Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 61-45

Ο Άτλας κέρδισε και το 2ο τοπικό ντέρμπι (Είχε ένταση και πάθος) του Καρπενησίου στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με σκορ 61-45 κόντρα στην «συμπολίτισσα» Π.Α.Κ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (8/2) στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και είχε διαρκώς διψήφια διαφορά από τον αντίπαλο. Πέτυχε αρκετά όμορφα καλάθια μέσα από συνδυασμούς και κατέκτησε την 4η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια. Αξιοποιήθηκαν όλοι οι αθλητές και το σκοράρισμα μοιράστηκε. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας με 9 ήταν οι «μικροί» Παντελής Κωστής, Σεραφείμ Κολοκύθας και ο Ικαριώτης Δημήτρης Καντούνης.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και συνεχώς «κυνηγούσε» την αντίπαλο, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προσωρινά στους 9 κατά την διάρκεια της 4ης περιόδου. Αρκετοί αθλητές της ομάδας «φορτώθηκαν» νωρίς με φάουλ, αφού έπαιξαν αρκετά δυνατά στην άμυνα. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με τους 14 πόντους που σημείωσε, ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική στις (15/2) ο Άτλας αγωνίζεται στο ΔΑΚ Λαμίας με τον τοπικό Αίαντα Μοσχοχωρίου και η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι την Δωρίδα. Οι δυο ομάδες έχουν από 8 βαθμούς, όμως ο Άτλας έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Περίπου 80
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών και κάτω από τσουχτερό κρύο (Στο κλειστό δεν υπάρχει θέρμανση). Την ίδια στιγμή δίπλα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου διεξάγονταν το τοπικό ντέρμπι στην Α΄ Ευρυτανίας ανάμεσα σε Αίολο και ΑΠΟΚ.

2Χ2 στα ντέρμπι
Ο Άτλας κέρδισε και το 2ο ντέρμπι του Καρπενησίου, αφού και στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Π.Α.Κ.

Μόνο νίκες
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά μετράει 4 νίκες στον 4ο Όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και βαδίζει αήττητη για τα μπαράζ ανόδου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

2η ήττα
Η Π.Α.Κ. μετά από 3 νικηφόρα αποτελέσματα γνώρισε την 2η ήττα της στο πρωτάθλημα, η οποία ωστόσο την «κρατάει» σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος..

Κυριάρχησε η δύναμη
Στο τοπικό ντέρμπι του Καρπενησίου κυριάρχησε η ένταση, το πάθος και υπήρξαν σε αρκετά σημεία νεύρα και αψιμαχίες μεταξύ των αθλητών.

14 ο Παπαδιάς


Αν και ήρθε από τον πάγκο και έπαιξε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο ο Λάμπρος Παπαδιάς της Π.Α.Κ. σκόραρε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Με 10 ακολούθησε ο φόργουορντ Γιάννης Καγκαράς.


3 «9άρηδες»


Για τον Άτλαντα και σε αυτή την αναμέτρηση υπήρχε πλουραλισμός στο σκοράρισμα, αφού σκόραραν 10 από τους 12 αθλητές. Πρώτοι σκόρερ με 9 πόντους ήταν οι: Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Δεξιά), Δημήτρης Καντούνης (Φωτογραφία Κέντρο) και Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά).

Double Score

 
Οι τυπικά γηπεδούχοι του Άτλαντα τρέχοντας ένα σερί 11-0, παίζοντας όμορφο μπάσκετ προηγήθηκαν από νωρίς με 18-4 και +14. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν στην συνέχεια και μείωσαν στους 10 και στο 20-10 της 1ης περιόδου. Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με λέι απ και ο Πάνος Καλοπήτας με καλάθι και φάουλ (Χαμένη Βολή) έκαναν το 7-0. Ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά) με γκολ φάουλ (Άστοχη βολή) μείωσαν για την Π.Α.Κ. στο 7-4. Με ένα σερί 11-0 ο Άτλας έφτασε στο 18-4, χάρης σε δίποντο του Κώστα Λέρη μετά από ασιστ του Δημήτρη Λερογιάννη, δίποντο του Δημήτρη Καντούνη μετά από πάσα του Κώστα Λέρη, δίποντο του Πάνου Καλοπήτα μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη, καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα μετά από ασιστ του Τάσου Καδά, γκολ-φάουλ του Πάνου Καλοπήτα (Χαμένη ελεύθερη βολή) και 1/2  ελεύθερες βολές του Θωμά Χονδρού. Με δίποντο του Γιάννη Καγκαρά και καλάθι του Θωμά Χονδρού (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 20-6. Το 20-10 έγινε με 1/2 βολές του Πάνου Κρουστάλλη και τρίποντο του Κώστα Νιαβή.




Διεύρυνε το προβάδισμα














Σε ένα αρκετά δυνατό δεκάλεπτο με αρκετά νεύρα και δυνατές μονομαχίες ο Άτλας κατάφερε ελαφρώς να διευρύνει το προβάδισμα του και να προηγηθεί με +12 και με 31-19. Η Π.Α.Κ. είχε μειώσει προσωρινά στους 9 και σε 26-17. Με 1/2  βολές του Παντελή Κωστή (Αντικατέστησε τον Σεραφείμ Κολοκύθα που είχε τραυματιστεί) και με δίποντο του Παντελή Κωστή μετά από έξοχη ασιστ του Τάσου Καδά έγινε το 23-10. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Πάνου Κρουστάλλη, 1/2  ελεύθερες βολές του Πάνου Καλοπήτα και δίποντο του Παντελή Κωστή (26-11). Ο Τόλης Πιπέρας με 2/2 βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2  βολές και ο Γιάννης Καγκαράς με δίποντο διαμόρφωσαν το 26-17. Με δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Αριστερά) και 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 28-19. Ο Κώστας Λέρης με 2/3 ελεύθερες βολές (Φάουλ + τεχνική ποινή) και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2  βολές έκαναν το 30-19. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε όμορφα με «στοπ» προσπάθεια του Δημήτρη Σταλίκα του Άτλαντα. Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα μοίρασε «τάπα» στον Γιάννη Καγκαρά της Ακαδημίας.



Ένταση

 












Στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου επικράτησε ένταση μεταξύ των καλαθοσφαιριστών όταν ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Αριστερά) του Άτλαντα έπεσε άτσαλα στο έδαφος μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα αντιπάλου και λογομάχησε με τον Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Δεξιά) της Π.Α.Κ. Οι δυο αθλητές χρεώθηκαν από 1 φάουλ. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων συμπαικτών τους το περιστατικό είχε αίσιο τέλος.



Τεχνική σε Κρουστάλλη
1.17 πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο Πάνος Κρουστάλλης έκανε φάουλ στον Κώστα Λέρη του Άτλαντα και εν συνεχεία εκνευρισμένος χτύπησε δυνατά το χέρι του πάνω στον τοίχο του γηπέδου. Χρεώθηκε αρχικά το φάουλ και εν συνεχεία τεχνική ποινή, φτάνοντας τα 4 προσωπικά φάουλ. Ο Κώστας Λέρης του Άτλαντα ευστόχησε σε 2 από τις 3 ελεύθερες βολές.




Σε διψήφια επίπεδα


Ίδια εξέλιξη είχε και η 3η περίοδος με την διαφορά να μένει σε σταθερά διψήφια επίπεδα . Ο Άτλας ξέφυγε προσωρινά με +17, όμως η Π.Α.Κ. μείωσε στους 13 για το 44-31. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο και ο Δημήτρης Καντούνης με γκολ-φάουλ (Εύστοχη βολή) έκανα, το 34-21. Ο Δημήτρης Λερογιάννης με 1 εύστοχη βολή (Τεχνική ποινή στον Δημήτρη Σβερώνη) και ο ίδιος με δίποντο μετά από ασιστ του Τάσου Καδά διαμόρφωσε το 37-21. Ακολούθησαν 1/2  ελεύθερες βολές του Λάμπρου Παπαδιά, 1/2 βολές του Γιώργου Σώκου και δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα (39-23). Ο Παντελής Κωστής με δίποντο, ο Λάμπρος Παπαδιάς με 1/2 ελεύθερες βολές πέτυχαν το 41-24. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο μετά από ασιστ του Τόλη Πιπέρα και ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) με 3ποντο διαμόρφωσαν το 41-29. Ο Παντελής Κωστής πέτυχε 2ποντο μετά από πάσα του Τάσου Καδά, ο Λάμπρος Παπαδιάς σκόραρε 2ποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς είχε 1/2 βολές (44-31). Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα έκανε νέο «στοπ» σε αντίπαλο, ανακόπτοντας αυτή την φορά τον Γιώργο Σώκο.



Νέα τεχνική

8.37 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου ο πλέι μέικερ της Π.Α.Κ. Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία) διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Γιώργο Ζάχο για τον μην καταλογισμό φάουλ και χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Ο Δημήτρης Λερογιάννης ευστόχησε στην 1 ελεύθερη βολή.



Ιδανικό φίνις


Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά έκανε εξαιρετικό φίνις, αφού βρήκε ξανά ρυθμό και έφτασε στο τελικό 61-45 για το +16. Η Ακαδημία είχε μειώσει προσωρινά στους 9 πόντους και η αντεπίθεση της σταμάτησε εκεί. Ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο δίποντα, το πρώτο ήταν από ασιστ του Λάμπρου Παπαδιά μείωσε στους 9 και σε 44-35. Ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε 2ποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε καλάθι μετά από ασιστ του Σεραφείμ Κολοκύθα κάνοντας το 48-35. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος «χτύπησε» ξανά με γκολ φάουλ μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα και με εύστοχη βολή έβαλε το έμμεσο τρίποντο (51-35). Η Π.Α.Κ. «απάντησε» και με δίποντο του Γιάννη Καγκαρά και καλάθι του Λάμπρου Παπαδιά μετά από πάσα του Κώστα Νιαβή έκανε το 51-39. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα, καλάθι του Λάμπρου Παπαδιά και δύσκολο καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα μετά από όμορφη προσπάθεια (55-41). Ο Τόλης Πιπέρας πέτυχε 2ποντο, ο Δημήτρης Καντούνης μετά από πάσα του Τάσου Καδά σκόραρε για το 57-43. Το τελικό 61-45 έγινε με 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Καντούνη, δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά μετά από πάσα του Κώστα Νιαβή και δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη.



Εκτός με φάουλ
Ο σέντερ του Άτλαντα Πάνος Καλοπήτας 8.06 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης συμπλήρωσε το 5ο του προσωπικό σφάλμα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ήταν ο μοναδικός που έκανε 5 φάουλ στο ματς, αφού Δημήτρης Σβερώνης, Χρήστος Νικόπουλος, Λάμπρος Παπαδιάς και Πάνος Κρουστάλλης έμειναν στα 4.

Πανηγύρισαν το 4Χ4
Ο Άτλας μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε στο κέντρο του γηπέδου την 5η του φετινή στο πρωτάθλημα. Στα αποδυτήρια ακολούθησε και η καθιερωμένη Selfie των καλαθοσφαιριστών της ομάδας.



Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς, μιας και ο αγώνας ήταν μεταξύ φίλων και αθλητών από την ίδια πόλη και με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω πόσο σπουδαίο είναι το γεγονός να υπάρχουν 2 αξιόμαχες ομάδες σε μια τόσο μικρή πόλη, η οποία δεν είχε πότε καμία μπασκετική παράδοση. Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα για εμάς ήταν πολύ εύκολα και δεν νοιώσαμε σε καμία στιγμή απειλή. Παρόλα αυτά η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη εάν δεν πέφταμε στην παγίδα  να απαντήσουμε στην ένταση που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι παίκτες από την αντίπαλη ομάδα και κατά συνέπεια βγήκαμε εκτός ρυθμού. Αξιοποιήσαμε όλους τους παίκτες μας, στους οποίους δόθηκε επαρκής χρόνος συμμετοχής και πιστεύω ότι είχαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε το επίπεδο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε να δει το παιχνίδι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το κρύο που επικρατούσε εντός γηπέδου. Για τον λόγο αυτό βέβαια θεωρούμε ότι ο Δήμος Καρπενησίου θα πρέπει να δώσει έμφαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και να βελτιώσει με στοιχειώδεις παρεμβάσεις τις υποδομές του.»

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Υπάρχουν κάποια καινούργια στοιχεία, στα οποία θα δώσουμε βαρύτητα μετά τον σημερινό αγώνα. Το κομμάτι της πνευματικής προετοιμασίας, που θεωρώ ότι εκεί κρίθηκε το σημερινό αποτέλεσμα. Χάσαμε από χαμηλή συγκέντρωση. Πιστεύω πως μπορούμε να ελέγξουμε όλο το ματς, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μια καινούργια ομάδα με μια εντελώς νέα και άγνωστη σε πολλούς φιλοσοφία. Ευχαριστώ τους παίκτες μας που προσπαθούν και δεν εγκαταλείπουν.»





Τα δεκάλεπτα
20-10, 31-19, 44-31, 61-45

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 6, Κολοκύθας 9, Καλοπήτας 7, Κουτρομάνος 5, Λέρης 7(1), Λιάπης, Καντούνης 9, Χονδρός 3, Κωστής 9, Σαμαντάς 1, Καδάς, Λερογιάννης 5

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 4, Σβερώνης 3, Σώκος 3, Κατσαρός, Νικόπουλος, Νιαβής 6(2), Παπαδιάς 14, Τάκης, Καγκαράς 10, Κρουστάλλης 5

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Σπύρος Ραχιώτης




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος