Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Φραγκίστα-Κρέντη 0-3

Κυρίαρχη ήταν η Κρέντη στο ντέρμπι των ουραγών, καθώς επιβλήθηκε με 3-0 της Φραγκίστας, πετυχαίνοντας όλα τα τέρμα της στην επανάληψη.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 15:00. Ήταν για την 5η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και η προσέλευση των θεατών ήταν απογοητευτική.
Η Φραγκίστα επανήλθε στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Ήταν κάκιστη αμυντικά και επιθετικά, μη καταφέρνοντας να βρει τα πατήματα της. Έμεινε «ζωντανή» μέχρι το 50΄ χάρης τις πολύ καλές αποκρούσεις του Κώστα Κατσαδούρου. Η ομάδα του Χρήστου Γαλανού παραμένει τελευταία, έχοντας αρνητική βαθμολογία 3 πόντων.
Οι Κρεντιώτες συνδύασαν την πρώτη τους νίκη με καλό ποδόσφαιρο. Είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στην επανάληψη. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Γιώργος Βούρτσας, Νίκος Βούρτσας και Θανάσης Ντάλλας, ο οποίος είχε και δοκάρι. Το συγκρότημα του Νίκου Βούρτσα έφτασε την Μυρίκη στην 6η θέση με 3 βαθμούς και έχουν δυο λιγότερους από τις θέσεις, που οδηγούν στα μπαράζ.
Η Κρέντη θα κάνει την ερχόμενη αγωνιστική το ρεπό της και θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι για τον πρώτο γύρο κόντρα στην Ποταμιά σε δυο εβδομάδες. Η Φραγκίστα θα παίξει για την 6η αγωνιστική το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου με την Μυρίκη.

Μόλις 3
Το κοινό των δυο ομάδων είναι στην Δυτική Ευρυτανία και ως εκ τούτου ο αγώνας έγινε με άδειες κερκίδες. Δεν ξεπέρασε τα 3 άτομα ο αριθμός των θεατών..


Εορτάζων ο ρέφερι


Την ονομαστική εορτή είχε ανήμερα του αγώνα ο «άρχοντας» της αναμέτρησης Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία). Να τονιστεί πως ο 40χρονος διαιτητής ήταν πρωταγωνιστής στον αντίστοιχο αγώνα της σαιζόν 2006-2007, όπου πέτυχε χατ-τρικ σε 4 μόλις λεπτά, μετατρέποντας το 2-0 σε 2-3 υπέρ της Κρέντης, στην οποία αγωνιζόταν τότε.

Πρώτη φορά στο Καρπενήσι-Ξανά «2πλο»
Το παιχνίδι Φραγκίστα-Κρέντη διεξαγόταν πάντοτε στην Δυτική Ευρυτανία. Οι έδρες των δυο ομάδων δεν έχουν αδειοδότηση και για πρώτη φορά το τοπικό ντέρμπι πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι. Οι Κρεντιώτες διατήρησαν την παράδοση, κερδίζοντας για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Παραμένει στο μείον
Η Φραγκίστα κατέβηκε να αγωνιστεί μετά από μια αγωνιστική, που δεν είχε δώσει το παρών. Έχει αυτήν την στιγμή -3 βαθμούς.

Αντίπαλος με την πρώην του ομάδα


Την ομάδα, την οποία αγωνίστηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισε ο μέσος της Κρέντης Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία), συμμετέχοντας σε όλο το 90λεπτο.

Δεν άλλαξαν οι 11
Ο προπονητής-παίχτης της Κρέντης Νίκος Βούρτσας χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα, όπως στο παιχνίδι με τα Άγραφα. Δεν είχε κάποια προσθήκη βασικού ποδοσφαιριστή.

Στον πάγκο ο παλιός coach


Tο πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο της Φραγκίστας παρακολούθησε ο παλαιός τεχνικός της ομάδας Κώστας Κετσιλής (Φωτογραφία), που διαμένει στην Αθήνα. Στην ομάδα αγωνίζονται οι γιοι του Δημήτρης και Νίκος, οι οποίοι απουσίαζαν από αυτήν την αναμέτρηση.

«Έσπασε» το ρόδι
Μετά από 4 αρνητικά αποτελέσματα, στα οποία άγγιξε τον βαθμό η Κρέντη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, η οποία δίνει άλλον «αέρα» εν όψει της συνέχειας.

Μέσα πατέρας & υιός

 












Οι απουσίες των Αχιλλέα Λαθύρη και Μάκη Ζήκα έφεραν στο βασικό σχήμα τον Γιάννη Ντάλλα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον γιό του Γιώργο (Φωτογραφία Δεξιά), που απουσίαζαν ενάντια στα Άγραφα. Ο 16χρονος έκανε το φετινό του ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ.

12 και 13..
Η Φραγκίστα είχε αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών και η Κρέντη 13. Οι δυο ομάδες κάνουν ηρωική προσπάθεια και η συμμετοχή τους και μόνο στο πρωτάθλημα συνιστά επιτυχία. Παρόντες ήταν ξανά οι Πρόεδροι Χρήστος Γαλανός και Κώστας Λάππας αντίστοιχα.

Δεν έγινε είσοδος
Οι δυο ομάδες και το διαιτητικό τρίο μπήκαν κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη είσοδος.



Α΄ Μέρος

Ανώτερη αλλά βρήκε εμπόδιο
Οι Κρεντιώτες ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας 4-5 καλές στιγμές για γκολ. Οι προσπάθειες τους όμως ανακόπηκαν κατά κύριο λόγο από τον τερματοφύλακα Κώστα Κατσαδούρο, που ήταν σε πολύ καλή ημέρα.

Πρώτο και τελευταίο


Η Φραγκίστα έκανε το πρώτο σουτ του παιχνιδιού, το οποίο ήταν και το μοναδικό αξιόλογο για αυτήν στο πρώτο μέρος. Ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) μόλις στο 1΄ έστειλε την μπάλα έξω από την εστία της Κρέντης.



«Φλέρταρε» με το γκολ


Η Κρέντη προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με τον συνήθη ύποπτο Γιώργο Βούρτσα. Στο 11΄ ο τερματοφύλακας Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) με εξαιρετική επέμβαση του στέρησε το γκολ, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης σούταρε από καλή θέση άουτ, ύστερα από μεταβίβαση του Δημήτρη Σερπάνου.



Μοναδική 3πλη ευκαιρία


Οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν 3 ευκαιρίες στην ίδια φάση στο 31o λεπτό. Πρώτα την κεφαλιά του Γιώργου Βούρτσα μετά την σέντρα του Δημήτρη Σερπάνου απέκρουσε σε κόρνερ έξοχα ο πορτιέρο της Φραγκίστας. Μετά την εκτέλεση του Γιώργου Βούρτσα, ο Θανάσης Ντάλλας επιχείρησε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο 34χρονος κατά συνθήκη πορτιέρο απέκρουσε ξανά, ενώ ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) που πήρε το «ριμπάουντ» έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία, σουτάροντας από πολύ κοντά ψηλά άουτ.



Κάρτες εκατέρωθεν

 












Στο 41ο λεπτό ένα μαρκάρισμα από πίσω του Γιάννη Τσάκνη (Φωτογραφία Αριστερά) στον Γιάννη Μπισμπίκη προκάλεσε την διαμαρτυρία του Γιάννη Χαλκιά (Φωτογραφία Δεξιά), που ζήτησε κόκκινη του ποδοσφαιριστή της Κρέντης. Τσάκνης και Χαλκιάς τιμωρήθηκαν με την κίτρινη κάρτα.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Μπισμπίκης Ι. δοκίμασε σουτ από θέση αριστερά, το οποίο κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
7΄: Σέντρα του Βούρτσα Γ. από τα δεξιά, ο Μπισμπίκης Β. σούταρε εντός περιοχής μετά από διώξιμο της άμυνας πάνω από τα δοκάρια του Κατσαδούρου.
11΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. από το ύψος της περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κατσαδούρος στην αριστερή του γωνία.
15΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από αριστερά, ο Βούρτσας Γ. από καλή θέση μέσα δεξιά σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
18΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Βούρτσας Ν. έπιασε την κεφαλιά προ του Κατσαδούρου, η οποία κατέληξε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
31΄: Ο Σερπάνος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Βούρτσας Γ. έπιασε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ ο πορτιέρο της Φραγκίστας στην αριστερή του γωνία. Ο Βούρτσας Γ. ανέλαβε την εκτέλεση από δεξιά, ο Ντάλλας Αθ. έκανε την κεφαλιά, ο Κατσαδούρος απέκρουσε ξανά και ο Σερπάνος εξ επαφής έστειλε την μπάλα με σουτ αρκετά πάνω από τα δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Βρήκε δίχτυα και δεν σταμάταγε
Η ομάδα του Νίκου Βούρτσα κατάφερε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» και να πετύχει και άλλα τέρματα, φτάνοντας εύκολα στην πρώτη επικράτηση. Δεν κατάφερε να φανεί καθόλου επιθετικά η Φραγκίστα.

Σκόραρε με Γιώργο Βούρτσα


Η Κρέντη έφτασε στο 0-1 στο 50΄. Ο Δημήτρης Σερπάνος έκλεψε από τον παλιό του συμπαίχτη Πάνο Γερονίκο μεταβίβασε στον Θανάση Ντάλλα, ο οποίος «πάτησε» στον Γιώργο Βούρτσα, που με δυνατό σουτ πραγματοποίησε το 0-1. Ο 28χρονος, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα.




Στο δοκάρι η μπάλα
Οι «μπλε» είχαν δοκάρι στο 56΄. Ο Γιώργος Βούρτσας έκανε την σέντρα στον Θανάση Ντάλλα, που σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσαδούρο.


Οικογενειακή υπόθεση


9 λεπτά μετά την επίτευξη του πρώτου της τέρματος η Κρέντη διπλασίασε τα γκολ της. Ο προπονητής-παίχτης Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία) πήρε την σκυτάλη από τον αδερφό του Γιώργο και με πολύ ωραίο χαμηλό σουτ από θέση αριστερά, ύστερα από στημένη μπάλα του Δημήτρη Σερπάνου «έγραψε» το 0-2.





Πρώτη Κ. Γούλα


Ο νεαρός Ντίνος Γούλας της Φραγκίστας αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή της ομάδας του, περνώντας στο γήπεδο στο 60΄. Αρχικά πέρασε στο τερέν με αθλητικά παπούτσια(!) και εν συνεχεία φόρεσε τα ποδοσφαιρικά του.



Σκόρερ ο «Θανασάκης»


Το όνομα του στην λίστα των σκόρερ έβαλε και ο Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία). Μετά την όμορφη μπαλιά του Γιώργου Βούρτσα τελείωσε ιδανικά την φάση, κάνοντας στο 74΄ το 0-3.





Σύρραξη νεαρών


Στο 82ο λεπτό ο 19χρονος Νίκος Κόκκοτος (Φωτογραφία) της Φραγκίστας πιάστηκε στα χέρια με τον 17χρονο Θανάση Ντάλλα της Κρέντης. Ο κ. Χρυσαφόπουλος δεν τιμώρησε κάποιον ποδοσφαιριστή, κρατώντας τις ισορροπίες. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση μεγαλυτέρων. Ο Ντάλλας αντικαταστάθηκε αμέσως από τον προπονητή του.




Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Βούρτσας Γ. σούταρε από το ύψος της περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαδούρου.
50΄: Ο Σερπάνος έκλεψε από τον Γερονίκο, σέντραρε από δεξιά στον Ντάλλα Αθ., ο οποίος έστρωσε στον Βούρτσα Γ., που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος και ψηλά(0-1).
56΄: Σέντρα του Βούρτσα Γ. από αριστερά, πλασέ του Ντάλλα Αθ. στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας.
59΄: Μπαλιά του Βούρτσα Γ. στον Σερπάνο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από δεξιά, αλλά ο Κατσαδούρος βγήκε έγκαιρα και αποσόβησε σε κόρνερ το πλασέ. Ο Σερπάνος ανέλαβε την εκτέλεση από δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε επιτυχώς και κατέληξε στον Βούρτσα Ν., που με καλοζυγισμένο χαμηλό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής, το οποίο κατέληξε στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας πραγματοποίησε το 0-2.
74΄: Ο Βούρτσας Γ. έκανε την κάθετη πάσα στον Ντάλλα Αθ., ο οποίος από θέση δεξιά σούταρε χαμηλά, η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Κατσαδούρου και κατέληξε στα δίχτυα, «γράφοντας» το 0-3.
85΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε προσωπική προσπάθεια και σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής, για να μαζέψει εύκολα ο Ντάλλας.

Κίτρινες Κάρτες
Χαλκιάς, Τσάκνης

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι.
Κρέντη: Βούρτσας Γ., Ιωάννου, Βούρτσας Ν., Ντάλλας Αθ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον Πρόεδρο της Φραγκίστας Χρήστο Γαλανό, ώστε να προχωρήσει σε κάποια δήλωση για το παιχνίδι. Πιθανόν δήλωση του να προστεθεί αργότερα.

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι ευχάριστο ένα τοπικό ντέρμπι να γίνεται με έδρα το Καρπενήσι και σε αυτό πρέπει οι ιθύνοντες του δήμου μας και οι αρμόδιοι φορείς να φτιάξουν το γήπεδο μας ώστε και εμείς οι άλλες ομάδες της Δυτικής Ευρυτανίας να έχουμε έδρα, όπου ανήκει η καθεμία. Όσον αφόρα το παιχνίδι μπήκαμε δυνατά από το πρώτο ημίχρονο, κάναμε πολλές ευκαιρίες, πιέσαμε τον αντίπαλο ψηλά, δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο αποφασιστικά και ήμασταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ευτυχίσαμε να βάλουμε γρήγορα γκολ και μετά το έργο μας έγινε πιο εύκολο. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια, είναι οι πρώτοι 3 βαθμοί για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά όπως δείχνουμε σε όλα τα παιχνίδια θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην Φραγκίστα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος, Γερονίκος Π., Μπισμπίκης Φ., Χαλκιάς, Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι., Κόκκοτος, Ντάλλας Γ.(60΄ Γούλας Κ.), Λαθύρης Δ., Μπισμπίκης Ι., Σάλτης Α.

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ιωάννου, Τσάκνης(75΄ Γεωργάτος), Γκούρλιας, Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης Β., Κουρκουβής, Βούρτσας Ν., Σερπάνος, Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.(82΄ Φεγγούλης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος