Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τρεις μήνες χωρίς αγωνιστική δράση στο γήπεδο Δυτικής Φραγκίστας(Φωτορεπορτάζ)


Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας με το γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας. Οι πολλές ελλείψεις που έχει οδήγησαν τον Α.Π.Ο.Δ.Φ. να αγωνίζεται στο Καρπενήσι και να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Το γήπεδο βρίσκεται στα βόρεια του χωριού δίπλα από το κέντρο Υγείας και έχει «κοπεί» από την επιτροπή ελέγχου.
Δεν υφίσταται οικοδομική άδεια για το κτίριο των αποδυτηρίων, ενώ δεν υφίσταται πιστοποιητικό πυρασφάλειας για τα αποδυτήρια. Οι πλαϊνές αποστάσεις  μεταξύ του αγωνιστικού χώρου και της περίφραξης απέχουν λιγότερο από 3 μέτρα, υπάρχουν λοξές αντηρίδες στην περίφραξη, εσωτερικά και περιορισμένη κάλυψη από χόρτα εντός του αγωνιστικού χώρου. Υφίσταται περίφραξη από συρματόπλεγμα ύψους 1,60 μ. και όχι ενισχυμένο πλέγμα ύψους 1,80 μ., για να αποτραπεί η δυνατότητα αναρρίχησης φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Η εγκατάσταση είναι αφύλακτη εξωτερικά στις δυο πλευρές με κίνδυνο την εκτόξευση αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση επεισοδίων και βίας. Δεν υφίσταται διαχωριστικό πλέγμα 2,50 μ. στις κερκίδες για τον διαχωρισμό των φιλάθλων της φιλοξενούμενης από την γηπεδούχο ομάδα.
Δεν υπάρχουν αποχωρητήρια, νιπτήρες, καταιονιστήρες εντός των αποδυτηρίων, τα οποία δεν έχουν επαρκείς διαστάσεις και χρειάζονται ανακαίνιση. Δεν είναι επίσης κατάλληλα από πλευράς υγιεινής. Δεν υφίσταται χώροι και μέτρα παροχής πρώτων βοηθειών πλην του φορητού κουτιού πρώτων βοηθειών, το οποίο είναι ανεπαρκώς επανδρωμένο με το απαιτούμενα ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Στο γήπεδο της Φραγκίστας αγωνιζόταν ο 3ος πιο ιστορικός σύλλογος του νομού ο Α.Π.Ο. Δυτικής Φραγκίστας, που ιδρύθηκε το 1981. Τελευταίο παιχνίδι που φιλοξένησε ήταν αυτό του κυπέλλου τον περασμένο Σεπτέμβριο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Αίολο.






























Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος