ντάλλα και Βασιλική Κουτσή.

Διατηρεί ελπίδες
Ο Άτλας διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση(Περνούν μόλις 2 και το ένα «εισιτήριο» θα καταλήξει κατά μεγάλο ποσοστό στον Γ.Σ. Λαμίας), όμως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να επικρατήσει στην έδρα των Λιβανατών της τοπικής ομάδας.

Ομάδα «2πλού»
Ο Καρπενησιώτισσες έχουν πετύχει το απόλυτο 4 στα 4 στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

2πλη παρουσία
Την αποστολή του Άτλαντα στην Λαμία συνόδεψε ο έφορος της ομάδας Μιχάλης Σφακιανάκης και η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας Μαρία Χαντζοπούλου.

Ρέφερι η Κωστάκη


Την αναμέτρηση σφύριξε η Βάλια Κωστάκη. Οι αγώνες μπορούν να γίνουν χωρίς διαιτητές, που ανήκουν στην δύναμη της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Εμπειρίες από γυναικείο
Αρκετές αθλήτριες των φιλοξενούμενων αγωνίστηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ με την γυναικεία ομάδα του Άτλαντα και απέσπασαν σημαντικές εμπειρίες.

Πανηγύρισαν το «διπλό»
Μετά το δραματικό φινάλε και το τάι μπρεικ οι «κόκκινες» του Άτλαντα πανηγύρισαν έξαλλα την σπουδαία τους επιτυχία.





Τα σετ
25-23, 16-25, 25-23, 20-25, 9-15

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Λαμίας (Δήμητρα Ζαχαρή): Κακάβα, Τσιλαλή, Ζωή, Ταγαράκη, Κλέτσα, Καρακασίδου, Καλαντζή, Σούλτου Ε., Σούλτου Φ., Κλειδοπινάκου, Τσαντή, Μπρέγκου

Γ.Σ. Άτλας (Χρήστος Μακρής): Καββαδία, Ανδρεάκη, Ρεσίτη, Κολαζά, Τσιουγκρή, Γυφτομήτρου, Καγκαρά, Τάσιου, Οικονόμου, Φέγγου, Τσιούνη

Διαιτητής: Βάλια Κωστάκη
Κριτής: Λέτα Βαρυπάτη














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος