Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου-Γ.Σ. Άτλας 52-48

Ήττα εκτός προγράμματος γνώρισε ο Άτλας, καθώς έπεσε «θύμα» έκπληξης από τον μαχητικό Αίαντα Μοσχοχωρίου. Η ομάδα της Φθιώτιδας «έσπασε» το αήττητο του Άτλαντα, επικρατώντας με 52-48.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών (Άρχισε στις 12.45) και περίπου 30 άτομα την παρακολούθησαν.
Ο Αίαντας του Άρη Κατσούλα έπαιξε πολύ καλή άμυνα και ήταν η μόνη ομάδα μέχρι στιγμής, που μπόρεσε να περιορίσει και να «καταστρέψει» τις επιθέσεις του Άτλαντα. Οι Φθιωτοί πήραν ελαφρύ προβάδισμα στην 2η περίοδο και έφτασαν την διαφορά στο δεύτερο μέρος μέχρι και το +7. Εν συνεχεία παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ έκαναν στο 4ο δεκάλεπτο την ολική ανατροπή και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη. Ρόλο «κλειδί» έπαιξε ο Δημήτρης Μπέλλης που σκόραρε 18 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα, αλλά και τα 7 συνολικά τρίποντα που έβαλε η ομάδα. Ο Αίας πέτυχε την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 3η θέση με 7 βαθμούς.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε την χειρότερη του φετινή εμφάνιση και το «πλήρωσε», γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε άσχημα το ματς, όμως στην 3η περίοδο φάνηκε να βρίσκει ρυθμό, αφού με ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 το 31-23 έγινε 31-38. Στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού όμως στο φινάλε του δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, έκανε αρκετά λάθη και αναπόφευκτα ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα. Πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων με 12 πόντους ήταν ο Θωμάς Χονδρός (Με 1 εύστοχο τρίποντο) και ο Δημήτρης Καντούνης. Οι «Άτλαντες» είναι 2οι με 9 βαθμούς, έχοντας παιχνίδι λιγότερο.
Την επόμενη (8η) στις (1/3) ο Αίαντας Μοσχοχωρίου ταξιδεύει στην μακρινή Δωρίδα για να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα και ο Άτλας θα κάνει το ρεπό του.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.

Προεδρική απουσία
Για την ομάδα του Άτλαντα απουσίαζε για δεύτερη φορά φέτος ο Πρόεδρος της Γιάννης Μπουμπουρής.

«Κοούτσαρε» μόνο Σαμαντάς
Ο Άγγελος Σαμαντάς του Άτλαντα δεν..έδωσε στον εαυτό του καθόλου χρόνο συμμετοχής και «κοούτσαρε» από τον πάγκο. Δεν αγωνίστηκαν επίσης οι: Βασίλης Λάμπρου (Άτλας) και Σπύρος Κρουστάλλης (Αίαντας Μοσχοχωρίου).


Πρόβλημα στο «5»
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχτηκαν χωρίς τον βασικό τους σέντερ Πάνο Καλοπήτα, αλλά και τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο, που επίσης παίζει στην θέση του σέντερ. Ως εκ τούτου η ομάδα «πονούσε» σε αυτή την θέση και χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που δεν είναι η φυσική τους θέση το «5».

45λεπτη καθυστέρηση
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 45λεπτη καθυστέρηση, διότι ο αγώνας βόλεϊ που προηγούνταν για τις κορασίδες μεταξύ Φθία Λαμίας και Π.Α.Κ. οδηγήθηκε στο ται μπρέικ. Αρχικά ο αγώνας της Γ΄ΕΣΚΑΣΕ ήταν προγραμματισμένος να αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.

«Έσπασε» το αήττητο
Ο Αίαντας Μοσχοχωρίου «έσπασε» το αήττητο του Άτλαντα και πήρε μια σπουδαία νίκη. Η ομάδα του Καρπενησίου μετρούσε πριν τον αγώνα 4 νίκες.

4η και «φαρμακερή»
Για τους Φθιωτούς είχαν προηγηθεί 3 αγώνες με ήττα κόντρα στου Καρπενησσιώτες. Την 4η φορά η ομάδα του Αίαντα «χαμογέλασε» στο τέλος.

Εντός στόχων
Η πρώτη ήττα του Άτλαντα δεν αλλάζει κάτι, αφού η ομάδα παραμένει εντός στόχων και σε τροχιά ανόδου για τα μπαράζ της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Εκπληκτικός ο Μπέλλης


Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου  Δημήτρης Μπέλλης του Αίαντα Μοσχοχωρίου ήταν συγκλονιστικός και σε αυτό το παιχνίδι, αφού πέτυχε 18 πόντους βάζοντας και 3 τρίποντα. Την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα έκανε και ο πιτσιρικάς πλέι μέικερ Κώστας Πάνος, που ακολούθησε με 15 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα.


7 τρίποντα
Καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξαν οι 7 εύστοχες προσπάθειες των γηπεδούχων έξω από την γραμμή των 6.75.

Δυο «12άρηδες»

 












Για την ομάδα του Άτλαντα πρώτοι σκόρερ με 12 πόντους ήταν ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Ικαριώτης Δημήτρης Καντούνης (Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα ο πρώτος είχε και μια εύστοχη προσπάθεια έξω από την γραμμή του τριπόντου.

Χειρότερες επιδόσεις
Οι 54 πόντοι που δέχτηκε και οι 48 που έβαλε αποτελούν αρνητικά ρεκόρ για την φετινή σεζόν του Άτλαντα.

Μπροστά με 1

 












Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1 πόντο τέλος της 1ης περιόδου και με 10-11. Ο Άτλας είχε προηγηθεί με 2-7, όμως ο Αίαντας με σερί 7-0 προηγήθηκε προσωρινά και τελικώς βρέθηκε πίσω με 1 πόντο.  Ο Κώστας Πάνος σκόραρε δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Μπέλλη και ο Θωμάς Χονδρός απάντησε με γκολ-φάουλ (Χαμένη Βολή) μετά από πάσα του Δημήτρη Καντούνη (2-2). Με τρίποντο του Θωμά Χονδρού στην εκπνοή του χρόνου και καλάθι και φάουλ του Σεραφείμ Κολοκύθα (Άστοχη Βολή) έγινε το 2-7. Ο Αίαντας με σερί 7-0 προηγήθηκε με 9-7 χάρης σε δίποντο του Αποστόλη Αντωνόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πάσα του Δημήτρη Μπέλλη, 3ποντο του Δημήτρη Μπέλλη και δίποντο του ίδιου μετά από προσωπική προσπάθεια. Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη και ο Δημήτρης Καντούνης με 2ποντο μετά από πάσα του Κώστα Λέρη έβαλαν μπροστά τους φιλοξενούμενους (9-11). Στο 10-11 μείωσε σε 1/2  βολές ο Αποστόλης Αντωνόπουλος. Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Κώστα Πάνου του Αίαντα, ενώ μοίρασε και νέο «στοπ» στον Αποστόλη Αντωνόπουλο των γηπεδούχων.



Άστοχες βολές
Σε νεκρό χρόνο στο τέλος της 1ης περιόδου ο Δημήτρης Καντούνης του Άτλαντα είχε 0/3 ελεύθερες βολές, αφού είχε κερδίσει φάουλ σε προσπάθεια 3πόντων από τον Δημήτρη Μπέλλη του Αίαντα.



Άλλαξε χέρια

 












Η πρωτοπορία άλλαξε χέρια κατά την διάρκεια της 2ης περιόδου, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκονται σε καλή μέρα και προηγήθηκαν με 25-23. Ο Άτλας δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πίσω στο σκορ. Ο Κώστας Πάνος με γκολ-φάουλ (Χαμένη Βολή) και ο Δημήτρης Μπέλλης με τρίποντο έκαναν το 15-11 για τους γηπεδούχους. Ακολούθησε δίποντο του Κώστα Λιάπη (Φωτογραφία Αριστερά) από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη, νέο τρίποντο του Δημήτρη Μπέλλη και 2ποντο του Πρόδρομου Αργυρόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) (20-13). Με δίποντο του Δημήτρη Καντούνη και 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μπέλλη έγινε το 22-15. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Καντούνη μετά από πάσα του Κώστα Λέρη και 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Καντούνη από αντιαθλητικό φάουλ του Κώστα Πάνου (22-19). Ο Κώστας Πάνος με 1/2  βολές και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Λερογιάννη διαμόρφωσαν το 23-21. Το 25-23 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε χάρη σε 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μπέλλη, 1/2  ελεύθερες βολές του Πρόδρομου Αργυρόπουλου και καλάθι του Δημήτρη Καντούνη στο τέλος του χρόνου.



Αντιαθλητικό από Πάνο
2.42 πριν την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου ο ρέφερι Γιώργος Ζάχος καταλόγισε αντιαθλητικό φάουλ στον πλέι μέικερ των γηπεδούχων Κώστα Πάνο, ο οποίος ανέκοψε αιφνιδιασμό του Άτλαντα. Συγκεκριμένα ο Δημήτρη Καντούνης κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές.



Βρήκε ρυθμό

 












Η ομάδα του Καρπενησίου στο 3ο δεκάλεπτο βρήκε ρυθμό έπαιξε ελεύθερα και προηγήθηκε με 31-38 χάρις ένα εντυπωσιακό σερί 15-0. Ο Αίας δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 37-40, μένοντας κοντά στο σκορ και στο παιχνίδι. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος πέτυχε 3ποντο και ο Κώστας Πάνος έβαλε επίσης τρίποντη «βόμβα», ανεβάζοντας την διαφορά στο +8 και στο 31-23. Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Άτλαντα και το 31-23 με σερί 15-0 έγινε 31-38. Ο Άτλας έφτασε σε αυτό το προβάδισμα με: 1/2  ελεύθερες βολές του Θωμά Χονδρού, 2/2 βολές του Δημήτρη Λερογιάννη, γκολ-φάουλ του Σεραφείμ Κολοκύθα (Χαμένη Βολή), δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα, 3ο συνεχόμενο καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από κλέψιμο και τελείωμα με λει απ, δίποντο του Θωμά Χονδρού μετά από πάσα του Τάσου Καδά και 2ποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με 1/3 ελεύθερες βολές έδωσε τέλος στο σερί των φιλοξενούμενων (32-38). Ο Σεραφίμ Κολοκύθας πέτυχε καλάθι μετά από όμορφη προσωπική προσπάθεια, ο Κώστας Πάνος σκόραρε τρίποντο και ο Δημήτρης Μπέλλης με προσωπική ενέργεια πέτυχε 2ποντο για το 37-40.







Σερί 15-0
Οι φιλοξενούμενοι κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 15-0. Το 31-23 εις βάρους τους έγινε 31-38 υπέρ τους (!)

Αποδείχτηκε «σκληροτράχηλος»

 












Η ομάδα του Μοσχοχωρίου στο τελευταίο 10λεπτο ήταν συγκεντρωμένη και αποδείχτηκε σκληροτράχηλος αντίπαλος. Σε κρίσιμο σημείο πέρασε μπροστά και κράτησε μέχρι το φινάλε την νίκη με τελικό σκορ 52-48. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές άστοχες επιθέσεις και σε κρίσιμο χρονικό σημείο και μοιραία δεν μπόρεσαν να επανακάμψουν. Ο Βαγγέλης Τσόγκας (Φωτογραφία Αριστερά) με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη Βολή) και ο Δημήτρης Μπέλλης με 1/2  ελεύθερες βολές έκαναν το 41-40. Με 1/2  βολές του Τάσου Καδά, 1/2  ελεύθερες βολές του Κώστα Λέρη και καλάθι του Τάσου Καδά μετά από ατομική ενέργεια ο Άτλας προηγήθηκε με 41-44. Ο Βαγγέλης Τσόγκας με τρίποντο και ο Κώστας Πάνος (Φωτογραφία Δεξιά) με εντυπωσιακό ανάποδο λει απ χωρίς να βλέπει το καλάθι διαμόρφωσαν το 46-44. Ακολούθησε δίποντο του Θωμά Χονδρού μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη και 1/2  βολές του Κώστα Πάνου (47-46). Ο Βαγγέλης Τσόγκας με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 49-46. 00.56 πριν το φινάλε ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές μείωσε σε 49-47. 00.54 πριν το τέλος ο Κώστας Πάνος με 1/2  ελεύθερες βολές έκανε το 50-47. 00.43 πριν το τέλος ο Δημήτρης Μπέλλης με 1/2  βολές διαμόρφωσε το 51-47. 00.36 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/3 ελεύθερες βολές έκανε το 51-48. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε 00.06 πριν το τέλος ο Βαγγέλης Τσόγκας με 1/2  ελεύθερες βολές.  Ο Βαγγέλης Τσόγκας του Μοσχοχωρίου ανέκοψε με «τάπα» τον Παντελή Κωστή του Άτλαντα. Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα έκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Κώστα Πάνου των γηπεδούχων. Ο Δημήτρης Μπέλλης των Φθιωτών έκοψε με «στοπ» τον Τάσο Καδά των φιλοξενούμενων.





Έξω με φάουλ


43 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ο γκάρντ του Άτλαντα Τάσος Καδάς (Φωτογραφία) έκανε το 5ο  του προσωπικό φάουλ και αποβλήθηκε.

Πανηγύρισαν οι Φθιωτοί
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίαντα πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη κόντρα στο ισχυρό σύνολο του Καρπενησίου.


Δηλώσεις Προπονητών

Άρης Κατσούλας (Αίας Μοσχοχωρίου): «Παίζαμε με την πραγματικά κορυφαία ομάδα του ομίλου με πολλά αθλητικά κορμιά και πολύ ταχύτητα. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες, σας είχα πει ότι θα κερδίσουμε κάποια στιγμή στις λεπτομέρειες και σήμερα κερδίσαμε και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι, γιατί παίζουμε για να χαιρόμαστε αυτές τις δυο ώρες του αγώνα.»




Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Η σημερινή ήττα ήταν μια κακή παρένθεση στην  πορεία της ομάδα μας. Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και δουλεύοντας να ξαναγυρίσουμε στις επιτυχίες. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος και βλέπουμε πλέον το επόμενο αγώνα μας.»





Τα δεκάλεπτα
10-11, 25-23, 37-40, 52-48

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου (Άρης Κατσούλας): Μετετές, Πάνος 15(2), Αργυρόπουλος 7(1), Μπέλλης 18(3), Αντωνόπουλος 3, Νιώρας, Δρίβας, Τσόγκας 9(1), Κατσούλας

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 1, Κολοκύθας 10, Λέρης 1, Λιάπης 2, Καντούνης 12, Χονδρός 12(1), Κωστής 2, Καδάς 4, Λερογιάννης 4

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Ανθή Τσιμπρικά-Κώστας Κονδυλόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος