Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το ιστορικό άλλοτε γήπεδο Δ΄ Εθνικής στο Κερασοχώρι (Φωτορεπορτάζ)


Το πρώτο γήπεδο, το οποίο σας παρουσιάζουμε είναι αυτό του Κερασοχωρίου. Η μη αδειοδότηση του αναγκάζει την Κρέντη να ταξιδεύει κάθε Σαββατοκύριακο στο Καρπενήσι για να αγωνιστεί για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ. Βρίσκεται βόρεια του χωριού στην θέση «Σύνορο» μέσα στο ελατόφυτο δάσος, όπου υπάρχει παραθεριστικό κέντρο για υπαλλήλους του ΕΛΤΑ, αποτελούμενο από ανεξάρτητες μονοκατοικίες.
Στο εν λόγω γήπεδο δεν υφίσταται οικοδομική άδεια για το κτίριο των αποδυτηρίων, ενώ δεν υφίσταται πιστοποιητικό πυρασφάλειας σε αυτά. Οι πλαϊνές αποστάσεις μεταξύ του αγωνιστικού χώρου και περίφραξης απέχουν λιγότερο από 3 μέτρα. Υφίσταται περίφραξη από συρματόπλεγμα ύψους 1,60 μ. και όχι ενισχυμένο πλέγμα 1,80 μ., για να αποτραπεί η δυνατότητα αναρρίχησης φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Η εγκατάσταση είναι αφύλακτη εξωτερικά στις τρεις πλευρές, το κεκλιμένο ανάγλυφο του εδάφους πλάγια λειτουργεί ως φυσική κερκίδα, με κίνδυνο την εκτόξευση αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση επεισοδίων και βίας. Η περιμετρική περίφραξη είναι σε ορισμένα σημεία κατεστραμμένη και υπάρχουν καταπτώσεις από πέτρες σε ένα τμήμα αυτής.
Η κερκίδα είναι υπερυψωμένη κατά 1,50 μ. σε σχέση με τον αγωνιστικό χώρο και δεν διαθέτει προστατευτικό κιγκλίδωμα. Δεν υφίσταται διαχωριστικό πλέγμα 2,50 μ. στις κερκίδες για τον διαχωρισμό των φιλάθλων της φιλοξενούμενης από την γηπεδούχο ομάδα.
Επιπλέον δεν υφίστανται χώροι και μέτρα παροχής πρώτων βοηθειών πλην του φορητού κουτιού πρώτων βοηθειών, το οποίο είναι ανεπαρκώς επανδρωμένο με το απαιτούμενο ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τα αποδυτήρια και οι χώροι υγιεινής δεν είναι κατάλληλοι από πλευράς υγιεινής.
Τελευταίος επίσημος αγώνας, που πραγματοποιήθηκε σε αυτό το γήπεδο ήταν στις αρχές του φετινού Ιουνίου μεταξύ Κερασόβου και ΑΕΚ για την Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Πριν από λίγο καιρό διεξήχθησαν σε αυτό σχολικοί αγώνες λυκείων.
Το γήπεδο Κερασοχωρίου χρησιμοποιούνταν την περασμένη σαιζόν από τον ιστορικό Α.Ο. Κερασόβου(Ιδρύθηκε το 1990), ο οποίος αγωνίστηκε σε αυτό στην Δ΄ Εθνική(1992-1993, 1994-1995), φιλοξενώντας ιστορικές ομάδες(Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Νίκη Βόλου, η Λαμία, η Θήβα και ο Φωκικός) και από τον Α.Ο. Κρέντης(Ιδρύθηκε το 2004). Ενώ σε αυτό πρωτόπαιξε μπάλα ο κορυφαίος Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής αυτήν την στιγμή Γιώργος Γεωργίου, που αγωνίζεται στην Football League με τον Απόλλωνα Αθηνών.





























Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος