Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Μυρίκη-Κρέντη 3-0

Σε ρυθμούς προπόνησης η Μυρίκη συνέχισε με νίκη, αφού επιβλήθηκε της Κρέντης με 3-0. Η ομάδα του Δήμου Αγράφων αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με 9 ποδοσφαιριστές(!).
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο (13/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν για την 9η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 40 ατόμων.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης είχε την κατοχή της μπάλας και επιτίθονταν διαρκώς. Είχε αριθμητικό πλεονέκτημα δυο ποδοσφαιριστών και αυτό έκανε πολύ εύκολο το έργο της. Παίζοντας σε ρυθμούς προπόνησης σκόραρε 3 φορές στο πρώτο μέρος και συνέχισε την βαθμολογική της ανάκαμψη. Τα γκολ σημείωσαν οι: Νίκος Φούκας, Κώστας Σταμούλης και Άγγελος Παχής. Δοκάρι στο δεύτερο μέρος είχε με σέντρα-σουτ ο Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε καν 11αδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι και κατέβηκε με στόχο να αποφύγει τον διασυρμό. Οι Κρεντιώτες παίζοντας μαζική άμυνα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και «ροκανίζοντας» τον χρόνο σε αρκετές περιπτώσεις μπόρεσαν να φύγουν από το γήπεδο με το «τιμητικό» 3-0. Η αλλαγή έδρας της ομάδας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άλλοτε διεκδικήτρια του τίτλου Κρέντη. Αρκετοί ποδοσφαιριστές (Όπως και της Φραγκίστας) δεν έρχονται στο Καρπενήσι να αγωνιστούν.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική  η Μυρίκη θα κάνει το ρεπό της και η Κρέντη θα αγωνιστεί στο Δημοτικό στάδιο στις 10 Ιανουαρίου με τον Αίολο. Οι «κόκκινοι» πέρασαν  στην 3η θέση και έχουν 12 βαθμούς, ενώ η Κρέντη παραμένει  6η με 3 πόντους.

Λιγοστοί θεατές
Με λιγοστούς φιλάθλους έγινε η Σαββατιάτικη αναμέτρηση της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Παρά την ηλιοφάνεια και τις καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή στο γήπεδο βρέθηκαν  μόλις 40 άτομα.

Με 9
Η Κρέντη κατέβηκε να αγωνιστεί με 9 ποδοσφαιριστές και κατάφερε να αποφύγει τον διασυρμό. Αμύνθηκε για 90 λεπτά και «ροκάνισε» σε κάθε ευκαιρία τον χρόνο. Δηλώθηκαν στην 11αδα οι: Γιώργος Βούρτσας και Κώστας Ντάλλας, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο.

Τελευταίο του 14΄
Η Μυρίκη έδωσε το τελευταίο της αγώνα για το ημερολογιακό έτος του 2014. Θα αγωνιστεί ξανά στις 17 Γενάρη με την Ποταμιά. Στο κύπελλο έχει αποκλειστεί και την επόμενη αγωνιστική θα κάνει το ρεπό της.

Ενδιάμεσα κύπελλο
Η Κρέντη θα δώσει ένα ακόμη ματς μέσα στο 2014, αφού την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνιστεί με τον Αίολο στον 2ο επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου, που είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τεχνικό δίδυμο

 












Ο Σπύρος Κολόκας λόγω της τιμωρίας του δεν μπορεί να «κοουτσάρει» εντός γηπέδου την ομάδα. Τον ρόλο του προπονητή επωμίστηκαν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο τους δηλώθηκαν στην 18αδα, ωστόσο δεν αγωνίστηκαν.



Γνώριμος ρέφερι


Την αναμέτρηση σφύριξε ο νεαρός ρέφερι Λεωνίδας Σταύρου (Φωτογραφία) από τον σύνδεσμο Φθιώτιδας. Ο κ. Σταύρου είχε σφυρίξει τον περασμένο Σεπτέμβριο το φιλικό Αρχάνι-Αίολος και πριν 1 χρόνο το φιλικό Καλύβια-ΑΠΟΚ.

Αρχηγός ο 15χρονος


Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε ο 15χρονος Γιάννης Φεγγούλης (Φωτογραφία) της Κρέντης. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με την Κρέντη, παίζοντας στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Η φυσική του θέση ωστόσο είναι του τερματοφύλακα, με την οποία αγωνίζεται και με την μικτή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Μέσα ο Γ. Μπουμπουρής


Ο δεξιός οπισθοφύλακας Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής ήταν η μοναδική αλλαγή στην αρχική 11αδα της Μυρίκης σε σύγκριση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τα Άγραφα. Ο «Μπούμπου» πήρε την θέση του Φώτη Ζαχαράκη, ο οποίος απουσίαζε.

Δεν ήταν αρκετές


Παρά τα 3 νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΑΠΟΚ στην 8η αγωνιστική η Κρέντη δεν μπόρεσε να βγάλει καν 11αδα. Ο Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία), ο Δημήτρης Σερπάνος και ο Γιάννης Φεγγούλης δεν είχαν αγωνιστεί στην εν λόγω αναμέτρηση. Από την 11αδα στο ματς με τον ΑΠΟΚ έλλειπαν οι: Σπύρος Τσέτσος, Νίκος Ντάλλας, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Βούρτσας και Θανάσης Ντάλλας.

Το αντίκτυπο του γηπεδικού
Η μη αδειοδότηση των γηπέδων της Δυτικής Ευρυτανίας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Κρέντη, όπως και στην γειτονική Φραγκίστα. Οι ομάδες έχουν αναγκαστεί να «ξενιτευτούν» στο Καρπενήσι και ως εκ τούτου είναι αρκετά δύσκολο οι ποδοσφαιριστές να μετακινούνται κάθε Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα του νομού.

Μόνος του


Από πλευράς των φιλοξενούμενων η μοναδική διοικητική παρουσία ήταν και σε αυτό το ματς του Προέδρου Κώστα Λάππα (Φωτογραφία), που δεν έχει απουσιάσει από κανένα ματς

Α΄ Μέρος

Πλήρης έλεγχος
Οι «κόκκινοι» έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο, παίζοντας και με 2 παίκτες περισσότερους.

Βρήκε δίχτυα με Φούκα


Πέρασαν 26 λεπτά για να βρει η Μυρίκη τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Ο Άγγελος Παχής έκανε σέντρα από αριστερά και ο Νίκος Φούκας στο δεύτερο δοκάρι με εξ επαφής κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Ντάλλα πραγματοποίησε το 1-0. Ο 19χρονος σημείωσε το πρώτο φετινό του γκολ.




Πήρε φορά


Οι «κόκκινοι» δεν επαναπαύτηκαν στο γκολ που πέτυχαν και στο επόμενο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με τον Δημήτρη Γκορόγια συνδυάστηκαν όμορφα ο δεύτερος σούταρε, ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε και στην συνέχεια της φάσης ο Κώστας Σταμούλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0. Ο «Σταμ» σκόραρε για 7η φορά στο φετινό πρωτάθλημα, πιάνοντας στην 1η θέση των σκόρερ τον Γιάννη Ηλιάδη του Αίολου.





Τα έκανε 3


Η Μυρίκη ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το 1ο 45λεπτο, κάνοντας 3 τα τέρματα της. Στο 41ο λεπτό ο Δημήτρης Γκορόγιας έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο πορτιέρο Αποστόλης Ντάλλας αδράνησε και ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) τον πλάσαρε στην έξοδο στην αριστερή γωνία, πετυχαίνοντας το τελικό 3-0. Ο Παχής έφτασε τα 4 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.



Μαζική άμυνα
Οι Κρεντιώτες αμύνθηκαν σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Προσπάθησαν να κλείσουν όσους περισσότερους χώρους ήταν δυνατόν.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Παχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία ο Ντάλλας.
15΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Σταμούλη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
19΄: Καλό σουτ του Γκορόγια εκτός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Κρέντης.
26΄: Ο Παχής έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Φούκας στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ντάλλα πέτυχε το 1-0.
27΄: Μετά από όμορφη εναλλαγή της μπάλας του Σταμούλη με τον Γκορόγια, ο τελευταίος πλάσαρε σε θέση τετ α τετ, ο Ντάλλας απέκρουσε με τα πόδια και στην επαναφορά ο επερχόμενος Σταμούλης με κεφαλιά έκανε το 2-0.
34΄: Ο Μπουμπουρής Γ.(Χ) έβγαλε σέντρα από δεξιά και το σουτ του Λέρη απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο της Κρέντης.
34΄: Ο Κρασιάς πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε χαμηλά από τα όρια της περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
38΄: Ο Παχής έδωσε στον Κρασιά, που σούταρε, ο Ντάλλας απέκρουσε και το σουτ του Σταμούλη από τα όρια της περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
41΄: Ο Γκορόγιας έκανε την μπαλιά από το αριστερά, ο Ντάλλας άργησε να κάνει έξοδο και ο Παχής τον πλάσαρε στην αριστερή του γωνία (3-0).

Β΄ Μέρος

Κατοχή των «κόκκινων»
Σε όλη την διάρκεια της επανάληψης η Μυρίκη είχε την κατοχή της μπάλας. Ανά διαστήματα ανέβαζε την απόδοση της δημιουργώντας ορισμένες ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Δοκάρι για τους γηπεδούχους
Η Μυρίκη είχε στο 5ο λεπτό του δεύτερου μέρους δοκάρι, όταν ο Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής σέντραρε από δεξιά, ο Αποστόλης Ντάλλας αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, η οποία σταμάτησε  στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Μια καλή στιγμή


Η Κρέντη έκανε μια ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο και πλησίασε κοντά στο 3-1. Στο 76΄ ο Βαγγέλης Μάκκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά μετά από λάθος στην άμυνα της Μυρίκης, ο έμπειρος Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.


Χάθηκε η ευκαιρία


5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) μετά την μπαλιά του Ταξιάρχη Καλύβα βρέθηκε απέναντι στον Αποστόλη Ντάλλα, σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σέντρα-σουτ του Μπουμπουρή Γ.(Χ) από δεξιά απέκρουσε ο Ντάλλας και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
64΄: Μετά από λάθος διώξιμο του Γκούρλια, ο Σταμούλης σούταρε από καλή θέση ψηλά άουτ από την εστία της Κρέντης.
66΄: Ο Σταμούλης έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Παχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
68΄: Ο Κρασιάς σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Μπουμπουρή Γ.(Χ) χωρίς πίεση έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
73΄: Ο Παχής έβγαλε μπαλιά για τον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
76΄: Ο Μάκκας Ε. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, μετά από λάθος της άμυνας, ο Σερπάνος σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
79΄: Ο Μπουμπουρής Γ.(Α) πάσαρε στον Παχή, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
85΄: Ο Καλύβας με μπαλιά τροφοδότησε τον Λέρη, που πλάσαρε εξ επαφής τον Ντάλλα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γκορόγιας, Παχής, Σταμούλης, Μπουμπουρής Γ.(Χ)
Κρέντη: Τσάκνης, Μάκκας Ε.

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Ήταν ένα παιχνίδι σήμερα, που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, για μας ήταν πιο εύκολη νίκη, διότι η ομάδα της Κρέντης έπαιζε σε όλο τον αγώνα με 9. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης για το φιλότιμο αυτών των 9 παιδιών, που έμειναν οι μόνοι για να υπερασπίσουν μια ομάδα με ιστορία των προηγούμενων χρόνων. Είναι λυπηρό ομάδες να μην συμπληρώνουν 11αδα και να σκέπτονται, εάν θα κατέβουν να παίξουν. Πρέπει να προβληματιστεί πάρα πολύ η ΕΠΣ, που μεθαύριο γίνονται εκλογές και να κοιτάξει να σεβαστεί τα παιδιά, που αγωνίζονται είτε είναι της Κρέντης είτε οποιασδήποτε άλλης ομάδας και να μην εκμεταλλεύεται μόνο το φιλότιμο των παιδιών και να κοιτάξει πως θα προστατέψει αυτά τα παιδιά. Καλή συνέχεια στην Κρέντη και Χρόνια πολλά για τις γιορτές μιας και εμείς δεν έχουμε άλλο παιχνίδι μέσα στο 2014.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο σε αυτό το γήπεδο να αγωνίζεσαι με 9 παίκτες. Για μένα δεν είναι καθόλου ευχάριστο το να αγωνιζόμαστε με 9 παίκτες. Προσπαθήσαμε να μην ξεφύγει το σκορ, παίξαμε αμυντικά όσο περισσότερο γινόταν. Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες, τις όποιες του αναλογούν και από εδώ και πέρα θα έχουν να κάνουν με την διοίκηση, εάν θέλει η ομάδα να συνεχίζει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Εγώ δεν ξανακατεβάζω την ομάδα με κάτω από 11 παίκτες. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»



Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Μπουμπουρής Γ.(Χ), Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Μαντέκας, Κοτρώνης(82΄ Μπάρκας), Φούκας(76΄ Καλύβας), Παχής, Γκορόγιας(55΄ Μπουμπουρής Γ.(Α)), Σταμούλης, Λέρης

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Τσάκνης, Ιωάννου, Γκούρλιας, Μάκκας Ε., Φεγγούλης, Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Μάκκας Κ.

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Πατάγιας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Καλαμάτας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος