Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ποταμιά-Μυρίκη 5-1

Εκμεταλλευόμενη πλήρως τις απουσίες της Μυρίκης η Ποταμιά έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι του αντιπάλου με το ευρύ 5-1.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, άρχισε στις 17:00 και είχε συνολική διάρκεια 60 λεπτά. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για 5η φορά.
Η Ποταμιά προετοιμάζεται για τα επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και έφτασε εύκολα στην φιλική νίκη, καθώς ήταν πιο πλήρης από τον αντίπαλο της. Όλα τα τέρματα για το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα σημειώθηκαν στην επανάληψη. Ξεχώρισε με 2 γκολ ο Κώστας Γιαννακόπουλος.
Η Μυρίκη αγωνίστηκε με σύνθεση ανάγκης και με «δανεικό» τερματοφύλακα. Είχε πληθώρα απουσιών και δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα από αυτήν την αναμέτρηση. Οι «κόκκινοι» έχουν ξεκινήσει χωρίς νίκη στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.
Για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος η Μυρίκη αγωνίζεται την Κυριακή 19-10 με την Κρέντη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα η Ποταμιά θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα ενάντια στην Φραγκίστα.

Μόνιμος ρέφερι


Για άλλο ένα φιλικό διαιτητής του αγώνα ήταν ο coach της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας, που έδινε και συγχρόνως οδηγίες στους παίχτες του.

Διάρκειας 60΄
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε 2 30λεπτα και είχε διάρκεια 60΄. Μετά την λήξη του ακολούθησε η προπόνηση του Αιόλου.

5ο φιλικό
Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για 5η συνεχόμενη φορά σε ανεπίσημο «τεστ»

Χωρίς Κολόκα


Από πλευράς Μυρίκης απουσίαζε ο προπονητής της Σπύρος Κολόκας. Στον πάγκο βρέθηκε μόνο ο παράγοντας Γιάννης Χαντζόπουλος, καθώς και ο πρώην παίχτης της ομάδας Αποστόλης Φούκας. Για την Ποταμιά δεν έπαιξε ο Γιώργος Ζαγκότσης.

Πληθώρα απουσιών
Μόλις 10 ποδοσφαιριστές των «κόκκινων» έδωσαν το παρών, δείγμα των πολλών απουσιών των 5ακις πρωταθλητών Ευρυτανίας.

Τέρμα ο «Τακαρέλ»


Την εστία της Μυρίκης υπερασπίστηκε ο αναπληρωματικός γκολκίπερ των Μεγαλοχωριτών Κώστας Χειλάς.

Α΄ Μέρος

Χωρίς φάσεις
Αρκετά μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες. Οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου.

Όμορφο σουτ στο δοκάρι


Η Μυρίκη είχε δοκάρι στο 22ο λεπτό. Ο 19χρονος αριστερός μπακ Άγγελος Παχής δοκίμασε ωραίο μακρινό σουτ, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέκου Κόκκοτα.

Οι καλύτερες φάσεις
19΄: Χτύπημα φάουλ του Ντότσικα από τα δεξιά, κεφαλιά του Κοτρώνη κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.
22΄: Ο Παχής έκανε ωραία προσπάθεια εκτός περιοχής και δοκίμασε το μακρινό σουτ από θέση αριστερά, το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Μπήκαν όλα τα γκολ
Αρκετά ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στην επανάληψη. Σημειώθηκαν και τα 6 γκολ της συνάντησης με την καλύτερη Ποταμιά να επικρατεί εύκολα με 5-1.

Με πρωταγωνιστή τον «Πόλυ»

 












Στο 5ο λεπτό του δευτέρου 30λεπτου η Ποταμιά προηγήθηκε. Σκόρερ χρίστηκε ο παίχτης του Απεραντιακού Γιάννης Κατσίφας με απευθείας σουτ μετά από σέντρα του Πολυχρόνη Λιάγκου. Ο 29χρονος Λιάγκος μετατράπηκε σε «εκτελεστής» δυο λεπτά αργότερα, κάνοντας το 2-0 με περίτεχνη σέντρα-σουτ, εκμεταλλευόμενος την φάουλ-πάσα του Χρήστου Κοσμά.



Απευθείας κόρνερ Φλωράκη


Οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν 3 τα τέρματα τους στο 44΄. Ο Λάμπρος Φλωράκης ήταν ο σκόρερ με απευθείας χτύπημα κόρνερ. Ο Κώστας Χειλάς δέχτηκε ένα ακόμη γκολ με αυτόν τον τρόπο.



Γκολ και ευκαιρίες Καλύβα


Η Μυρίκη μείωσε στο 52΄ σε 3-1 με κεφαλιά του Ταξιάρχη Καλύβα, ύστερα από σέντρα του Φώτη Ζαχαράκη. Λίγο αργότερα ο 22χρονος έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες να χριστεί ξανά σκόρερ.

Το τελείωσε ο «Τσίτας»


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος πέρασε ξανά στον αγωνιστικό χώρο και με δυο προσωπικά γκολ σημείωσε το τελικό 5-1 στο 56΄ και στο 57΄ (Το πρώτο από ασίστ του Κώστα Μπούρα).




Συμμετοχή Π. Μπουμπουρή & Γυφτομήτρου














Με την Ποταμιά αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος ο μόλις 12 ετών Πάνος Μπουμπουρής, που έβγαλε πριν λίγες ημέρες δελτίο στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, ώστε να αγωνιστεί με την μικτή παίδων της ΕΠΣΕ. Επανεμφανίστηκε επίσης ο 17χρονος παίχτης της Ποταμιάς Άρης Γυφτομήτρος, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ.


Οι καλύτερες φάσεις
35΄: Ο Λιάγκος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Κατσίφας με απευθείας σουτ από αριστερά σημάδεψε την αριστερή γωνία του Ντάκου (1-0).
37΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ και ο Λιάγκος με χαμηλή σέντρα-σουτ από θέση δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της Μυρίκης, κάνοντας το 2-0.
40΄: Σέντρα του Μπάρκα από αριστερά, ο Μαντέκας ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτα.
44΄: Ο Φλωράκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από δεξιά έστειλε την μπάλα στην γωνία του Χειλά, «γράφοντας» το 3-0.
46΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά, ο Μπάρκας σούταρε πάνω από την εστία του Κόκκοτα.
47΄: Σέντρα του Λιάγκου από την δεξιά πλευρά, απευθείας σουτ του Νάσιου έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Χειλά.
48΄: Χαμηλό σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και το νέο σουτ του Ντότσικα εντός περιοχής έφυγε έξω από το δεξί «Γ» της Ποταμιάς.
50΄: Κόρνερ του Ντότσικα από δεξιά, κεφαλιά του Κοτρώνη πέρασε πάνω από το τέρμα του Κόκκοτα.
52΄: Ο Ζαχαράκης με σέντρα από δεξιά τροφοδότησε τον Καλύβα, που με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μείωσε σε 3-1.
54΄: Ο Ντότσικας με μπαλιά βρήκε τον Καλύβα, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε και ο Κόκκοτας απέκρουσε σωτήρια.
55΄: Ο Μαντέκας σέντραρε για τον Καλύβα, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
56΄: Ο Φλωράκης με μπαλιά βρήκε τον Μπούρα, που σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο επερχόμενος Γιαννακόπουλος με σουτ «έγραψε» το 4-1.
57΄: Ο Γιαννκόπουλος με προσωπική προσπάθεια απόφυγε ακόμη και τον Χειλά και με πλασέ στο κενό τέρμα έκανε το 5-1.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Kόκκοτας, Φαρμάκης, Πατρώνης(31΄ Γκορόγιας Σ.), Κατσίφας, Μπούρας Σ.(31΄ Νάσιος), Σαπούνης(31΄ Φλωράκης), Κοσμάς, Μπούρμπος(31΄ Λιάγκος), Γιαννόπουλος(31΄ Μπουμπουρής Π.), Γιαννακόπουλος(31΄ Μπούρας Κ.), Πολυμερόπουλος(31΄ Γυφτομήτρος, 54΄ Γιαννακόπουλος)

Μυρίκη (Γιάννης Χαντζόπουλος): Χειλάς(31΄ Ντάκος, 39΄ Χειλάς), Μπουμπουρής Γ.(Χ), Κρασιάς, Καλύβας, Μπουμπουρής Γ.(Α), Ζαχαράκης, Ντότσικας, Μαντέκας, Μπάρκας, Παχής, Κοτρώνης

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας(Προπονητής Ποταμιάς)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος