Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ποταμιά-Φραγκίστα 0-0

Καταθέτοντας όλα της τα ψυχικά αποθέματα η Φραγκίστα (Στα πρώτα 45΄ έπαιζε με 10 παίκτες) κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας με 0-0 κόντρα στην Ποταμιά. Οι Μεγαλοχωρίτες ήταν καλύτεροι, όμως δεν «παραβίασαν» την αντίπαλη εστία.
Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο (18/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών.
Η Ποταμιά «ντεμπούταρε» στο πρωτάθλημα (Την 1η αγωνιστική έκανε το ρεπό της) υπό τις οδηγίες του Χρήστου Λιάγκου, καθώς ο Δημήτρης Τσιγαρίδας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων απουσίαζε. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν την υπεροχή σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, όμως είχαν πρόβλημα στην τελική φάση και στην δημιουργία ευκαιριών. Το πρώτο μέρος πέρασε ανεκμετάλλευτο, όπου και χάθηκε στην συνέχεια το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στην επανάληψη ενέτειναν τις προσπάθειες τους είχαν δοκάρι στο 73ο λεπτό με τον Κώστα Γιαννακόπουλο, ο οποίος στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε νέα μοναδική στιγμή να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού κατέθεσε «ψυχή» και στο τέλος δικαιώθηκε, αφού παρά τα προβλήματα κράτησε το μηδέν, αποσπώντας τον εκτός έδρας βαθμό. Ο πόντος δίνει ώθηση στους λιγοστούς παίκτες να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα και να μην αποχωρήσουν. Οι «βυσσινί» έπαιξαν στα πρώτα 45΄ λεπτά με 10 παίκτες, αφού ο στόπερ Γιάννης Χαλκιάς ήρθε στο γήπεδο στο ημίχρονο. Η ομάδα κράτησε σχετικά εύκολα το «μηδέν» στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος. Παρότι ο αντίπαλος έβαζε συνέχεια την μπάλα μέσα στην περιοχή από στημένα ή σέντρες δεν δέχτηκε γκολ. Επιθετικά έψαξε την δική της στιγμή μέσα από αντεπιθέσεις και λίγο έλλειψε να έρθει το γκολ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με προσπάθεια του Μάκη Ζήκα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ποταμιά θα παίξει το Σάββατο (25/10) στο ίδιο γήπεδο με τον ΑΠΟΚ και η Φραγκίστα την επόμενη μέρα θα αγωνιστεί στο αθλητικό κέντρο με τα Άγραφα.

Κάτω από 100
Η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών. Επικράτησαν καλές καιρικές συνθήκες, η θερμοκρασία ήταν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και το ματς έγινε κάτω  διαστήματα ηλιοφάνειας και συννεφιάς.



Επαληθεύτηκε η προϊστορία
Και πέρυσι οι δυο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με το ίδιο σκορ. Ενώ για 3η συνεχή χρονιά έρχονται ισόπαλες με γηπεδούχο της Ποταμιά.

Κίνητρο να συνεχίσει
Ο πόντος που απέσπασε η Δυτικής Φραγκίστα αποτελεί κίνητρο για την ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, αφού ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Στο -1
Παράλληλα ο Α.Π.Ο.Δ.Φ. κάλυψε 1 βαθμό και από -2 έχει -1 βαθμούς. Ξεκίνησε με -2 το πρωτάθλημα, αφού πέρυσι δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Ποταμιά. Τότε είχε οριστεί γηπεδούχος η Φραγκίστα στο Καρπενήσι.

Νέο αρνητικό αποτέλεσμα
Η Ποταμιά μετά από τις δυο βαριές ήττες στο κύπελλο με τον ΑΠΟΚ ξεκινάει ξανά με αρνητικό αποτέλεσμα. Η «γκέλα» και η απώλεια βαθμών με την Φραγκίστα δημιουργεί εξ αρχής ένα «ντεσαβαντάζ» για την είσοδο της ομάδας στην 4αδα των Play Off.

Χωρίς Τσιγαρίδα


Ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Τσιγαρίδας απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και την ομάδα καθοδήγησε ο 26χρονος άμεσος συνεργάτης του και γυμναστής της Ποταμιάς Χρήστος Λιάγκος (Φωτογραφία).

Άρχισαν με 10
Στο πρώτο 45λεπτο η Φραγκίστα έπαιξε με 10 παίκτες, αφού ο Γιάννης Χαλκιάς ήρθε στο γήπεδο στο ημίχρονο.

Τέρμα ο «Κάτσα»


Για τους φιλοξενούμενους απουσίαζαν οι δυο γκολκίπερ Γιώργος Λαθύρης και Χρήστος Σάλτης και την εστία υπερασπίστηκε με επιτυχία ο υπηρεσιακός Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία). Μάλιστα ο «Κάτσα» αγωνίζεται στο κέντρο και φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο συγκεκριμένο ματς.

Ο ….Τασσιάς


Ντεμπούτο με την ομάδα της Φραγκίστας έκανε ο..22χρονος Παναγιώτης Τασσιάς, που αρχικά έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας μετά το στο δεξί και στην συνέχεια στην επίθεση. Ο Τασσιάς έβγαλε δελτίο στην ομάδα τον περασμένο χειμώνα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε αγωνιστεί σε κάποιο ματς.  Όπως όμως προκύπτει από την φωτογραφία του "Evrytania Sport" δεν πρόκειται για τον Τασσιά, αλλά για τον 24χρονο Νίκο Πολυχρόνη της Κρέντης, που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στον Α.Π.Ο.Δ.Φ.


Μοιραίος ο «Τσίτας»


Ο πλάγιος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) ήταν ο «μοιραίος» της Ποταμιάς. Ο ποδοσφαιριστής είχε δοκάρι στο 73ο λεπτό και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά προ κενής εστίας.

Άργησαν τα δελτία
Οι δυο ομάδες άργησαν να προσκομίσουν τα δελτία στους διαιτητές και για αυτό το ματς άρχισε με 10λεπτη καθυστέρηση. Το γεγονός ανέγραψε στο φύλλο αγώνα ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, ο οποίος ήταν στο γήπεδο 50 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως και οι βοηθοί του.

3 αλλαγές

 












Η Ποταμιά είχε 3 αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το τελευταίο ματς κυπέλλου που έδωσε με τον ΑΠΟΚ στα τέλη Σεπτέμβρη. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Σπύρος Πατρώνης (Φωτογραφία Αριστερά), σαν αριστερό μπακ άρχισε ο Νίκος Μαντζιούτας και στην κορυφή της επίθεσης άρχισε ο Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Αλέξανδρου Μπίκα, Αλέκου Οικονόμου και Γιώργου Κορέντζελου, οι οποίοι απουσίαζαν.

Νέα πρόσωπα


Οι φιλοξενούμενοι είχαν 5 αλλαγές στην αρχική τους σύνθεση σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τον Αίολο. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Γιώργος Νταλαφούρας (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιάννης Ντάλλας (Φωτογραφία Κέντρο), αριστερό μπακ άρχισε ο Παναγιώτης Τασσιάς και δεξιός μέσος ο Νίκος Κόκκοτος (Φωτογραφία Δεξιά), καθώς και ο Γιάννης Χαλκιάς που μπήκε στο ημίχρονο. Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Σάλτη, Δημήτρη Μακρή, Νίκο Κετσιλή, Δημήτρη Κετσιλή και Δημήτρη Λαθύρη, που απουσίαζαν. Τασσιάς, Νταλαφούρας και Ντάλλας έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα.

Α΄ Μέρος

Εκτός στόχου
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και όσες φορές επιχείρησαν σουτ εκτός από 1 τα υπόλοιπα δεν είχαν πορεία προς την εστία.

Μαζική άμυνα
Οι «βυσσινί» παίζοντας με παίκτη λιγότερο όπως ήταν φυσιολογικό οπισθοχώρησαν και αμύνθηκαν μαζικά. Κράτησαν σχετικά εύκολα το 0-0. Στο επιθετικό κομμάτι είχαν δυο μακρινές προσπάθειες που δεν βρήκαν στόχο.

Ελάχιστα άουτ


Στο 28ο λεπτό ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) μετά την πάσα του Χρήστου Κοσμά σούταρε ευθύβολα εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα του Κώστα Κατσαδούρου.


Χρειάστηκε να επέμβει


Ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας Κώστας Κατσαδούρος χρειάστηκε να επέμβει μόλις 1 φορά στο πρώτο μέρος, όταν 42ο λεπτό απέκρουσε σε κόρνερ το όμορφο σουτ του αρχηγού Νίκου Μαντζιούτα (Φωτογραφία) από αριστερά.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Κοσμάς έβγαλε σέντρα από αριστερά και το απευθείας πλασέ του Γιαννακόπουλου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ.
4΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα δεξιά, που πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
14΄: Ο Φλωράκης πάσαρε για τον Γιαννακόπουλο, που έκανε την ατομική ενέργεια από δεξιά και σούταρε  εντός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.
16΄: Ο Φλωράκης έπαιξε το 1-2 με τον Κοσμά και σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και αριστερά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαδούρου.
19΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ και ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε στον αέρα με την μπάλα να περνάει αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
21΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά και το αδύναμο πλασέ του Κοσμά από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
28΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Σαπούνη, ο οποίος έκανε το ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
39΄: Ο Ζαγκότσης έκανε την σέντρα από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Φαρμάκη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΔΦ.
42΄: Ωραίο σουτ του Μαντζιούτα εκτός περιοχής και αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές σε κόρνερ ο Κατσαδούρος.
44΄: Μακρινό σουτ του Ζήκα εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Αποκαταστάθηκε η ισορροπία


Στο δεύτερο 45λεπτο αποκαταστάθηκε η ισορροπία, αφού και οι δυο ομάδες αγωνίζονταν με 10. Ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία) μπήκε στο ματς και πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας με τον έμπειρο Γιάννη Ντάλλα να περνάει πιο μπροστά και να παίζει σε θέση μεσοαμυντικού.

Ντεμπούτο Γιαννόπουλου & Λιάγκου

 












Την πρώτη τους συμμετοχή την φετινή σεζόν έκαναν στο δεύτερο μέρος δυο ποδοσφαιριστές. Ο 34χρονος φορ Ντίνος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έπαιξε στο δεύτερο μέρος, ενώ για πρώτη φορά φόρεσε την φανέλα της Ποταμιάς ο 29χρονος Πολυχρόνης Λιάγκος (Φωτογραφία Δεξιά, Αδερφός του γυμναστή Χρήστου), ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με μεταγραφή από τον Αίολο. Οι δυο ποδοσφαιριστές είχαν χάσει τους δυο αγώνες κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ λόγω τραυματισμού. 

Πιο επιθετική
Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Δοκάρι με Γιαννακόπουλο
Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 73ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Πολυχρόνης Λιάγκος σέντραρε από αριστερά, ο Παναγιώτης Γερονίκος απέκρουσε προσωρινά και ο Κώστας Γιαννακόπουλος που βρέθηκε αφύλακτος σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι με την μπάλα καταλήγει στην συνέχεια άουτ.



Νέα μεγάλη στιγμή


Διπλή χαμένη ευκαιρία  για την Ποταμιά σημειώθηκε στο 91ο λεπτό. Ο Λάμπρος Φλωράκης μεταβίβασε στον Κώστα Μπούρα (Φωτογραφία), που σούταρε από δεξιά, ο Κώστας Κατσαδούρος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κώστας Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία, που κατέληξε άουτ.



Φινάλε με 10
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε εκτός γηπέδου ο Παναγιώτης Τασσιάς.



«Άγρια» ομορφιά


Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλλειψε να κλέψουν το ματς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και υπό την πίεση του Πολυχρόνη Λιάγκου άνοιξε το κοντρόλ, δεν πρόλαβε να πλασάρει και ο Αλέκος Κόκκοτας μπλόκαρε.



Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Φλωράκης έκανε την μπαλιά για τον Γιαννακόπουλο, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε ελάχιστα πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
65΄: Ο Καζάκος πάσαρε στον Μπισμπίκη Ι., που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με τον Κόκκοτα να πέφτει και να μαζεύει στην αριστερή του γωνία.
69΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Κοσμά, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
73΄: Ο Λιάγκος σέντραρε από αριστερά ο Γερονίκος Π. έκανε την κεφαλιά-διώξιμο και ο Γιαννακόπουλος σούταρε από κοντά χωρίς πίεση στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα έφυγε άουτ.
74΄: Σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
80΄: Χαμηλό σουτ του Ζήκα έξω από την μεγάλη περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς στην αριστερή του γωνία.
88΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Φαρμάκη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατσαδούρου.
91΄: Ο Φλωράκης με μπαλιά βρήκε τον Μπούρα Κ., που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε ο Κατσαδούρος απέκρουσε και ο Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία, καταλήγοντας άουτ.
95΄: Ο Σαπούνης έδωσε στον Φλωράκη, που σούταρε εκτός περιοχής και δεξιά με τον τερματοφύλακα των «βυσσινί» να διώχνει σε κόρνερ.
97΄: Ο Ζήκας έφυγε στην αντεπίθεση μόνος, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και υπό την πίεση του Λιάγκου άνοιξε το κοντρόλ, με τον Κόκκοτα να βγαίνει και να μπλοκάρει.

Πανηγύρισαν τον πόντο
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της Φραγκίστας πανηγύρισαν τον βαθμό που απέσπασαν. Φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Κίτρινες Κάρτες
Κοσμάς, Γιαννακόπουλος, Χαλκιάς, Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Π.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φλωράκης, Φαρμάκης
Φραγκίστα: Ζήκας, Ντάλλας Ι., Νταλαφούρας, Γερονίκος

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Λιάγκος (Ποταμιά): «Για εμάς ήταν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Θέλαμε την νίκη οπωσδήποτε και τους 3 βαθμούς, αλλά δεν καταφέραμε να τη πάρουμε. Κάναμε ένα μέτριο ως κακό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες,  ήμασταν πολύ κακοί και έπρεπε να πιέσουμε και δημιουργήσουμε. Ήμασταν άναρχοι, χωρίς συγκροτημένη σκέψη και χωρίς καλή οργάνωση στην ανάπτυξη μας. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο, ήμασταν λίγο καλύτεροι, βγάλαμε φάσεις, πιέσαμε πιο ψηλά και πρεσάραμε τον αντίπαλο. Πιστεύω δικαιούμασταν 1 γκολ, κάναμε 4-5 κλασσικές ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε.  Συγχαρητήρια στα παιδιά της Φραγκίστας όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για το ότι παίξανε στο πρώτο ημίχρονο με 10 παίκτες και στο δεύτερο μέρος με 11 και χωρίς αλλαγή. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλέψουμε στις προπονήσεις και να ρεφέρουμε αυτό το κακό αποτέλεσμα στα άλλα ματς.»

Χρήστος Γαλανός (Φραγίστα): «Παίξαμε με πολλές απουσίες, αγωνιστήκαμε στο πρώτο ημίχρονο με 10 παίκτες. Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραν τον βαθμό. Όσον αφορά το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει, η ΕΠΣ έκανε πράξη την υπόσχεση και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα, μας κάλυψε τα έξοδα για τον  πρώτο αγώνα με τον Αίολο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση τους και καλή συνέχεια στην Ποταμιά.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Χρήστος Λιάγκος): Κόκκοτας, Μπούρας Σ., Πατρώνης, Μαντζιούτας Ν., Πολυμερόπουλος(62΄ Λιάγκος), Σαπούνης, Ζαγκότσης(58΄ Γιαννόπουλος), Φαρμάκης, Κοσμάς(82΄ Μπούρας Κ.), Φλωράκης, Γιαννακόπουλος

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος, Γερονίκος Π., Τασσιάς, Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι., Χαλκιάς, Μπισμπίκης Ι., Μπισμπίκης Φ., Καζάκος Π., Ζήκας, Κόκκοτος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος