Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 1-2

Με τον καλύτερο τρόπο «εξαργύρωσε» τα δυο γρήγορα γκολ η Φωκίδα, που παρά την καλή εμφάνιση των Ευρυτάνων έφυγε νικήτρια από το Καρπενήσι με σκορ 1-2.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(17/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων για τον 6ο Όμιλο. Άρχισε στις 1 το μεσημέρι και έγινε από συννεφιά και διαστήματα βροχόπτωσης.
Οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησαν άσχημα των αγώνα και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουν βρέθηκαν στο 12ο λεπτό να χάνουν με 0-2. Από εκεί και πέρα ήταν αρκετά επιθετικοί και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο μέρος. Μείωσαν στο τελικό 1-2 με τον «Captain»  Γρήγορη Τάσιο με τέρμα που σημείωσε στο 52ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά με την αποχώρηση του Τάσιου δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.
Η Φωκίδα του Θωμά Αναγνωστόπουλου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο παιχνίδι και πολύ νωρίς χάρης τα γκολ του Λεωνίδα Σουλιντζή και Νίκου Τσώκου έφτασε στο 12΄ στο 0-2. Στην συνέχεια επικεντρώθηκε περισσότερο στον αμυντικό τομέα και επιτίθονταν όταν ήταν δυνατόν μέσα από γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στις αρχές του δευτέρου μέρους είχε δοκάρι με τον Νίκο Τσώκο και μεγάλη ευκαιρία με τον Λεωνίδα Σουλιντζή στο 55ο λεπτό, για να τελειώσει το ματς.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική η Ευρυτανία θα παίξει στις 7 Γενάρη στην έδρα της Φθιώτιδας, ενώ η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της. Η Φωκίδα ανέβηκε στην 3η θέση και έφτασε τους 7 βαθμούς, όσους και η Φθιώτιδα ενώ η Ευρυτανία είναι τελευταία (5η) χωρίς πόντο.

Κακές συνθήκες
Το ματς έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, αφού το μεγαλύτερο διάστημα του έγινε κάτω από βροχή και κρύο.

Πρώτο γκολ
Η Ευρυτανία πέτυχε το πρώτο της γκολ στο φετινό πρωτάθλημα των παίδων, ωστόσο δεν μπόρεσε να το συνδυάσει και με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τελευταίο ματς


Ο εορτάζων γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Διονύσης Βονόρτας (Φωτογραφία) ηγήθηκε για ακόμη μια φορά της αποστολής της ΕΠΣΕ. Για ακόμη μια φορά ήταν πανταχού παρών, προσφέροντας τις υπηρεσίες του. Αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τις μικτές, αφού δεν θα είναι υποψήφιος στις αυριανές εκλογές.

Ευρυτανικές «ρίζες»


Ο μέσος της Φωκίδας Γιώργος Βασταρούχας (Φωτογραφία) έχει καταγωγή από την Ευρυτανία. Ο παππούς του γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Προυσό Ευρυτανίας.

Φανέλες της ΕΠΣΕ
Η αποστολή της Φωκίδας ταξίδεψε στο Καρπενήσι χωρίς να πάρει εμφανίσεις. Τόσο οι παίδες όσο και οι νέοι της έπαιξαν με φανέλες της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Μάλιστα στους παίδες οι δυο ομάδες είχαν ίδιο χρώμα (Πράσινο) στα σορτς και στις κάλτσες.

Κοντά ο Πρόεδρος


Σταθερά κοντά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των μικτών ομάδων είναι  ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία), που παρακολούθησε τις δυο αναμετρήσεις. Παρών ήταν και ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των μικτών ομάδων Παναγιώτης Παπαδημητρίου αλλά και φυσικά ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας.



Ηγήθηκε ο Γκούσαρης
Της αποστολής της ΕΠΣ Φωκίδας ηγήθηκε ο 69χρονος ταμίας Ευθύμιος Γκούσαρης, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος της.

Θετικός ο Τσιάμης


Θετική παρουσία είχε ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων, ξεκινώντας τα πρώτα λεπτά ως αμυντικό χαφ. Ο 13χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στην Ακαδημία Καρπενήσι 2002.

«Πάνω-Κάτω»


Ο αρχηγός της Ευρυτανίας Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία) έπαιξε στο κέντρο και στον άξονα δίνοντας με τις προσπάθειες του επιθετική ώθηση στην ομάδα. Σκόραρε το γκολ των γηπεδούχων στο 52ο λεπτό, ωστόσο 13 λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας.

Τελευταία νίκη το 2010
Η τελευταία νίκη της ΕΠΣ Ευρυτανίας στους παίδες χρονολογείται το 2010, όταν είχε επικρατήσει με 2-0 της ΕΠΣ Φωκίδας στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.

Α΄ Μέρος

Ιδανική αρχή
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν και μόλις στο 12ο λεπτό είχαν ήδη προηγηθεί με 0-2.

0-1 με Σουλιντζή


Ο Λεωνίδας Σουλιντζής και σε αυτό το ματς άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη της ομάδας του, όπως έκανε και στο ματς της Άμφισσας τον περασμένο Οκτώβριο. Στο 10ο λεπτό ο Λεωνίδας Σεγδίτσας με μπαλιά βρήκε τον Λεωνίδα Σουλιντζή, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά τετ-α τετ με τον Αποστόλη Νούλα τον πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή του γωνία γράφοντας το 0-1. Ο Σουλιντζής σκόραρε το 3ο του γκολ στην φετινή διοργάνωση και είναι ο πρώτος σκόρερ της Φωκίδας.




Στον «ύπνο»


Πριν καλά-καλά οι γηπεδούχοι «ξεπεράσουν» την ψυχρολουσία του γρήγορου τέρματος που δέχτηκαν η Φωκίδα το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Νίκος Τσώκος (Φωτογραφία) ελίχτηκε από τα δεξιά και σούταρε ξαφνικά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στην συνέχεια να περνάει την γραμμή του τέρματος (0-2).



Ανέβηκε η ΕΠΣΕ
Μετά το πρώτο 20λεπτο η Ευρυτανία βρήκε τα πατήματα της και ανέβασε αισθητά την απόδοση της.

Άστοχος ο Μάκκας-Ανακόπηκε ο «Σερ»

 












Καλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ έχασε στο 26ο λεπτό η Ευρυτανία, όταν ο Γιώργος Σερπάνος σέντραρε από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Κρεντιώτη Γιάννη Μάκκα (Φωτογραφία Αριστερά) έφυγε λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων. 6 λεπτά αργότερα ο Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία Δεξιά) δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει» την μπάλα προ του αντίπαλου τερματοφύλακα και ανακόπηκε.



Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Σεγδίτσας έβγαλε όμορφη κάθετη μπαλιά και Σουλιντζής βρέθηκε μόνος απέναντι στον Νούλα και πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία του (0-1).
12΄: Ο Τσώκος έκανε ωραία ατομική ενέργεια εκτός περιοχής, σούταρε ξαφνικά η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.
26΄: Ο Σερπάνος έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Μάκκα από κοντά πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα της Φωκίδας.
29΄: Ο Τσώκος έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή σούταρε η μπάλα κόντρα στον Μάκκα και έφυγε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι της ΕΠΣΕ.
32΄: Ο Τάσιος με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Σερπάνο, όμως ο Κακάνας βγήκε έγκαιρα εκτός περιοχής και απομάκρυνε σωτήρια.

Β΄ Μέρος

Άνοιξε το ματς
Στο δεύτερο μέρος η Ευρυτανία πίεσε πιο ψηλά και είχε σαν αποτέλεσμα η Φωκίδα να βρει χώρους και να απειλεί με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελικό 1-2, με την ΕΠΣΦ να έχει δοκάρι και ευκαιρία με τον Σουλιντζή να «καθαρίσει» το ματς.

Δοκάρι με Τσώκο
Ο δραστήριος Νίκος Τσώκος των φιλοξενούμενων στο 6ο λεπτό της επανάληψης έκανε έξοχη προσπάθεια απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα Αποστόλη Νούλα, όμως σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.



Έβαλε γκολ
Η Ευρυτανία πέτυχε το πρώτο της τέρμα στο πρωτάθλημα και μπήκε δυνατά ξανά στο παιχνίδι. Στο 52ο λεπτό ο Γιώργος Σερπάνος πάσαρε στον Γρηγόρη Τάσιο, που από το ύψος του πέναλτι με σουτ στην αριστερή γωνία του Ηλία Κακάνα μείωσε στο τελικό 1-2. Οι παίκτες της Ευρυτανίας πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ που πέτυχαν. Οι ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν το γκολ στους φιλάθλους τους, τον προπονητή τους, αλλά και στο Γενικό Γραμματέα που γιόρταζε Διονύση Βονόρτα.





Μεγάλη στιγμή
Οι φιλοξενούμενοι στο 55ο λεπτό έχασαν σπουδαία ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Ο Παναγιώτης Φουσέκης με μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Λεωνίδα Σουλιντζή με τον Αποστόλη Νούλα, ο πρώτος σούταρε και ο δεύτερος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.


Λόγω ενοχλήσεων
Ο Γιάννης Μάκκας της Ευρυτανίας βγήκε από το ματς πρόωρα στο 57ο λεπτό λόγω ενοχλήσεων που ένοιωσε. Την θέση του ποδοσφαιριστή της Κρέντης πήρε ο Πάνος Μπουμπουρής.


Τραυματίστηκαν


Στο 63ο λεπτό του αγώνα ο Γρηγόρης Τάσιος των γηπεδούχων και ο Αργύρης Πολίτης (Φωτογραφία) της Φωκίδας συγκρούστηκαν σε μια μονομαχία. Οι ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το ματς και αντικαταστάθηκαν δυο λεπτά αργότερα. Τον μεν Τάσιο αντικατέστησε ο Σεραφείμ Μπομποτσιάρης, το δε Πολίτη ο Στάθης Γερεντές.






Ματς κέντρου
Στο τελευταίο 15λεπτο του ματς η μπάλα παίχτηκε στο κέντρο και δεν δημιουργήθηκε καμία καλή στιγμή μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Μετά από πίεση των γηπεδούχων και μη απομάκρυνση της μπάλας, ο Ντάλλας σούταρε από κοντά και η μπάλα κόντραρε ξανά στα σώματα των αμυντικών.
50΄: Πλασέ του Τσώκου από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
51΄: Ο Τσώκος έκανε έξοχη προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή τρίπλαρε και τον Νούλα, όμως πλάσαρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.
52΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Τάσιο, που από το ύψος του πέναλτι με σουτ στην αριστερή γωνία της Φωκίδας μείωσε στο τελικό 1-2.
55΄: Ο Φουσέκης έκανε την μπαλιά για τον Σουλιντζή, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή με τον Νούλα σούταρε όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια.

Κίτρινες Κάρτες
Λιακώνης

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τάσιος, Τσιάμης
Φωκίδα: Σουλιντζής, Φουσέκης, Τσώκος, Σεγδίτσας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Από το σημερινό παιχνίδι προσδοκούσαμε περισσότερα πράγματα, βέβαια θέλαμε και ένα  αποτέλεσμα, για να τονώσει την αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε ότι μαχητικότητα και η αγωνιστικότητα των παιδιών ήταν πάρα πολύ καλή, όμως λάθη τα οποία έγιναν και δεν τα περιμέναμε μας στοίχησαν. Από την άλλη μεριά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, ίσως τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Αυτό μας δημιουργεί μια μεγάλη αισιοδοξία. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια και πιστεύουμε πάντα μια καλή παρουσία θα μας δίνει κίνητρο για κάτι καλύτερο και περισσότερο. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και στην αντίπαλη ομάδα. Καλή συνέχεια και καλές γιορτές.»

Θωμάς Αναγνωστόπουλος (Φωκίδα): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με δύσκολο γήπεδο. Είχαμε κάποιες απουσίες εμείς και κάναμε μια δύσκολη νίκη. Η ομάδα της Ευρυτανίας μας πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, απέκτησε την κατοχή της μπάλας, όμως τελικά μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ στο 2-1 που ήταν και αυτό που μας ενδιέφερε.»






Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Πατρώνης, Ντάλλας, Καραμπάς, Τάσιος(65΄ λ.τρ. Μπομποτσιάρης), Μάκκας(57΄ λ.τρ. Μπουμπουρής Π.), Σερπάνος, Τσιάμης, Τριανταφύλλου, Μπουμπουρής Ε., Μοτσιόλας(62΄ Τόλης Α.)

Φωκίδα (Θωμάς Αναγνωστόπουλος): Κακάνας, Λιακώνης, Κουβέλης(78΄ Σκαρίμπας), Κεφαλάς, Κοντολάτης, Σεγδίτσας, Βασταρούχας(53΄ Αγαπητός), Πολίτης(65΄ λ.τρ. Γερεντές), Φουσέκης, Τσώκος, Σουλιντζής

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Κέκελος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Σπυριδόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος