Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μυρίκη-Φραγκίστα 5-0

Με 5 τέρματα στο πρώτο ημίχρονο οι «κόκκινοι» της Μυρίκης πήραν την δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, αυτήν την φορά κόντρα στην Φραγκίστα (5-0).
Ο αγώνας έγινε το Σάββατο (15/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Τον παρακολούθησαν περίπου 70 με 80 θεατές και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα χάρης το εντυπωσιακό της πρώτο μέρος, όπου πέτυχε 5 τέρματα πήρε χωρίς δυσκολίες το δεύτερο «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα. Κυριάρχησε πλήρως από το πρώτο κιόλας λεπτά έχοντας την υπεροχή στο ματς και σκόραρε 5 φορές δημιουργώντας και αρκετές ευκαιρίες. Στην επανάληψη κατέβασε ταχύτητα και «χαλάρωσε» με το σκορ να διατηρείται ως το φινάλε στο 5-0. Χατ-τρικ πέτυχε ο Κώστας Σταμούλης και από 1 γκολ σημείωσαν οι: Άγγελος Παχής και Γιάννης Κρασιάς. Ευκαιρία για «καρέ» είχε ο Κώστας Σταμούλης στην επανάληψη όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στον Γιάννη Ντάλλα πρώτα και στην συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού γνώρισε την πιο εύκολη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα παρότι κατέβηκε με αποστολή 13 ατόμων και όχι με μια 11αδα, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Οι «βυσσινί» από τα πρώτα λεπτά είχαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα και δέχτηκαν αρκετή πίεση από τον αντίπαλο. Ανέβηκαν μόνο στο τελευταίο 15λεπτο όπου είχαν δυο δοκάρια με τους Μάκη Ζήκα και Πάνο Γερονίκο. Στα αρνητικά η αποβολή του Φώτη Μπισμπίκη στο 87΄ για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική οι «κόκκινοι» θα παίξουν με τον Αίολο στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου την Κυριακή (23/11), ενώ ο ΑΠΟΔΦ θα πραγματοποιήσει το ρεπό του. Η Μυρίκη μετά την νίκη της ανέβηκε στην 4η θέση και έφτασε τους 6 βαθμούς ενώ η Φραγκίστα παρέμεινε στην τελευταία (7η) θέση με -3 βαθμούς.

Περίπου 80
Το μοναδικό παιχνίδι του Σαββάτου για την Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών. Το ματς έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.



Με 13αδα
Η Φραγκίστα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είχε και δυο αλλαγές. Ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αποστολή 13 ατόμων.

Κοντά ο Φακίτσας


Ο τραυματίας γκολκίπερ της Μυρίκης Στάθης Φακίτσας παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Βρέθηκε στον πάγκο των «κόκκινων», έχοντας τραυματιστεί στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον ΑΠΟΚ.

4 διαφοροποιήσεις


Ο Σπύρος Κολόκας κατέβασε την Μυρίκη με 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της Κυριακής με τον ΑΠΟΚ. Φανέλα βασικού πήρε ο γκολκίπερ Χρήστος Αρκουμάνης, ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά), ο κεντρικός μέσος Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Κέντρο) και ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Στάθη Φακίτσα, Γιώργο(Α) Μπουμπουρή (Τραυματίες), Ταξιάρχη Καλύβα και Δημήτρη Γκορόγια (Έμειναν στον πάγκο).

Μέσα Λαθύρης Α.-Ζήκας-Κετσιλής Δ.


Οι Φραγκιαστιανοί είχαν 3 αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα σε σύγκριση με το παιχνίδι της Κρέντης πριν 8 ημέρες. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Αχιλλέας Λαθύρης (Φωτογραφία) και αρχικά αριστερά και εν συνεχεία στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Δημήτρης Κετσιλής, ενώ στο κέντρο έπαιξε ο Μάκης Ζήκας. Αντικατέστησαν τους: Άγγελο Σάλτη, Φώτη Μπισμπίκη (Μπήκαν αλλαγή) και Γιάννη Χαλκιά (Απουσίαζε).

Πρώτη Αρκουμάνη


Ο 29χρονος γκολκίπερ Χρήστος Αρκουμάνης έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα και υπερασπίστηκε χωρίς να δεχτεί τέρμα την εστία της Μυρίκης. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τα Άγραφα και ήρθε να καλύψει την θέση στο «1» μετά τον τραυματισμό του Στάθη Φακίτσα.

Ένας πρώην


Αντίπαλος με την άλλοτε ομάδα του τέθηκε ο Δημήτρης Κετσιλής (Φωτογραφία) της Φραγκίστας. Ο «Ντέμι» είχε φορέσει την φανέλα της Μυρίκης την σεζόν 2007-2008 αγωνιζόμενος με αυτή στο περιφερειακό πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου, έχοντας μάλιστα σκοράρει δυο φορές.


Πέρασε πρώτος


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με το χατ-τρικ που σημείωσε πέρασε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας φτάνοντας τα 5 τέρματα. Είχε σκοράρει άλλες δυο φορές στην νίκη της ομάδας του απέναντι στην Κρέντη.


Αγνοεί το γκολ
Η Δυτική Φραγκίστα έχει να σκοράρει από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Αίολο. Αυτό ήταν το μοναδικό τέρμα της στον πρώτο γύρο, ολοκληρώνοντας σε αυτόν τις υποχρεώσεις της.

Α΄ Μέρος

«Κόκκινη» θύελλα
Η Μυρίκη ήταν «σαρωτική» στο πρώτο ημίχρονο, καθώς κυριάρχησε, έπαιξε όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο και σκόραρε 5 φορές.

Εκτελεστές & δημιουργοί σε 9 λεπτά
Τα πρώτα 3 γκολ της Μυρίκης σημειώθηκαν μέσα σε 9 λεπτά και οι 3 σκόρερ των τερμάτων, ήταν αυτοί που τα δημιούργησαν. Κώστας Σταμούλης, Άγγελος Παχής και Γιάννης Κρασιάς είχαν από 1 γκολ και 1 ασίστ.

Έφτασε στο 1-0


Μόλις στο 10ο λεπτό οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα προηγήθηκαν και απέβαλλαν το άγχος από πάνω τους. Ο Κώστας Σταμούλης έκανε την μπαλιά για τον Άγγελο Παχή (Φωτογραφία), ο οποίος από τα όρια της περιοχής και αριστερά με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Κώστα Κατσαδούρου έκανε το 1-0. Ο πορτιέρο της Φραγκίστας απέκρουσε ασθενώς την μπάλα και αυτή κατέληξε αργά και βασανιστικά στα δίχτυα του. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν σε αυτή την φάση με παίκτη λιγότερο λόγω του τραυματισμού του Γιώργου Νταλαφούρα.





Πρώτος εκτός

 












Ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Νταλαφούρας (Φωτογραφία Αριστερά) της Φραγκίστας αποχώρησε στο 11ο λεπτό λόγω τραυματισμού του στο γόνατο. Την θέση του πήρε ο Άγγελος Σάλτης (Φωτογραφία Δεξιά) και έγιναν και αρκετές εσωτερικές αλλαγές στην διάταξη της ομάδας.



Νέο τέρμα-Σκόρερ ο Κρασιάς


3 λεπτά έπειτα η Μυρίκη βρήκε δίχτυα ξανά και στο 13ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της με γκολ του αμυντικού Γιάννη Κρασιά (Σκόραρε πρώτη φορά με την φανέλα της Μυρίκης). Ο Χρήστος Λέρης έκανε την μπαλιά για τον Άγγελο Παχή, αυτός μέσα από την περιοχή και δεξιά σέντραρε και ο Γιάννης Κρασιάς στο δεύτερο δοκάρι με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας διαμόρφωσε το 2-0. 



Νέα αναγκαστική


Η 2η και τελευταία αλλαγή των φιλοξενούμενων έγινε στο 17ο λεπτό, όταν μεσοαμυντικός Γιώργος Ντάλλας (Φωτογραφία) λόγω ενοχλήσεων δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Φώτη Μπισμπίκη. Οι δυο αλλαγές της Φραγκίστας στο ματς της Κυριακής με την Κρέντη είχαν ξεκινήσει βασικοί.


Η ώρα του Σταμούλη
Μετά τα δυο πρώτα γκολ ήρθε η ώρα του Κώστα Σταμούλη να αναλάβει δράση και να σκοράρει 3 τέρματα συνολικά στο ματς. Πρώτα στο 19΄ ο Φώτης Ζαχαράκης από δεξιά βρήκε με μπαλιά τον Γιάννη Κρασιά, ο οποίος πάτησε στον Κώστα Σταμούλη, που με μονοκόμματο σουτ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το 3-0. Ο «Σταμ» 5 λεπτά έπειτα σκόραρε για 2η φορά στο ματς, όταν ο Νίκος Φούκας σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Σταμούλης με όμορφο σουτ στην κίνηση από κοντά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας (4-0).



Με το κεφάλι
Το 3ο προσωπικό τέρμα του χαρισματικού μεσοεπιθετικού της Μυρίκης Κώστα Σταμούλη σημειώθηκε με κεφαλιά. 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κώστας Σταμούλης στο δεύτερο δοκάρι χωρίς αντίπαλο με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κώστα Κατσαδούρου πραγματοποίησε το τελικό 5-0.


Η χειρότερη της
Η αξιόμαχη Δυτική Φραγκίστα στο πρώτο ημίχρονο έκανε την χειρότερη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και επιθετικά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Σταμούλης με μπαλιά βρήκε τον Λέρη, που μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω από το τέρμα του Κατσαδούρου.
3΄: Μετά από λάθος του Ντάλλα Ι., ο Σταμούλης σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο γκολκίπερ της Φραγκίστας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
8΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Κρασιά από κοντά κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
10΄: Ο Σταμούλης έκανε την μπαλιά και ο Παχής από τα όρια της περιοχής και αριστερά, σούταρε χαμηλά ο Κατσαδούρος απέκρουσε ασθενώς στην αριστερή του γωνία και η μπάλα πέρασε αργά την γραμμή του τέρματος (1-0).
13΄: Ο Φούκας μετά από κόντρες δοκίμασε τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΔΦ.
16΄: Ο Λέρης έκανε όμορφη μπαλιά δεξιά στον Παχή, που σέντραρε και ο Κρασιάς στο δεύτερο δοκάρι με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας διαμόρφωσε το 2-0.
19΄: Ο Ζαχαράκης έκανε την μπαλιά για τον Κρασιά, που πάτησε για τον Σταμούλη, ο οποίος με απευθείας μονοκόμματο σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων «έγραψε» το 3-0.
24΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά ο Σταμούλης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή στην κίνηση από κοντά στην δεξιά γωνία του Κατσαδούρου διαμόρφωσε το 4-0.
30΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και ο Παχής εξ επαφής δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενή εστίας,σούταρε άδυναμα και ο Κετσιλής έδιωξε.
42΄: Ο Κοτρώνης πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Κατσαδούρος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ. Το εκτέλεσε από δεξιά ο Παχής και ο Σταμούλης στο δεύτερο δοκάρι χωρίς προσωπικό αντίπαλο με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΔΦ πέτυχε το τελικό 5-0.

Β΄ Μέρος

Τέρμα ο «Ντο»


Στο δεύτερο 45λεπτο την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο έμπειρος μέσος Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία), έχοντας καλή παρουσία.

Έλεγξε τον ρυθμό
Οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν είχαν την ίδια επιθετική εκρηκτικότητα και δημιουργικότητα με το πρώτο 45λεπτο.

Δοκάρι ο «Σταμ»
Άτυχος ήταν ο Κώστας Σταμούλης, που έφτασε κοντά στο «καρέ» στο 65ο λεπτό. Ο Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Κώστα Σταμούλη από κοντά βρήκε πρώτα στον Γιάννη Ντάλλα και εν συνεχεία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των «βυσσινί».



Ντεμπούτο Μπάρκα


Ο 16χρονος φορ Γιώργος Μπάρκας έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή και 2η συνολικά στην Α΄ κατηγορία. Μπήκε στο ματς στο 68ο λεπτό στην θέση του Χρήστου Λέρη.

«Κυνήγησαν» το γκολ
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλοί στο τελευταίο 15λεπτο και σε αρκετές περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο γκολ της τιμής.

Σημαντική στιγμή


Οι φιλοξενούμενοι που είχαν ανέβει στο τελευταίο τέταρτο είχαν δοκάρι στο 80ο λεπτό. Ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ από μακρινή θέση και αριστερά, ο Βασίλης Ντότσικας απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Δοκάρι ξανά

 












Η φιλοξενούμενη Φραγκίστα «άγγιξε» το γκολ της τιμής 7 λεπτά πριν την λήξη. Ο Μάκης Ζήκας έκανε την μπαλιά για τον Πάνο Γερονίκο (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και αριστερά και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Νίκος Κόκκοτος (Φωτογραφία Δεξιά) υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον 1ο βοηθό Γιώργο Δροσίνη.


Έμεινε με 10


Σαν μην έφταναν τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα στην Δυτική Φραγκίστα ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) χτύπησε εκτός φάσης τον Γιώργο (Χ) Μπουμπουρή της Μυρίκης και είδε την κόκκινη από τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Ο παίκτης του ΑΠΟΔΦ βάσει του Κ.Α.Π. αναμένεται να τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές(!)




Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Μετά από λάθος του Ζαραβέλη, η μπάλα κόντραρε στον Κόκκοτο και πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
60΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Λέρη, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Κατσαδούρος μπλόκαρε σταθερά.
65΄: Ο Μπουμπουρής έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Σταμούλης σούταρε από κοντά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ντάλλα Ι. και χτύπησε στην συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.
70΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπισμπίκης Ι. πήρε την κεφαλιά και ο Ντότσικας μπλόκαρε όμορφα με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
73΄: Ο Λαθύρης Δ. έδωσε στον Ζήκα που σούταρε από θέση δεξιά, με τον Ντότσικα να αποκρούει εύκολο.
80΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά ο Ντότσικας βρήκε την μπάλα, αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.
83΄: Ο Ζήκας έκανε την μπαλιά για τον Γερονίκο Π., που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
84΄: Γυριστό σουτ του Γερονίκου Π. από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
87΄: Ο Μπισμπίκης Φ. αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης στον Μπουμπουρή.

Κίτρινες Κάρτες
Σταμούλης, Σάλτης Α.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Κρασιάς, Παχής, Φούκας
Φραγκίστα: -

Δηλώσεις Προπονητών

* Ο προπονητής της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας δεν θέλησε να κάνει ούτε αυτή την φορά κάποια δήλωση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές διαιτησίες που έχει τύχει η ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα.







Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα):«Αγωνιστήκαμε για άλλο ένα παιχνίδι χωρίς άγχος. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας. Στο σημερινό αγώνα μας επηρέασε και ο τραυματισμός του αμυντικού μας του Γιώργου Νταλαφούρα, που έγινε στα πρώτα λεπτά. Ευχαριστούμε την Μυρικη για την φιλοξενία και  της ευχόμαστε καλή συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Αρκουμάνης(46΄ Ντότσικας), Ζαχαράκης(46΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης, Κοτρώνης, Φούκας, Παχής, Σταμούλης, Μαντέκας, Λέρης(68΄ Μπάρκας)

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος, Λαθύρης Α., Κετσιλής Δ., Νταλαφούρας(11΄ λ.τρ. Σάλτης Α.), Ντάλλας Ι., Ντάλλας Γ.(17΄ λ.τρ. Μπισμπίκης Φ.), Κόκκοτος Ν., Λαθύρης Δ., Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Γερονίκος Π.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος