Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κρέντη-Άγραφα 0-4

Εύκολα κατέκτησε τους τρεις βαθμούς η ομάδα των Αγράφων, η οποία επικράτησε με 4-0 της Κρέντης, έχοντας μάλιστα και σωρεία χαμένων ευκαιριών.
Ο μονόπλευρος βαθμολογικά αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και τον παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές.
Η Κρέντη κατάφερε να αποφύγει τον διασυρμό, αγωνιζόμενη με αμυντικό προφίλ. Στα ευχάριστα η παρουσία νέων παιδιών, που πήραν το «βάπτισμα του πυρός». Μεγάλη ευκαιρία έχασε στην εκπνοή για το 1-4 ο Θανάσης Ντάλλας. Το συγκρότημα του Νίκου Βούρτσα παραμένει στην 6η θέση με 1 πόντο και έχει ένα μόλις ακόμη επίσημο ματς ενάντια στην Ποταμιά.
Τα Άγραφα επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στην νίκη τους. 3 τέρματα σημείωσε ο Κώστας Καλύβας, ενώ το άλλο γκολ σημείωσε ο Πάνος Βλάχος. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ανέβηκε 3η θέση, φτάνοντας τους 17 βαθμούς και άφησε πίσω της την Ποταμιά και την Μυρίκη.
Η Κρέντη την επόμενη αγωνιστική θα κερδίσει στα χαρτιά την Φραγκίστα και θα φτάσει τους 4 βαθμούς. Τα Άγραφα θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους.

Δεν είχε ενδιαφέρον
Περίπου 30-40 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα, ο οποίος δεν συγκέντρωνε το βαθμολογικό ενδιαφέρον του παιχνιδιού της προηγούμενης ημέρας. Επιπλέον οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι ιδανικότερες.


Άρχισε ο Αρκουμάνης


Ο Κώστας Αρκουμάνης επέστρεψε στα Άγραφα από την Ποταμιά και κάλυψε την θέση του κεντρικού αμυντικού. Η παρουσία του δίνει δύναμη στα μετόπισθεν της ομάδας.

Είχε κέφια ο «Καλαΐφερτ»


Σε πολύ καλή ημέρα ήταν ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία), επονομαζόμενος και ως «Καλαΐφερτ». Ο μεσοεπιθετικός των νικητών σημείωσε χατ-ρικ, δημιούργησε ακόμη 1, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Έφτασε τα 6 τέρματα και είναι ο 4ος σκόρερ της κατηγορίας.

Επέστρεψε ο Γιόγιος


Στην εστία των Αγράφων επανήλθε ο Γιώργος Γιόγιος, ενώ ο Λάμπρος Σβερώνης κάλυψε την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Απουσίαζε ο Κώστας Γιαννιώτης και για 1η φορά ο ανασταλτικός χαφ Λεωνίδας Κόγιας.

Προβάδισμα +2
Οι Αγραφιώτες πέρασαν ξανά στην 3η θέση μετά τους συνεχόμενους 6 πόντους, που κατέκτησαν. Έχουν διαφορά δυο βαθμών από Μυρίκη και Ποταμιά, την οποία αντιμετωπίζει την προτελευταία αγωνιστική.

Ίωση ο coach-Οδηγίες Αθανασόπουλου

 












Ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) ταλαιπωρούνταν από πυρετό και παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού μέσα από τον πάγκο. Αρκετές οδηγίες έδωσε ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Ακόμη 1
Η Κρέντη τις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές έχει να κάνει το ρεπό της και να πάρει στα χαρτιά το παιχνίδι με την Φραγκίστα. Θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι τον Φεβρουάριο ενάντια στην Ποταμιά για την τελευταία αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.

Μόνος του ο Λάππας


Ο Πρόεδρος της Κρέντης Κώστας Λάππας έδωσε το παρών για ακόμη ένα ματς. Είναι ο μοναδικός παράγοντας της ομάδας της Δυτικής Ευρυτανίας που βρίσκεται πάντα δίπλα της, βοηθώντας με κάθε τρόπο

Τελευταίο για Γ. Βούρτσα


Την τελευταία του συμμετοχή με την Κρέντη κατέγραψε ο πρώτος σκόρερ της Γιώργος Βούρτσας, ο οποίος επιστρέφει τις επόμενες ημέρες στην ομάδα των Αγράφων.

Πορτιέρο ο Φεγγούλης


Ο 15χρονος Γιάννης Φεγγούλης υπερασπίστηκε με επιτυχία για πρώτο αγώνα την εστία της Κρέντης. Όλες τις συμμετοχές του τις είχε καταγράψει εκτός εστίας. Πρόκειται για τον βασικό γκολκίπερ της μικτής νέων της ΕΠΣΕ.


Γηπεδούχος στο πλαστικό
Η Κρέντη έπαιξε για πρώτη φορά φέτος ως γηπεδούχος στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς όλους τους εντός έδρας αγώνες της τους έδινε στο προπονητικό κέντρο.

Έπαιξε ο Ν. Ντάλλας


Την «παρθενική» του εμφάνιση με την Κρέντη έκανε ο Νεκτάριος Ντάλλας, που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο ως δεξιός χαφ. Δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και δεν αγωνίστηκε με το δελτίο του, αλλά με αυτό του Χρήστου Κουρκουβή

Μέσα ο Ιωάννου-Αντίπαλος ο Θ. Κατσαρός

 












Στο αρχικό σχήμα επανήλθε ο απών με τον Αίολο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ κόντρα στην παλιά του ομάδα τέθηκε αντιμέτωπος ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά).  Απουσίαζαν αντίθετα οι: Αποστόλης Ντάλλας, Νίκος Ντάλλας και Βασίλης Μπισμπίκης.

Α΄ Μέρος

Επιβλήθηκε από το ξεκίνημα
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Προηγήθηκαν μόλις στο 8΄ με τον Κώστα Καλύβα, που αργότερα είχε και δοκάρι, ενώ δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες.

Προειδοποιητικές «βολές»


Τα Άγραφα είχαν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Μιχάλης Νούλας στο 5΄ μετά το γύρισμα του Κώστα Καλύβα έκανε ωραίο ανάποδο ψαλίδι, το οποίο έφυγε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) μετά το λάθος του Γιάννη Τσάκνη πλάσαρε μόλις πάνω από το τέρμα της Κρέντης



Προηγήθηκε στο 8΄
Οι Αγραφιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 8΄. Σκόρερ χρίστηκε ο Κώστας Καλύβας με πολύ ωραίο τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής.



Διακοπη..λόγω αυτοκινήτου
Το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά στο 12o λεπτό, όταν ο παρατηρητής αγώνα Πάνος Παπαδημητρίου διέταξε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου το αυτοκίνητο του προπονητή των φιλοξενούμενων Νίκου Τριανταφυλλόπουλου.






Προσπάθειες με «Σερ»


Η Κρέντη έκανε αισθητή την παρουσία της δυο φορές με τον Δημήτρη Σερπάνο (Φωτογραφία) από ισάριθμες ασίστ του Γιώργου Βούρτσα. Στο 13΄ ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σούταρε άουτ, ενώ 4 λεπτά αργότερα η κεφαλιά του μπλοκαρίστηκε από τον Γιώργο Γιόγιο.



Νέες «απειλές»


Τα Άγραφα προσπάθησαν και για ένα δεύτερο τέρμα Ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) στο 15o λεπτό βρήκε απέναντι του τον Γιάννη Φεγγούλη, ενώ ο Κώστας Αρκουμάνης στο 23΄ σούταρε από καλή θέση ψηλά άουτ.



Δοκάρι ο σκόρερ
Ο Κώστας Καλύβας με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακριά στο 34o λεπτό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιάννη Φεγγούλη. Ο Καλύβας είχε δοκάρι με τον ίδιο τρόπο και ενάντια στον Αίολο.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Μπισμπίκης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Φεγγούλης.
5΄: Ο Καλύβας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Νούλας κατέβασε και έκανε το ανάποδο ψαλίδι, που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
7΄: Ο Τσάκνης έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι, ο Αθανασόπουλος πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
8΄: Ο Καλύβας με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος και ψηλά, κάνοντας το 0-1.
10΄: Ο Μπισμπίκης πάσαρε στον Αθανασόπουλο, ο οποίος δοκίμασε σουτ από θέση δεξιά, το οποίο απέκρουσε ο Φεγγούλης
13΄: Πάσα του Βούρτσα Γ. στον Σερπάνο, το σουτ του τελευταίου από θέση δεξιά κατέληξε έξω από το τέρμα του Γιόγιου
15΄: Ο Νούλας σούταρε η μπάλα κόντραρε στα σώματα, ο Νούλας δοκίμασε σουτ από δεξιά εκ νέου, το οποίο απέκρουσε όμορφα ο Φεγγούλης και στην συνέχεια ο Καλύβας υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ
17΄: Κόρνερ του Βούρτσα Γ. από δεξιά, κεφαλιά του Σερπάνου στο δεύτερο δοκάρι μπλοκαρίστηκε από τον Γιόγιο.
23΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αρκουμάνης σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.
34΄: Μακρινή ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ του Καλύβα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
36΄: Σουτ του Μπισμπίκη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
40΄: Πάσα του Καλύβα στον Μπισμπίκη, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Φεγγούλης απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

«Λύθηκαν» τα πόδια
Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου πιστοποίησε την υπεροχή της με ακόμη 3 γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Επιπλέον δυο γκολ πέτυχε ο Κώστας Καλύβας, που πέτυχε χατ-τρικ, ενώ το 0-2 σημείωσε ο Πάνος Βλάχος, που με την είσοδο του βελτίωσε το κέντρο και την ανάπτυξη της ομάδας. Οι Κρεντιώτες έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Θανάση Ντάλλα στο τέλος.

Τραυματίας ο Τσάκνης-Μέσα ο Γ.(Δ) Βούρτσας














Η Κρέντη υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή κατά την διάρκεια της ανάπαυλας. Ο Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον πιτσιρικά Γιώργο(Δ) Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο νεαρός έπαιξε στην θέση του κέντρου, αγωνιζόμενος με το δελτίο του Παύλου Κουτσούμπα.

Σπουδαία ευκαιρία


Δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) στο 50o λεπτό, αστοχώντας εξ επαφής. Μετά την πάσα του Κώστα Καλύβα σούταρε από κοντά αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιάννη Φεγγούλη.


Τέλος «σεμνής τελετής» σε 2 λεπτά


Μέσα σε δυο λεπτά(58΄-59΄) τα Άγραφα μετέτρεψαν το σκορ σε 0-3, σκοράροντας δυο φορές. Ο νεοεισελθών Πάνος Βλάχος (Φωτογραφία) ύστερα από την προσωπική προσπάθεια του Κώστα Καλύβα πλάσαρε εύστοχα από κοντά, κάνοντας το 0-2. Ένα λεπτό αργότερα ο Καλύβας ύστερα από την μπροστινή μπαλιά του Ρέμμους Πάτρου πέτυχε με ψηλοκρεμαστό πλασέ το 0-3.







Εκτός και ο «Μπι»
Εκτός αγώνα πέρασε και ο Δημήτρης Μπισμπίκης των Αγράφων στο 65΄. Την θέση του πήρε ο Βαγγέλης Ζανιάς.


Όμορφες επεμβάσεις
Δυο εξαιρετικές αποκρούσεις έκανε στην επανάληψη ο 15χρονος Γιάννης Φεγγούλης. Ανέκοψε δις τα πλασέ του Μιχάλη Νούλα στο 67΄. Ο Νούλας είχε και μια καλή κεφαλιά στο 55΄, η οποία έφυγε άουτ. Ενώ στο 86΄ ο πορτιέρο της Κρέντης απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Πάνου Βλάχου. Όλες οι παραπάνω ευκαιρίες σημειώθηκαν από τροφοδοτήσεις του Κώστα Καλύβα.


«Πρώτη» και παραλίγο σκόρερ


Ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία) έκανε την «παρθενική» του εμφάνιση με τους νικητές, αποτελώντας την 3η αλλαγή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου. Στο 78o λεπτό πλάσαρε άουτ και στο 80ο πάνω στον Γιάννη Φεγγούλη, από ισάριθμες ασίστ του Πάνου Βλάχου.



Συμπλήρωσε το χατ-τρικ


Ο Κώστας Καλύβας έκανε 4 τα τέρματα της ομάδας του και 3 τα δικά του. Στο 87ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Χρήστου Κατσαρή (Φωτογραφία) και με κοντινό σουτ «έγραψε» το τελικό 0-4.

Δεν χάρηκε


Τεράστια ευκαιρία για να μειώσει στο 89΄ έχασε ο εορτάζων Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία). Μετά την πάσα του Γιώργου Βούρτσα σούταρε εξ επαφής πάνω από την εστία του Γιώργου Γιόγιου.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ατομική ενέργεια του Καλύβα από δεξιά, σέντρα στον Μπισμπίκη, που σούταρε από κοντά πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.
51΄: Σουτ του Νούλα από δεξιά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων των γηπεδούχων.
54΄: Ο Κατσαρής έβγαλε σέντρα από αριστερά, η κεφαλιά του Σβερώνη έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία.
55΄: Ο Καλύβας έκανε την σέντρα από την αριστερή πλευρά, η κεφαλιά του Νούλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φεγγούλη.
58΄: Προσωπική ενέργεια του Καλύβα από αριστερά και σέντρα στον Βλάχο, ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Φεγγούλη και έκανε το 0-2.
59΄: Ο Πάτρου έβγαλε ωραία βαθιά μπαλιά στον Καλύβα, ο οποίος σε θέση τετ α τετ με ψηλοκρεμαστή «λόμπα» πέρασε την μπάλα πάνω από τον Φεγγούλη και «έγραψε» το 0-3.
61΄: Ο Βλάχος πάσαρε στον Νούλα, που σούταρε από δεξιά και ο τερματοφύλακας της Κρέντης απέκρουσε.
65΄: Χτύπημα φάουλ του Αθανασόπουλου από καλή θέση απέκρουσε ο Φεγγούλης.
67΄: Σέντρα του Καλύβα από αριστερά, πλασέ του Νούλα εξ επαφής απέκρουσε ο πορτιέρο της Κρέντης, που μπλόκαρε με 2η προσπάθεια νέο πλασέ του παίχτη των Αγράφων.
73΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από αριστερά, κεφαλιά-«ψαράκι» του Αθανασόπουλου πέρασε πάνω από το τέρμα των Κρεντιωτών.
75΄: Ο Βλάχος τροφοδότησε τον Νούλα, το σουτ του δεύτερου απέκρουσε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
78΄: Ο Βλάχος με μπαλιά τροφοδότησε τον Κατσαρό Λ., ο οποίος από θέση δεξιά πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
80΄: Μετά από μπαλιά του Βλάχου, σουτ του Κατσαρού Λ. από δεξιά μπλόκαρε ο Φεγγούλης.
81΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Αθανασόπουλο, που σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φεγγούλη.
86΄: Πάσα του Καλύβα στον Βλάχο, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Φεγγούλης απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
87΄: Ο Κατσαρής έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Καλύβας μετά από κόντρες με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή πραγματοποίησε το 0-4.
89΄: Ο Μάκκας πάσαρε στον Βούρτσα Γ., που έδωσε στον Ντάλλα, το σουτ του οποίου εξ επαφής έφυγε πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.

Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας

Διακριθέντες
Κρέντη: Μάκκας, Φεγγούλης
Άγραφα: Καλύβας, Βλάχος, Πάτρου, Πλεξίδας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Κατεβήκαμε ξανά με σύνθεση ανάγκης. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα πιτσιρίκια που παίξανε σήμερα, γιατί σταθήκανε αρκετά καλά και ιδιαίτερα στον Γιάννη Φεγγούλη, που έπαιξε τέρμα και έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία. Όσον αφορά τον αγώνα η διάφορα δυναμικότητας φάνηκε, το παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Μας απέμεινε άλλος 1 αγώνας για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Για μας η χρονιά μονό και μόνο που θα την ολοκληρωθεί, είναι κατόρθωμα με τα τόσα προβλήματα που έχουμε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»

* Ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.









Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης(46΄ λ.τρ Κουτσούμπας), Ιωάννου, Γκούρλιας, Μάκκας Ε., Κατσαρός Θ., Βούρτσας Ν., Κουρκουβής, Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας, Σβερώνης, Πάτρου, Αρκουμάνης(74΄ Κατσαρός Λ.), Δαράβαλης(46΄ Βλάχος), Νούλας, Μπισμπίκης(65΄ λ.τρ Ζανιάς), Καλύβας, Κατσαρής, Αθανασόπουλος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος