Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΛ Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Φραγκίστας 76-17

Με διαφορά 59 πόντων το Λύκειο Καρπενησίου «διέσυρε» στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος το ΕΠΑΛ Φραγκίστας με 76-17. Το ΓΕΛ κατακτά για πολλοστή φορά την πρώτη θέση.
Ο μεγάλος τελικός του σχολικού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/12) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι. Λιγοστοί φίλαθλοι τον παρακολούθησαν.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου μετέτρεψε σε «περίπατο» και τον μεγάλο τελικό, αφού έπαιζε σε όλη την διάρκεια του ματς χωρίς αντίπαλο. Προσέφερε όμορφο θέαμα ανά διαστήματα και κατέκτησε χωρίς δυσκολίες την πρωτιά. Πρώτος σκόρερ του ΓΕΛ ήταν ο Δημήτρης Νιούτσικος με 18 πόντους.
Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας της Νάντιας Βρόντου είχε δύσκολο έργο κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο και δεν μπόρεσε να αποφύγει την συντριβή. Πάλεψε όσο μπορούσε χωρίς να καταφέρει να ανακόψει το ξέφρενο τέμπο του αντιπάλου. Πρώτος σκόρερ της Φραγκίστας ήταν ο Θανάσης Ντάλλας με 11 πόντους.

Πάλι χωρίς θεατές
Με λιγοστούς θεατές έγινε ο μεγάλος τελικός του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ευκαιρία για διάκριση(;)
Το Λύκειο Καρπενησίου παρουσιάζεται αρκετά δυνατό φέτος, δεδομένου ότι σχεδόν όλοι οι αθλητές έχουν παραστάσεις από επίσημες αναμετρήσεις μπάσκετ. Με σωστή διαχείριση και καλό «κοουτσάρισμα» το ΓΕΛ Καρπενησίου ίσως μπορέσει να διακριθεί και σε πανελλήνιο επίπεδο, αφού έχει μια εξαιρετική «φουρνιά» παιχτών.

Μόνιμα 1ο
Ακόμη μια κατάκτηση μπάσκετ σε σχολικό πρωτάθλημα έκανε το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου. Μπορεί στο ποδόσφαιρο να κυριαρχεί το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, ωστόσο η καλαθοσφαίριση ανήκει σταθερά στο Γενικό Λύκειο.

«18αρης» ο Νιούτσικος


Ο αρχηγός του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου και μαθητής της Γ΄ Λυκείου Δημήτρης Νιούτσικος ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους. Με 2 λιγότερους ακολούθησε ο Βασίλης Τσολάκης.


Ξανά με Ντάλλα


Όπως και στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό ο Θανάσης Ντάλλας ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το ΕΠΑΛ Φραγκίστας. Ο Ντάλλας πέτυχε 11 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Φραγκιστιανών.

Άνοιξε από νωρίς


Η διαφορά στο σκορ άνοιξε από το πρώτο κιόλας 8λεπτο όπου οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν με +16 και με 18-2. Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο και ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο έκαναν το 6-0. Ο Θανάσης Ντάλλας μείωσε σε 6-2 για τους φιλοξενούμενους. Με δυο καλάθια του Δημήτρη Νιούτσικου και δίποντο του Θοδωρή Τάκη έγινε το 12-2. Ο Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία Δεξιά) με 3 συνεχόμενα δίποντα έκανε το 18-2.


+30


Εντυπωσιακά ολοκλήρωσε την 2η περίοδο το ΓΕΛ Καρπενησίου όπου ανέβασε την διαφορά στο +30 και προηγήθηκε με 40-10. Με δίποντο του Βασίλη Τσολάκη και 1/2 ελεύθερες βολές του Θανάση Ντάλλα διαμορφώθηκε το 20-3. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Βασίλης Τσολάκης επίσης με δυο συνεχόμενα 2ποντα έγραψαν το 28-3. Με δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου και δίποντο του Θανάση Ντάλλα έγινε το 30-5. Ακολούθησε 2ποντο του Χρυσόστομου Λιάπη και 3ποντο του Κώστα Γούλα (Φωτογραφία Κέντρο) (32-8). Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά) με 2 συνεχόμενα δίποντα και ο Θανάσης Κοντοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο πέτυχαν το 38-8. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δίποντο του Θανάση Ντάλλα και καλάθι του Χρυσόστομου Λιάπη (40-10).


Τυπική υπόθεση

 












Μοναδικό ενδιαφέρον στο ματς ήταν στο που να φτάσει η διαφορά με το ΓΕΛ στην 3η περίοδο να προηγείται του ΕΠΑΛ με 54-15. Με δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου και νέο καλάθι του Θανάση Ντάλλα έγινε το 42-12. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με 2ποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Δημήτρης Μπίκας με δίποντο πραγματοποίησαν το 48-12. Με 3ποντο του Βαγγέλη Γαλανού (Φωτογραφία Δεξιά) και δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου έγινε το 50-15. Ακολούθησε 2ποντο του Βασίλη Τσολάκη και 2ποντο του Παντελή Κωστή (54-15).


Εκτοξεύτηκε η διαφορά


Χάρις το εντυπωσιακό σερί του 20-0 στο φινάλε η διαφορά πήγε στο +59 και στο 76-17 για το Λύκειο Καρπενησίου. Ο Δημήτρης Μπίκας (Φωτογραφία) με δίποντο και ο Θανάσης Ντάλλας με δίποντο έκαναν το 56-17. Το ματς ολοκληρώθηκε με σερί 20-0 για τους νικητές. Ο Βασίλης Τσολάκης με 2ποντο, ο Δημήτρης Μπίκας με 2ποντο, ο Βασίλης Τσολάκης με 2ποντο, ο Δημήτρης Νιούτσικος με 2ποντο, ο Βασίλης Τσολάκης με 2ποντο, ο Χρυσόστομος Λιάπης με δίποντο, ο Θανάσης Κοντοκώστας με 2ποντο, ο Θοδωρής Τάκης με 2ποντο και ο Χρυσόστομος Λιάπης με δίποντο διαμόρφωσαν το τελικό 76-17.

Ούτε τώρα
Ο Θοδωρής Τάκης του ΓΕΛ Καρπενησίου 2.30 πριν το τέλος του τελικού κάρφωσε, ωστόσο ούτε τώρα μπόρεσε να αφήσει την μπάλα μέσα στο αντίπαλο καλάθι.


Η απονομή στο αρχηγό
Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού ο προϊστάμενος του γραφείου φυσικής αγωγής και διαιτητής του αγώνα Γιάννης Φλωράκης απέμεινε το κύπελλο στον αρχηγό του ΓΕΛ Καρπενησίου Δημήτρη Νιούτσικο.




Τα οκτάλεπτα
18-2, 40-10, 54-15, 76-17

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Ρεσίτης, Κατσαρός, Κοντοκώστας 4, Τετράδης , Τσολάκης 16, Νιούτσικος 18, Κολοκύθας 4, Κόπανος, Μπίκας 6, Τάκης 8, Κωστής 6, Λιάπης 14

ΕΠΑΛ Φραγκίστας (Νάντια Βρόντου): Λυκοκάπης, Γιαννούλης, Κουρλός Γ.(Γ), Κουρλός Γ.(Χ), Κρικώνης Σ., Βασιλείου, Γαλανός 3(1), Γούλας 3(1), Κρικώνης Δ., Μπισμπίκης, Ντάλλας 11, Σουλιώτης

Διαιτητής : Γιάννης Φλωράκης
Κριτές: Χρήστος Λιάγκος & Δημήτρης Δημόπουλος














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος