Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-4

Σε ένα πλούσιο σε γκολ φιλικό παιχνίδι ο ΑΠΟΚ επιβλήθηκε με 4-2 των Αγράφων στα πλαίσια της προετοιμασίας των δυο ομάδων εν όψει των εναπομεινάντων αγωνιστικών.
Η φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, άρχισε στις 15:30 και είχε διάρκεια 80 λεπτά σε ένα βαρύ τερέν εξ αιτίας της βροχής.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έκαναν μια «γερή» προπόνηση στην προσπάθεια που κάνουν για είσοδο στην 4αδα των play off. Μείωσαν δυο φορές στην επανάληψη με χτύπημα πέναλτι του Κώστα Καλύβα και εντυπωσιακό τέρμα του Αντώνη Ζαχαρόπουλου.
Ο ΑΠΟΚ έπαιξε με πολλές απουσίες και είχε στην αποστολή του μόλις 12 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων 4 δεν ανήκουν στην ομάδα. Δυο γκολ σημείωσε ο Κώστας Χρυσαφόπουλος και από ένα οι: Σπύρος Ξαγάρας και Γιάννης Φλωράκης. Χαμένο πέναλτι για το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου είχε ο Κώστας Κρίντας.
Οι ηττημένοι έχουν ρεπό την επόμενη αγωνιστική και θα δώσουν ένα καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στην Ποταμιά σε δυο εβδομάδες. Ο ΑΠΟΚ θα παίξει με την Μυρίκη για την 12η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.

Με βροχή
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε με βροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των αγωνιζομένων.

Ακόμη 1
Οι δυο ομάδες έχουν δώσει αρκετά φιλικά κατά την διάρκεια της σαιζόν, ενώ έχουν τεθεί ως τώρα τρεις φορές αντιμέτωπες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική του τοπικού και πιθανόν και στα μπαράζ.

Ρέφερι ο Καλαμπάκας


Τον αγώνα διεύθυνε ο προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και ποδοσφαιριστής του Κερασόβου Χρήστος Καλαμπάκας χωρίς παρουσία βοηθών.

2 40λεπτα
Ο αγώνας είχε διάρκεια συνολικά 80λεπτα(2 40λεπτα)

Ο τραυματίας «Μπάκα»


«Πλήγμα» για το Βελούχι αποτελεί ο τραυματισμός στους κοιλιακούς του ποδοσφαιριστή της ομάδας Άλεξ Μπακαλίδη, που βρίσκεται εκτός δράσης. Παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον Πρόεδρο της ομάδας Δήμο Αθανασίου.

Πολλές ελλείψεις
Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές απουσίες και ο πάγκος τους ήταν άδειος, ενώ αυτός των γηπεδούχων είχε περισσότερες εναλλακτικές επιλογές. Μάλιστα 3 παίχτες του Βελουχίου που ξεκίνησαν(Χρυσαφόπουλος Κ., Μπούτσι, Πάτρου) δεν ανήκουν στην ομάδα. Οι δυο τελευταίοι προπονούνται με τον ΑΠΟΚ, χωρίς να έχουν αποκτήσει δελτίο.

Στην εστία ο Ντάλλας-Στον πάγκο ο Γ. Καλύβας














Κάτω από τα δοκάρια των Αγράφων ξεκίνησε ο Αποστόλης Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά) της Κρέντης, που φέρεται ότι θα ενταχτεί στην ομάδα με μεταγραφή. Τις προσπάθειες των συμπαιχτών του παρακολούθησε από τον πάγκο ο τραυματίας Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά), που έχασε όλη την σαιζόν.

Πατέρας & υιός














Αντίπαλοι τέθηκαν ο στόπερ Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) των Αγράφων με τον μέσο γιό του Αντρέα (Φωτογραφία Δεξιά), που προπονείται με τον ΑΠΟΚ.

Επανεμφάνιση Π. Ράπτη


Αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό με τον ΑΠΟΚ ο Πάνος Ράπτης, καλύπτοντας θέση κεντρικού αμυντικού. Έχει μόλις μια συμμετοχή την φετινή σαιζόν σε ματς κυπέλλου.

Έκανε την διαφορά ο «Χρύ»
Με το Βελούχι συμμετείχε ο Κώστας Χρυσαφόπουλος. Σκόραρε το 0-1 με ψηλοκρεμαστή «λόμπα», ενώ έκανε το 0-2 με πλασέ από κοντά, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ είχε λίγο μετά ο Φλοριάν Μπούτσι.





Με πέναλτι Κ. Καλύβα


Οι Αγραφιώτες μείωσαν σε 1-2 στην επανάληψη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του «σπεσιαλίστα» Κώστα Καλύβα.

Βρήκε δίχτυα ο Ξαγάρας


Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Σπύρος Ξαγάρας με προβολή προ κενής εστίας πραγματοποίησε το 1-3 για τους παίχτες του Λάκη Αναστασόπουλου.

Χαμένο πέναλτι & δοκάρι


Ο ΑΠΟΚ έχασε πέναλτι και ενώ το σκορ ήταν 1-2 με τον Κώστα Κρίντα (Φωτογραφία Αριστερά), την εκτέλεση του οποίου μπλόκαρε ο Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Κέντρο). Σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με μετά από παρεμβολή του Γιόγιου είχε ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Δεξιά).

Συμμετοχή και «γκολάρα» για Α. Ζαχαρόπουλο


Με τους Αγραφιώτες έπαιξε ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στον Αίολο και η μετακίνηση του το περασμένο καλοκαίρι «χάλασε» την τελευταία στιγμή. Μάλιστα σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, μειώνοντας σε 2-3.

Τελευταίο από Φλωράκη


Το τελικό σκορ για τον ΑΠΟΚ διαμόρφωσε ο Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος «κρέμασε» τον Γιώργο Γιόγιο με ψηλοκρεμαστό σουτ.

Συμμετοχή Πλάκα


Παρουσία κάτω από τα γκολπόστ του Βελουχίου είχε στην επανάληψη ο νεαρός Αντώνης Πλάκας, ο οποίος δεν έχει αποκτήσει ακόμη δελτίο.

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ντάλλας, Πλεξίδας, Σβερώνης, Πάτρου Ρ., Αρκουμάνης, Ράπτης Μ., Κόγιας, Αθανασόπουλος, Κατσαρής, Καλύβας, Νούλας
Έπαιξαν και οι: Γιόγιος, Δαράβαλης, Μπλέντζος, Ζανιάς, Ζαχαρόπουλος Α., Μαντέκας

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου,  Ξαγάρας, Χρυσαφόπουλος Χ., Ράπτης Π., Λιάγκας, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Πάτρου Α., Μπούτσι, Φλωράκης
Αγωνίστηκε και ο Πλάκας

Διαιτητής: Χρήστος Καλαμπάκας(Προπονητής Α.Π. Καρπενήσι 2002)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος