Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Κορασίδες: Φθία Λαμίας-Π.Α.Κ. 2-3

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο 5ο σετ η Π.Α.Κ. «απέδρασε» με το διπλό από την Λαμία και με τους βαθμούς της νίκης, «λυγίζοντας» την τοπική Φθία με 3-2.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/12) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και άρχισε στις 10.30 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου των κορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ.
Η Φθία του Θοδωρή Παπαθωμόπουλου άρχισε με τις καλύτερες περγαμηνές το παιχνίδι, παίρνοντας πολύ εύκολα το πρώτο σετ. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, αφού βρέθηκαν να χάνουν με 2-1. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν το ματς στο τάι μπρέικ, όμως εκεί έκαναν κρίσιμα λάθη και μοιραία έχασαν το παιχνίδι. Οι Λαμιώτισσες ηττήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έδειξε ψυχικά αποθέματα και κατάφερε στο τάι μπρέικ να πάρει ένα σπουδαίο και σημαντικό διπλό. Η ομάδα του Καρπενησίου ξεκίνησε άσχημα και βρέθηκε να χάνει, εν συνεχεία προηγήθηκε με 1-2, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την νίκη. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο 5ο σετ, όπου εκεί οι Καρπενησιώτισσες έδειξαν ψυχραιμία και έφυγαν με την νίκη από το ΔΑΚ Λαμίας.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική στις 1 Μαρτίου η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Γ.Σ. Λαμίας και η Φθία παίζει στην έδρα του Άρη Σπερχειάδας.

2η επιτυχία
Η Π.Α.Κ. μετά την νίκη κόντρα στον Άρη Σπερχειάδας στο Καρπενήσι νίκησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Με τεχνικό τον Παπαθωμόπουλο
Τις κορασίδες, όπως και τις παγκορασίδες που αντιμετώπισαν τον Άτλαντα προπονεί ο Θοδωρής Παπαθωμόπουλος. Είναι επίσης προπονητής της γυναικείας ομάδας, που αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική και παίχτης του ανδρικού τμήματος, που συμμετέχει στην Α2΄.

2 πόντους
Η ομάδα του Καρπενησίου με την νίκη τους πήρε τους 2 βαθμούς της νίκης, τους οποίους θα έπαιρνε και εάν κέρδισε και με οπουδήποτε άλλο σκορ. Στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα η νίκη με όλα τα σκορ δίνει 2 πόντους και η ήττα 1.

Ουσιαστικά ίδια 6αδα
Η Κατερίνα Μπαλωμένου παρότι είχε στην διάθεση της 2 αλλαγές έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς με την ίδια 6αδα. Η νικηφόρα «εξαδα» της Π.Α.Κ. αποτελούνταν από τις: Ελίνα Μακρή, Δημήτρα Τσούμα, Παναγιώτα Τσιώλη, Ραφαέλα Νικοπολίδη, Ράνια Καρφή και Σταυρούλα Ρεντζέπη.

Με λίμπερο την Ανδρεωσάτου


Η ομάδα της Φθίας αγωνίστηκε με λίμπερο στο παιχνίδι παρότι δεν είναι υποχρεωτικό. Την θέση αυτή κάλυψε η Μαρία Ανδρεωσάτου.

Έχοντας εμπειρία Β΄ Εθνικής
Ορισμένες παίχτριες των ηττημένων αγωνίζονται με την «νεοφώτιστη» Φθία στην Β΄ Εθνική. Πρόκειται για την Όλγα Αλλοιμόνου, την Στέλλα Μαλούκου, την Δανάη Γούλα, την Παναγιώτα Σταμοδήμου και την Μαρία Δημητροπούλου.

Πανηγύρισαν το «διπλό»
Μετά το τέλος του συναρπαστικού αγώνα οι  κορασίδες της Π.Α.Κ. πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη που σημείωσαν.





Τα σετ
25-13, 13-25, 22-25, 25-11, 12-15

Συνθέσεις Ομάδων

Φθία Λαμίας (Θοδωρής Παπαθωμόπουλος): Σκάρλα, Γούλα, Τσαπρούνη, Αλλοιμόνου, Ανδρεωσάτου(λ), Μπαρμπούτα, Δημητροπούλου, Τσαμαδιά, Μαλούκου, Σουλούκου, Βαρλάμη, Καλότυχου

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Τσούμα, Νικοπολίδη, Πετσάβα, Τσίγκα, Ρεντζέπη, Μακρή, Τσιώλη, Καρφή

Διαιτητές: Αργύρης Μαυράκης & Ιωάννα Τσάβου(Κεντρικής Ελλάδας)





















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος