Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ποταμιά με επιστολή της για τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη


Ανακοίνωση εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Ποταμιάς. Αναφέρεται στους φόβους και στους προβληματισμούς της όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Αφορμή της αποστολής είναι τα συνεχή διαιτητικά λάθη, τα οποία προξενούν τον εκνευρισμό των ομάδων και απρόσκοπτα επεισόδια. Εφιστά την προσοχή της αρμόδιας αρχής για το θέμα διαιτησία, τονίζοντας πως δεν έχει στόχο να θίξει κάποιον, αλλά να επιστήσει την προσοχή εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:
«Ο Α.Ο. Ποταμιάς με την επιστολή αυτή θέλει να σας εκφράσει τους φόβους του και τον έντονο προβληματισμό του ως προς την ομαλή διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014-2015.
Αφορμή για τους προβληματισμούς μας είναι τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη τα οποία παρατηρούνται στις έως τώρα αναμετρήσεις του πρωταθλήματος και κατά της ομάδος μας, καθώς και κατά άλλων ομάδων, που σαν αποτέλεσμα έχουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να προξενούν απρόσκοπτα νεύρα και επεισόδια.
Για αυτό θα παρακαλούσαμε την διεξάγουσα αρχή του πρωταθλήματος να επιστήσει τη προσοχή στους διαιτητές ,στους βοηθούς και στους παρατηρητές για μεγαλύτερη προσοχή κατά τη διεξαγωγή των αγώνων αλλά και τη καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, έτσι ώστε να παρατηρούνται λιγότερα λάθη.
Η επιστολή αυτή δεν έχει σκοπό ούτε να προσβάλει ούτε και να θίξει κάποιον, σκοπός της είναι να επιστήσει τη προσοχή και να αφυπνίσει τους εμπλεκόμενους έτσι ώστε φαινόμενα λαθών που δυναμιτίζουν το κλίμα να ελαττωθούν γιατί αν στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις παρατηρούνται τόσο παιδαριώδη λάθη αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στους αγώνες μπαράζ, εκεί όπου τα παιχνίδια είναι "ζωής και θανάτου" .
Δυστυχώς θέλοντας να προστατεύσουμε τους παίκτες μας είμαστε στη δυσάρεστη θέση να συντάξουμε για πρώτη φορά μια τέτοιου είδους επιστολή. Τέτοιες συμπεριφορές διαιτητών, παραγόντων και παικτών οποιασδήποτε ομάδας, μόνο φανατισμό και μίσος μπορούν να επιφέρουν μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το "εύ αγωνίζεσθαι" και τη προσχώρηση των νέων παιδιών στον αθλητισμό του τόπου μας.
Ελπίζουμε αυτή η επιστολή να συντελέσει σε ένα καλύτερο αύριο για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο.

Με τιμή το Δ.Σ του Α.Ο Ποταμιάς»