Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αίολος-Κρέντη 8-2

Με το θεαματικό και επιβλητικό 8-2 ο Αίολος συνέτριψε την Κρέντη και ουσιαστικά πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του κυπέλλου.
Ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας έγινε την Κυριακή (30/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι και περίπου 30 φίλαθλοι τον παρακολούθησαν.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα πέρασε ένα εύκολο μεσημέρι, αφού χωρίς να ιδρώσει πήρε εύκολα μια ευρεία νίκη. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο, έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο και σκόραρε συνολικά 8 φορές. Χατ-τρικ σημείωσε ο Γιάννης Ηλιάδης, δυο γκολ έβαλε ο φορ Δημήτρης Κουρλός και από 1 ο Κώστας Σιταράς και ο Κώστας Μπουμπουρής. Ενώ ένα γκολ μπήκε με αυτογκόλ του Κώστα Ιωάννου της Κρέντης. Δοκάρι και ευκαιρία για γκολ είχε στο πρώτο ημίχρονο ο νεαρός Πάνος Στόκας, όπως και ο Δημήτρης Κουρλός με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην φάση του τελευταίου τέρματος..
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα γνώρισε μια ακόμη ήττα και ουσιαστικά έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει στον δεύτερο επαναληπτικό την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα από την Δυτική Ευρυτανία δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα και εκτέθηκε πολλές φορές στην άμυνα της, η οποία είχε πολλά κενά και «έμπαζε». Μείωσε προσωρινά σε 2-1 στο πρώτο μέρος με τον Βασίλη Μπισμπίκη και με πέναλτι του Γιώργου Βούρτσα μείωσε προσωρινά σε 7-2.
Ο επαναληπτικός σε τρεις εβδομάδες θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει ένα «φιλικό» ματς, αφού ο Αίολος βρίσκεται ουσιαστικά και με τα δυο «πόδια» στον τελικό.

Αποζημιώθηκαν με γκολ
Το πρώτος ημιτελικός των δυο ομάδων έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων, αφού οι περισσότεροι φίλαθλοι της πόλης προτίμησαν να δουν το ματς Άγραφα-ΑΠΟΚ που γίνονταν την ίδια ώρα. Οι περίπου 30 οπαδοί που είδαν την αναμέτρηση αποζημιώθηκαν με το θέαμα και με τα 10 τέρματα που είδαν. 

Αποτυχημένη αλλαγή
Παταγωδώς αποτυχία είχε ο θεσμός των διπλών επαναληπτικών αγώνων στο κύπελλο. Και σε αυτό το ζευγάρι ο επαναληπτικός θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και θα παίξει τον ρόλο ενός δυνατού φιλικού. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας προέβη στην απόφαση αυτή, ώστε να δίνουν οι ομάδες περισσότερα ματς, δεδομένου ότι το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ έχει ελάχιστα ματς.

Να διεκδικήσει τα κεκτημένα
Ο Αίολος προκρίνεται και φέτος στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα διεκδικήσει τα κεκτημένα απέναντι στον ΑΠΟΚ.

Ακόμη 1


Ο τεχνικός του Αίολου Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία) έχει να εκτίσει ακόμη μια αγωνιστική, ώστε να μπορέσει να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του είτε καθοδηγώντας την ομάδα από τον πάγκο είτε «πατώντας» το χορτάρι εντός γηπέδου. Οδηγίες από τον πάγκο της ομάδας έδινε ο ταμίας Περικλής Πλακιάς.


Βρήκε σκόρερ


«Λίρα» 100 αποδεικνύεται ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία), αφού στα τελευταία ματς αγωνίζεται στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και σκοράρει κατά ριπάς. Μετά τα δυο νικητήρια γκολ κόντρα στην Μυρίκη σημείωσε χατ-τρικ.


Πρώτη με γκολ


Ο Κώστας Σιταράς (Φωτογραφία) έκανε το φετινό του ντεμπούτο με τον Αίολο, παίζοντας στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Θωμά Αζακά. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε το πρώτο γκολ του Αίολου, ανοίγοντας τον δρόμο προς την εντυπωσιακή νίκη.

Το μεγαλύτερο σκορ
Το 8-2 είναι το μεγαλύτερο σκορ της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Ευρυτανία.

Α΄ Μέρος

Κυριάρχησε από την αρχή
Ο Αίολος από τα πρώτα κιόλας λεπτά επέβαλλε τον ρυθμό του και αφού προηγήθηκε με 2-0 σκόραρε άλλα δυο γκολ στα τελευταία λεπτά.

Νωρίς το 1-0
Με την συμπλήρωση του 8ου λεπτού οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο τους τέρμα στην αναμέτρηση. Ο Πάνος Στόκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι χωρίς πίεση ο Κώστας Σιταράς με σουτ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα διαμόρφωσε το 1-0.


Διπλασίασε ο Κουρλός


Ο Αίολος συνέχισε να είναι επιθετικός και 3 λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματα του. Ο μέσος Κώστας Μπόνιας έκανε συρτό σουτ από μακρινά και ο Δημήτρης Κουρλός «πετάχτηκε» στην πορεία της μπάλας και με προβολή από κοντά έκανε το 2-0, εκμεταλλευόμενος και την λάθος αντίδραση του αντίπαλου τερματοφύλακα.




Η αντίδραση της Κρέντης


Οι φιλοξενούμενοι παρά τα δυο απανωτά γκολ που δέχτηκαν είχαν την απάντηση και με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου μείωσαν σε 2-1. Ο Γιώργος Βούρτσας σέντραρε από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) με όμορφη κεφαλιά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων μείωσε σε 2-1.




«Έχασε» Κ. Ντάλλα

 












Οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 32ο λεπτό λόγω τραυματισμού τον κεντρικό τους αμυντικό Κώστα Ντάλλα (Φωτογραφία Αριστερά). Την θέση του πήρε ο νεαρός Χρήστος Κουρκουβής (Φωτογραφία Δεξιά).



Με ίδιο σκόρερ
Και το 3ο τέρμα των νικητών έφερε την «σφραγίδα» του ίδιου σκόρερ, αφού στο 37ο λεπτό ο Δημήτρης Κουρλός μετά την μεταβίβαση του Γιάννη Ηλιάδη πέτυχε το 3-1 βάζοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Ο 26χρονος έφτασε τα 5 τέρματα και διεκδικεί και φέτος την άτυπη πρωτιά στους σκόρερ του κυπέλλου.

Δοκάρι με Στόκα


Στο 43ο λεπτό ο μέσος Πάνος Στόκας σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το «χατίρι» χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης και έφυγε άουτ.

Ήρθε η ώρα του
Στις καθυστερήσεις ήρθε η ώρα του Γιάννη Ηλιάδη να αρχίσει να σκοράρει. Στο πρώτο λεπτό λοιπόν ο Χρήστος Ράμμος τον έβγαλε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και ο «Ήλι» με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διεύρυνε τον δείκτη του σκορ κάνοντας το 4-1.


«Κατέρρευσε» στα τελευταία
Η Κρέντη στο πρώτο μισάωρο του ματς ήταν μέσα στο παιχνίδι, κρατώντας το σκορ χαμηλά και στο 2-1. Η συνέχεια της δεν ήταν ανάλογη, αφού δέχτηκε δυο τέρματα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Εκτέλεση φάουλ του Ράμμου πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
8΄: Ο Στόκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Σιταρά, που χωρίς πίεση στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην δεξιά γωνία της εστίας του Ντάλλα έκανε το 1-0.
11΄: Ο Μπόνιας έκανε το μακρινό συρτό σουτ και ο Κουρλός από κοντά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή από κοντά πέτυχε το 2-0.
15΄: Ο Βούρτσας Γ. σέντραρε από δεξιά και ο Μπισμπίκης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κατελούζου μείωσε σε 2-1.
37΄: Ο Κουρλός έκανε παράλληλη σέντρα από αριστερά και ο Κουρλός στο δεύτερο δοκάρι εύκολα με σουτ πέτυχε το 3-1.
43΄: Ξαφνικό μακρινό σουτ του Στόκα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης και πέρασε άουτ.
45΄+1΄: Ο Ράμμος τροφοδότησε τον Ηλιάδη, ο οποίος μπήκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ στην δεξιά γωνία του Ντάλλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Β΄ Mέρος

Απόλυτο «αφεντικό»
Ο Αίολος χάρhς το δυναμικό του ξεκίνημα στην επανάληψη έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του επικρατώντας με το επιβλητικό 8-2.

Συνέχισε «ορεξάτος»
Ο Γιάννης Ηλιάδης μπήκε «ορεξάτος» στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μέσα σε 5 λεπτά σκόραρε 2 φορές, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-1. Στο 48ο λεπτό ο Γιάννης Ηλιάδης με δεύτερη προσπάθεια νίκησε από κοντά τον Αποστόλη Ντάλλα και έκανε το 5-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κουρλός πάσαρε στον Πάνο Στόκα, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ηλιάδης εύκολα με πλασέ πέτυχε χατ-τρικ (6-1).




Με αυτογκόλ του Ιωάννου


Το 7-1 έγινε στο 58ο λεπτό με αυτογκόλ του αμυντικού Κώστα Ιωάννου, ο Δημήτρης Κουρλός σέντραρε από δεξιά και ο παίκτης της Κρέντης άθελα του βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Αποστόλη Ντάλλα (7-1).



Βγήκε ο «Ήλι»
Ο Γιάννης Ηλιάδης, αφού έκανε την δουλειά του αποχώρησε τραυματίας στο 63ο λεπτό. Την θέση του πήρε ο Κώστας Μπουμπουρής.



Από την «άσπρη βούλα»


Η Κρέντη μείωσε στο σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 73ο λεπτό, όταν ο Θανάσης Ντάλλας ανατράπηκε από τον Θωμά Αζακά. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία) που με σουτ στην αριστερή γωνία του Δημήτρη Κατελούζου μείωσε σε 7-2.




«8στερος» με Κ. Μπουμπουρή


Οι νικητές σταμάτησαν στα 8 τέρματα στο 77ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κουρλός έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, περνώντας την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κώστας Μπουμπουρής εύκολα με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 8-2. Ο «Μπούμπου» έφτασε τα δυο γκολ στο κύπελλο.

Διασυρμός Κρέντης
Η Κρέντη «κατέρρευσε» στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να αποφύγει τον διασυρμό.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ηλιάδης σούταρε από κοντά, ο Ντάλλας απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος με σουτ στην δεξιά γωνία της εστίας της Κρέντης έκανε το 5-1.
52΄: Ο Κουρλός βρήκε τον Στόκα, που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε με τα πόδια, αλλά ο Ηλιάδης στην επαναφορά ξανά με κοντινό πλασέ πέτυχε το 6-1.
58΄: Ο Κουρλός σέντραρε από δεξιά και ο Ιωάννου άθελα του με το σώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (7-1).
73΄: Ο Ντάλλας Αθ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αζακά Θ. και ο ρέφερι Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Βούρτσας Γ. το εκτέλεσε και με σουτ στην αριστερή γωνία του Κατελούζου έκανε το 7-2.
77΄: Ο Μπόνιας βρήκε τον Κουρλό, που προσπάθησε να «κρεμάσει» εκτός περιοχής και δεξιά τον Ντάλλα με το πλασέ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπουμπουρής Κ. με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 8-2.
81΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα Γ. αποκρούστηκε με τις γροθιές από τον Κατελούζο, που έπεσε στην αριστερή του γωνία.
84΄: Όμορφο σουτ του Ντάλλα Αθ. εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά από την αριστερή του γωνία ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
88΄: Ο Βούρτσας Ν. σούταρε από πλάγια δεξιά και ο Κατελούζος απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς Θ., Μπόνιας

Διακριθέντες
Αίολος: Ηλιάδης, Κουρλός, Στόκας
Κρέντη: -

Δηλώσεις Προπονητών

Ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν προέβη σε κάποια δήλωση. Η διοίκηση της ομάδας δεν επιτρέπει στον τεχνικό να κάνει κάποια δήλωση.








Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Το σκορ μαρτυρά την εικόνα του αγώνα. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»











Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Γ., Αζακάς Θ., Μπόνιας, Σιταράς, Χαλκίδης(46΄ Ζαραβέλης), Ηλιάδης(63΄ λ.τρ. Μπουμπουρής Κ.), Ράμμος(46΄ Γούλας), Κουρλός, Στόκας

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ιωάννου, Τσάκνης, Ντάλλας Κ.(32΄ λ.τρ. Κουρκουβής), Γκούρλιας, Μάκκας Ε., Μπισμπίκης, Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας