Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 1-2

Με ψηλά το κεφάλι «αποχαιρέτησαν» τον θεσμό του κυπέλλου τα Άγραφα, αφού νίκησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τον ΑΠΟΚ (1-2).
Ο δεύτερος επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας του κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση (Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης ήταν στις 14:30) και τον παρακολούθησαν γύρω στους 50 θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και φάνηκε να μην έχει πάθος και ζωντάνια στο παιχνίδι του. Από το 16ο κιόλας λεπτό βρέθηκε να χάνει με 0-2 με το παιχνίδι να αποκτά ενδιαφέρον. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε στα πρώτα λεπτά και μείωσε στο τελικό 1-2 με τον Τάκη Σαϊτη. Ο σκόρερ είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Γιαννόπουλος.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν ότι παρά τις λιγοστές ελπίδες ότι έχουν πίστη για την τεράστια ανατροπή. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα με δυο γρήγορα γκολ του Κώστα Καλύβα και του Λεωνίδα Κόγια έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι και έδωσε ενδιαφέρον στην φαινομενικά αδιάφορη αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την αντεπίθεση τους, παρότι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και ήταν καλύτεροι του αντιπάλου σχεδόν σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου. Δοκάρι και ευκαιρία για το 1-3 είχε στο δεύτερο μέρος ο Παναγραφιωτικός με τον μέσο Νίκο Κορέντζελο.
Το Βελούχι στον τελικό κυπέλλου θα αντιμετωπίσει σε μονό αγώνα μέσα στους πρώτους μήνες του 2015 τον Αίολο.

Λίγος κόσμος
Ο ημιτελικός κυπέλλου έγινε παρουσία μόλις περίπου 50 θεατών.


Μετά από 16
Τα Άγραφα κέρδισαν τον ΑΠΟΚ μετά από 16 αναμετρήσεις, οι οποίες είχαν λήξει είτε με νίκες του Βελουχίου είτε με ισόπαλες.

Στα χαφ ο Ράπτης-Ξανά τέρμα ο Σβερώνης

 












Ο Μιχάλης Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά) των Αγράφων χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ και όχι στο δεξί άκρο της άμυνας, που είχε παίξει φέτος σε όλες τις αναμετρήσεις. Την εστία του Κατσαντώνη υπερασπίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο αμυντικός Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά), μιας και οι δυο γκολκίπερ Γιώργος Γιόγιος και Γιώργος Καλύβας είναι τραυματίες.

Χωρίς αρκετούς
Ο Λάκης Αναστασόπουλος έκανε rotation και δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Άλεξ Μπακαλίδη. Επίσης δεν αγωνίστηκαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Γιώργος Κρασιάς.


Απουσίες και ο Παναγραφιωτικός
Και ο φιλοξενούμενος Παναγραφιωτικός είχε απουσίες ποδοσφαιριστών. Πέραν του σημαντικού προβλήματος στον «άσο» εκτός έμεινε ο τραυματίας Μιχάλης Νούλας, όπως και ο δυναμικός μέσος Πάνος Βλάχος. Μάλιστα ο πρώτος είδε την αναμέτρηση από τον πάγκο της ομάδας του.


«Αιολίτικη» κερκίδα
Οι ποδοσφαιριστές του Αίολου και η διοίκηση της ομάδας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαζί τον αντίπαλο της στον τελικό κυπέλλου. Η «Αιολίτικη» κερκίδα σχηματίστηκε στον δρόμο πίσω από την εστία που βλέπει προς τα Lidl.


Αργοπορία για πολλούς λόγους
Ο ημιτελικός ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση και οι λόγοι ήταν δυο. Αρχικώς ο γιατρός αγώνας και ο παρατηρητής της ΕΠΣΕ άργησαν να έρθουν στο γήπεδο θεωρώντας ότι το παιχνίδι θα άρχιζε στις 15:00 και όχι στις 14:30. Ενώ ο ρέφερι κατά την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο διαπίστωσε ότι φορούσαν ίδια χρώματα εμφανίσεις και έδωσε εντολή στο γηπεδούχο ΑΠΟΚ να αλλάξει φανέλες.



Χωρίς προκήρυξη
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν έχει κάνει προκήρυξη για το κύπελλο, αφού το σύστημα των διπλών αγώνων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος μετά από απόφαση των ομάδων στην Γενική Συνέλευση. Υπήρχε σύγχυση εάν ισχύει το εκτός έδρας γκολ και οι απόψεις διίστανται κατά την ανάπαυλα, εφόσον φυσικά τα Άγραφα σκόραραν ένα τρίτο τέρμα. Υπήρχε το σενάριο ότι το 0-3 θα οδηγούσε σε παράταση, αφού δεν αναφέρεται πουθενά ότι ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Τελικώς το γκολ του Βελουχίου έδωσε τέλος σε ένα τέτοιο σενάριο.

Καρπενήσι ο «Στοφ»
Ο πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας και νυν της Φθιώτιδας Γιώργος Στοφόρος βρέθηκε στο Καρπενήσι και παρακολούθησε τον ημιτελικό κυπέλλου.


Έχασε μετά από 2 χρόνια
Ο ΑΠΟΚ γνώρισε ήττα από ομάδα της Ευρυτανίας σε κανονική διάρκεια αγώνα ύστερα από δυο χρόνια(5-3 στο πρωτάθλημα από τον Άγιο Προκόπιο). Πέρυσι είχε ηττηθεί στο παιχνίδι κυπέλλου από τον Αίολο, αλλά στην διαδικασία των πέναλτι.

Α΄ Μέρος

Δυναμικά οι Αγραφιώτες
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες και από πολύ νωρίς είχαν πάρει «κεφάλι» στο σκορ με 0-2.

Το γνωστό πρόβλημα
Για ακόμη μια φορά κατά των έλεγχο των διχτύων βρέθηκε τρύπα στην εστία που βλέπει προς τα Lidl. Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν προσωρινά για ακόμη μια φορά…μέχρι το επόμενο ματς, που θα προκύψει όπως όλα δείχνουν ξανά πρόβλημα.




«Γούρικο» το 13΄


Το 13o λεπτό του παιχνιδιού ήταν «γούρικο» για τους φιλοξενούμενους, αφού πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Χρήστος Κατσαρής με μπαλιά έβγαλε τον αρχηγό του Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία) σε θέση βολής, οποίος μπήκε στην «τρύπα» ανάμεσα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων και πλάσαρε υποδειγματικά τον Χρήστο Παπαβασιλείου (0-1).




Διπλασίασε με Κόγια


3 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξανά πιάνοντας κυριολεκτικά στον «ύπνο» τους «κυανόλευκους». Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος πάσαρε στον Λεωνίδα Κόγια, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ για το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι από νωρίς είχαν καλύψει αρκετό έδαφος και το αρχικό 1-4 είχε γίνει συνολικά 3-4.



Ανασυντάχθηκε ο «ιστορικός»
Το Βελούχι «αφυπνίστηκε» μετά τα δυο γκολ που δέχτηκε και προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Απείλησε κυρίως από στημένη και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τάκη Σαϊτη.

Δοκάρι με Σαϊτη
Ο ΑΠΟΚ δημιούργησε τεράστια ευκαιρία στο 27o λεπτό όταν ο Χάρης Κουτσουπιάς έκανε την μπαλιά για τον Τάκη Σαϊτη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε η μπάλα κατέληξε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Λάμπρου Σβερώνη.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπισμπίκης πήρε την κεφαλιά και ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
13΄: Ο Κατσαρής με μπαλιά τροφοδότησε τον Καλύβα που μπήκε ανάμεσα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς και πλάσαρε υποδειγματικά από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία τον πορτιέρο του ΑΠΟΚ (0-1).
16΄: Ο Αθανασόπουλος πάσαρε στον Κόγια, που με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων, «γράφοντας» το 0-2.
27΄: Ο Κουτσουπιάς έκανε την μπαλιά για τον Σαϊτη που μπήκε μόνος στην περιοχή από δεξιά πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των Αγράφων και εν συνεχεία ο Σβερώνης μπλόκαρε.
36΄: Απευθείας φάουλ του Χρυσαφόπουλου από δεξιά κατέληξε πάνω από το τέρμα του Σβερώνη.
43΄: Ο Κατσαρής έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Κόγια πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
45΄+1΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Λιάγκα πέρασε πάνω από την εστία των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

Η απάντηση των γηπεδούχων
Χάρις τις διπλές αλλαγές του Λάκη Αναστασόπουλου κατά την διάρκεια του ημιχρόνου ο ΑΠΟΚ βελτιώθηκε και κατάφερε να σκοράρει με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά πιεστικοί στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης.

Ξεκίνησε με γκολ


Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΑΠΟΚ, ο οποίος μόλις στο 3o λεπτό σκόραρε και μείωσε στο τελικό 1-2. Ο Μπάμπης Καρβέλης σέντραρε από δεξιά και ο φορ Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε απέναντι στην άδεια εστία από γκολκίπερ και με πλασέ εύκολα στην δεξιά γωνία των φιλοξενουμένων διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Ο 32χρονος είχε πετύχει δυο γκολ και στον πρώτο ημιτελικό, «καθορίζοντας» την πρόκριση.





Άτυχος ο «Κορέ»


Η πρώτη αλλαγή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία) στο 61o λεπτό είχε δοκάρι και ευκαιρία να σκοράρει. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από δεξιά και μετά το ασταθής απόκρουση των αμυντικών, ο Νίκος Κορέντζελος έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.



Δεν βρήκε χώρους
Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν χώρους στα τελευταία λεπτά και απείλησαν μόνο από δυο προσωπικές ενέργειες του Κώστα Καλύβα. Το σκορ παρέμεινε ως το τέλος στο 1-2. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν ακόμη δυο γκολ, για να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση.

Ευκαιρίες με «Καλάϊφερτ»
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στα τελευταία λεπτά δυο φορές με τον Κώστα Καλύβα. Ο «Καλάϊφερτ» στο 79o λεπτό μπήκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε νέα επέλαση αυτή την φορά από αριστερά σούταρε και ο Φθιωτός Χρήστος Παπαβασιλείου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.



Τελείωσε με 10


Στο 2o λεπτό των καθυστερήσεων ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος καταλόγισε 2η κίτρινη κάρτα στον στόπερ Κώστα Γιαννόπουλο (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ για τράβηγμα πάνω στον φορ των Αγράφων Κώστα Καλύβα.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Καρβέλης σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Σαϊτης στο δεύτερο δοκάρι προ κενής εστίας με πλασέ στην δεξιά γωνία μείωσε στο τελικό 1-2.
61΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε δυνατά πλάγιο από δεξιά, μετά από απομάκρυνση των αμυντικών, ο Κορέντζελος έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
79΄: Ο Καλύβας έκανε προσωπική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
88΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές από το δεξί του «παραθυράκι» ο Παπαβασιλείου.
91΄: Ο Καλύβας με νέα επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
92΄: Ο Γιαννόπουλος αντίκρισε 2η κίτρινη και αποβλήθηκε για τράβηγμα στον Καλύβα στην προηγούμενη φάση.

Κίτρινες Κάρτες
Κρίντας, Κουτσουπιάς, Πάτρου, Αθανασόπουλος, Κοράκης, Μπισμπίκης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Σαϊτης, Κουτσουπιάς, Συγκελόπουλος
Άγραφα: Καλύβας, Ράπτης, Πλεξίδας, Μπισμπίκης

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας, χάσαμε δίκαια, αιφνιδιαστήκαμε(;) ή ακόμα δεν δείξαμε την απαραίτητη σοβαρότητα, γιατί μετά το 1-4 οι ποδοσφαιριστές μου είδαν το παιχνίδι μάλλον σαν αγγαρεία. Αναλαμβάνω καθαρά την ευθύνη για την ήττα, όσο για την συνέχεια η ομάδα είναι στον τελικό, είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και έχουμε όλο το χρόνο για να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας, τα οποία είναι πολλά. Θέλω να δώσω τις ευχές μου σε όλο τον κόσμο, καλές γιορτές και καλή χρονιά γεμάτη από υγεία από ευτυχία.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα δώσαμε ενδιαφέρον σε ένα παιχνίδι που ρεαλιστικά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία.»









Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ., Χρυσαφόπουλος(46΄ Συγκελόπουλος), Γιαννόπουλος, Ξαγάρας, Λιάγκας, Κρίντας, Φλωράκης, Τσιλίκας(46΄ Καρβέλης), Σαϊτης, Κουτσουπιάς

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Σβερώνης, Πλεξίδας, Γιαννιώτης(82΄ Δαράβαλης), Πάτρου, Τσιγαρίδας, Κόγιας(65΄ Κοράκης), Αθανασόπουλος(52΄ Κορέντζελος), Μπισμπίκης, Καλύβας, Κατσαρής, Ράπτης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος