Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Οι 20 «μικροί» της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ: Περισσότερους για τον Α.Σ. Δωρίδα


Η προκήρυξη της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ αναφέρει ότι κάθε ομάδα πρέπει να αγωνίζεται στο πρώτο ημίχρονο με τουλάχιστον έναν μικρό κάτω των 20 ετών. Στο φετινό πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνονται αθλητές γεννημένοι από την 1/1/1994 και ύστερα.
Όσον αφορά τον 4ο Όμιλο ο Άτλαντας έχει στο δυναμικό του τον Σεραφείμ Κολοκύθα και τον Παντελή Κωστή, που έχουν γεννηθεί το 1998 και ξεκίνησαν από την Π.Α.Κ.. Η Ακαδημία έχει χρησιμοποιήσει 4 αθλητές, που είναι οι ακόλουθοι: Θοδωρής Τάκης, Θοδωρής Κατσαρός, Κώστας Νιαβής(1998) και Χρυσόστομος Λιάπης(1999). Ο τελευταίος ξεκίνησε από τον Άτλαντα. Τάκης και Κολοκύθας έχουν ξεχωρίσει μάλιστα με την αγωνιστική τους επίδοση.
Ο Άρης Σπερχειάδας έχει χρησιμοποιήσει σύμφωνα με τα φύλλα αγώνος τον ταλαντούχο Δημήτρη Παπανικολάου(1999), τους «συνομήλικους» του Γρηγόρη Αλεξίου και Ντίνο Γεωργίου, καθώς και τους: Φάνη Μαλισσόβα και Βασίλη Παπαυφαντή, οι οποίοι είναι γεννημένοι το 1996. Να τονιστεί πως το συγκρότημα του Δημήτρη Έλληνα διαθέτει και άλλους αξιόλογους αθλητές, οι οποίοι έχουν εισαχθεί φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δεν έχουν κάποια συμμετοχή.
Ο Αίας Μοσχοχωρίου έχει αγωνιστεί μόλις με έναν «μικρό», τον Κωνσταντίνο Πάνο, που είναι γεννημένος το 1997. Επένδυση στα «νιάτα» κάνει ο Α.Σ. Δωρίδα, που έχει χρησιμοποιήσει πολλούς νέους αθλητές. Συγκεκριμένα οι: Γιάννης Χαμπέσης(1994), Γιάννης Καρπίδας, Αλέξανδρος Συνάνης(1995), Γιώργος Πέτσας, Παναγιώτης Χότζα(1998), Άρης Αλλάι, Μπάμ Μπάμι(1999) και Θανάσης Κρικέλας(2000) αποτελούν τους 8 παίχτες, που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής ως τώρα από τον Πάρι Παρασκευαΐδη. Ο 14χρονος Κρικέλας είναι ο νεαρότερος καλαθοσφαιριστής του ομίλου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος