Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Φραγκίστα-Αίολος 1-5

Ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έκανε ο Αίολος, ο οποίος αποδίδοντας και καλό ποδόσφαιρο κέρδισε την Φραγκίστα των πολλών προβλημάτων με σκορ 5-1.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 16:00. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και τον παρακολούθησε αρκετός φίλαθλος κόσμος. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν για 3η σερί φορά σε επίσημο αγώνα.
Η Φραγκίστα κατέβηκε να αγωνιστεί στο Καρπενήσι με σωρεία απουσιών και μακριά από το γήπεδο της, που δεν διαθέτει άδεια καταλληλότητας. Προηγήθηκε με τον Μάκη Ζήκα στο 30΄, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Η έλλειψη προπονήσεων ήταν φανερή και οδήγησε στην συντριβή. Το συγκρότημα του Χρήστου Γαλανού καταβάλλει υπερπροσπάθεια και μόνο και μόνο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα είναι επιτυχία. Οι Φραγκιστιανοί άρχισαν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς και θα προσπαθήσουν να καλύψουν την αρνητική τους βαθμολογία.
Ο Αίολος «ξύπνησε» γρήγορα μετά το 1-0 και έκανε αρκετά καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, παίρνοντας τους τρεις πρώτους του πόντους. Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο έφτασε στην επίτευξη 5 γκολ, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το συγκρότημα του Κώστα Γουλέτα ικανοποίησε με την απόδοση του. Δυο γκολ πέτυχε ο Χρήστος Ράμμος και από ένα οι: Ταξιάρχης Γούλας, Δημήτρης Κουρλός και Γιάννης Ηλιάδης.
Η Φραγκίστα για την 2η αγωνιστική θα παίξει ως φιλοξενούμενη στο Καρπενήσι με την Ποταμιά, ενώ ο Αίολος υποδέχεται στο πρώτο του ντέρμπι τα Άγραφα.

Ευνόησε ο καιρός
Ο ηλιόλουστος καλοκαιρινός καιρός και το γεγονός ότι διεξαγόταν μόλις μια αναμέτρηση οδήγησε στο Δημοτικό Στάδιο περίπου 100 φιλάθλους του ποδοσφαίρου.




Γηπεδούχος…ο φιλοξενούμενος
Το γήπεδο της Φραγκίστας δεν διαθέτει άδεια καταλληλότητας και το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι και στο γήπεδο, που χρησιμοποιεί ως έδρα ο τυπικά φιλοξενούμενος Αίολος. Οι Φραγκιστιανοί αναγκάζονται να δίνουν όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας.

Τέρμα ο «Κάτελ»-Αναχωρεί ο Κόκκοτος 

 












Την «παρθενική» του παρουσία σε φετινό επίσημο παιχνίδι έκανε ο τερματοφύλακας του Αιόλου Δημήτρης Κατελούζος (Φωτογραφία Αριστερά). Ο 21χρονος Πυργιώτης επέστρεψε στην ομάδα μετά από ένα χρόνο στον Αίολο. Φέρει σοβαρή ευθύνη για το τέρμα, που δέχτηκε. Στον πάγκο έμεινε ο Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος θα «μετακομίσει» στην Θεσσαλονίκη σε λίγες ημέρες για επαγγελματικούς λόγους.

Χωρίς τον αρχηγό
Από τον πάγκο παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, που ήταν εκτός αποστολής.

3/3 ο Αίολος
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για 3η συνεχόμενη φορά, ύστερα από τις δυο αναμετρήσεις κυπέλλου. Μετά το 4-1 και το 3-1 οι «Αιολίτες» επικράτησαν με 5-1, κάνοντας το 3/3.

Επίσημη «πρώτη» 


Αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο ο Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία), κάνοντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώμα του Αιόλου. Ο 30χρονος αποκτήθηκε την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο από την Ποταμιά.

Πολλά προβλήματα
Η Φραγκίστα κατέβηκε να αγωνιστεί με πολλές απουσίες και με μόλις 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της. Μάλιστα τα αδέρφια Κετσιλή ταξίδεψαν από την Αθήνα, για να αγωνιστούν. Είναι χαρακτηριστικό πως με την έναρξη του αγώνα στον πάγκο βρέθηκαν μόνο ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός και ο αναπληρωματικός Νίκος Κόκκοτος.


Ντεμπούταρε ο Ν. Κετσιλής 


Σε ρόλο επιθετικού ξεκίνησε ο 22χρονος Νίκος Κετσιλής, καταγράφοντας την πρώτη του παρουσία με την ομάδα της Φραγκίστας, αν και ανήκει σε αυτήν για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο αδερφός του Δημήτρης οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας.

Ξανά σε επίσημο 


Ο αρχηγός του Αιόλου σε αυτό ματς Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε μετά από 5 χρόνια σε επίσημη αναμέτρηση της ομάδας του. Πέρυσι άνηκε από τον Ιανουάριο και μετά στο συγκρότημα του Προφήτη Ηλία, αλλά δεν αγωνίστηκε σε κάποιο παιχνίδι λόγω τραυματισμού, που είχε υποστεί σε παιχνίδι 5Χ5.

Α΄ Μέρος

Ουσιαστικοί οι «Αιολίτες»
Μετά το κακό πρώτο 30λεπτο, όπου οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές το παιχνίδι ήταν αρκετά πιο ανοιχτό. Η Φραγκίστα προηγήθηκε με ένα εντυπωσιακό τέρμα, αλλά ο Αίολος ισοφάρισε αμέσως. Με δυο ακόμη τέρματα το συγκρότημα του Κώστα Γουλέτα «σφράγισε» την νίκη του και πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με 1-3.

Διαιτητικές χειραψίες 


Πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία) ευχήθηκε καλή επιτυχία δια χειραψίας στους δυο προπονητές. Είναι κάτι που συνηθίζει ο 31χρονος ρέφερι, δείχνοντας πνεύμα καλής θέλησης.



«Μουδιασμένη» αρχή
Το πρώτο ημίωρο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Αίολος δεν μπόρεσε ως τότε να βρει τα πατήματα του, αν και καλύτερος από τον αντίπαλο του.

Με σπάνιο γκολ του Ζήκα


Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Φραγκίστα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, «κρεμώντας» τον Δημήτρη Κατελούζο, που δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας. Ο 26χρονος πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, κάνοντας το 1-0.



Η απάντηση στο ίδιο λεπτό


Δεν πρόλαβαν να χαρούν το τέρμα τους και αμέσως ισοφαρίστηκαν οι παίχτες της Φραγκίστας από ένα δικό τους παιδί. Στο ίδιο λεπτό και αμέσως μετά την σέντρα, ο Χρήστος Ράμμος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) έπιασε στον «ύπνο» την αντίπαλη άμυνα, κάνοντας με κεφαλιά το 1-1. Ο 19χρονος σκόραρε για 2η φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα κόντρα στην περυσινή του ομάδα.



Αλλαγή λόγω ενοχλήσεων

 












Δεξιό οπισθοφύλακα αναγκάστηκε να αλλάξει στο 33΄ ο Κώστας Γουλέτας. Πέρασε στο γήπεδο τον Γιώργο Ράικο (Φωτογραφία Δεξιά) αντί του Χρήστου Τόσκα (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις.


Προσπάθειες για δεύτερο
Την ξεκάθαρη υπεροχή είχε ο Αίολος. Μετά το 1-1 προσπάθησε να πετύχει και 2ο γκολ γρήγορο με κυριότερη φάση αυτή του Χρήστου Ράμμου στο 39΄, που σούταρε αδύναμα, για να διώξει ο Ζήκας. Ο ΑΠΟΔΦ είχε απειλήσει νωρίτερα με τον Μάκη Ζήκα, ο οποίος σούταρε βεβιασμένα πάνω από το τέρμα του Κατελούζου.

Πήρε «κεφάλι» με Ράμμο


Ο Αίολος έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 40΄. Ο Χρήστος Ράμμος απόφυγε όμορφα εκτός περιοχής τον δεξιό μπακ Δημήτρη Μακρή, δοκίμασε και το σουτ, κάνοντας το 1-2, καθώς ο αντίπαλος πορτιέρο Χρήστος Σάλτης δεν μπόρεσε να αποκρούσει.



Συνεχίζει με γκολ ο Κουρλός


Διεύρυνε το προβάδισμα της η ομάδα του Προφήτη Ηλία δυο λεπτά μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της. Ο Δημήτρης Κουρλός εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Γιώργου Ράικου και σούταρε εύστοχα από δεξιά, «γράφοντας» το 1-3. Ο 26χρονος φορ έχει σκοράρει και στα 3 επίσημα παιχνίδια του Αιόλου.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Κουρλός δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
14΄: Μακρινό σουτ από τον Μπισμπίκη Ι. κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Κατελούζου.
24΄: Ο Γούλας πάσαρε στον Κουρλό, ο οποίος απόφυγε έναν αντίπαλο του και σούταρε από θέση μέσα δεξιά πάνω από την εστία του Σάλτη.
28΄: Ο Ράμμος τροφοδότησε τον Γούλα, το σουτ του οποίου από αριστερά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Φραγκίστας.
30΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, η μπάλα πήρε ύψος και «κρέμασε» τον Κατελούζο, για να διαμορφωθεί το 1-0.
30΄: Ο Ράμμος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γούλας με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία του Σάλτη, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1.
35΄: Ο Ζήκας έκλεψε από τον Ίβρο και σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
36΄: Ο  Κουρλός τροφοδότησε με μπαλιά τον Ράμμο, το πλασέ του οποίου από αριστερά μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
37΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Καββαδίας εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε από κοντά, για να μαζέψει ο Σάλτης.
39΄: Σέντρα του Κουρλού από αριστερά, ο Ράμμος σούταρε από καλή θέση και ο Ζήκος έδιωξε προσωρινά, ο Ράικος Ν. έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Ζαραβέλης σούταρε πάνω από τα δοκάρια της Φραγκίστας.
40΄: Ο Ράμμος με ωραία ενέργεια «άδειασε» τον Μακρή και έπιασε σουτ εκτός περιοχής και αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο του τέρματος του Σάλτη και ψηλά(1-2).
42΄: Ο Ράικος Γ. έκανε ωραία μπροστινή μπαλιά στον Κουρλό, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Σάλτη πραγματοποίησε το 1-3.

Β΄ Μέρος

Διαδικαστικού χαρακτήρα
Ο εμφανώς ανώτερος και προπονημένος Αίολος έφτασε το σκορ στα επίπεδα του 5-1 κόντρα στην φιλότιμη Φραγκίστα, που είχε περιορισμένες λύσεις. Οι «κιτρινομπλέ» έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας διαρκή κατοχή της μπάλας.

«Κολλούσε» στα πόδια του Γουλέτα


Ο προπονητής του Αιόλου Κώστας Γουλέτας πέρασε στην επανάληψη στο γήπεδο, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του. Ο 39χρονος μάλιστα δεν ανακοπτόταν με τίποτα από τους αντιπάλους του, όταν είχε την μπάλα στην κατοχή του. Ο άλλοτε παίχτης της Α΄ Εθνικής με την Προοδευτική και την Ξάνθη έκανε την ασίστ στο τελευταίο γκολ. Είχε αγωνιστεί ξανά στην Α΄ ΕΠΣΕ την σαιζόν 2010-2011 ως παίχτης των Αγράφων.

Με κεφαλιά του Ηλιάδη


Ο Αίολος έκανε 4 τα τέρματα του με τον νεοεισελθόντα από την ανάπαυλα Γιάννη Ηλιάδη. Ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ στο 57΄ και ο προωθημένος «Ήλι» σκόραρε με κεφαλιά. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές και ανάλογο σκηνικό ο έμπειρος στόπερ είχε σκοράρει και στον επαναληπτικό κυπέλλου πριν από δυο εβδομάδες.



Κυριαρχία Αιόλου
Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στον Αίολο, ο οποίος παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο και με ωραίους συνδυασμούς σημείωσε ακόμη δυο γκολ.

Καθίζηση της Φραγκίστας 


Μόλις μια φορά δημιούργησε τελική προσπάθεια στην επανάληψη η Φραγκίστα, η οποία όπως ήταν φυσιολογικό κουράστηκε. Δημιούργησε μόλις μια τελική προσπάθεια με τον Νίκο Κόκκοτο (Φωτογραφία) στο 82΄, που σούταρε άουτ.


Αστόχησε στο άδειο
Ο Ταξιάρχης Γούλας στο 88ο λεπτό δέχτηκε την πάσα από την Δημήτρη Κουρλό, αλλά σε άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα άουτ(!)
Έβαλε το «κερασάκι» ο Ράμμος
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Αίολος διαμόρφωσε το τελικό 1-5. Ο 20χρονος Χρήστος Ράμμος από τροφοδότηση του coach Κώστα Γουλέτα σκόραρε με ωραίο διαγώνιο σουτ, κάνοντας δυο τα προσωπικά του τέρματα. Συνδύασε ιδανικά την επιστροφή του στο Α΄ τοπικό, στο οποίο είχε παίζει την σαιζόν 2012-2013 με τον Απεραντιακό.



Δευτερόλεπτα εκτός
Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Κολοκώτσιου ο Ταξιάρχης Γούλας αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού. Ο Αίολος αγωνίστηκε με 10 παίχτες για ελάχιστα δευτερόλετπα.



Οι καλύτερες φάσες
47΄: Απευθείας χαμηλό σουτ του Ράικου Γ. εκτός περιοχής και δεξιά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
57΄: Ο Γούλας πάσαρε στον Ζαραβέλη, ο οποίος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κατσαδούρο και κατέληξε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη. Ο Κουρλός ανέλαβε την εκτέλεση από αριστερά και ο Ηλιάδης με κεφαλιά από κοντά σημάδεψε το κέντρο της αντίπαλης εστίας, διαμορφώνοντας το 1-4.
61΄: Κόρνερ του Κουρλού από αριστερά, κεφαλιά του Ηλιάδη προ του Σάλτη έφυγε πάνω από την εστία της Φραγκίστας.
75΄: Ο Ζαραβέλης πάσαρε στον Γουλέτα, ο οποίος σούταρε από δεξιά και ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας απέκρουσε.
76΄: Ο Γουλέτας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ράμμος πλάσαρε και ο Σάλτης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
78΄: Από πάσα του Μπόνια, ο Κουρλός έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
81΄: Πάσα του Ράικου Γ. στον Γουλέτα, που επιχείρησε σκαφτό πλασέ από δεξιά, το οποίο μπλόκαρε ο Σάλτης.
82΄: Ο Κόκκοτος έκανε καλό σουτ μετά από λάθος του Γουλέτα, το οποίο πέρασε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Κατελούζου.
88΄: Ο Ζαραβέλης με μπαλιά βρήκε τον Κουρλό, ο οποίος πάσαρε στον Γούλα, που προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
89΄: Με ωραία μπαλιά ο Γουλέτας τροφοδότησε τον Ράμμο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε το 1-5.

Κίτρινες Κάρτες
Κετσιλής Δ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: -
Αίολος: Ράμμος, Κουρλός, Γουλέτας, Ράικος Γ.

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Καλή χρονιά και καλή αγωνιστική περίοδο εύχομαι σε όλες τις ομάδες. Σήμερα είχαμε αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Στα πρώτα λεπτά σταθήκαμε αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο. Μετά μείναμε από δυνάμεις λόγω έλλειψης προπονήσεων. Το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι αβέβαιο, δεν ξέρουμε εάν θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε από την στιγμή, που δεν έχει άδεια η έδρα μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου και της εύχομαι καλή συνέχεια. »



Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Η ομάδα έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Η πρεμιέρα μας στο πρωτάθλημα ήταν με μια ομάδα που έχουμε παίξει ήδη δυο φορές στο κύπελλο και κύλησαν όλα καλά.» 
Σε ερώτηση μας εάν θα έχει τον ρόλο του παίκτη-προπονητή απάντησε τα εξής: «Εγώ απλά προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα από όλα τα πόστα. Είναι κάτι που μου το έχει πει η διοίκηση. Από την στιγμή που μπορώ ακόμα να χτυπάω την μπάλα και να παίζω θα παίζω κανονικά.»


Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Κατσαδούρος, Κετσιλής Δ., Μπισμπίκης Ι., Μπισμπίκης Φ.(55΄ Κόκκοτος), Λαθύρης Δ., Καζάκος Π., Ζήκας, Κετσιλής Ν.(50΄ Χαλκιάς)

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κατελούζος, Τόσκα(33΄ λ.τρ Ράικος Γ.), Καββαδίας, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Ίβρος(46΄ Ηλιάδης), Αζακάς Θ., Ράικος Ν.(46΄ Γουλέτας), Γούλας, Κουρλός, Ράμμος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





















































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος