Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Αίολος-Φραγκίστα 5-1

«Τούμπα» έφερε το ματς στο δεύτερο μέρος ο Αίολος που επανέφερε την τάξη και νίκησε την «ουραγό» μαχητική Δυτική Φραγκίστα με 5-1.
Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή (7/12) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από συννεφιά στο πρώτο και βροχή στο δεύτερο μέρος και με λιγοστούς θεατές.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα ήταν «φλύαρος» στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς καθαρό μυαλό στις επιθετικές του προσπάθειες και κατά συνέπεια έμεινε πίσω στο σκορ. Στην επανάληψης κυριάρχησε πλήρως και έκανε την ολική ανατροπή, δίνοντας στο φινάλε και διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του. Η ισοφάριση έγινε με γκολ-πέναλτι του Δημήτρη Κουρλού, ακολούθησαν 2 γκολ του Γιάννη Ηλιάδη, ένα αυτογκόλ του Πάνου Γερονίκου και ένα δεύτερο τέρμα του φορ Δημήτρη Κουρλού. Στα δυσάρεστα η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του μέσου Κώστα Μπόνια, που χάνει το κρίσιμο ματς της ερχόμενης Κυριακής με τα Άγραφα.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού αγωνίστηκε και σε αυτό το παιχνίδι χωρίς άγχος και ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Πάνου Καζάκου. Στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε η κατάρρευση, αφού οι ποδοσφαιριστές έμειναν από δυνάμεις και γνώρισαν μια νέα βαριά ήττα. Η παρουσία της ομάδας κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο όμως ήταν αρκετά ελπιδοφόρα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει την Κυριακή (14/12) στο προπονητικό κέντρο με τα Άγραφα και η Φραγκίστα στο Δημοτικό στάδιο με την Ποταμιά. Ο Αίολος παρέμεινε 2ος και έφτασε τους 18 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΔΦ είναι στην τελευταία (7η) θέση με -3 βαθμούς.

Ελάχιστοι στις εξέδρες
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα. Το πρώτο 45λεπτο έγινε κάτω από συννεφιά και κρύο και το δεύτερο με βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του.

Τελευταίο


Ο τεχνικός του Αίολου Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία) εξέτισε την 4η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα μπορεί να «κοουτσάρει» εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και να αγωνίζεται. Έδωσε οδηγίες ξανά από τις εξέδρες, ενώ εντός γηπέδου την ομάδα καθοδηγούσε ο ταμίας Περικλής Πλακιάς.




Χωρίς άγχος
Η Φραγκίστα αγωνίζεται χωρίς βαθμολογικό άγχος, αφού αν και τελευταία και με μείον βαθμούς καμία δεν θα υποβιβαστεί στο Β΄ τοπικό. Η προκήρυξη της ΕΠΣΕ αναφέρει ότι φέτος καμία ομάδα δεν θα αποχαιρετήσει την μεγάλη κατηγορία του νομού μας.

Πολλές λύσεις
Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στο Καρπενήσι για το συγκεκριμένο ματς με αρκετές εναλλακτικές λύσεις και ήταν για αρκετό χρονικό διάστημα ανταγωνιστικοί.

Ίδιο σκορ…ίδια εξέλιξη
Ίδιο σκορ είχε και η αναμέτρηση της πρεμιέρας των δυο ομάδων, όπου και τότε η Φραγκίστα είχε προηγηθεί με 1-0.

1ο κερδισμένο πέναλτι
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία κέρδισε στο δεύτερο μέρος το πρώτο της φετινό πέναλτι στο πρωτάθλημα.

Χωρίς Φ. Μπισμπίκη
Από πλευράς των «βυσσινί» ο Φώτης Μπισμπίκης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και εξέτισε την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του. Είχε αποβληθεί στο παιχνίδι κόντρα στην Μυρίκη πριν 15 ημέρες.

Μόνιμη επαφή


Ο αναγεννημένος φέτος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) έχει μόνιμη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται πλέον στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και σκοράρει διαρκώς. Σημείωσε δυο τέρματα στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας τα 7 στο φετινό πρωτάθλημα και προσπερνώντας τον Κώστα Σταμούλη της Μυρίκης που έμεινε στα 6, όσα έχει και ο συμπαίκτης του Δημήτρης Κουρλός.



Ντεμπούτο Σιταρά- Μάκκα-Καζάκου Γ.

 
Τρεις ποδοσφαιριστές έκαναν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση στην Α΄ Ευρυτανίας. Ο κεντρικός αμυντικός του Αίολου Κώστας Σιταράς (Φωτογραφία Αριστερά) «ντεμπούταρε» στο φετινό πρωτάθλημα, ο δεξιός οπισθοφύλακας της Φραγκίστας Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία Κέντρο) και ο στόπερ των φιλοξενούμενων Γιώργος Καζάκος (Φωτογραφία Δεξιά).

Άλλη ομάδα

 
Συνολικά 6 αλλαγές έκανε ο Κώστας Γουλέτας στην αρχική 11αδα του Αίολου σε σύγκριση με το παιχνίδι με την Μυρίκη για την 7η αγωνιστική. Στο δεξί άκρο της άμυνας επανήλθε ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό έπαιξε ο Κώστας Καββαδίας (Φωτογραφία Κέντρο), στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κώστας Σιταράς, ο Κώστας Μπόνιας έπαιξε στα αμυντικά χαφ, ο Πάνος Στόκας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά) στην κορυφή της επίθεσης του Αίολου. Πήραν τις θέσεις των: Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου (Έμεινε στον πάγκο), Σάββα Χαλκίδη, Χάρη Ζαραβέλη και Ταξιάρχη Γούλα (Εκτός αποστολής και οι 3),  Δημήτρη Κουρλού και Νίκου Νικολάου (Οι δυο τελευταίοι μπήκαν αλλαγή)

Ίδιο σκηνικό


6 ήταν και οι αλλαγές στην αρχική 11αδα της Δυτικής Φραγκίστας σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην Μυρίκη. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Κώστας Μάκκας και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Αριστερά) μαζί με τον Γιώργο Καζάκο, στο κέντρο έπαιξε ο Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία Κέντρο) μαζί με τον Άγγελο Σάλτη (Φωτογραφία Δεξιά) ενώ σαν δεξί χαφ ξεκίνησε ο σκόρερ Πάνος Καζάκος. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Νταλαφούρα (Τραυματίας), Γιάννη Ντάλλα, Γιώργου Ντάλλα, Δημήτρη Λαθύρη, Αχιλλέα Λαθύρη και Νίκου Κόκκοτου. Οι τελευταία 5 δεν ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Μετά από ένα γύρο
Οι Φραγκιστιανοί σκόραραν στο πρωτάθλημα μετά από ένα ολόκληρο γύρο και πάλι ενάντια στην ίδια ομάδα.

Α΄ μέρος

«Χτύπησε» στις αντεπιθέσεις
Αρκετά επικίνδυνη μέσα από αντεπιθέσεις ήταν η ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις μέσα από αντεπιθέσεις. Έπαιξαν αμυντικά και προηγήθηκαν με γκολ στην κόντρα επίθεση.

Νωχελικός ο Αίολος
Οι γηπεδούχοι ήταν νωχελικοί στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ελάχιστες περιπτώσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αν και είχαν την κατοχή της μπάλας.

Αστόχησε ο Ζήκας


Σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στο 12ο λεπτό απώλεσε η ομάδα της Φραγκίστας. Ο Γιάννης Μπισμπίκης έβγαλε τον Μάκη Ζήκα απέναντι στον Δημήτρη Κατελούζο, όμως αυτός αστόχησε και πλάσαρε αδύναμα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αίολου.



Μπήκε μπροστά


Οι φιλοξενούμενοι στο 25ο λεπτό άνοιξαν το σκορ κάνοντας το 0-1 με τον Πάνο Καζάκο (Φωτογραφία). Ο Γιάννης Μπισμπίκης γύρισε στον Πάνο Καζάκο, που στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου πραγματοποίησε το 0-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των «βυσσινί».



Απείλησε με Στόκα


Στο 44ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία, όταν ο Κώστας Μπουμπουρής γύρισε στον Πάνο Στόκα, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Ζήκας έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε λίγο άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
4΄: Ο Ράμμος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Ηλιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσαδούρου.
12΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε όμορφα τον Ζήκα τετ α τετ με τον Κατελούζο, όμως ο πρώτος πλάσαρε χλιαρά με την μπάλα να περνά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
25΄: Ο Μπισμπίκης Ι. γύρισε για τον Καζάκο Π., που βρέθηκε στην «πλάτη» της άμυνας και με σουτ στην δεξιά γωνία του Κατελούζου «έγραψε» το 0-1.
27΄: Ο Μπισμπίκης Ι. κέρδισε τις κόντρες από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλεονεκτική θέση και ο Κατελούζος απέκρουσε από το δεξί του «παραθυράκι» με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
38΄: Ο Ράμμος σούταρε εκτός περιοχής, με τον Κατσαδούρο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
44΄: Ο Μπουμπουρής γύρισε από αριστερά και ο Στόκας από το ύψος του πέναλτι σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Κυριάρχησε κατά κράτος
Όλο το δεύτερο μέρος άνηκε στην ομάδα του Αίολου, όπου κυριάρχησε κατά κράτος. Σκόραρε 5 φορές και έκανε την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

Διπλή αλλαγή


Ο Κώστας Γουλέτας θέλοντας να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον φορ Δημήτρη Κουρλό και τον αριστερό μπακ Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία), αντικαθιστώντας τους: Πάνο Στόκα και Κώστα Καββαδία. Οι δυο αλλαγές συνέβαλλαν στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας.


Γρήγορη ισοφάριση


Μόλις στο 3ο λεπτό του δεύτερου μέρους η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφερε το ματς στα ίσα. Στο 48ο λεπτό ο Κώστας Σιταράς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Πάνο Καζάκο κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) το εκτέλεσε εύστοχα, πλασάροντας χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κώστα Κατσαδούρου (1-1).





Το γύρισε με «Ήλι»
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Γιάννης Ηλιάδης «χτύπησε» και σε αυτό το ματς και γύρισε «τούμπα» το σκορ. Ο Χρήστος Ράμμος από δεξιά τροφοδότησε τον Γιάννη Ηλιάδη, που από τα όρια της περιοχής και δεξιά με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας «έγραψε» το 2-1.


Πρώτη Μάρκη


Ο στρατευμένος Πάνος Μάρκης πραγματοποίησε την 1η του παρουσία με τον Αίολο στο πρωτάθλημα. Πέρασε στο παιχνίδι στο 66ο λεπτό στην θέση του Χρήστου Ράμμου.


Βρέθηκε μόνος
Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Γιάννης Ηλιάδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κώστα Κατσαδούρου.



2ο προσωπικό
Το 3-1 έγινε στο 82ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Γιάννη Ηλιάδη να βάζει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Κώστας Σιταράς γέμισε από την άμυνα και ο «Ήλι» από θέση δεξιά από τα όρια της περιοχής πάλι με χαμηλό εύστοχο σουτ στην δεξιά γωνία του Κώστα Κατσαδούρου σκόραρε.





Αποβολή Μπόνια


Ο μέσος του Αίολου Κώστας Μπόνιας στο 85ο λεπτό είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα σε αντίπαλο. Η ομάδα του ολοκλήρωσε με 10 παίκτες την αναμέτρηση.



Αυτογκόλ Π. Γερονίκου


Στο 87ο λεπτό ο Δημήτρης Κουρλός έκανε την καλοζυγισμένη σέντρα-σουτ από αριστερά και ο Πάνος Γερονίκος άθελα του βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και πέτυχε αυτογκόλ (4-1).



Τραυματισμός πορτιέρο


Στην φάση του 4ου γκολ τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία). Για τα εναπομείναντα λεπτά την φανέλα του πορτιέρο και τα γάντια φόρεσε ο κεντρικός αμυντικός Γιάννης Χαλκιάς. Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε, αφού η Φραγκίστα δεν έκανε αλλαγή.



«5σφαιρος» με Κουρλό
Ο «χορός» των τερμάτων ολοκληρώθηκε με την συμπλήρωση του 90ου λεπτού. Ο Νίκος Νικολάου βρήκε τον Δημήτρη Κουρλό που με σουτ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Χαλκιά πέτυχε το τελικό 5-1. Ο Κουρλός έφτασε τα 6 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος σφύριξε την λήξη και δεν έγινε σέντρα από την Φραγκίστα.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Σιταράς βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά και ανατράπηκε από τον Καζάκο Π., κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κουρλός το εκτέλεσε εύστοχα και με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΔΦ ισοφάρισε σε 1-1.
53΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και ο Κουρλός από καλή θέση σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Φραγκίστας.
56΄: Μακρινό σουτ του Μπόνια πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Κατσαδούρου.
60΄: Ο Ράμμος πάσαρε στον Ηλιάδη που από τα όρια της περιοχής και δεξιά με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 2-1.
69΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Νικολάου, που σούταρε άουτ πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
81΄: Μετά από τραγικό λάθος στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Ηλιάδης κέρδισε την μπάλα και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας του Κατσαδούρου.
82΄: Ο Σιταράς γέμισε από την άμυνα και ο Ηλιάδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με νέο χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας έκανε το 3-1.
85΄: Ο Μπόνιας αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για τράβηγμα σε αντίπαλο.
87΄: Ο Κουρλός έκανε την σέντρα-σουτ από αριστερά και ο Γερονίκος Π. άθελα του πέτυχε το αυτογκόλ (4-1).
90΄: Ο Νικολάου από αριστερά έδωσε στον Κουρλό που με σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστα πραγματοποίησε το τελικό 5-1

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς Π., Καζάκος Π., Ζήκας

Διακριθέντες
Αίολος: Ηλιάδης, Κουρλός, Σιταράς, Νικολάου
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Ζήκας

Δηλώσεις Προπονητών

Ο τεχνικός του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν έκανε κάποια δήλωση και σε αυτό το παιχνίδι. Η διοίκηση της ομάδας έχει απαγορεύσει στον προπονητή να κάνει δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.








Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Στην επανάληψη μείναμε από δυνάμεις και το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Συγχαρητήρια στον Αίολο για την νίκη του.»









Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κατελούζος, Αζακάς Π., Ράικος Γ., Σιταράς, Μπόνιας, Ίβρος, Καββαδίας(46΄ Νικολάου), Ηλιάδης, Μπουμπουρής Κ., Ράμμος(66΄ Μάρκης), Στόκας(46΄ Κουρλός)

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος Κ., Μάκκας, Γερονίκος Π., Χαλκιάς, Καζάκος Γ., Σάλτης Χ.(70΄ Κετσιλής Ν.), Καζάκος Π., Σάλτης Α.(54΄ Γούλας Κ.), Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Κετσιλής Δ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης