Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Νέοι: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 2-0

Ντέρμπι για 69΄ λεπτά έκανε το ματς η Ευρυτανία παίζοντας με μαζική άμυνα. Τελικώς οι Φθιωτοί «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα και νίκησαν με το «φτωχό» 2-0.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη (7/1) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου. Έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Οι νέοι του Νίκου Τσικρά κυριάρχησαν σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Είχαν σωρεία φάσεων, ωστόσο όσο το γκολ αργούσε όλο και περισσότερο άγχος επικρατούσε στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Ο Ηλίας Δικελής άνοιξε το σκορ στο 69ο λεπτό και ο Παναγιώτης Ταγκαλάκης 4 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Η Φθιώτιδα είχε και δυο δοκάρια με τους Γιώργο Λαμπρόπουλο και Νίκο Μανιά (Στην φάση του 2-0).
Οι Ευρυτάνες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αμύνονταν διαρκώς και είχαν τοποθετηθεί πίσω από την σέντρα, για περισσότερο από 1 ώρα αγώνα κρατούσαν το μηδέν. Ωστόσο «λύγισαν» στα τελευταία λεπτά και γνώρισαν μια μικρής έκτασης ήττα. Έκαναν ωστόσο αρκετά καλή εμφάνιση όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική η Ευρυτανία υποδέχεται στις 14/1 στο Καρπενήσι την Εύβοια και η Φθιώτιδα αγωνίζεται στην έδρα της Φωκίδας. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 3η θέση έχοντας πλέον 9 πόντους και επιστρέφοντας στις νίκες, ενώ η Ευρυτανία βρίσκεται στην 5η θέση με 1 βαθμό.

Ίδιες συνθήκες
Και η αναμέτρηση των νέων έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες και με χαμηλή θερμοκρασία.

Με 12αδα
Πολλές απουσίες είχαν και οι νέοι της ΕΠΣΕ, αφού είχαν μόλις 1 αλλαγή.

Μικρή έκταση
Το 2-0 της ΕΠΣ Φθιώτιδας κόντρα στην Ευρυτανία αποτελεί μια από τις μικρότερες ήττες της Ευρυτανίας κόντρα στους «γείτονες» μας. Τελευταίο αξιοπρεπές σκορ ήταν το 3-1 του 2007.

Εκφραστής ο Λαμπρόπουλος


Ο φορ Γιώργος Λαμπρόπουλος ήταν ο εκφραστής των περισσότερων ευκαιριών των γηπεδούχων, ωστόσο δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ.

Οι παίκτες της Λαμίας
Την αναμέτρηση στο Φραντζή παρακολούθησαν και οι Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές της Κ19 ομάδας της Λαμίας Άρης Σιταράς και Κώστας Χρυσαφόπουλος.


2 εορτάζοντες

 












Για τους φιλοξενούμενους με ήττα αλλά με καλές προσωπκές εμφανίσεις γιόρτασαν δυο παίκτες την ονομαστική τους εορτή. Πρόκειται για τον γκολκίπερ της Κρέντης Γιάννη Φεγγούλη (Φωτογραφία Αριστερά) και τον δεξιό μπακ των Αγράφων Γιάννη Γραβιά (Φωτογραφία Δεξιά).

Δοκιμάστηκαν στον ΠΑΟΚ


Τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Λαμπρόπουλος και ο Νίκος Μανιάς (Φωτογραφία) της ΕΠΣ Φθιώτιδας βρέθηκαν στις Σέρρες και πέρασαν από τα δοκιμαστικά του ΠΑΟΚ.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή ΕΠΣΦ
Οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Πρόβλημα στην τελική
Η Φθιώτιδα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως αυτές δεν είχαν επιτυχή τελείωμα. Μια από αυτές ήταν και του Γιώργου Λαμπρόπουλου στο 19ο λεπτό που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.



Άντεξε
Η Ευρυτανία παρά την πίεση που δέχτηκε άντεξε στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε το μηδέν. Έπαιξε αμυντικά και βρίσκονταν διαρκώς πίσω από την σέντρα.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Μαλισσόβας έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, πλάσαρε και ο Φεγγούλης απέκρουσε.
12΄: Σουτ του Μαντάρα εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
17΄: Ο Λαμπρόπουλος με μπαλιά βρήκε τον Ζαχάρη, ο οποίος σούταρε και ο Φεγγούλης μπλόκαρε.
19΄: Ο Ζαχάρης σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Λαμπρόπουλου, από κοντά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της ΕΠΣΕ.
26΄: Ο Λαμπρόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά και το σουτ του Ζαχάρη από κοντά μπλοκαρίστηκε από τον Φεγγούλη.
30΄: Ο Θεοχάρης πάσαρε στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος  σούταρε πάνω από τα δοκάρια των Ευρυτάνων.
31΄: Ο Ζαχάρης έβγαλε σέντρα από δεξιά και η εξ επαφής κεφαλιά του Λαμπρόπουλου πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
32΄: Ο Λαμπρόπουλος γύρισε από δεξιά για τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος σούταρε και ο Φεγγούλης απέκρουσε σωτήρια.

Β΄ Μέρος

Ανέβασαν ρυθμούς
Η Φθιώτιδα ανέβασε στροφές στην επανάληψη και κατάφερε τελικώς να «παραβιάσει» την αντίπαλη εστία.

Δοκάρι με Λαμπρόπουλο
Μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία έχασαν οι Φθιωτοί στο 6ο λεπτό του δεύτερου μέρους, ο Νίκος Μανιάς με όμορφη μπαλιά έβγαλε τον Γιώργο Λαμπρόπουλο απέναντι στον Γιάννη Φεγγούλη, όμως το σουτ του πρώτου χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας και έφυγε άουτ.



Λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός»


Στο 69ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «διασπάσουν» επιτυχώς την άμυνα της Ευρυτανίας και να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Ο Κώστας Κατσάρας σέντραρε από αριστερά και ο μέσος Ηλίας Δικέλης (Φωτογραφία) με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία του Γιάννη Φεγγούλη τον νίκησε, κάνοντας το 1-0.




Τον απέφυγε δις


Ο μέσος της Φθιώτιδας Στέλιος Ζαχάρης (Φωτογραφία) στο 72ο λεπτό «ξεχύθηκε» στην επίθεση από αριστερά πρόλαβε στην έξοδο τον τερματοφύλακα Γιάννη Φεγγούλη, στην συνέχεια καθυστέρησε και βρήκε απέναντι του εκ νέου τον γκολκίπερ, τον τρίπλαρε αποφεύγοντας τον για 2η φορά, όμως άργησε να σουτάρει και ανακόπηκε από τον Πάρι Καραμπά.




Δεύτερο με Ταγκαλάκη


Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 73ο λεπτό όταν ο Νίκος Μανιάς σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο ακραίος μπακ Παναγιώτης Ταγκαλάκης εύκολα με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ζαχάρης έβγαλε για τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος γύρισε από δεξιά και το σουτ του Μανιά από καλή θέση απέκρουσε ο Φεγγούλης στην δεξιά του γωνία.
51΄: Ο Μανιάς με μπαλιά βρήκε τον Λαμπρόπουλο, που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή σούταρε, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να καταλήγει εν συνεχεία άουτ.
52΄: Ο Ζαχάρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Δικέλη πέρασε πάνω από το τέρμα της ΕΠΣΕ.
54΄: Σουτ του Μανιά από καλή θέση μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
66΄: Νέο σουτ του Μανιά εκτός περιοχής μπλόκαρε και πάλι ο Φεγγούλης.
68΄: Ο Λαμπρόπουλος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Κατσάρα από κοντά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
69΄: Ο Κατσάρας σέντραρε από αριστερά και ο Δικέλης με όμορφη σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας έκανε το 1-0.
72΄: Ο Ζαχάρης μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά απέφυγε τον Φεγγούλη, εν συνεχεία καθυστέρησε, ντρίπλαρε ξανά τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως πριν σουτάρει ανακόπηκε από τον Καραμπά.
73΄: Σουτ του Μανιά από τα όρια της περιοχής κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά εύκολα ο Ταγκαλάκης με σουτ πέτυχε το τελικό 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Φθιώτιδα: Λαμπρόπουλος, Μανιάς, Ζαχάρης, Ταγκαλάκης
Ευρυτανία: Φεγγούλης, Λιάγκας, Γραβιάς

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τσικράς (Φθιώτιδα): «Οι ποδοσφαιριστές μου είχαν αποχή από τους αγώνες λόγω των εορτών και ήταν σχεδόν παιχνίδι προπόνησης. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ήμασταν λίγο άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Εύχομαι καλή συνέχεια και στις δυο ομάδες, Καλή Χρονιά με υγεία.»





Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Πρώτα να ευχηθούμε χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το νέο έτος και με υγεία για όλους. Όσον αφορά το παιχνίδι συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, ως συνήθως στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχουμε καν εντεκάδα.  Έμεινα ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παιδιά που ακολουθούν την αποστολή της ομάδας, να συγχαρώ ιδιαίτερα  δυο παιδιά που παρόλο που γιόρταζαν τον Φεγγούλη και τον Γραβιά ήταν κοντά στην ομάδα και μάλιστα είχαν και πολύ καλή παρουσία. Εύχομαι σιγά-σιγά να ξεπερνάμε κάποια προβλήματα, ουτοσώστε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο στον τόπο μας. Κοιτάζουμε τα εναπομείναντα δυο παιχνίδια με Εύβοια στην έδρα μας και Βοιωτία εκτός έδρας, για να τελειώσουμε το φετινό πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Νίκος Τσικράς): Γιαννακάκος, Θεοχάρης, Ταγκαλάκης, Τριανταφύλλου, Καραγιάννης Χ., Δικέλης, Αργυρίου(46΄ Μανιάς), Μαντάρας, Λαμπρόπουλος, Ζαχάρης, Μαλισσόβας(60΄ Κατσάρας)

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Γραβιάς, Φούκας, Λιάγκας, Καραμπάς, Λαθύρης, Κοτούλας, Χρυσαφόπουλος Χ., Λάμπρου, Ζευγουλάς, Μπουμπουρής(73΄ Χρυσαφόπουλος Κ.)

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιάννης Σωσώνης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος