Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 2-2

Πλούσια σε γκολ και φάσεις ήταν η αναμέτρηση των νέων μεταξύ Ευρυτανίας και Φωκίδας. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη(17/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων για τον 6ο Όμιλο. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και το μεγαλύτερο μέρος του έγινε κάτω από βροχόπτωση.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και εξέπληξε με την απόδοση της, καταφέρνοντας να πάρει τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα. Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, όμως στις αρχές της επανάληψης με τέρμα του Πάνου Λιάγκα(Πέναλτι) και του Τόμι Χρυσαφόπουλου έφερε το ματς «τούμπα» και προηγήθηκε με 2-1. Στην συνέχεια δέχτηκε την ισοφάριση με τυχερό τρόπο, έπαιξε αμυντικά και κατάφερε παρά την πίεση του αντιπάλου να μην ηττηθεί.
Η Φωκίδα του Παναγιώτη Καραχρήστου ευτύχησε να προηγηθεί στο 11ο μόλις λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάριου Βήχου και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη μπήκε άσχημα στο παιχνίδι και βρέθηκε μέσα σε 3 λεπτά από 0-1 να χάνει με 2-1. Ο Γιάννης Γκούλτας στο 60ο λεπτό ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με τους φιλοξενούμενους να έχουν εδαφική υπεροχή και ευκαιρίες να προηγηθούν εκ νέου. Τελικώς δεν τα κατάφεραν και έφυγαν από το Καρπενήσι με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες στις (7/1/15) θα κοντραριστούν στο Φραντζή με την Φθιώτιδα και η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της. Η Ευρυτανία «ξεκόλλησε» από το μηδέν και 1 βαθμό βρισκόμενη στην 5η θέση, ενώ η Φωκίδα παρέμεινε 4η, έχοντας πλέον 4 βαθμούς.

Με βροχή
Το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης έγινε κάτω από βροχόπτωση, ενώ στο Καρπενήσι επικρατούσε και τσουχτερό κρύο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών.


14 και οι 2
Οι δυο προπονητές Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Παναγιώτης Καραχρήστος είχαν στην διάθεση τους ο καθένας από 14 ποδοσφαιριστές.

Ανέλπιστο αποτέλεσμα
Οι νέοι της Ευρυτανίας στα τελευταία παιχνίδια έκαναν άσχημες εμφανίσεις και κατάφεραν ανέλπιστα να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα είχαν προηγηθεί και με 2-1 στις αρχές της επανάληψης.

Βαρύ τερέν
Εξ αιτίας της συνεχόμενης βροχόπτωσης ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς σε αρκετά σημεία του, καθώς είχαν συγκεντρωθεί νερά.


Ξεχώρισε ο Τόμι


Πολύ καλή παρουσία είχε ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Ευρυτανίας Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία), ο οποίος έδωσε ώθηση στην ομάδα με την μετακίνηση του στο δεύτερο μέρος από το αριστερό άκρο της άμυνας στον άξονα και σε θέση κεντρικού μέσου.

Α΄ μέρος

Ουσιαστική η Φωκίδα
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με εκτέλεση φάουλ του Μάριου Βήχου και είχαν 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες.

Με φάουλ του Βήχου


Ο ταλαντούχος Μάριος Βήχος στο 11ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο κέντρο της εστίας και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι έγραψε το 0-1.





Απειλητική με Φουσέκη


Στο 23ο λεπτό ο Παναγιώτης Φουσέκης βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση απέναντι στον γκολκίπερ της ΕΠΣΕ μετά την μεταβίβαση του Σπύρου Ράικου, όμως ο Γιάννης Φεγγούλής απέκρουσε το σουτ του μεσοεπιθετικού της Φωκίδας.


«Πρώτη» Φούκα


Ο Νίκος Φούκας των Αγράφων στο 28ο λεπτό πήρε την θέση του Σπύρου Ζευγουλά ο οποίος αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων. Ο ποδοσφαιριστής έκανε την πρώτη του συμμετοχή φέτος με την μικτή νέων παίζοντας στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και έχοντας καλή παρουσία.

Λίγες ευκαιρίες
Λιγοστές ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες στο πρώτο μέρος. Η Ευρυτανία απείλησε δυο φορές σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η πρώτη ήταν στο 8ο λεπτό όπου ο Ηλίας Ρίζος απέκρουσε σε κόρνερ την προβολή του Λάμπρου Λαθύρη  και η δεύτερη στο 34ο λεπτό, όταν το σουτ του Πάνου Λιάγκα έφυγε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Βήχος έκανε την μπαλιά για τον Καλλία, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά και ο Φεγγούλης μπλόκαρε σταθερά.
8΄: Ο Λιάγκας εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από την σέντρα, ο Λαθύρης έκανε την προβολή από κοντά και ο Ρίζος απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
11΄: Ο Βήχος με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο κέντρο της εστίας πέτυχε το 0-1.
18΄: Ο Σαρδάνης πάσαρε στον Φουσέκη, που σούταρε από μακριά χαμηλά και ο Φεγγούλης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
23΄: Ο Ράικος πάσαρε για τον Φουσέκη που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Φεγγούλης απέκρουσε σωτήρια, στην συνέχεια της φάσης ο Σαρδάνης πήρε την κεφαλιά που απομάκρυναν οι αμυντικοί.
28΄: Νέα εκτέλεση φάουλ του Βήχου πέρασε λίγο άουτ από το δεξί «παραθυράκι» των γηπεδούχων.
34΄: Ο Λιάγκας έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό «Γ» του Ρίζου.

Β΄ Μέρος

Άλλη…Ευρυτανία
Οι παίκτες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε 3 λεπτά σκόραραν δυο φορές προηγούμενοι με 2-1.

Ισοφάριση με πέναλτι


Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 52ο λεπτό όταν ο Κώστας Χρυσαφόπουλος μετά την μπαλιά του Πάνου Λιάγκα ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Ηλία Ρίζο. Ο ρέφερι Παναγιώτης Κέκελος κιτρίνισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, θεωρώντας ότι ο φορ των γηπεδούχων δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ.  Ο αρχηγός Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με άψογη εκτέλεση στην δεξιά γωνία της Φωκίδας ισοφάρισε σε 1-1.






Γύρισαν το ματς
Δυο λεπτά μετά την ισοφάριση οι Ευρυτάνες έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ έκαναν την ολική ανατροπή και γύρισαν το ματς. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου της Δόξας Ραπτοπούλου σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής στο 54΄, ο Ηλίας Ρίζος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τόμι Χρυσαφόπουλος από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων σκόραρε το 2-1. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ που πέτυχαν.





Άμεση απάντηση


Η Φωκίδα αντέδρασε στα δυο γκολ που δέχτηκε και στο 60ο λεπτό ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Ο Γιάννης Γκούλτας (Φωτογραφία) σούταρε από τα όρια της περιοχής η μπάλα βρήκε και στον Γιάννη Γραβιά και κατέληξε στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων (2-2).




Πιεστική η ΕΠΣΦ
Στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης η Φωκίδα πίεσε τους γηπεδούχους και προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή.

Ζήτησαν πέναλτι

 












Στο 67ο λεπτό η Φωκίδα ζήτησε πέναλτι, όταν Γιάννης Σαρδάνης (Φωτογραφία Αριστερά) μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Πάνου Λιάγκα. Ο ρέφερι Παναγιώτης Κέκελος (Φωτογραφία Δεξιά) από το Αγρίνιο διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.



Έσωσε ο Λαθύρης













Τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 71ο λεπτό. Ο Γιάννης Σαρδάνης πάσαρε από αριστερά στον Παναγιώτη Φουσέκη που σούταρε εξ επαφής και ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε, στην συνέχεια της φάσης, ο Αλέξης Καρανάσος (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε αδύναμα σε κενή εστία και ο Λάμπρος Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά) πάνω στην γραμμή απέκρουσε,σώζοντας την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Φουσέκης έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε από καλή θέση και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε.
49΄: Σουτ του Σαρδάνη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Φεγγούλης.
52΄: Ο Λιάγκας έβγαλε την μπαλιά για τον Χρυσαφόπουλο Κ., που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Ρίζο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο αρχηγός Λιάγκας το εκτέλεσε και με υποδειγματική εκτέλεση στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων ισοφάρισε σε 1-1.
54΄: Ο Παπαδημητρίου σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά, ο Ρίζος απέκρουσε και στην επαναφορά από κοντά ο Χρυσαφόπουλος Χ. με πλασέ στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΦ έκανε την ολική ανατροπή (2-1).
60΄: Ο Γκούλτας σούταρε από τα όρια της περιοχής, η μπάλα βρήκε και στον Γραβιά και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη (2-2).
62΄: Ο Σαρδάνης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και το σουτ του Βήχου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της ΕΠΣΕ.
71΄: Ο Σαρδάνης πάσαρε στον Φουσέκη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα, σούταρε ο Φεγγούλης απέκρουσε και το νέο σουτ του Καρανάσου προ κενής εστίας απέκρουσε πάνω στην γραμμή σωτήρια ο Λαθύρης.
73΄: Καλοζυγισμένο σουτ του Βήχου εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
86: Μακρινό σουτ του Μαναίου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φεγγούλη.

Κίτρινες Κάρτες
Ρίζος, Μαναίος

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Λιάγκας, Χρυσαφόπουλος Χ., Λαθύρης
Φωκίδα: Βήχος, Σαρδάνης, Φουσέκης, Γκούλτας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Σήμερα μετά από έναν ολόκληρο γύρο καταφέραμε να είμαστε πιο μαχητικοί και πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και μέσα από συλλογική προσπάθεια, όλων των παιδιών παρόλο που βρεθήκαμε να χάνουμε από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο με 1-0 καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι μέσα σε ένα δεκάλεπτο υπέρ μας. Τελικά από μια ανύποπτη φάση ισοφαριστήκαμε και πήραμε μια δίκαιη ισοπαλία από μια ομάδα, που θεωρώ πως φέτος είναι αρκετά καλύτερη από εμάς. Έμεινα ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά που παίξανε, συγχαρητήρια σε όλους και θα πρέπει μέσα από το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣ που θα εκλεγεί αύριο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και να δώσουμε βάση στις μικρές ηλικίες, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο βήμα για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο.»

Παναγιώτης Καραχρήστος (Φωκίδα): «Νομίζω ότι δεν ήμασταν καλοί σήμερα, σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια, όχι μόνο για το αποτέλεσμα που ήρθε,  αλλά γενικά η εμφάνιση μας δεν ήταν καλή. Ενώ με την Εύβοια στο προηγούμενο παιχνίδι ήμασταν καλοί, έστω και αν χάσαμε 1-0, σήμερα δεν ήμασταν καθόλου καλοί και δίκαια η ομάδα της Ευρυτανίας πήρε το Χ. Της εύχομαι καλή συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Τσούκας, Χρυσαφόπουλος Χ., Καραμπάς, Λιάγκας, Λαθύρης, Ζευγουλάς(28΄ λ.τρ. Φούκας), Κοτούλας(54΄ Λάμπρου), Παπαδημητρίου(82΄ Μπουμπουρής), Γραβιάς, Χρυσαφόπουλος Κ.

Φωκίδα (Παναγιώτης Καραχρήστος): Ρίζος, Κοκμοτός, Ράικος, Μανέτας, Τερλίγκας, Γκούλτας, Σαρδάνης, Καλλίας(46΄ Καρανάσος), Βήχος, Φουσέκης, Μαναίος

Διαιτητής: Παναγιώτης Κέκελος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Σπυριδόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος