Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Χρυσή» παγκόσμια επιτυχία για τον Roland Matuszczyk


Την σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του πέτυχε ο Roland Matuszczyk στο παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing 2014 της WKA, το οποίο έγινε στην Ιταλία(Στην πόλη Καράρα της Τοσκάνης) από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.
Στην κατηγορία των ανδρών στο στυλ low kicks στα -75 kg κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο και τελείωσε και τους δυο αγώνες επικρατώντας των αντιπάλων του με νοκ άουτ. Στον ημιτελικό επικράτησε με νοκ άουτ στον 3ο γύρο και στον τελικό στον 2ο. Συμμετείχε με τα Ελληνικά χρώματα ως μέλος του fight club Γαλατσίου του Γιάννη Θεοφάνους. Οι αθλητές του ομοσπονδιακού προπονητή γύρισαν με 3 χρυσά(Χρήστος Καζαντζής, Χριστίνα Κούστα, Roland Matuszczyk), 4 αργυρά(Κωστής Φασομυτάκης, Λουκάς Μπουλμάνος, Παναγιώτης Τσαγκαρόπουλος, Βασίλης Γαλαίος) και 1 χάλκινο(Κώστας Ταμπουρέας) στις αποσκευές τους. Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 11 μέλη και αύξησε κατά ένα τα μετάλλια της μετά τα 7 του 2013.
Ο Πολωνός αθλητής διαμένει και προπονείται στο Καρπενήσι υπό τις οδηγίες του Θωμά Ξαγάρα.
Μπορείτε να παρακολούθησε την προσπάθεια του 26χρονου πρωταθλητή στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=Czg1IrBs4KY