Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Άγραφα-Ποταμιά 0-0

Σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι Άγραφα και Ποταμιά έμειναν στο ισόπαλο 0-0, το οποίο βάση της εξέλιξης του παιχνιδιού είναι απόλυτα δίκαιο.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3. Ήταν για την 6η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Τα Άγραφα μετά από δυο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα έμειναν στο πρώτο του «Χ» στο πρωτάθλημα. Είχαν από μια καλή στιγμή σε κάθε ημίχρονο με τους: Κώστα Καλύβα και Ανέστη Κοράκη. Η νεανική ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρέμεινε στην 3η θέση με 10 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από τον πρώτο ΑΠΟΚ και στο -2 από τον δεύτερο Αίολο. Διατηρεί επίσης προβάδισμα ασφαλείας από Ποταμιά και Μυρίκη.
Η Ποταμιά πήρε έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στην 4αδα. Πιστοποίησε για ακόμη ένα ματς την ανοδική της πορεία. Έχασε επίσης τεράστια ευκαιρία στο 85΄ με τον Κώστα Γιαννακόπουλο, που πλάσαρε άουτ. Οι παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασαν τους 6 πόντους, όσους έχει και η Μυρίκη και μοιράζονται την 4η θέση, στην οποία υπερισχύουν λόγω της νίκης τους εναντίον των «κόκκινων».
Τα Άγραφα θα αντιμετωπίσουν για την 7η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου τον ΑΠΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν και στο κύπελλο. Η Ποταμιά υποδέχεται με την σειρά της την Κρέντη σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι.

Μοιρασμένη η κερκίδα
Παρότι διεξάγονταν την ίδια ώρα ο αγώνας του ΑΠΟΚ με τον Αίολο το δεύτερο ντέρμπι της ημέρας παρακολουθήθηκε από περίπου 30-40 θεατές. Υπήρξαν άτομα και των δυο ομάδων από αυτούς.


Παρουσία Παπαντζίμα & Φλώτσιου

 












Τα πρώτα περίπου 20 λεπτά του αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία Αριστερά). Μαζί με τον κ. Παπαντζίμα ήταν ο Ευρυτανικής καταγωγής εκπαιδευτής διαιτησίας και παρατηρητής Football League Σταύρος Φλώτσιος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος ήταν και αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Βοιωτίας.



Επιστροφή για 3


Τρεις ποδοσφαιριστές των Αγράφων, που απουσίαζαν κόντρα στην Κρέντη πήραν φανέλα βασικού. Πρόκειται για τους: Λάμπρο Σβερώνη, Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία) και Πάνο Βλάχο. Απουσίαζε ο δεξιός οπισθοφύλακας Μιχάλης Ράπτης, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος πέρασε ως αλλαγή, ενώ ο Ηλίας Τσιγαρίδας έμεινε στον πάγκο.

Της «λευκής»
Η δεύτερη λευκή ισοπαλία του πρωταθλήματος έφερε ξανά το χρώμα της Ποταμιάς. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν μείνει ισόπαλοι την δεύτερη αγωνιστική με το ίδιο σκορ ενάντια στην Φραγκίστα.

Οι αλλαγές των Μεγαλοχωριτών


Επανήλθε στο αρχικό σχήμα της Ποταμιάς ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ άρχισαν και οι: Νίκος Μαντζίουτας (Φωτογραφία Κέντρο, Έκανε πολύ καλή εμφάνιση) και Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Δεξιά), που είχαν μείνει στον πάγκο με τον Αίολο. Την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Γιώργος Φαρμάκης, ενώ απόντες ήταν οι: Σπύρος Μπούρας και Κώστας Πολυμερόπουλος, οι οποίοι είχαν αρχίσει ενάντια στον Αίολο.

Ξεκίνησε στα δεξιά
Ο Ανέστης Κοράκης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ξεκινώντας από αυτήν την θέση. Εν συνεχεία δεξί μπακ έπαιξε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος.

Αργοπορία λόγω γραμμών
Το παιχνίδι ξεκίνησε με 10 λεπτά καθυστέρηση, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τις γραμμές των περιοχών, οι οποίες δεν ήταν εμφανείς. Οι άνθρωποι των Αγράφων μετά τις υποδείξεις του ρέφερι έκαναν τις απαραίτητες χαράξεις και ο αγώνας ξεκίνησε.




Α΄ Μέρος

Θα..ξεχαστεί γρήγορα
Ένα κάκιστο ποιοτικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι θεατές στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν ένα ματς κέντρου με λιγοστές ευκαιρίες. Ελαφριά υπεροχή και την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για γκολ είχαν οι γηπεδούχοι.

«Έχασε» Βλάχο


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος υποχρεώθηκε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή στο 27΄. Ο Πάνος Βλάχος, ο οποίος άρχισε σε θέση επιθετικού αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων από τον Βαγγέλη Αθανασόπουλο.


Παραλίγο το 1-0


Οι Αγραφιώτες έφτασαν μια ανάσα από την επίτευξη του 1-0. Ο Μιχάλης Νούλας πάσαρε στον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία), ο οποίος σούταρε στο 35΄ μόλις έξω από την εστία του Στέλιου Μεριγκούνη.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Σέντρα-σουτ του Κοσμά από θέση δεξιά απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
21΄: Σέντρα του Κοράκη από δεξιά έδιωξε η άμυνα της Ποταμιάς αρχικά και ο Κόγιας σούταρε από το ύψος της περιοχής αρκετά άουτ από τα δοκάρια του Μεριγκούνη.
35΄: Ο Κατσαρής έδωσε στον Νούλα, ο οποίος πάσαρε στον Καλύβα, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε χαμηλά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Καλύτερο παιχνίδι..το καρπούζι στην μέση
Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ωστόσο ήταν καλύτερο ποιοτικά σε σχέση με το πρώτο. Η Ποταμιά ανέβασε απόδοση και ήταν αυτή που είχε την κλασσικότερη στιγμή του παιχνιδιού με τον Κώστα Γιαννακόπουλο. Πολύ καλές ευκαιρίες είχαν και οι: Ανέστης Κοράκης(Άγραφα) και Ντίνος Γιαννόπουλος(Ποταμιά).

Το πλησίασε με Κοράκη

 












Τα Άγραφα προσπάθησαν να κάνουν το 1-0 στο 53΄ με τον Ανέστη Κοράκη (Φωτογραφία Αριστερά). Ο 20χρονος δοκίμασε δυο φορές στην ίδια φάση σουτ, αλλά νικήθηκε από τον έμπειρο Στέλιο Μεριγκούνη (Φωτογραφία Δεξιά).



Κοντά στο γκολ και η Ποταμιά


Σημαντική ευκαιρία έχασαν οι «Ποταμίτες» στο 67ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπρου Φλωράκη και πρώτη κεφαλιά του Γιώργου Ζαγκότση, ο Ντίνος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς την προσπάθεια του απέκρουσε σωτήρια ο Γιώργος Γιόγιος.


Αναγκαστική του Σαπούνη-Μέσα ο Νάσιος

 












Λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Αριστερά) βγήκε off λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος κατέγραψε την πρώτη του φετινή συμμετοχή όσον αφορά το πρωτάθλημα.


Χαμένο τετ α τετ «Τσίτα»


Την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού έχασε 5 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Κώστας Γιαννακόπουλος. Ο ταχύτατος ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς μετά την μπαλιά του Ντίνου Γιαννόπουλου πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιώργου Γιόγιου.




Συστάσεις στους προπονητές
Ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου έκανε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού συστάσεις στους προπονητές των δυο ομάδων.


Πέναλτι ή επιθετικό φάουλ(;)

 












Μια φάση που προκαλεί αρκετή συζήτηση έγινε στο 90΄. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Αριστερά) των Αγράφων ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Νίκο Μαντζιούτα της Ποταμιάς και σχηματίστηκε από όλους την εντύπωση πως ο Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία Δεξιά) έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, που ετοιμαζόταν για την εκτέλεση. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των παιχτών των Μεγαλοχωριτών, που περικύκλωσαν τον διαιτητή. Ο «άρχοντας» της αναμέτρησης τελικά υπέδειξε επιθετικό φάουλ για χέρι του Κατσαρή στο κατέβασμα της μπάλας, το οποίο είχε προηγηθεί της ανατροπής από τον αντίπαλο του.


«Φωνές» για αποβολή


Ο πάγκος της Ποταμιάς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων θεωρεί ότι ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία) των Αγράφων έπρεπε να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για ανατροπή ως τελευταίος παίχτης στον Ντίνο Γιαννόπουλο της Ποταμιάς. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός τιμωρήθηκε με την κίτρινη κάρτα.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Κοράκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε ο Μεριγκούνης απέκρουσε και το νέο πλασέ του ίδιου ποδοσφαιριστή από κοντά απέκρουσε εκ νέου ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
60΄: Πάσα του Σαπούνη στον Ζαγκότση, το χαμηλό σουτ του οποίου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
66΄: Κόρνερ του Κατσαρή από αριστερά, κεφαλιά του Πάτρου στο πρώτο δοκάρι πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μεριγκούνη.
67΄: Ο Φλωράκης έβγαλε μπαλιά στον Γιαννακόπουλο, το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε σε κόρνερ από τον Πάτρου. Ο Φλωράκης ανέλαβε την εκτέλεση από δεξιά, ο Ζαγκότσης έπιασε την κεφαλιά, ο Γιαννόπουλος από κοντά επιχείρησε νέο γυριστό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Γιόγιος στην δεξιά του γωνία.
71΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε πάνω από την εστία του Γιόγιου.
74΄: Ο Νούλας έδωσε στον Καλύβα, ο οποίος σούταρε από αριστερά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε δύσκολα την μπάλα.
85΄: Ο Γιαννόπουλος με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Γιαννακόπουλο σε θέση τετ α τετ, ο παίχτης της Ποταμιάς πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Έντονες διαμαρτυρίες
Ο τεχνικός της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή μετά την λήξη του παιχνιδιού, θεωρώντας ότι έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα στον Σβερώνη στο 93΄. Οι άνθρωποι των Αγράφων Νίκος Δροσίνης και Πάνος Ζωχάκης εξέφρασαν με την σειρά τους τα παράπονα τους για την φάση του 90΄, όπου ισχυρίζονται ότι ο ρέφερι πρώτα υπέδειξε πέναλτι και μετά άλλαξε την απόφαση του και έδωσε επιθετικό φάουλ, ύστερα από τις διαμαρτυρίες των παιχτών της Ποταμιάς. Ενώ ο κ. Χατζηθεοδώρου από την μεριά του ισχυρίζεται πως είχε υποδείξει μόνο επιθετικό φάουλ για χέρι, αλλά δεν έγινε αντιληπτή η απόφαση του, την οποία δεν άλλαξε ποτέ.


Κίτρινες Κάρτες
Κοράκης, Σβερώνης, Κατσαρής, Μεριγκούνης, Μαντζιούτας Κ., Γιαννακόπουλος, Νάσιος

Διακριθέντες
Άγραφα: Πάτρου, Κοράκης, Γιαννιώτης
Ποταμιά: Μαντζιούτας Ν., Λιάγκος, Κορέντζελος, Ζαγκότσης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν βρήκαμε ρυθμό. Ήμασταν κακοί στην τελική προσπάθεια για ακόμη μια φορά και έτσι δεν είχαμε ηρεμία και καθαρή σκέψη στις κινήσεις μας. Ο αντίπαλος παρουσιάστηκε πιο έτοιμος για θετικό αποτέλεσμα και τους συγχαίρω για αυτό.»
 





Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Κατ΄ αρχην θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση των Αγράφων για την πολύ καλή φιλοξενία, που είχαμε στο σημερινό ματς. Πραγματικά κάποιος θα ένοιωθε την εκτίμηση και το σεβασμό, που εξέπεμπε η ομάδα των Αγράφων για μας. Τους ευχαριστούμε και επιφυλασσόμεθα και αντίστοιχη καλή φιλοξενία. Όσον αφορά το ματς θα δώσω πολλά συγχαρητήρια και στους δικούς μου παίκτες για την συγκέντρωση που είχαν πάνω στο πλάνο του αγώνα. Σήμερα είχαμε πάρα πολλές απουσίες και όσα παιδιά μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο έκαναν αυτές τις απουσίες να μην φαίνονται. Ευκαιρίες είχαν και οι δυο ομάδες για να σκοράρουν. Το ματς πιστεύω δίκαια ήρθε ισόπαλο. Εμείς σήμερα δεν δώσαμε τόσο μεγάλη σημασία στους αμυντικούς προσανατολισμούς, προσπαθήσαμε να κερδίσουμε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε φάσεις στην αντεπίθεση. Κάθε βαθμό που κερδίζει η ομάδα της Ποταμιάς, δεν έχει αποτέλεσμα μόνο στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά έχει και αποτέλεσμα στην ίδια την υπόσταση της ομάδος μας. Θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι πριν ονειρευτούμε το επόμενο βήμα θα πρέπει πρώτα να κερδίσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων που ασχολούνται με το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω και στην συνέχεια να σταθούμε αντάξιοι τον ευθυνών που μέχρι τώρα έχουμε δημιουργήσει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων και θα ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την ομάδα τους για την φιλοξενία τους.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Κοράκης, Γιαννιώτης, Πάτρου, Σβερώνης, Κόγιας, Νούλας(76΄ Μπούκας), Μπισμπίκης, Καλύβας, Κατσαρής, Βλάχος(27΄ λ.τρ Αθανασόπουλος)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Κορέντζελος, Μαντζιούτας Ν., Οικονόμου(80΄ Νεοφύτου), Μαντζιούτας Κ., Ζαγκότσης, Κοσμάς(56΄ Γιαννόπουλος), Γιαννακόπουλος, Λιάγκος, Φλωράκης, Σαπούνης(84΄ λ.τρ Νάσιος)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος