Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 2-1

Φιλική νίκη σημείωσε η ομάδα του Βελουχίου με σκορ 2-1 κόντρα στους «κόκκινους» της Μυρίκης.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και είχε διάρκεια 70 λεπτών. Ξεκίνησε περίπου στις 5.15 το απόγευμα.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο μέρος και μόλις στο 23ο λεπτό είχε πάρει ήδη προβάδισμα δυο γκολ χάρης τα τέρματα των Άλεξ Μπακαλίδη και Σάκη Τσιλίκα. Οι «κυανόλευκοι» επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις μετά την ήττα της Παρασκευής από τα Άγραφα, όπου είχαν πολλές απουσίες
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έκανε κακή αρχή στο ματς και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Ανέκαμψε στην συνέχεια και λίγο πριν το ημίχρονο είχε χαμένο πέναλτι με τον Χρήστο Λέρη να σουτάρει ψηλά άουτ. Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι» ήταν καλύτεροι, μείωσαν με γκολ του Κώστα Σταμούλη και είχαν και δοκάρι με τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο.

Καθυστέρηση λόγω βροχής
Η αναμέτρηση ξεκίνησε περίπου στις 5.15, καθώς τότε «κόπασε» η δυνατή βροχόπτωση. Τα πρώτα λεπτά του ματς έγιναν κάτω από ψιλόβροχο και εν συνεχεία η βροχή σταμάτησε.

70 λεπτά
Δυο ημίχρονα των 35 λεπτών παίχτηκαν στο φιλικό που είχε καθαρά προπονητικό χαρακτήρα.

Σφύριξε ο Αναστασόπουλος


Το ματς σφύριξε ο προπονητής του Βελουχίου Λάκης Αναστασόπουλος, χωρίς να έχει βοηθούς. Πέρυσι καθοδήγησε την ομάδα της Μυρίκης.

Τελική ευθεία
Η προετοιμασία των δυο ομάδων μπαίνει στην τελική ευθεία εν όψει της έναρξης της Α΄ Ευρυτανίας. Το Βελούχι υποδέχεται την Κρέντη και η Μυρίκη παίζει με τα Άγραφα.

Στόπερ ο Πάτρου


Ο 15χρονος Αντρέας Πάτρου έπαιξε στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ και όχι στο δεξί άκρο της άμυνας, όπως έκανε στα προηγούμενα φιλικά. Δίπλα του είχε τον Σπύρο Ξαγάρα σαν δεύτερο στόπερ.

Νέα θέση για Κ. Γενιτσαρόπουλο


Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος της Μυρίκης έπαιξε σε νέα θέση και όχι στο κέντρο της άμυνας. Ο Σπύρος Κολόκας τον δοκίμασε στην μεσαία γραμμή.

Α΄ Μέρος

Αποτελεσματικότερος
Ο ΑΠΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος, αφού τις ευκαιρίες που δημιούργησε τις μετέτρεψε σε γκολ.

Γκολ από «Μπάκα»


Στο 11ο λεπτό του παιχνιδιού το «κυανόλευκο» συγκρότημα του Βελουχίου σκόραρε και προηγήθηκε. Ο Φλοριάν Μπούτσι με μπαλιά τροφοδότησε τον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία), που μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία του Χρήστου Αρκουμάνη έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).


Διπλασίασε τα τέρματα του


Μετά από 12 λεπτά ο ΑΠΟΚ έκανε δυο τα τέρματα του. Ο Σάκης Τσιλίκας πάσαρε στον Άλεξ Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής ο Χρήστος Αρκουμάνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία) με σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 2-0.



Χαμένο πέναλτι


Σπουδαία ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι έχασε η Μυρίκη με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Κώστας Σταμούλης ανατράπηκε από τον Αντρέα Πάτρου και η Μυρίκη κέρδισε το πέναλτι. Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) σούταρε ψηλά άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ.




Απειλητικοί και δυο
Και οι δυο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες και έγινε ένα μοιρασμένο πρώτο 35λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Κοτρώνης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Λέρη από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.
10΄: Φαλτσαριστό σουτ του Λέρη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του ΑΠΟΚ.
11΄: Ο Μπούτσι με μπαλιά έβγαλε τον Μπακαλίδη σε πλεονεκτική θέση, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με σουτ στην αριστερή γωνία του Αρκουμάνη έκανε το 1-0.
15΄: Ο Κοτρώνης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Σταμούλης κέρδισε την κόντρα από τον Ξαγάρα και από κοντά σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
23΄: Ο Τσιλίκας έδωσε στον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής, ο Αρκουμάνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τσιλίκας σούταρε στην αριστερή γωνία των «κόκκινων» (2-0).
30΄: Ο Σταμούλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πάτρου και η Μυρίκη κέρδισε το πέναλτι. Ο Λέρης ανέλαβε να το εκτελέσει και σούταρε αρκετά πάνω από τα γκολπόστ του Παπαβασιλείου.
35΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έδωσε στον Σταμούλη, που σούταρε από τα όρια της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
36΄: Ο Τσιλίκας τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Λιγοστές ευκαιρίες
Λίγες στιγμές υπήρξαν στο δεύτερο μέρος μπροστά από τις εστίες. Η Μυρίκη είχε δοκάρι και σκόραρε στην συνέχεια μειώνοντας στο τελικό 2-1.

Δοκάρι με Κ. Γενιτσαρόπουλο
Σημαντική στιγμή να μειώσει το σκορ έχασε και πάλι η Μυρίκη. Στο 16ο λεπτό της επανάληψης ο Γιώργος Μπάρκας πάσαρε στον Κώστα Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σούταρε από το ύψος περιοχής με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βελουχίου και να περάνει άουτ.

Μπήκε στο ματς


Οι «κόκκινοι» μπήκαν στο ματς ξανά στο 61ο λεπτό όταν μείωσαν το σκορ στο τελικό 2-1. Ο πλάγιος χαφ Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΚ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά απέφυγε όμορφα και τον γκολκίπερ και σε κενή εστία μείωσε εύκολα στο τελικό 2-1.




Μέσα ο γκολκίπερ


Στο τελευταίο 3λεπτο του αγώνα ο γκολκίπερ Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) της Μυρίκης αγωνίστηκε μέσα, παίζοντας στο δεξί άκρο του κέντρου.

Οι καλύτερες φάσεις
36΄: Ο Κόλλιας σέντραρε από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Α. σούταρε από κοντά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
51΄: Ο Μπάρκας πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο Κ. που σούταρε από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αχμέτη και να φεύγει άουτ.
61΄: Ο Σταμούλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΚ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, απέφυγε και τον Αχμέτη και σε κενή εστία με πλασέ μείωσε εύκολα στο τελικό 2-1.
71΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κοντινή προβολή του Ρεσίτη έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου(36΄ Αχμέτης), Τσιλιμέκης Δ., Πάτρου(36΄ Κρασιάς Γ.), Χρυσαφόπουλος, Ξαγάρας, Κρίντας(36΄ Ράπτης), Κόλλιας, Κουτσουπιάς(45΄ Ρεσίτης), Μπακαλίδης, Τσιλίκας(36΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Μπούτσι

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Αρκουμάνης(36΄ Φακίτσας), Μπουμπουρής Γ.(Χ)(36΄ Καμαρέτσος), Παχής, Κρασιάς Ι., Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης, Κοτρώνης(45΄ Μπάρκας), Ντότσικας(39΄ Μπουμπουρής Γ.(Α)), Σταμούλης(67΄ Αρκουμάνης), Λέρης(45΄ Λαθύρης), Γενιτσαρόπουλος Χ.(36΄ Ζαχαράκης)

Διαιτητής: Λάκης Αναστασόπουλος (Προπονητής ΑΠΟΚ Βελούχι)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος