Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 2-0

Το Βελούχι ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Α΄ ΕΠΣΕ. Νίκησε τον Αίολο με 2-0 και πέρασε μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Το ντέρμπι του Καρπενησίου έγινε την Κυριακή (16/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 150 με 170 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου κατάφερε να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος στο πιο δύσκολο μέχρι στιγμής παιχνίδι του και να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Το Βελούχι προηγήθηκε μόλις στο 17ο λεπτό με τέρμα του Πάνου Λιάγκα, σε ένα ματς που κύλησε στο πρώτο μέρος χωρίς πολλές φάσεις. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΚ βρίσκοντας πολλούς χώρους από τον αντίπαλο διπλασίασε νωρίς τα τέρματα του με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη στο 52ο λεπτό. Στην συνέχεια παρότι δημιούργησε ευκαιρίες δεν σκόραρε άλλο τέρμα και έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις, αφού ο Τάκης Σαϊτης νικήθηκε από τον Δημήτρη Κατελούζο.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και μοιραία ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Το γρήγορο γκολ που δέχτηκε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά δεν έκανε την μεγάλη φάση σε όλο το 90λεπτο, αφού όταν επιτέθηκε ο ΑΠΟΚ ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα. Στην επανάληψη έδωσε αρκετούς χώρους στον αντίπαλο, ψάχνοντας το γκολ της μείωσης στα τελευταία λεπτά.
Την τελευταία (7η) αγωνιστική του πρώτου γύρου ο ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί με τα Άγραφα στο αθλητικό κέντρο την Κυριακή (23/11) και την ίδια μέρα στο Δημοτικό στάδιο ο Αίολος θα παίξει με την Μυρίκη. Οι «κυανόλευκοι» «πάτησαν» κορυφή και έφτασαν τους 13 βαθμούς, ενώ ο Αίολος υποχώρησε στην 2η θέση, μένοντας στους 12 βαθμούς.

Αρκετοί παρά την συννεφιά
Το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία αρκετών θεατών. Στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου βρέθηκαν περίπου 150 με 170 φίλαθλοι από την περιοχή του Καρπενησίου.



Αλλαγή σκηνικού
Η νίκη του Βελουχίου άλλαξε τις ισορροπίες στην κορυφή του πρωταθλήματος, αφού οι «κυανόλευκοι» πέρασαν στην 1η θέση. Παράλληλα ίσως παίξει ρόλο και στην διαμόρφωση της ειδικής βαθμολογίας των Play Off στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Πρώτη ήττα
Ο Αίολος μετά από 4 νικηφόρα παιχνίδια γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και είχε την πρώτη του βαθμολογική απώλεια.

Τιμωρημένος ο Γουλέτας


Ο τεχνικός του Αίολου Κώστας Γουλέτας ήταν τιμωρημένος και παρακολούθησε το παιχνίδι έξω από τα αποδυτήρια. Ο Γουλέτας είχε αποβληθεί στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Ποταμιά και εξέτισε την 1 από τις 4 αγωνιστικές της τιμωρίας του.


Οδηγίες από Λερογιάννη


Απουσία του Κώστα Γουλέτα τον ρόλο του προπονητή εντός αγωνιστικού χώρου είχε ο Γιάννης Λερογιάννης. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας του Προφήτη Ηλία έδινε οδηγίες από τον πάγκο.


Αλλαγή βοηθού


Ο αρχικά ορισθέντας δεύτερος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν αντικαταστάθηκε λόγω κωλυμάτος από τον Στέλιο Σώμαλη (Φωτογραφία).

2 παρατηρητές
Η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ευρυτανίας όρισε στο ντέρμπι του Καρπενησίου δυο παρατηρητές και συγκεκριμένα πρόκειται για τον Γιώργο Λιάγκα και τον Πάνο Παπαδημητρίου.


Εις πέρας


Η διαιτητική 3αδα των Χρυσαφόπουλου-Κολοκώτσιου-Σώμαλη πέρασε απαρατήρητη και έφερε εις πέρας ένα δύσκολο ματς. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) έκανε καλή διαιτησία σε ένα αρκετά δύσκολο ματς.

Παρουσία Παπαδήμου


Το ντέρμπι της αγωνιστικής παρακολούθησε από τις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαδήμος.

Το είδε ο Φλωράκης
Το ματς παρακολούθησε και ο τέως τεχνικός του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι.


10λεπτη καθυστέρηση
Το παιχνίδι ξεκίνησε με 10 λεπτά καθυστέρηση. Η σέντρα του ματς έγινε στις 3.10.

11αδατος ο αρχηγός


Ο έμπειρος «Captain» του ΑΠΟΚ Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία) έπαιξε για πρώτη φορά βασικός φέτος. Ήταν η μοναδική αλλαγή του Λάκη Αναστασόπουλου σε σχέση με το ματς της 5ης αγωνιστικής με την Μυρίκη αντικαθιστώντας τον Τάκη Σαϊτη, που έπαιξε ως αλλαγή.


Δεξιά ο Π.Αζακάς


Και ο Κώστας Γουλέτας άλλαξε μόλις 1 ποδοσφαιριστή σε σύγκριση με το τελευταίο ματς της ομάδας του πριν περίπου 15 ημέρες κόντρα στην Ποταμιά. Ο Πάνος Αζακάς επέστρεψε και «κάλυψε» το δεξί άκρο της άμυνας του Αίολου. Πήρε την θέση του Ταξιάρχη Γούλα, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο.

«Δεκάρι» ο Κατερινιώτης-Δεξιά ο Ν.Ράικος

 












Στην 2η παρουσίατου στα Ευρυτανικά γήπεδα ο Σάββας Χαλκίδης (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε σαν δεξί μπακ, σήμερα ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος πίσω από τον Δημήτρη Κουρλό.  Τον άξονα εγκατέλειψε ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος αγωνίστηκε ως δεξιός μεσοεπιθετικός. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται εξίσου καλά σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Χωρίς επεισόδια
Ήρεμα ήταν πράγματα στο ντέρμπι ΑΠΟΚ-Αίολος. Πέρυσι οι αναμετρήσεις των δυο ομάδων στην κανονική διάρκεια όσο και στο κύπελλο στιγματίστηκαν από διαπληκτισμούς και επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών μετά το τέλος των αναμετρήσεων.


Α΄ Μέρος

Καλύτερος ο ΑΠΟΚ
Ο ΑΠΟΚ έκανε παιχνίδι πρωτοβουλίας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς από στημένη φάση, χωρίς προηγουμένως η μετέπειτα να έχει δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις.

Πρόβλημα στα δίχτυα
Πριν την έναρξη του αγώνα ο δεύτερος βοηθός Στέλιος Σώμαλης βρήκε «τρύπα» στα δίχτυα της εστίας προς τον Άγιο Δημήτριο. Μετά από λίγα λεπτά τα δίχτυα πιάστηκαν με αυτοκόλλητη ταινία. 



Απείλησε πρώτος


Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον Αίολο (Φωτογραφία), όπου στο δεύτερο λεπτό ο Χρήστος Ράμμος σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.


Γκολ με Λιάγκα


Ο μόλις 15 ετών κεντρικός μέσος του ΑΠΟΚ Πάνος Λιάγκας άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη της ομάδας του στο 17ο λεπτό. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Άλεξ Μπακαλίδης πήρε την κεφαλιά και ο Γιώργος Κρασιάς σούταρε άθελα του βρίσκοντας τον Πάνο Λιάγκα, που από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Κατελούζου πραγματοποίησε το 1-0. Πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον ΑΠΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.





Ανέβασε στροφές
Ο Αίολος μετά το γκολ που δέχτηκε «αφυπνίστηκε» και προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του. Ωστόσο δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Χρήστου Αχμέτη.

Κίτρινη στον πάγκο


Στο 25ο λεπτό του ντέρμπι ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος «κιτρίνισε» τον αναπληρωματικό επιθετικό των τυπικά γηπεδούχων Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία). Ο παίκτης του Βελουχίου διαμαρτυρήθηκε από τον πάγκο για μια υπόδειξη του ρέφερι.


Αλλαγή στο 1ο


Όπως σε όλα τα ματς έτσι και σε αυτό ο Αίολος έκανε αλλαγή στο 1ο ημίχρονο. Στο 37ο λεπτό ο Σάββας Χαλκίδης λόγω ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε από τον Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία).


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ράμμος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε από καλή θέση, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό καταλήγοντας κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Αχμέτη.
17΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μπακαλίδης πήρε την κεφαλιά ο Κρασιάς σούταρε άτσαλα βρίσκοντας τον Λιάγκα, που από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου έκανε νωρίς το 1-0.
20΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Αίολου.
36΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Κρίντα, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Κατελούζος μπλόκαρε σταθερά.
41΄: Μακρινό σουτ του Κουρλού από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο έξω από το αριστερό «Γ» του Αίολου.

Β΄Μέρος

Άνοιξε το ματς
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο μέρος, αφού μετά το δεύτερο γκολ του Βελουχίου οι ομάδες ανοίχτηκαν. Ο ΑΠΟΚ έχασε στην συνέχεια αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα του με απόκορυφα το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Η κλάση του «Μπάκα»


Ο εξαιρετικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) πέτυχε στο 52ο λεπτό ένα πανέμορφο τέρμα, δείγμα της κλάσης του. Ο «Μπάκα» έκανε μακρινό ξαφνικό σουτ-«κεραυνό», το οποίο αφού βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας των φιλοξενούμενων (2-0). Έχει πετύχει 4 τέρματα στην Α΄ ΕΠΣΕ σε ισάριθμες αναμετρήσεις.




Από 1 κίτρινη


Στο 60ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε, όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πάνου Αζακά. Ο ρέφερι δεν είχε καταλογίσει κάποιο φάουλ, αφού ο παίκτης του Αίολου πήρε την μπάλα. Το παιχνίδι διακόπηκε για 2-3 λεπτά και επικράτησε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Οι κεντρικοί αμυντικοί Γιώργος Κρασιάς (ΑΠΟΚ) και Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία, Αίολος) είδαν μια κίτρινη από τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Εν συνεχεία τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.


Πέρασε Μπάμπη


Ο φυσικός αρχηγός του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία), που προερχόταν από τραυματισμό πέρασε ως αλλαγή και έκανε την 1η του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Έξω ο Μπακαλίδης
Στο 70ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενος. Την θέση του πήρε ο φορ Σάκης Τσιλίκας.





«Έχασε» Ν. Ράικο
Ο Αίολος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 77ο λεπτό όταν ο πλάγιος μέσος Νίκος Ράικος αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Κώστας Μπουμπουρής.


Λίγο άουτ


Στο 82ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) έκανε μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.


Ο μικρός «Τσίλι»


Ο μικρός αδερφός της οικογένειας Τσιλιμέκη Θοδωρής (Φωτογραφία) έκανε το φετινό ντεμπούτο του με τον ΑΠΟΚ στο 84ο λεπτό. Μπήκε στο ματς στην θέση του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.

Αποκρούσεις «Κάτελ»

 












Στο 83ο λεπτό ο Τάκης Σαϊτης σούταρε από κοντά και ο Δημήτρης Κατελούζος (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε σωτήρια. Ο γκολκίπερ του Αίολου απέκρουσε δυο λεπτά αργότερα σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Βασίλη Συγκελόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά).



Απίστευτη ευκαιρία


Το Βελούχι έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να κάνει 3 τα τέρματα του. Στο 90ο λεπτό ο Σάκης Τσιλίκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Δημήτρη Κατελούζο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο πορτιέρο του Αίολου τιμωρήθηκε με την κίτρινη κάρτα. Στο επόμενο λεπτό ο Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία) εκτέλεσε το πέναλτι στο κέντρο της εστίας, όπου και απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Στην επαναφορά ο Σαϊτης εξ επαφής σούταρε ψηλά άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία(!)




Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μπακαλίδης από μακρινή απόσταση σούταρε δυνατά, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Αίολου, η οποία πρώτη βρήκε και στο δοκάρι (2-0).
56΄: Σουτ του Γούλα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο του Βελουχίου.
58΄: Ο Μπακαλίδης γύρισε όμορφα από αριστερά και ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε στην κίνηση από τα όρια της περιοχής λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
65΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ράμμος σούταρε στο πρώτο δοκάρι και ο Αχμέτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
82΄: Μακρινό σουτ του Μπόνια πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
83΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. με μπαλιά από δεξιά βρήκε τον Σαϊτη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά χωρίς πίεση σούταρε και ο Κατελούζος απέκρουσε σωτήρια.
85΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Συγκελόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Αίολου.
90΄: Ο Τσιλίκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Κατελούζο, κερδίζοντας το πέναλτι.
91΄: Ο Σαϊτης εκτελεί το πέναλτι στο κέντρο της εστίας, ο Κατελούζος αποκρούει και στην επαναφορά ο ίδιος εξ επαφής σουτάρει ψηλά άουτ.

Πανηγύρισαν την νίκη
Το τελικό σφύριγμα του ρέφερι Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου βρήκε τους παίκτες του ΑΠΟΚ να πανηγυρίζουν την νίκη τους.



Κίτρινες Κάρτες
Κρασιάς, Κρίντας, Τσιλίκας, Κατελούζος, Ηλιάδης, Τριανταφυλλόπουλος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας
Αίολος: Μπόνιας, Ηλιάδης

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο σημερινό αγώνα νομίζω ότι δεν έμεινα μόνο εγώ ικανοποιημένος, αλλά και ο όλος ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο. Ξέρω τους παίκτες μου πολύ καλά, αυτά τα παιδιά, κάνουν μεγάλη προσπάθεια από τον Αύγουστο που είμαστε μαζί. Σήμερα παίξανε ωραίο ποδόσφαιρο, το χαρήκανε, νοιώθουν όμορφα, γιατί κάναμε μια νίκη, η οποία μας δίνει ελπίδα να συνεχίσουμε. Την νίκη αυτή την χρειαζόμασταν όλοι. Τακτικά ήμασταν όλη η ομάδα άψογοι. Σήμερα τα παιδιά κερδίσανε πάνω από όλα τον κόσμο του Καρπενησίου, ο οποίος μας αμφισβητούσε. Αυτό που ένοιωσα σήμερα είχα να το νοιώσω από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής του Βελουχίου, τον κόσμο να πανηγυρίζει και να χειροκροτεί αυτή την ομάδα. Θέλω να κλείσω δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου και συγχαρητήρια και στην ομάδα του Αιόλου για το παιχνίδι τους.» 

* Ο τεχνικός του Αίολου Κώστας Γουλέτας δεν προέβη σε κάποια δήλωση και σε αυτό το παιχνίδι. Η διοίκηση της ομάδας δεν επιτρέπει στον προπονητή να κάνει δηλώσεις.








Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος(84΄ Τσιλιμέκης Θ.), Μπακαλίδης(73΄ λ.τρ. Τσιλίκας), Φλωράκης(63΄ Σαϊτης)

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κατελούζος, Αζακάς Π.(68΄ Τριανταφυλλόπουλος), Νικολάου, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Αζακάς Θ., Ράικος Ν.(72΄ λ.τρ. Μπουμπουρής Κ.), Ηλιάδης, Ράμμος, Κουρλός, Χαλκίδης(37΄ λ.τρ. Γούλας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος