Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παίδες: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 6-0

Την πιο βαριά της ήττα γνώρισε η ομάδα παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο φετινό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα με 6-0 από την αντίστοιχη της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/1) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή. Ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 7ης  αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου. Έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και παρουσία μόλις 10 θεατών.
Οι Φθιωτοί του Νίκου Τσικρά κυριάρχησαν και στα 80 λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν χωρίς δυσκολία να πανηγυρίσουν την πιο εύκολη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα. Είχαν σε όλη την διάρκεια τον έλεγχο του αγώνα και χάρης τα δυο γκολ του Κώστα Νικολόπουλου και τα γκολ των: Γιώργου Ζιάκα, Βασίλη Βούρτσα, Χρήστου Γκελπενή και Δημήτρη Αλτάνη έφτασαν στο τελικό 6-0. Δοκάρι είχε στο 2ο λεπτό του β΄ μέρους ο κεντρικός μέσος Γιώργος Ζαβός.
Οι παίδες του Δημήτρη Αντωνίου έκαναν την χειρότερη τους φετινή εμφάνιση και για πρώτη φορά δέχτηκαν πάνω από 4 γκολ. Οι πολλές απουσίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, αφού απουσίαζε ο «ηγέτης» της άμυνας και αρχηγός της ομάδας Γρήγορης Τάσιος. Οι Ευρυτάνες αμύνονταν σε όλο το 80λεπτο και επιθετικά φάνηκαν σε λιγοστές περιπτώσεις.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική η Ευρυτανία υποδέχεται στις 14 του μήνα στο Καρπενήσι την Εύβοια και η Φθιώτιδα αγωνίζεται στην Άμφισσα με την τοπική Φωκίδα. Η Φθιώτιδα έφτασε τους 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση, η Ευρυτανία παρέμεινε στην τελευταία (5η) θέση χωρίς βαθμό.

Χαμηλή θερμοκρασία
Το παιχνίδι έγινε με χαμηλή θερμοκρασία παρά την ηλιοφάνεια που επικρατούσε στο Φραντζή. Ο υδράργυρος είχε «κολλήσει» στους 4 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Άδειες οι εξέδρες
Περίπου 10 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση των παίδων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν αγώνες κυπέλλου της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Η πιο «βαριά»
Η ήττα με 6-0 ήταν η πιο «βαριά» στην φετινή αξιοπρόσεκτη πορεία των παίδων της ΕΠΣΕ στο ενωσιακό πρωτάθλημα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι καίριες απουσίες σε κομβικές θέσεις.

Επιστροφή στις νίκες
Οι Φθιωτοί κέρδισαν ξανά μετά από δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες και παραμένουν στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης.

Αλλαγή βοηθού


Χρέη δεύτερου βοηθού εκτέλεσε ο Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (Φωτογραφία) της ΕΠΣ Φθιώτιδας, ο οποίος αντικατέστησε τον Στέλιο Καραγιάννη.

Εορτάζων ρέφερι & ποδοσφαιριστές


Στα γήπεδα πέρασε και φέτος την ονομαστική του εορτή ο Φθιώτος ρέφερι Γιάννης Σωσώνης (Φωτογραφία Αριστερά). Με νίκη γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Γιάννης Καρβέλης (Φωτογραφία Κέντρο) των Φθιώτιδα, ενώ με ήττα οι «Γιαννάδες» Μάκκας και Μοτσιόλας (Φωτογραφία Δεξιά) της ΕΠΣΕ.

Προεδρική παρουσία
Όπως σε όλα έτσι και σε αυτό το παιχνίδι των μικτών παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας. Από την νέα διοίκηση στο γήπεδο πέραν του Προέδρου βρέθηκε μόνο ο Πρόεδρος της επιτροπής μικτών ομάδων Βασίλης Κατσίκης, αλλά και τα μέλη της επιτροπής Διονύσης Βονόρτας και Δημήτρης Αθανασόπουλος. Οι δυο τελευταίοι δεν αποτελούν μέλη του νέου Δ.Σ.

Σημαντικές απουσίες
Δυο από τους καλύτερους του ποδοσφαιριστές δεν είχε στην διάθεση του ο Δημήτρης Αντωνίου. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Γρηγόρη Τάσιο, αλλά και τον μεσοαμυντικό Δημήτρη Τσιάμη. Οι δυο τους αποτελούν σημαντικά στελέχη της ομάδας των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Απουσίαζαν επίσης και οι:Παναγιώτης Καραγιάννης, Στέργιος Καραντάνας και Παναγιώτης Μπαλωμένος. Η Ευρυτανία είχε αποστολή 14 ατόμων.

Στόπερ ο Ντάλλας


Η απουσία των δυο ποδοσφαιριστών έφερε στο κέντρο της άμυνας τον Νεκτάριο Ντάλλα της Κρέντης, που είχε δίπλα του τον Ερμή Καραμπά.

Θετικός ο Πατρώνης


Μπορεί το ύψος του να μην τον βοηθάει ωστόσο ο Μάριος Πατρώνης ξεχωρίζει και βελτιώνεται από παιχνίδι με παιχνίδι. Ο αριστερός μπακ των φιλοξενούμενων ήταν θετικός και σε αυτό το ματς έχοντας καλές τοποθετήσεις στην άμυνα.

Ο..ταλαντούχος Βούρτσας


Για τους γηπεδούχους πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Βασίλης Βούρτσας, ο οποίος έχει
«ρίζες» από την Κρέντη Ευρυτανίας.

Α΄ Μέρος

Επιθετικό κρεσέντο
Οι γηπεδούχοι ήταν επιθετικοί σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, δημιούργησαν ευκαιρίες και σκόραραν 3 φορές.

Το μυαλό στην άμυνα
Η Ευρυτανία αγωνίστηκε με στόχο να αμυνθεί, ωστόσο δεν άντεξε και δέχτηκε τρία τέρματα στο πρώτο 40λεπτο.

Απειλή με Μάκκα


Ο Κρεντιώτης Γιάννης Μάκκας είχε την καλύτερη στιγμή της Ευρυτανίας σε όλο το ματς στο  9ο μόλις λεπτό, όταν μετά το λάθος του Μάριου Καρακώστα σούταρε από καλή θέση με τον αντίπαλο γκολκίπερ να διορθώνει το λάθος του και να μπλοκάρει.


Προηγήθηκε με Νικολόπουλο


Η Φθιώτιδα άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, ο Βασίλης Βούρτσας έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά. γύρισε στον Γιώργο Ζαβό, που σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα μετά από κόντρα να φτάσει στον Κώστα Νικολόπουλο, που εύκολα με πλασέ στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Νούλα να «γράφει» το 1-0.




Διπλασιασμός με Ζιάκα


4 λεπτά έπειτα οι γηπεδούχοι έκαναν δυο τα τέρματα τους, όταν ο Γιώργος Ζιάκας σούταρε από αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας απέκρουσε και στην συνέχεια ο Βασίλης Βούρτσας γύρισε από δεξιά και ο Γιώργος Ζιάκας εύκολα με πλασέ στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ πέτυχε το 2-0.




Από ασυνεννοησία
Το 3-0 προήλθε από ασυνεννοησία και τραγικό λάθος στην άμυνα των Ευρυτάνων. Ο Νεκτάριος Ντάλλας έκανε απρόσεκτο γύρισμα από δεξιά στο 27΄ και ο Κώστας Νικολόπουλος δεν χαρίστηκε και από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ζαβός σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Νούλα.
8΄: Χαμηλό σουτ του Ζαβού εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
9΄: Μετά από λάθος του τερματοφύλακα Καρακώστα, το σουτ του Μάκκα από κοντά μπλόκαρε ο πορτιέρο της ΕΠΣΦ.
9΄: Πλασέ του Βούρτσα μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο πορτιέρο Νούλας.
15΄: Ο Βούρτσας έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά. γύρισε για τον Ζαβό που σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Νικολόπουλο, που από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 1-0.
19΄: Μετά από τραγικό λάθος του Νούλα, το πλασέ του Ζιάκα απέκρουσε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ διορθώνοντας το λάθος του.
24΄: Σουτ του Ζιάκα από αριστερά απέκρουσε ο Νούλας, στην συνέχεια ο Βούρτσας γύρισε από δεξιά και ο Ζιάκας με πλασέ από κοντά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 2-0.
27΄: Μετά από λάθος της άμυνας της Ευρυτανίας, ο Νικολόπουλος από κοντά με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Β΄ Μέρος

Ίδια εικόνα
Και στο δεύτερο μέρος η Φθιώτιδα κυριάρχησε, ήταν επιθετική και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Η Ευρυτανία δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο και του δεύτερου μέρους.

Τριπλή ευκαιρία


Δυνατά ξεκίνησαν το ματς οι γηπεδούχοι, όπου στο 2ο λεπτό της επανάληψης είχαν σημαντική τριπλή ευκαιρία. Ο Βασίλης Βούρτσας πάσαρε στον Γιώργο Ζαβό (Φωτογραφία), που σούταρε εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας και στην επαναφορά τα σουτ των Γιώργου Ζιάκα και Γιάννη Καρβέλη αποκρούστηκαν σωτήρια από τον τερματοφύλακα Αποστόλη Νούλα.


Με «λόμπα» Γκελπενή


Στο 47ο λεπτό της συνάντησης ο δεξιός «οπισθοφύλακας» Χρήστος Γκελπενής με όμορφη ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας των Ευρυτάνων, «γράφοντας» με όμορφο τρόπο το 4-0.


Ευρυτάνας σκόρερ
Ο Βασίλης Βούρτσας πιστοποίησε την πολύ καλή του εμφάνιση με ένα γκολ στο 58ο λεπτό. Ο Δημήτρης Αλτάνης πάσαρε στον Βασίλη Βούρτσα που με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων (5-0). 


«6σφαιρη» με τον Αλτάνη


Ο Δημήτρης Αλτάνης ήταν ο σκόρερ του 6ου γκολ των Φθιωτών στο 62ο λεπτό, όταν ο ταλαντούχος μέσος κέρδισε τις κόντρες και από κοντά μέσα από την περιοχή με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (6-0).




Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Βούρτσας πάσαρε για τον Ζαβό, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νούλα και στην επαναφορά τα διαδοχικά σουτ του Ζιάκα και του Καρβέλη αποκρούστηκαν από τον Νούλα.
47΄: Ο Γκελπενής με όμορφη «λόμπα» εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Νούλα (4-0).
58΄: Ο Αλτάνης έδωσε στον Βούρτσα, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα διαμόρφωσε το 5-0.
61΄: Ο Βούρτσας έδωσε στον Μαρκόπουλο, αυτός σούταρε η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Αλτάνη, ο οποίος σούταρε πάνω από τέρμα της ΕΠΣΕ.
62΄: Ο Αλτάνης κέρδισε τις κόντρες από αριστερά, βρέθηκε αφύλακτος και με πλασέ εύκολα πέτυχε το τελικό 6-0.
65΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ, ο Μάκκας έκανε την προβολή και ο Καρακώστας απέκρουσε με τα πόδια προ του Τόλη Ν.
67΄: Ο Μαρκόπουλος έδωσε στον Καρβέλη, που από καλή θέση σούταρε άουτ.


Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Φθιώτιδα: Βούρτσας, Νικολόπουλος, Ζιάκας, Ζαβός, Μητσόπουλος
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τσικράς (Φθιώτιδα): «Πριν ξεκινήσω να ευχηθώ σε όλη την αθλητική οικογένεια Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και με καλά αποτελέσματα για όλους. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν πολύ δύσκολες και για τις δυο ομάδες, έκανε πάρα πολύ κρύο και ο αέρας δυσκόλευε πολύ και τις δυο ομάδες. Η ομάδα των παίδων είναι σε συνεχή άνοδο, δεν μας ενδιαφέρει το σκορ, αλλά η απόδοση της και σήμερα εύκολα επιβλήθηκε της ομάδας της Ευρυτανίας.»



Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ακόμα περισσότερο στον κόσμο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε βασικές απουσίες παικτών. Κάποιοι παίκτες είναι «κλειδιά» στην ομάδα, είναι αναντικατάστατοι. Όμως τα παιδιά προσπάθησαν με τον καλύτερο τρόπο, θα έλεγα ότι είχαν καλή παρουσία και τους αδικεί το τελικό αποτέλεσμα. Όπως είναι γνωστό κάνουμε προσπάθεια, αυτά τα παιδιά έχουμε, με αυτά προσπαθούμε. Κοιτάμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να προσπαθήσουμε στα επόμενα δυο παιχνίδια να είμαστε καλύτεροι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Νίκος Τσικράς): Καρακώστας Μ., Γκελπενής, Καρακώστας Κ., Μητσόπουλος Ζαβός(47΄Αλτάνης), Βούρτσας, Μαρκόπουλος, Ζιάκας(54΄ Παπαχρήστος), Κουδουνάς, Νικολόπουλος(41΄ Καρβέλης)

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Μπουμπουρής Π., Πατρώνης, Καραμπάς, Ντάλλας, Μάκκας, Σερπάνος, Τριανταφύλλου(51΄ Μπομποτσιάρης), Τόλης Α.(51΄ Τόλης Ν.), Μπουμπουρής Ε., Μοτσιόλας(63΄ Παπαϊωάννου)

Διαιτητής: Γιάννης Σωσώνης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος