Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κρέντη-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-2

Με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση του ο ΑΠΟΚ επιβλήθηκε σε ρυθμούς ρελαντί της Κρέντης με 2-0 και πέτυχε ακόμη μια νίκη (6η συνολικά) στο πρωτάθλημα.
Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε στις 3 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 15:00. Έγινε υπό την παρουσία περίπου 25-30 φιλάθλων.
Η Κρέντη μετά από δυο κακές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο κατάφερε να τηρήσει τα προσχήματα και να έχει μια αξιοπρεπή αμυντικά εικόνα. Αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα και έπαιξε και αυτή με πολλούς καινούργιους παίχτες. Η ομάδα του Νίκου Βούρτσα παραμένει στην 6η θέση με 3 πόντους και είναι αδιάφορη βαθμολογικά.
Ο ΑΠΟΚ πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έφτασε χωρίς να δυσκολευτεί σε μια ακόμη επικράτηση. Ο Λάκης Αναστασόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Σκόρερ χρίστηκαν για τους Καρπενησιώτες οι: Κώστας Κρίντας και Γιώργος Κρασιάς με εκτέλεση πέναλτι. Οι «κυανόλευκοι» παραμένουν στην πρώτη θέση αήττητοι με 19 βαθμούς και έχουν αποσπαστεί σημαντικά από την 4η θέση.
Οι νικητές έχουν ρεπό την επόμενη αγωνιστική και θα παίξουν ξανά για το πρωτάθλημα στις 11-1 με την Ποταμιά. Προηγουμένως υπάρχει ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου με τα Άγραφα. Οι Κρεντιώτες αγωνίζονται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου κόντρα στην Μυρίκη.

Οι γνωστοί στην κερκίδα
Με μόλις 25-30 περίπου θεατές πραγματοποιήθηκε η Κυριακάτικη αναμέτρηση, που δεν συγκέντρωσε όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον των φιλάθλων.


«Λίμνη» προς το γήπεδο
Έξω από τα αποδυτήρια των ομάδων και στον δρόμο προς τον αγωνιστικό χώρο είχε «πλημμυρίσει» από νερά. Ποδοσφαιριστές, διαιτητικό τρίο και λοιποί ανέβηκαν πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες, που υπήρχαν ώστε να κατευθυνθούν στο γήπεδο.




Πρώτη συμμετοχή

 












Δυο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά την φετινή σαιζόν με τα χρώματα της Κρέντης. Πρόκειται για τον 29χρονο επιθετικό Κώστα Μάκκα (Φωτογραφία Αριστερά), που διαμένει εκτός Ευρυτανίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τον στρατευμένο δεξιό μπακ Νίκο Ντάλλα (Φωτογραφία Δεξιά).

Τέρμα ο Παπαβασιλείου


Την εστία του Βελουχίου υπερασπίστηκε ο Χρήστος Παπαβασιλείου. Ο Φθιωτός γκολκίπερ έκανε ντεμπούτο στο τρέχον πρωτάθλημα, έχοντας ένα εύκολο «απόγευμα».

Χωρίς σταθερό «κορμό»

 
Με 6 νέα πρόσωπα ύστερα από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος παρατάχτηκε η Κρέντη. Εκτός από τους Κώστα Μάκκα και Νίκο Ντάλλα επανήλθαν οι: Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά), Προκόπης Γκούρλιας και Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία Κέντρο). Για πρώτο ματς συμμετείχε ως βασικός ο αμυντικός χαφ Σπύρος Τσέτσος (Φωτογραφία Δεξιά). Απουσίαζαν οι: Δημήτρης Σερπάνος (Εκτελούσε χρέη γιατρού αγώνα στο Αίολος-Φραγκίστα), Βαγγέλης Μάκκας, Κώστας Ντάλλας, Χρήστος Κουρκουβής και Παύλος Κουτσούμπας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Διονύσης Γεωργάτος.

Στον πάγκοι βασικοί παίχτες
Ο Λάκης Αναστασόπουλος άφησε στον πάγκο τους: Χρήστο Αχμέτη, Βασίλη Συγκελόπουλο, Γιάννη Φλωράκη και Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλος, αλλαγή μπήκε ο Άλεξ Μπακαλίδης και εκτός 18αδας ο Πάνος Λιάγκας.

Καινούργιο «αίμα»


Ο τερματοφύλακας Χρήστος Παπαβασιλείου, καθώς και οι: Θοδωρής Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστας Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο), Τόμι Χρυσαφόπουλος και Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) αποτέλεσαν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΑΠΟΚ. Ο Κώστας Κρίντας εξέτισε την τιμωρία του στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Άγραφα.

Αήττητος και το 2014
Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας αήττητος και το 2014, έχοντας γνωρίσει ήττες μόνο στα μπαράζ ανόδου.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή Βελουχίου
Ο ΑΠΟΚ είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και προηγήθηκε της Κρέντης με 0-1.

Το έψαχνε..και το βρήκε


Αφού προηγουμένως απείλησε δυο φορές ο Κώστας Κρίντας (Φωτογραφία) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έχοντας και την βοήθεια τύχης ο 19χρονος στο 16ο λεπτό έκανε το 0-1, κερδίζοντας τις κόντρες και σουτάροντας εύστοχα μέσα από την περιοχή. Είχε δοκιμάσει την τύχη του νωρίτερα στο 6΄ και στο 11΄. Ο Κρίντας σημείωσε το πρώτο του τέρμα φέτος στην Α΄ ΕΠΣΕ.



Προσπάθησε με Γ. Βούρτσα


Οι γηπεδούχοι είχαν στο 27΄ μια καλή προσπάθεια με τον Γιώργο Βούρτσα, που τροφοδοτήθηκε από τον Βασίλη Μπισμπίκη και σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του Χρήστου Παπαβασιλείου.


Λίγες συγκινήσεις


Το πρώτο 45λεπτο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες. Οι φάσεις, που ήταν άξιες καταγραφής ήταν ελάχιστες. Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία, ΑΠΟΚ) στο 29΄ και Νίκος Βούρτσας (Κρέντη) στο 39΄ δοκίμασαν τα πόδια τους εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Κόρνερ του Χρυσαφόπουλου από αριστερά, ο Κρίντας σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά, για να αποκρούσει με τις γροθιές ο Ντάλλας.
11΄: Σέντρα του Τσιλιμέκη Δ. από τα δεξιά, κεφαλιά του Κρίντα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
16΄: Ο Κρίντας έκανε προσωπική προσπάθεια, κέρδισε τις κόντρες και μπήκε στην περιοχή, όπου με χαμηλό σουτ σημάδεψε την δεξιά γωνία της Κρέντης, κάνοντας το 0-1.
27΄: Πάσα του Μπισμπίκη στον Βούρτσα Γ., που κινήθηκε από δεξιά και σούταρε παράλληλα έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
29΄: Ο Χρυσαφόπουλος πάσαρε στον Ξαγάρα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
39΄: Ο Τσάκνης τροφοδότησε τον Βούρτσα Ν., το σουτ του οποίου εκτός περιοχής και αριστερά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.

Β΄ Μέρος

Το τελείωσε γρήγορα ο ΑΠΟΚ
Με εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Κρασιά, το οποίο κέρδισε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης το Βελούχι έκανε δυο τα τέρματα του, κάνοντας στην συνέχεια συντήρηση δυνάμεων. Η Κρέντη κινήθηκε αμυντικά και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Με βροχή η επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο πραγματοποιήθηκε με βροχή, η οποία έκανε την εμφάνιση της από την έναρξη του και ύστερα.

Γκολ-πέναλτι Γιώργου Κρασιά


Με το «καλημέρα» της επανάληψης και λίγο πριν την συμπλήρωση του 50΄ ο ΑΠΟΚ έκανε δυο τα τέρματα του. Ο Χάρης Κουτσουπιάς βρήκε έξοχα τον Δημήτρη Τσιλιμέκη, ο οποίος απόφυγε τον Γιάννη Τσάκνη, που τον ανέτρεψε. Ο κ. Χρυσαφόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και κίτρινη κάρτα στον αριστερό μπακ της Κρέντης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο 43χρονος αρχηγός του Βελουχίου Γιώργος Κρασιάς, που πραγματοποίησε με άψογο σουτ το 0-2.





Έπαιξαν δυο 15χρονοι

 












Την πρώτη τους εμφάνιση με τον ΑΠΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα έκαναν οι 15χρονοι Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά) και Λάμπρος Λαθύρης (Φωτογραφία Δεξιά), οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή. Ο δεύτερος έκανε μάλιστα ντεμπούτο στην Α΄ ΕΠΣΕ.

«Απειλές» Τόμι


Ο 14χρονος αριστερός μπακ του Βελουχίου και μόνιμος εκτελεστής των στημένων φάσεων Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) προσπάθησε σε δυο περιπτώσεις να χριστεί σκορερ. Πρώτα στο 57΄ η εκτέλεση φάουλ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Αποστόλη Ντάλλα, ενώ 12 λεπτά αργότερα το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.


Αλλαγή ο «Μπάκα»


Ο «αστέρας» της Α΄ Κατηγορίας Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Λάκη Αναστασόπουλου, προλαβαίνοντας στο 84΄ να δημιουργήσει μια απειλητική στιγμή.


Η καλύτερη της ευκαιρία


Σπουδαία φάση για να κάνει το 1-2 απώλεσε η Κρέντη 8 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄. Μετά το χτύπημα φάουλ του Γιώργου Βούρτσα, η κεφαλιά του προωθημένου Προκόπη Γκούρλια (Φωτογραφία) κατέληξε ελάχιστα άουτ.


Δεν πρόλαβαν να μπουν
Η Κρέντη ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς αλλαγή, αφού τους Διονύση Γεωργάτο και Γιάννη Φεγγούλη πρόλαβε το τελικό σφύριγμα του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Πάσα του Ξαγάρα στον Κρίντα, το σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
50΄: Ο Κουτσουπιάς από αριστερά τροφοδότησε τον Τσιλιμέκη Δ., που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Τσάκνη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κρασιάς εκτέλεσε άψογα, σουτάροντας ψηλά στο αντίπαλο τέρμα (0-2).
57΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
69΄: Ο Κουτσουπιάς έδωσε στον Χρυσαφόπουλο, που σούταρε από αριστερά παράλληλα άουτ από το τέρμα της Κρέντης.
80΄: Ο Ξαγάρας πάσαρε στον Ρεσίτη, ο οποίος δοκίμασε αδύναμο σουτ, για να μαζέψει εύκολα ο Ντάλλας.
82΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η κεφαλιά του Γκούρλια κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.
84΄: Σέντρα του Ξαγάρα από δεξιά, ο Μπακαλίδης σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Ντάλλας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης, Ξαγάρας, Τσιλιμέκης Θ.

Διακριθέντες
Κρέντη: Ντάλλας Ν., Γκούρλιας
ΑΠΟΚ: Χρυσαφόπουλος, Ξαγάρας, Τσιλιμέκης Δ., Κρίντας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, όπως και σε όλα τα παιχνίδια στην αρχή ξεκινάμε λίγο νωθρά, έτσι έγινε και σε αυτό. Μόλις δεχτήκαμε το γκολ, τότε ανεβήκαμε λίγο, παίξαμε πιο δυνατά, όπως έπρεπε να κάνουμε από την αρχή. Δημιουργήσαμε 1-2 ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, που θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε λίγο αμυντικά, ώστε να μην δεχτούμε πολλά γκολ και ξεφύγει το σκορ. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα, που έχει η Ευρυτανία αυτή την στιγμή οπότε το έργο μας αυτή την αρχή ήταν δύσκολο και μπήκαμε στο γήπεδο με στόχο να μην δεχτούμε πολλά τέρματα. Ο ΑΠΟΚ ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια, ήταν πιο προπονημένος, αν και έπαιζε με πολλές αλλαγές στο σχήμα του, η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και στους δικούς μου παίκτες συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάναμε.»

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα κερδίσαμε δίκαια, εγώ δεν έμεινα ευχαριστημένος από την ομάδα μου σε κάποια πράγματα και σε κάποια άλλα δουλέψαμε σωστά και υπάρχει κάποια ικανοποίηση. Μπορούμε να βελτιωθούμε και έχοντας σύμμαχο τον χρόνο, με δουλειά στο γήπεδο θα γίνουμε καλύτεροι. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την νίκη και καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης στο πρωτάθλημα.»





Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Τσάκνης, Ντάλλας Ν., Ιωάννου, Γκούρλιας, Μπισμπίκης, Βούρτσας Ν., Τσέτσος, Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ., Χρυσαφόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Γιαννόπουλος, Τσιλίκας(75΄ Λαθύρης), Κουτσουπιάς(78΄ Μπακαλίδης), Τσιλιμέκης Θ., Κρίντας, Σαΐτης(65΄ Ρεσίτης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος