Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 4-0

Βάζοντας δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο οι παίδες της Εύβοιας νίκησαν με 4-0 τους αντίστοιχους της Ευρυτανίας. Οι αθλητές των «πράσινων» και αυτή την αγωνιστική ήταν μαχητικοί, αποφεύγοντας την συντριβή.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Εύβοιας κοντά στην περιοχή της Νέας Αρτάκης. Άρχισε στις 1 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων στην κατηγορία παίδων.
Η Εύβοια του Θανάση Γουρνά ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και κατέκτησε την δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία ήταν η πρώτη στο γήπεδο τους. Έλεγξαν από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα και το γρήγορο 2-0 στο 18ο λεπτό με αυτογκόλ του Ερμή Καραμπά και τέρμα του Παναγιώτη Αθανασίου έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στην επανάληψη οι Ευβοιώτες αφού έχασαν πρώτα αρκετές ευκαιρίες έφτασαν στο τελικό 4-0 με το δεύτερο γκολ του Παναγιώτη Αθανασίου και 1 τέρμα του Σταμάτη Τζάνου. Δοκάρι με εκτέλεση φάουλ είχε ο ταλαντούχος μέσος Δημήτρης Σαχίνης.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε το πιο δύσκολο παιχνίδι της στο φετινό πρωτάθλημα και κατάφερε να αποφύγει τον διασυρμό. Οι παίκτες μας ήταν αρκετά μαχητικοί και χάρης τις αποκρούσεις του γκολκίπερ Αποστόλη Νούλα και τα κοψίματα του Γρηγόρη Τάσιου κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Οι «πράσινοι» αμύνονταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν μπόρεσαν να φανούν στον επιθετικό τομέα. Αγωνίστηκαν με 7 παίκτες γεννημένους το 2002(!)
Την επόμενη (4η) αγωνιστική την ερχόμενη Τετάρτη(19/11) η Ευρυτανία θα υποδεχτεί την Βοιωτία και η Εύβοια θα αγωνιστεί εκτός έδρας στην Άμφισσα με την τοπική Φωκίδα. Οι Ευβοιώτες έχουν 6 βαθμούς, ενώ οι Ευρυτάνες παραμένουν χωρίς πόντο.

Μικρότεροι στην ηλικία
Η Ευρυτανία ξεκίνησε με 7 παίκτες γεννημένους το 2002 και οι αθλητές ήταν μικρότεροι ηλικιακά από τους αντιπάλους. Οι περισσότερες ενώσεις επιλέγουν αθλητές γεννημένους το 2001.

Πιστοποίησε την βελτίωση
Και στο πιο δύσκολο παιχνίδι της η ΕΠΣΕ πιστοποίησε την αξιοπρόσεκτη φετινή της αγωνιστική βελτίωση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι παίκτες θα αγωνίζονται και την νέα χρονιά στην μικτή παίδων, κάτι που γεννά προσδοκίες και για αποτελέσματα με βαθμολογική συγκομιδή στο άμεσο μέλλον.

Άριστες σχέσεις

 












Οι προπονητές των δυο ομάδων Θανάσης Γουρνάς (Φωτογραφία Αριστερά, Εύβοια) και Δημήτρης Αντωνίου (Φωτογραφία Δεξιά, Ευρυτανία) διατηρούν άριστες φιλικές σχέσεις. Μάλιστα έχουν σπουδάσει και οι δυο στην Ρουμανία.

Ηγέτης ο Τάσιος


Βάσεις για την συμμετοχή του και φέτος στην περιφερειακή ομάδα θέτει ο 13χρονος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ΕΠΣΕ Γρηγόρης Τασιός. Ο ποδοσφαιριστής ανέκοψε αρκετές προσπάθειες αντιπάλων και ήταν μακράν ο κορυφαίος της Ευρυτανίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ποδοσφαιρική του εξέλιξη, αφού ανήκει στην Ακαδημία και τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει «μήλον της έριδος» για τις ομάδες της Α΄ Κατηγορίας.

Ισχυρή και φέτος
Η Εύβοια παρουσιάζεται και φέτος ισχυρή και φαντάζει το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς. Ξεκίνησε με ρεπό και εν συνεχεία με «διπλό» μέσα στον Ορχομενό επί της ΕΠΣ Βοιωτίας.

Φύλακας άγγελος


Ο τερματοφύλακας του Αίολου (Ο μοναδικός που δεν ανήκει στην Ακαδημία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002) Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση και τις αποκρούσεις κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Ξεχώρισε ο Σαχίνης


Ο κεντρικός μέσος Δημήτρης Σαχίνης έκανε εξαιρετική εμφάνιση, «καθαρίζοντας» όλες τις φάσεις στο κέντρο και κερδίζοντας τις προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους του. Θετικά στοιχεία παρουσίασε και ο δυναμικός στόπερ Νίκος Τούντας, ο οποίος ωστόσο δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση.

Παρουσία περιφερειακού
Τον αγώνα των παίδων αλλά και των νέων παρακολούθησε από κοντά ο νέος περιφερειακός προπονητής του 6ου Ομίλου Παναγιώτης Τοκπασίδης.


Οι γνωστοί της ΕΠΣΕ
Την αποστολή της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνόδεψε ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των μικτών ομάδων της ΕΠΣΕ Παναγιώτης Παπαδημητρίου, αλλά και ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας. Παρών ήταν επίσης οι: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Γιώργος Παπαδήμος, καθώς και ο πατέρας του ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Τάσιου Νίκος Τάσιος. Το ματς των νέων παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας.


Α΄ Μέρος

Έλεγξε η Εύβοια
Οι γηπεδούχοι του Θανάση Γουρνά έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο μέρος και χάρις τα δυο γρήγορα τέρματα τους προηγήθηκα με 2-0.

Αμυντικό πλάνο
Η Ευρυτανία αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι με αμυντικό πλάνο και παρά τα δυο γκολ που δέχτηκε στο πρώτο 20λεπτο, κράτησε το σκορ αυτό ως το ημίχρονο χάρης την άμυνα της και τον τερματοφύλακα της.

Χειραψία όλων
Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες της ΕΠΣ Εύβοιας (Βασικοί και αναπληρωματικοί) είχαν χειραψία για καλή επιτυχία και με τους αναπληρωματικούς της Ευρυτανίας. Η κίνηση τους έδειξε ότι ο αθλητισμός ενώνει και ότι από αυτές τις ηλικίες πρέπει να καλλιεργείται το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».



Με αυτογκόλ


Στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ της Ευρυτανίας η Εύβοια κατάφερε να προηγηθεί με αυτογκόλ. Στο 2o μόλις λεπτό ο Ανέστης Βλαχομήτρος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Παναγιώτης Αθανασίου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στον Ερμή Καραμπά (Φωτογραφία), καταλήγοντας στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας (1-0).




Το κατάφερε στο 18o


Ο Παναγιώτης Αθανασίου (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 2o λεπτό, όμως χρίστηκε σκόρερ 16 λεπτά αργότερα κάνοντας πολύ νωρίς το 2-0. Στο 18΄ Ο Χρήστος Στούπας σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο πορτιέρο της Ευρυτανίας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Παναγιώτης Αθανασίου με σουτ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Νούλα έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στο γκολ που δέχτηκαν, θεωρώντας ότι ο Αθανασίου δεν καλύπτονταν από αμυνόμενο.



Πλάσαρε άουτ


Στο 22o λεπτό ο Νίκος Τσάλλας (Φωτογραφία) πρόλαβε στην έξοδο τον Αποστόλη Νούλα μετά την κάθετη μπαλιά του Κώστα Μπακρή, όμως πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι. Ο μέσος της ΕΠΣΕ συγκρούστηκε στην φάση αυτή με τον τερματοφύλακα της Ευρυτανίας.


Αναγκαστική αλλαγή

 












Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων Κώστας Μπακρής (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε στο 29o  λεπτό λόγω ενοχλήσεων που ένοιωσε. Την θέση του πήρε ο Απόστολος Βοζίκης (Φωτογραφία Δεξιά).

Δοκάρι ο Σαχίνης
Στο 39o λεπτό του αγώνα ο Δημήτρης Σαχίνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αποστόλης Νούλας απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄:  Ο Βλαχομήτρος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αθανασίου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Καραμπά και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Νούλα (1-0).
18΄: Δυνατό σουτ του Στούπα από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο Νούλας και στην επαναφορά ο Αθανασίου με σουτ στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 2-0.
22΄: Ο Μπακρής έκανε σέντρα από αριστερά και την προβολή του Σαχίνη μπλόκαρε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
24΄: Σουτ του Βλαχομήτρου από δεξιά απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
26΄: Ο Στούπας έδωσε στον Τσάλλα, ο οποίος πλάσαρε στην έξοδο τον Νούλα με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
32΄: Συρτό σουτ του Σαχίνη απέκρουσε ο Νούλας και στην επαναφορά νέο σουτ του Αθανασίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Νούλας.
36΄: Ο Χαλιώτης έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
39΄: Ο Σαχίνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Νούλας απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Β΄Μέρος

Ίδιο μοτίβο
Και το δεύτερο μέρος κύλησε στο ίδιο μοτίβο με τους γηπεδούχους να δημιουργούν ευκαιρίες να σκοράρουν δυο γκολ και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται διαρκώς.

Αστόχησε ο Βλαχομήτρος


Ο φορ της ΕΠΣ Εύβοιας Ανέστης Βλαχομήτρος στο 45o λεπτό μετά την πάσα του Γιώργου Χαλιώτη απέφυγε τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως πλάσαρε σε κενή εστία άουτ από το δεξί δοκάρι.



Γκολ με Τζάνο


Στο 6o λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Χρήστος Στούπας σέντραρε παράλληλα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο επερχόμενος Σταμάτης Τζάνος με σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας πραγματοποίησε το 3-0.




Μια ευκαιρία

 












Οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν τον Γιώργο Τζοβάρα (Φωτογραφία Αριστερά) μόνο στο 62o λεπτό, όταν ο Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία Δεξιά) εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο πορτιέρο της Εύβοιας απέκρουσε σε κόρνερ.

 2o προσωπικό
Ο Παναγιώτης Αθανασίου σημείωσε το τελικό 4-0 βάζοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 71o λεπτό ο Γιώργος Χαλιώτης σέντραρε από δεξιά και ο Παναγιώτης Αθανασίου από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-0). Ο Αθανασίου είναι ο πρώτος παίχτης του πρωταθλήματος, που φτάνει τα δυο τέρματα.



Αποκρούσεις Νούλα
Σωρεία επεμβάσεων έκανε στο δεύτερο μέρος ο τερματοφύλακας Αποστόλης Νούλας. Χαρακτηριστική ήταν η επέμβαση στο σουτ του Κώστα Τσίγκα σε κόρνερ στο 78ο λεπτό και στο επόμενο λεπτό η διπλή απόκρουση στα σουτ του Σταμάτη Τζάνου και Αποστόλη Βοζίκη.


Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Χαλιώτης πάσαρε στον Βλαχομήτρο, ο οποίος πέρασε στην έξοδο τον γκολκίπερ και πλάσαρε σε κενή εστία μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της ΕΠΣΕ.
50΄: Μακρινό αδύναμο σουτ του Τριανταφύλλου μπλόκαρε εύκολα ο Τζουβάρας.
51΄: Ο Στούπας σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο επερχόμενος Τζάνος στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ διαμόρφωσε το 3-0.
53΄: Ο Σαχίνης έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια, σούταρε και ο Νούλας μπλόκαρε.
60΄: Ο Σαχίνης έδωσε στον Χαλιώτη, που σούταρε και ο γκολκίπερ της ΕΠΣΕ απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
62΄: Εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου από πλάγια δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζουβάρας από την αριστερή του γωνία.
68΄: Ο Τσάλλας τροφοδότησε τον Βοζίκη, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής και πορτιέρο της Ευρυτανίας μπλόκαρε.
71΄: Ο Χαλιώτης σέντραρε από δεξιά και ο Αθανασίου από κοντά με σουτ πέτυχε το τελικό 4-0.
78΄: Ο Βοζίκης πάσαρε στον Τσίγκα, που έκανε το χαμηλό σουτ και ο Νούλας απέκρουσε σε κόρνερ.
79΄: Σουτ του Τζάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νούλας και το κοντινό σουτ του Καλαμιώτη Σ. μπλοκαρίστηκε σωτηρια από τον Νούλα.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Εύβοια: Αθανασίου, Σαχίνης, Τούντας, Τζάνος, Χαλιώτης
Ευρυτανία: Τάσιος, Νούλας

Δηλώσεις Προπονητών

Θανάσης Γουρνάς (Εύβοια): «Καταφέραμε και μια πήραμε την δεύτερη νίκη μας στο πρωτάθλημα μετά την εκτός έδρας επιτυχία στην Βοιωτία. Φέτος έχουμε μια δυνατή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε τον στόχο μας για να βγούμε πρώτοι στην περιφέρεια. Η ομάδα πλαισιώνεται κυρίως από παίκτες γεννημένους το 2001, καθώς οι μικτές παίδων κάθε ένωσης κάθε χρονιά αλλάζουν. Η ομάδα έχει αρκετό ταλέντο και δεν θα ήθελα να κάνω σύγκριση με την περσινή ομάδα. Είδαμε φέτος την Ευρυτανία που ήταν πολύ καλύτερη με τα προηγούμενα χρόνια. Έχει μέσα τον Καραμπά και τον Τάσιο, που πέρυσι ήταν και στις περιφερειακή ομάδα και είναι αξιόλογοι παίκτες. Είχε πολύ καλό τερματοφύλακα, είναι βελτιωμένη πάρα πολύ και δείχνει ότι γίνεται μια δουλειά σε βάθος από τον προπονητή τον φίλο μου τον Δημήτρη τον Αντωνίου, που προσπαθεί τα μέγιστα ώστε να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό σίγουρα οφείλεται στον ίδιο και στην προσπάθεια, που κάνει η ένωση για να βελτιώσει το επίπεδο του ποδοσφαίρου.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες και κυρίως στην νικήτρια ομάδα της Εύβοιας. Εγώ θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά, αγωνίστηκαν με πάρα πολύ πάθος, με αγωνιστικότητα, πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό.  Σίγουρα η διαφορά δυναμικότητας και η διαφορά εμπειριών της αντιπάλου ομάδας ήταν ξεκάθαρη. Πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει βήματα σε σχέση με την περσινή χρονιά, ελπίζουμε στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε ακόμη καλύτεροι και οι εμπειρίες που θα μας δοθούν και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Στα 22 παιδιά που έχουμε επιλέξει, δηλαδή τα 22 δελτία που έχουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε ,ε αυτά τα παιδιά, να τα εμπιστευτούμε και ελλείψει δομών όπως είναι γνωστό, παιδικού και εφηβικού ποδοσφαίρου αναγκαζόμαστε όλα αυτά τα κενά να τα λύσουμε με πάρα πολλές προπονήσεις και με εμβόλιμα φιλικά που κάνουμε σε όμορους νομούς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Εύβοια (Θανάσης Γουρνάς): Τζουβάρας, Χαλιώτης, Μπακρής(29΄ λτρ. Βοζίκης), Τούντας, Καρκαλής, Σαχίνης, Τσάλλας, Τζάνος, Βλαχομήτρος(63΄ Καλαμιώτης Σ.), Στούπας(56΄ Τσίγκας), Αθανασίου

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Μπουμπουρής Π., Πατρώνης, Καραμπάς, Τάσιος, Τσιάμης, Σερπάνος, Τριανταφύλλου(70΄ Καραντάνας), Μπομποτσιάρης, Μπουμπουρής Ε.(62΄ Τόλης Ν.), Τόλης Α.(41΄ Μακρυπίδης)

Διαιτητής: Δημήτρης Καλαμάτας (ΕΠΣ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λάμπρου (ΕΠΣ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Δαυιδ Πριόνας (ΕΠΣ Εύβοιας)














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος