Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΛ Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 39-37

Αν και το ΕΠΑΛ προηγούνταν διαρκώς το Γενικό λύκειο Καρπενησίου στο τελευταίο λεπτό έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 39-37 σε φιλική αναμέτρηση.
Η φιλική αναμέτρηση μπάσκετ έγινε την Τρίτη (23/12) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του γυμνασίου Καρπενησίου και άρχισε στις 11 το πρωί.
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου ήταν κακό σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και «κυνηγούσε» στο σκορ τον αντίπαλο. Αντεπιτέθηκε στην τελευταία περίοδο, όπου πέρασε μπροστά στο τελευταίο λεπτό και πήρε την φιλική νίκη. Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους και 1 τρίποντο ήταν ο αρχηγός Δημήτρης Νιούτσικος.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα και «άγγιξε» την νίκη, χάρις τις εύστοχες προσπάθειες των αθλητών έξω από τα 6.25. Προηγήθηκε μέχρι και +9 και 25-34 στις αρχές της 4ης περιόδου, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα. Ο Πάνος Λιάγκας με 13 πόντους και 2 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ των «κόκκινων».

10λεπτα
Συνήθως οι σχολικοί αγώνες κρατούν 4 8λεπτα, ωστόσο αυτό το φιλικό παίχτηκε κανονικά σε 4 περιόδους των 10 λεπτών.

Για την 5ημερη
Η αναμέτρηση έγινε και φέτος με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των μαθητών των δυο σχολείων για την 5ημερη. Υπήρξε συμβολική τιμή εισιτηρίου στο 1 ευρώ.

Λιγότερος κόσμος φέτος
Το φιλικό γίνεται για 2η συνεχή χρονιά, ωστόσο φέτος η παρουσία των μαθητών ήταν πολύ μειωμένη και μικρή.

Σχεδόν όλοι 3η
Οι περισσότεροι αθλητές που αγωνίστηκαν φοιτούν στην 3η Λυκείου με μικρές εξαιρέσεις.

Διαιτητές και γραμματεία συμμαθητές
Τον αγώνα σφύριξαν οι μαθητές του ΓΕΛ Καρπενησίου Παντελής Κωστής και Σεραφείμ Κολοκύθας, ενώ στην γραμματεία ήταν οι επίσης μαθητές του ΓΕΛ Θοδωρής Κατσαρός, Χρυσόστομος Λιάπης και Βασίλης Τσολάκης. Όλοι πλην του Κατσαρού είναι μέλη της ομάδας μπάσκετ του ΓΕΛ, ωστόσο δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό.

Πρώτος ο Νιούτσικος


Ο σέντερ και αρχηγός του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου έκανε μόνος του στην ανατροπή στα τελευταία λεπτά σκοράροντας 20 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Στους 11 ακολούθησε ο Βαγγέλης Τετράδης.

Και μπασκετικές αρετές


Ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) του ΕΠΑΛ Καρπενησίου «ξεδίπλωσε» και τις μπασκετικές του αρετές βάζοντας 13 πόντους με δυο εύστοχα τρίποντα, ενώ είχε και τρία εντυπωσιακά κοψίματα. Με 1 πόντο λιγότερο και δυο τρίποντα ακολούθησε ο Σεραφείμ Οικονόμου.

Νευρική αρχή

 












Άστοχες ήταν οι δυο ομάδες στην 1η περίοδο, το ΓΕΛ προηγήθηκε στο φινάλε με 6-5. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με δίποντο και ο Σεραφείμ Οικονόμου με 2ποντο έκαναν το 2-2. Με τρίποντο του Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία Αριστερά), 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Νιούτσικου και γκολ-φάουλ του Θανάση Ζαρκάδα (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχη βολή έγινε το 6-5. Ο Πάνος Λιάγκας του ΕΠΑΛ Καρπενησίου ανέκοψε με «τάπα» θεαματικά τον Βαγγέλη Τετράδη του Γενικού Λυκείου.

Μπροστά το ΕΠΑΛ
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου ήταν καλύτερο στην 2η περίοδο και χάρις τις προσπάθειες του Πάνου Λιάγκα μπήκε μπροστά στο σκορ και προηγήθηκε με 15-10. Ο Πάνος Λιάγκας με δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Αλέξανδρος Μπούρμπος με δίποντο έκαναν το 6-11. Ο Βαγγέλης Τετράδης με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Οικονόμου με 2ποντο, ο Βαγγέλης Τετράδης ξανά με 1/2  βολές διαμόρφωσαν το 8-13. Το 10-15 έγινε με δίποντο του Θανάση Ζαρκάδα και καλάθι του Πάνου Λιάγκα. Ο Πάνος Γενιτσαρόπουλος του Γενικού Λυκείου μοίρασε «στοπ» στον Βαγγέλη Ζανιά του ΕΠΑΛ.

Σταθερά στο +5

 












Στο 3o δεκάλεπτο η διαφορά έμεινε στο +5 υπέρ του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το οποίο προηγήθηκε με 28-23. Ο Βαγγέλης Τετράδης (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο συνεχόμενα καλάθια μείωσε σε 14-15. Με δίποντο του Βαγγέλη Ζανιά και τρίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου διαμορφώθηκε το ισόπαλο 17-1. Ο Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο, ο Πάνος Λιάγκας με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Βαγγέλης Τετράδης με δίποντο έκαναν το 19-20. Ο Σεραφείμ Οικονόμου με δίποντο και ο Πάνος Γενιτσαρόπουλος με δίποντο διαμόρφωσαν το 21-22. Ο Σεραφείμ Οικονόμου «χτύπησε» έξω από την γραμμή του τριπόντου, ο Δημήτρης Νιούτσικος απάντησε με δίποντο και ο Πάνος Λιάγκας πέτυχε τρίποντο (23-28). Ο Πάνος Λιάγκας του ΕΠΑΛ ανέκοψε ξανά με «στοπ» όμορφα τον Βαγγέλη Τετράδη του ΓΕΛ Καρπενησίου.

Το γύρισε


Ο αρχηγός του ΓΕΛ Καρπενησίου Δημήτρης Νιούτσικος γύρισε το ματς χάρις τις προσπάθειες του και η ομάδα του επικράτησε με 39-37.Ο Φλοριάν Μπούτσι πέτυχε 3ποντο και ο Δημήτρης Νιούτσικος δίποντο για το 25-31. Ο Σεραφείμ Οικονόμου (Φωτογραφία) με τρίποντο έκανε το 25-34 και +9 υπέρ του ΕΠΑΛ. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με 2ποντο και ο Βαγγέλης Τετράδης με γκολ-φάουλ, με εύστοχη βολή μείωσαν σε 30-34. Ο Πάνος Λιάγκας με τρίποντο και ο Δημήτρης Νιούτσικος με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 32-37. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Δημήτρη Νιούτσικου, 1/2  βολές του Κώστα Κόπανου και δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου (36-37). Με 2/2 βολές του Δημήτρη Νιούτσικου και 1/2  βολές του ίδιου έγινε το τελικό 39-37. Ο Πάνος Λιάγκας έκανε ένα νέο κόψιμο, αυτή την φορά έκοψε τον Δημήτρη Νιούτσικο του ΓΕΛ.  

Τα δεκάλεπτα
6-5, 10-15, 23-28, 39-37

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Δημήτρης Νιούτσικος):  Ζαρκάδας 5, Τετράδης 11, Νιούτσικος 20(1), Γενιτσαρόπουλος 2, Κόπανος 1, Πεταρούδης, Θεοδωρογιάννης, Βλάχος

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Σεραφείμ Οικονόμου): Κατσιφός, Κατσίκης, Οικονόμου 12(2), Λιάγκας 13(2), Μπούτσι 6(2), Ζανιάς 4, Μπούρμπος 2

Διαιτητές : Σεραφείμ Κολοκύθας & Παντελής Κωστής
Κριτές: Θοδωρής Κατσαρός & Βασίλης Τσολάκης
Χρονομέτρης: Χρυσόστομος Λιάπης






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος